Любители на кучета - тема 83

• 35 265
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
  • София
а баш,
йоркито на приятелката е от тия
месеци му трябваха да спре  да квичи, като заклано
и то не си е играла Рея снего, а само го душеше
то ляга по гръб, тя си завира носа в корема му и започват едни писъци....
да беше само комшийско, няма проблеми, ама често го гледам, та се налагаше да свиква с нас
сега вече няма проблеми, само понякога не се отдръпва навреме от устрема на Рея и бива претъркаляна горката
някъде имам снимки отизлет, да ги видите какви са смешни

# 121
  • Sofia
Моята не квичи, само бяга и се крие като я е страх. Но не зависи от размера. Играе си чудесно с един ротвайлер например, но той е много спокоен и флегматичен. Страх я е от тези дето много мърдат и се втурват към нея изведнъж, ако ще да са най-дребните. От големите обаче мен ме е страх, да не я настъпи и да я смачка. Та и аз гледам са наш калибър да играе.

# 122
  • София
Посс, не знаех, че френчитата си имат определено място на езерото. Много ме заинтригува.  Grinning

# 123
  • У Диспансера ...♥♥♥
Тонка и от нас стискаме да минава вече , че да вее ушака докато е хуабво времето .
Те и рядко се разбират с породата си, тука в комплекса има няколко и всички се разкарваме по самички, така че това е показателно колко се долюбват 😄
Като малък моя също го гледаха накриво като се търкаляше с йоркита и пинчери, ма беше ни за малкото заграждение, ни за голямото, а много игрив и шпицовете му бяха баш по мярка ма нямаше много такива.
Ми гюленце си е какво да го правя 🐶
Много искам да го водя в загражденията да си играе с другите кучета, ама там има много доминантни и проявяват агресия та спрях да го водя и си се разхождаме сами вече.

# 124
Здравейте, искам да попитам дали и вашия най-добър другар се променя с възрастта.
Нашата каракачанка вече е на 4г и все по-рядко си играе. Вярно е, че породата не се блазни от игри, а е пазач и половина, ама все пак да ви попитам, ако имате възрастни кучета, е .. ние не сме точно възрастни де ... но ако сте забелязали, че с напредването на годините се променя поведението при вашите кученца, ще ми е интересно да споделите,
вкъщи се шегуваме, че кучо помъдрява, а пък на мен ми се иска да играе повече с нас ... Simple Smile

# 125
  • София
Променят се, стават по-улегнали, по спокойни. Зависи си и от породата де, но се променят.
Каракачанците по дифолт са повече пазачи и ако живее на двор ще увеличава пазенето и намалява игрите.

Овчарката ми едно време се променяше, имах я 13 години та съм я наблюдавала.
Сегашното ми куче не се е променило грам. Чакам към 10годишна да улегне. Евентуално.

# 126
  • о`майна лунна нощ е
О, цирковата трупа вкъщи е достойна за златен клоун с представленията си. И не говоря само за Швепса. Щерката е такава драма куин, че не за студентка в НАТФИС, ами за преподавателския състав там е. Често разходките ни с четирикракото са съпътствани със срещи на всякакви породи из квартала. Къде пуснати, къде на повод. Оливър е способен да се прави на мъж на лабрадор и в същото време да бяга като ужилен от чихуа. Но че е гръмогласен и артистичен в квиченето, спор няма. Първоначалната реакция обаче е винаги да излае и да стъпи напред. Запартък на няма и 5 месеца, обаче се пробва да заеме позиция. Ще го видя като поотрасне още малко и си повярва. Тогава ще настане йекшънът.

# 127
  • София - Рим и обратно
Кира ненавижда йоркита и пинчери, щото мрази да й джафкат. Само като ги види се накокошинва и ако дребното джафне, моментално се мята трупешката да го гази. Обаче се поддава на превъзпитание, като е в добро настроение  и ме слуша да се обърне в друга посока и да не ги гледа. После чака наградка.

# 128
  • София
Харли нали два пъти го извеждах навън. В понеделник го паркирах пред блока и минават хора с кучетата си, познавам ги всичките. Кучетата гледат моя убавец и почват да го лаят, а той се наперил важен, върти онова ми ти късо опашле и иска да се запознава със събратята. Не го огря, защото не трябва да има контакт с други животни.

# 129
Здравейте,ние също не обичаме йоркитата,но към другите сме по-скоро избирателни.Според настроението и според самото куче.Има две,на които много им се радва,има няколко пък,които само като види настръхва цялата.Има и една мъжка немска овчарка,която по незнайна за мен причина много мрази,то горкото е толкова спокойно,дори тя като го лае,то дори не й обръща внимание и май това още повече я ядосва Smiley . На нас като я взехме също ни казаха,че се променят с годините и вече мога да кажа,че си е напълно вярно.До 4/5 години беше много луда,особено първите две/три.Постоянно искаше да играе,беше пълна с енергия,не можехме да й смогнем,а ние имаме доста пространство за тичане и сме я водили къде ли не.Вече е на 7,почти 8 и гледа повече да си почива,въпреки,че изненадващо за мен понякога така я удря лигнята,че  изморява и мен и всички останали.Все още е енергична,но не е както преди.Знам,че след деветата година започват да остаряват вече и ще стават все по-лениви.

Ето това ни е любимата поза за чесане
Скрит текст:

Рядко стои на земята,винаги трябва да е на дивана,на меко Stuck Out Tongue Closed Eyes
Скрит текст:

А този топчо е едно от нейните седем деца,които вече са на 4 години.Тук е на около месец.
Скрит текст:

# 130
  • Bарна, морето, сините вълни
Оф, завиждам ви как кучетата ви си играят с други. Страх ме е дори да се подуши с някое куче, защото наскоро бяхме на село и посегна да захапе едно от кучетата ни там за врата, а като по-малки играеха и тичаха заедно с него и с другото. И въобще проявява агресията към животни и хора. Иначе в блока има две йоркита, с които много се харесват откакто беше бебе.
Квартал ата кучка задължително я подминаваме, че е много зла. То и мен ме пробиват тръпки от нея. Не е много висока, в гръб е като табуретка, като ги оголи тия зъби... Живее до един магазин, има си къщичка там и въобще целия тротоар е неин.
На хора даваме да го погалят, пристъпвайки бавно, да му видим реакцията, ако се озъби, не.

# 131
  • София
Тонка, не трябваше ли вече да сте направили теста на Харли?

Бека много обича да играе и лае, за да призове към игра, когато е до средно голямо куче - няма проблем, но ако кучето е голямо само подтичва около него и се пази някой да не я смачка. Има инстикти за самосъхранение все пак, защото се бях ошашавила. Тича към нея пенясал уличен пес да я яде, а тя маха радостно опашка и не разбира защо я дърпам.

# 132
Кафенце аз помислих, че са били пуснати тез дето от далеко питат. Че аз не само бих се препотила ако Макс е свободен и не знам какво ни идва насреща. Joy Въпреки, че май драчата е повече в мен де, защото последните месеци толкова е улегнал и послушен, че ако я нямаща породата пекинез щях да му имам пълно доверие.
А пък наскоро разбрах, че Миси (полусестра на Макс - онези бебешоци от миналата година) е бременна. Нощес даже е родила цели 11 бебешока. Таткото е някой от другата и рода, защото в двора са баща и синове от различни майки. Уж на време е хванато разгонването и беше отделена, ама явно някой е успял да се измъкне и да свърши работа.
Хайде да ги изтипосам тия розови муцуни:

Остава само да оцелеят всичките и да им намерим домове. А майката може би скришом ще я закарам и кастрирам, защото на думи лесно я пазеха, а ей го на първо разгонване и веднага бебета. Обмислям и онези ваксини, че все пак не е моя, но трябва да има начин да я предпазя, защото това са много бебета, че и от нейния полубрат.

# 133
Оф, завиждам ви как кучетата ви си играят с други. Страх ме е дори да се подуши с някое куче, защото наскоро бяхме на село и посегна да захапе едно от кучетата ни там за врата, а като по-малки играеха и тичаха заедно с него и с другото. И въобще проявява агресията към животни и хора. Иначе в блока има две йоркита, с които много се харесват откакто беше бебе.
Квартал ата кучка задължително я подминаваме, че е много зла. То и мен ме пробиват тръпки от нея. Не е много висока, в гръб е като табуретка, като ги оголи тия зъби... Живее до един магазин, има си къщичка там и въобще целия тротоар е неин.
На хора даваме да го погалят, пристъпвайки бавно, да му видим реакцията, ако се озъби, не.

И ние не харесваме кучетата.Избирателни сме,но около 90% от кучетата,които вижда са й врагове и трябва да ги изплаши.....Има само някои,които харесва,но още не мога да разбера какви са й критериите Smile
Иначе с хората нямаме проблеми,тайната е в чесането.Почешеш я и ти става приятелка!

# 134
  • София - Рим и обратно
Сиви, лоша работа станала, първо разгонване си е много малка още. А и толкова близки роднини... Дано малките намерят добри стопани. А майката щом не я пазят, добре си решила да я кастрираш. Тя явно на всяко разгонване ще си ражда...🙄

Общи условия

Активация на акаунт