Любители на кучета - тема 83

• 34 410
  • 764
  •   1
Отговори
# 705
Много дискусии съм изпуснала последно време, но ще се включа само за яденето на боклуци да споделя опит и може все пак да е от полза на някой. Макс като всяко бебе също налиташе на всичко що има хвърлено по земята. След като започнах да му ги вадя от устата той се научи да дъвче бързо и да стиска зъби 😂 Реших да сменя тактиката като го залъгвах с лакомство за да пусне това което е налапал. И след като пусне налаганото по моя преценка дали е безопасно пак му го давах. После пак го карай да пусне и после пак му го давам. Така се научи, че няма нужда да дъвче бързо и да гълта, защото дори да му го взема после пак му го давам. Получи се нещо като игра. Като е имало неща, които съм му давала накрая да си ги изяде (по моя преценка за безопасност). Към днешна дата само някой кокал може да го изкуши на вън, дори и да го вземе при “не” от моя страна го оставя, а ако го видя преди да го налапа пак с “не” въобще не го пипа. Но все още от дъжд на вятър му давам да изяде по някой кокал метнат от някоя тераса. Като цяло ми беше важно да се научи да не бяга от мен с “лакомството” в уста и да не дъвче скорострелно и да гълта, защото ако помните бая торбички беше нагълтал преди години и май Макс е най-черпеното с кислородна вода куче в тази тема 😁

# 706
  • под тепетата
Помня,помня,  Laughing Тъкмо го обяснявах на Кафето за нейната прахосмукачка.
 Джуджанка, добре, че свети едно оче там, че иначе не можеш да разбереш кое какво е на това халище  Joy
 IceIce, мисля, че за Скалибор пишеш.
Хибискус, аз нали си чета по моя си начин , та наистина е най-красивия Лорд твоя кучо !

# 707
  • София
Биляна, права си, че всичко изглежда едно 😂😂😂 Всъщност беше заела супер неудобна поза, но щом я галя по коремчето и разтривам бутчетата и на челна стойка ще седи. От вчера влезе в онази фаза от разгонването, когато би трябвало сама да дава да я любят 😁 и спря да ме слуша козата. Повече от месец само тайно ядеше гадости от земята, а днес най нагло ми показа едно лайно и се опита да го лапне бързо, но беше спряна навреме. Само се оглежда за кучета, скача по тях, скимти. Вчера един доберман беше на прицел за ухажване, а просто мина покрай нас, дори нямаше възможност да се подушат. Решила съм довечера с колелото да я изведа и да я накарам да оплези език до земята.

Някой в предните коментари беше казал, че при една мнима бременност после след всяко разгонване се случва .... и Лола и Бони /първото куче на ММ/ са правили само по веднъж мнима бременност, която не се повтори при следващи разгонвания.

Продължавайте да разказвате за издънките на прасетата, вчера съм се смяла с глас. Много забавно разказвате.

# 708
Биляна, той не ми е любимец и честно казано ми е най-грозен, нищо че е от развъдник, хаха жена му е като бяла полярна мечка, тя ми е любимка, но нямам нейни снимки. Всъщност май съм го нарочила за грозен, защото не ме харесва и протестира срещу мен , гледа едно надменно, ръмжи си ме редовно и ме намрази след едно възпаление на ушите при което му ги промивах ..
Джуджанка, аз лично не ти препоръчвам да я извеждаш с колелото докато е разгонена, просто си представям как са ви подгонили трима дон-жуановци и хич не те виждам как ще се справиш. Е, ако си твърдо решена да пробваш, после разкажи как е минало, поне да се посмеем, не само нас да ни караш да разказваме Grinning

Сиви, тя моята от земята лапа лайна, а кокали и др боклуци като кажа "пусни" плюе и чака награда, ама виж, лайното няма как да го пусне, а и няма как да работим на твоята схема с позволяването да го вземе..

В петък сутринта е кастрацията на Тара, нещо започвам да се втелясвам тотално, ние сме на втория етаж, как ще слиза по стълбите първите дни, за да пишка, тя не дава да я вдигат (паникьосва се много) и няма как да я пренеса..

# 709
  • София
Хибискус, нищо и няма по стълбите. Само по-бавничко. Рея веднага след операцията скачаше сама в багажника на баничарката, и слизаше сама пак така. На втория ден вече скачаше на мен да ми се радва, а аз и обяснявах, как ако скочи още веднъж така, с всичките лапи на метър от земята, ще и се изсипят чревцата на улицата и ще ходи пак в клиниката. Не мисля, че успях да я стресна, цяла седмица рипаше като дива коза навсякъде.

# 710
Успокои ме, нея по принцип сме я взели от болшой театър, та съм сигурна, че първите дни колкото и е зле, два пъти по толкова ще ми къса сърцето да я глезота..

# 711
  • София
С инхалационната упойка беше будна и в час, движеше си се нормално, просто предпочиташе да си лежи. Аз я взех три часа след операцията, сама си се качи в багажника, че то това голямо нещо другаде не се събира. В работата си спа два часа и пак си я натоварих и вкъщи.
На втория ден ми беше кисела, нещеше да идва да се гушка, гледаше ме с един нещастен поглед, направо.....
Оставих я да спи на дивана и отидох на работа, като се върнах се беше затъжила за мен и  вече беше забравила, че е сърдита и нещастна и се опитваше да ми се метне на ушите от място.

Разказвала съм как изяде новогодишната вечеря, пак добре, че я бяхме опитали.

У нас се качва по дивани илегла без да се замисли, даже като съм и заела любимото място на дивана ме гледа кисело. Ако пъкне съм и оставила достатъчно място, секачва върхукраката ми и се тръшва с всичките си ръмбави 40килограмови кокали.
Та като бяхме наскоро на село при баба, още първия час се пльосна на дивана. Дивана дълъг, майка седнала в средата, а кучето лежи в единия край. Майка по принцип не дава, та я изгони, Рея слезе повъртя се, заобиколи и се качи от другата страна. Общо взето това ни беше безславния опит да не се качват кучета по дивани.

# 712
  • sf
Кажете ми как, как да отида на работа?😂

# 713
  • София
Мъжът ми вчера дуднеше защо кучето е върху дивана. Казах му да не знае много и че в крайна сметка това същество обитава само кухнята и има право да се качва върху диванчето. То ако и това му се забрани (самата идея за забрана ме напушва на неистов смях) защо изобщо сме го взели да го мъчим.  Crazy

Майка ми вчера жалеше Харли, че много го тормозим с детето. А въпросният "тормоз" се състои в гушкане, мачкане и целуване, при това той не се съпротивлява и видимо се кефи. Супер лигльо е, много любвеобилен и се бута в нас за прегръдки или просто да има физически контакт, за да може блаженно да дремуца.  Mr. Green

Донсита, и на мен не ми се тръгва за работа сутрин, когато се сгуши в мен. Всъщност Харли нахалникът директно се намърдва върху мен, а майка ми когато си легне, й каца върху главата.  Laughing

Последна редакция: ср, 19 сеп 2018, 11:16 от Тонка*

# 714
  • София - Рим и обратно
И мойта свиня лайното не го заменя за награда. Само ме поглежда и продължава, ако е надалече. Ако е на повод, или го пуска, или не го пипа. Ама те човешките най-често са скрити по храстите, та рядко мога да я проконтролирам.

# 715
  • София
donsi, някои вече сме на работа! Защо така ни дразниш, м?

Аз си имам гости, нашите дойдоха с Бела. Милото ми момиче се блъска в почти всичко. Снощи се блъсна в рамката на вратата на едната стая, после в банята в едни легени... Има катаракта от малка, няма какво да направим по въпроса, освен да сменим лещите, но аз не виждам смисъл да я подлагам на такава операция, предвид че е на 10 години почти. На село, където й е познато, се оправя перфектно и никога не се блъска в нищо. Тук почти не е живяла и сега и е непривично и непознато, затова се блъска насам-натам. Довечера ще си я вземат де, но тази нощ си дойде при мен и спа до леглото, душицата ми златна. Снимки няма, защото изглежда потресаващо с тази плешива опашка, а и е доста мръсничка, но това са козметични проблеми. Да ми е жива и здрава още много време, това си пожелавам за нея...

# 716
Едвам тръгнах и аз на работа тази сутрин. По-рано станах, че да имам време и с разходки, и кафета, и привеждане във вид, ми остана един свободен половин час преди да тръгна, който веднага беше оползотворен, понеже Денис реши, че иска да играем и да се боричкаме. Е, как се тръгва от ухилена физиономия, скачащо туловище и размахана опашка, която току се просне по гръб за чесане по коремчето и ушите и даване на целувка в замяна, преди пак да скокне за игра?

# 717
Е не лае ли като излезеш?
Аз сутрин я извеждам на разходка, ако има кучета на поляната играе, после 15мин пеша до вкъщи, супер монотонно говорене, без игра, скачане, гушене и т.н., за да може като се приберем да си легне спокойна.
Преди като не го правех тоя номер сутрин, заключвам-тишина, слизам по стълбите - тишина, хлопва вратата на двора и започва един воооооой

# 718
  • София
Хибискус, обезателно ще разкажа. Пробвала съм я веднъж с колелото и нямаше проблеми ще я видя довечера.

# 719
  • София - Рим и обратно
Аз все си мисля, че няма да имат време да реагират мъжките мераклии. Или?

Общи условия

Активация на акаунт