Любители на кучета - тема 83

• 35 313
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ох, Тонка, стискам палци. Мъчно ми е за милото кученце, а и за вас.
После взимай отпуска една седмица и по цял ден навън, да свикне.
Посс, в петък потегляме и 9 дни сме на село при свекърите. Там вече ако не изкара навън драгоценните си акита, ще си посипя главата с пепел.  Mr. Green

# 226
  • София
  Тонка, споко! Споделях ви, че и Бека по 4 часа на разходка не върши нищо и чака да се прибере. С времето нещата се подобряват. Аз може би направих грешка ... сутрин ставах и моментално я извеждах и тя така свикна. Чува, че някой е станал и ако до 5мин. не е навън намирам локви. Не знам как е правилно да се действа в този случай, но Бека все едно има часовник, който започва да тиктака щом ми звънне алармата.

# 227
  • София - Рим и обратно
Аз много се радвам, че нашата свикна и си чака да си изпие човек кафето или да закуси, преди да излезе. Фундаментално ми е Blush.

# 228
tatqna73, добре дошли!
То, и като не е ново, пак те вкарва ежедневно във филми, просто са по-различни.
Тонка*, предполагам, че ако сте навън повечето време, все ще изкара.

При нас от последните дни:
- Вечер, когато го извеждам (10-11-12, за последно да си свърши каквото има там), на прибиране го пускам от повода, когато сме вече пред входа. Обикновено първата му работа е да се затърчи към мазето, като го извикам, да тръгне нагоре по стълбите към асансьора, да се врътне и да побегне обратно. Вчера вървя чинно след мен. Ура.
- В квартала има едни померанчета, които и те не харесват никой, освен стопаните си. Погледна ги и продължи да си рови в земята. После тръгна към тях, ама се отказа набързо. Двойно ура.
- Вчера пак нещо се беше ужилил на някоя я коприва, я нещо го е ухапало. Като се вре само в тръните там да ака... Видях като мих лапите. Намазах го с антифлегмин, ама реши да го ближе, от там - айде марля на лапичката. Милото само го размахваше тоя крак, чудейки се какво се случва. Реши да се научи да ходи и да подскача с превързано краче. Накрая се успокои, след порядъчна доза гушкане и галене, видя, че няма страшно и си легна да спи.
-А, и вчера, по време на бурята, излизам от банята и чувайки гръмотевиците, го търся из апартамента - тук Денис, там Денис, няма го. Сега, не живеем точно в Бъкингамския дворец, ама на - никъде го няма. Скрил се беше в тоалетната и като ме видя, дойде да се гушкаме.

# 229
  • София
Рея не я е страхот гръмотевици и бури, поне засега.
Предишното ми куче от гръмотевици не, ама от силен вятър как го беше страх, не е истина.
Вие вятърр и свисти навън, че и вкъщи през разни дупки и ъгълчета, а тая ми ти овчарка се навряла под дивана, чак го повдигнала, че и е нисък. Всеки път се налагаше да го вдигам, за да излезе, че като не я е вече страх и беше трудно.
Голяма скица беше.

Сега имам друг проблем. Нали намерих Марийка. Тя спа на леглото на Рея. Сега Рея неще да си легне на леглото, лежи на цимента отстрани и гледа кисело. Егати фасоните. Прала съм и одеалцето, неще и дюшечето. Сега ще вадя водоструйката, да пера и него. Къде се извъди такъв ревнив каприз, не знам.

# 230
  • У Диспансера ...♥♥♥
И моя чака да се оправиш, да си изпиеш кафето спокойно, направо не мога да повярвам как чака като знам какъв пикльо беше 😁
И от гърмежи също не го е страх, ама той и котарака е същия непукист 🙂

Тонка, от тревата много се обриват, особено лятото . Айде дано на село изкарва каквото трябва  и вече да е здравичък за третата ваксина 🐶

# 231
  • о`майна лунна нощ е
Аз много се радвам, че нашата свикна и си чака да си изпие човек кафето или да закуси, преди да излезе. Фундаментално ми е Blush.

Приемаш ли курсанти? Хвала на такива учители.

При нас, Тонке, да не те плаша, ама селкият лагер приключи. И по цял ден да рие по двора, да се цамбурка във вадата, докато поливат насажденията, или да си бере чушки направо от корена /абсолютно сериозно - че ги яде даже/, не затриха от съзнанието му връзката пелена-ако  и ако-у дома. Прибере ли се в къщата и маркира пелената. Тук внасям малко уточнение, че на двора, щом е познато място, няма проблем и да си свърши работите. Когато му е кеф и си реши. И го прави. Но не мина на режим - само навън, не вкъщи.
Сутрин на разходката в града се хващаме все за по нещо /в повечето случаи успява да се изпикае/, но се стараем да го извадим почти веднага като станем ние. Само няколко минути за обличане и нашата бърза тоалетна и беж лиске навън. При суха и чиста пелена в банята за цяла нощ, гледам да изхвърчим до 5 мин. навън и да дадем шанс да се представи подобаващо на разходката. Като е бебешок още, не смея да си играя с бойлера му и да гледам колко време ще издържи, докато се изчишка. И този момент ще дойде, но сме твърде малки за експерименти.

Добре дошло на новото попълнение. И аз прочетох поста и се учудих като беше редактиран. Наистина няма нужда. И страховете, и вариантите за преодоляването им нека стоят. Така няма да се губи историята.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 14:33 от `ТуиГ

# 232
  • София - Рим и обратно
Малки са още, чак към годинка ще почнат да си чакат сутрин. Бавно увеличавайте моткането вкъщи, преди излизане.

# 233
  • София
Туиг, аз все още не си правя илюзии, че ходенето по нужда вкъщи ще приключи, но поне тези неща да ги върши И навън.  Grinning Добре де, две кучета сме изгледали, такава борба за учене да си вършат работите навън изобщо не е имало.

# 234
  • София - Рим и обратно
В един моомент им узряват мускулчетата на мехура и започват да си стискат. Въпросът е да схванат какво се иска от тях.
Аз да се оплача, че моята пак нещо я връхлита пубертетът. Започна да прави разни бели - къса хартии, салфетки, каквото докопа и й се стори не на място е унищожено. Егати, като бебе не го е вършила.

# 235
  • о`майна лунна нощ е
Туиг, аз все още не си правя илюзии, че ходенето по нужда вкъщи ще приключи, но поне тези неща да ги върши И навън.  Grinning Добре де, две кучета сме изгледали, такава борба за учене да си вършат работите навън изобщо не е имало.

То моето е като в лафа на краставичар краставици да продаваш /акъл да даваш/, ама нашите /визирам четирикраки членове на семейството/ като са се паднали от най-бодливите Герганки очевидно ще видим зор с приучаването.

ПП - после ще ви закача снимка от вчера на един уморен лагерник. Горкото - този селски живот му изпива силичките и дреме с часове като се прибере в апартамента.

# 236

Здравейте, преди няколко дни си взехме мъжко куче чихуахуа на 2г. Винаги съм искала куче и се чувствам като част от някаква нова общност Grinning Нормално ли е кучето да няма много апетит първите няколко дни- заради смяната на дома или нещо такова?

tatqna73, добре дошла с двечките душици! bouquet Ама тук просто така........не става, данък има за плащане, та...... Simple Smile, покажи ги сладурчетата! bouquet

Предишното ни куче ни побъркваше по коледно-новогодишните празници, заради пиратките и подобни, ни да излезе, ни вкъщи да е спокойно. А сегашният Рексун все едно е глух, хич не го интересуват никви гърмежки! И вкъщи, и навън, изобщо не ги отразява. Само при някой от най-големите трясъци най-много да вдигне глава за момент и пак я е забил да мирише. Ще си зареже той заниманието заради некви гърмове! Simple Smile

# 237
Здравейте, имам нужда от съвет/помощ. Понеже това ни е първото куче и не сме наясно с това как точно става обезпаразитяването реших да питам тук Simple Smile .  Жената, от която взехме кученцето ни препоръча да продължим да използваме старите лекарства и ни каза, че досега го е обезпаразитявала с Каниверм(вътрешно) и Адвокейт(външно). Ако някой ги е използвал може ли да ми каже колко г/д струват и как да му ги даваме/мажем. Той е около 3.5 кг.

# 238
Здравейте, плахо се записвам в темата след известен период на четене Simple Smile
Имаме си 5 годишен Голдън, който безпроблемно гледахме до скоро. Тази година, за съжаление, на животинката се струпаха куп здравословни проблеми и покрай търсене на информация се зачетох в темата.
Представям ви звяра и се надявам в тези теми само да се хвалим Simple Smile
Скрит текст:

# 239

Sth, дано са ви отминали проблемите и хубави неща за красавеца голдънчо да четем! bouquet Голдън или лабрадор - дълго висях над тая дилема, преди да се сдобия с моя чернушко. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт