Любители на кучета - тема 83

• 34 413
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
Ще ви покажа едно от бебоците. 😍
Ооох, сладко бебеее 😍😍😍

# 691
  • о`майна лунна нощ е
То при нас ситуацията е присмял се хърбел на щърбел. Швепса е същински прахосмуч навън и за това в мое присъствие рядко е пуснат. Все ще намери някое лайно, изхвърлен от терасата кокал, храна, оставена за котките или най-честото - баберек от децата пред входа. Обаче менюто там е богато и за сметка на това изключително неподходящо за него - зрънчо, ядки, сладки, бонбони ...
Вчера вечерта се разповръща. Изкара си консервата за вечеря почти цялата порция наведнъж. Последваха още три бльоквания, все по-редки. Вечерта го карцерирахме в коридора и с отворена баня, като разхвърлях няколко пелени. Знае, че на тях се пикае, ака, повръща ... Сутринта имаше още две малки петна от повръщано върху пелените, но по-скоро стомашен сок. Не знам какво беше изял дивакът или пък караме семейно някакво вирусче, но днес уж е добре. Ще видя довечера какво ще заварим като се приберем.

# 692
То при нас ситуацията е присмял се хърбел на щърбел. Швепса е същински прахосмуч навън и за това в мое присъствие рядко е пуснат. Все ще намери някое лайно, изхвърлен от терасата кокал, храна, оставена за котките или най-честото - баберек от децата пред входа. Обаче менюто там е богато и за сметка на това изключително неподходящо за него - зрънчо, ядки, сладки, бонбони ...
Вчера вечерта се разповръща. Изкара си консервата за вечеря почти цялата порция наведнъж. Последваха още три бльоквания, все по-редки. Вечерта го карцерирахме в коридора и с отворена баня, като разхвърлях няколко пелени. Знае, че на тях се пикае, ака, повръща ... Сутринта имаше още две малки петна от повръщано върху пелените, но по-скоро стомашен сок. Не знам аккво беше изял дивакът или пък караме семейно някакво вирусче, но днес уж е добре. Ще видя довечера какво ще заварим като се приберем.
Аз редовно давам кисело мляко при стомашни неразположения, помага при моите диваци.

# 693
  • София
аз всяка сутрин сипвам по две лъжици кисело мляко, има до нас на Равно поле магазин, имат домашно уж.

# 694
  • У Диспансера ...♥♥♥
Тонка, аз тук съм споделяла когато Тео препикаваше дивани и спални 🤦🏻♀
Диването лягаме вечер, той се качва на спалнята и най-нагло кляка и се изпикава. При нас подейства, строг тон, веднага затваряне в душ кабината(сега като направи беля сам си се наказва и влиза там 😂)
Ама явно е някакъв период, мина годинката и вече нямаме такива изцепки. Да знаеш, че те са и много инати, нещо не му харесва, моя примерно се ядосваше като излизах и не го взема, вадеше праговвете и ги ядеше или която обувка добара, но вече мога да кажа че е много по-кротък.
За яденето на боклуци също беше като прахосмукачка, вече и там не посяга, скоро имаше едно зрънчо пръснато навън, само го подуши и подмина 🐕
Сам си спря, а преди в уста бъркахме ма какво ли не, не можеше  свари да гълта, даже не разбираш какво е набарал 😄
Сега не сме срещали любимия деликатес кравешко или конско скоро и там не знам дали ще подмине 🐶 едва ли 😒

Почвам да се съмнявам, че тая пуста алергия идва от бълхите, има каишка, накапан е, но ще сменям капките, всеки ден след разходка намирам бълха не е угоена, което ме навежда че го е кацнала току що 🤔
И това ще пробвам с други капки пък да видим ще има ли ефект. Много котки имаме в градинката пред блока и ми се струва, че от там идват бълхите .

# 695
  • sf
И аз много се смях с Кира и бонбоните 🤣
Нейо рядко яде нещо от земята, вкъщи краде храна от холната маса, но ако същата храна е в кухнята, не я пипа 😂

Много харесвам Кане корсо, Нейо има едно приятелче кане на 8м, много си играят, ама става опасничко, че кането расте и го тресе пубертет, почна да поръмжава повечко, карат се, хапна лекинко един друг собственик. Бих искала да имам кане, но мисля,че няма да се справя с възпитанието му.

# 696
нарцис, в какво му се изразява алергията? Чесане? Има ли падане на козина, не помня какво беше казвала..
Много вероятно и от бълхите да е, Тара наскоро направи алергия.. към бисквити, не знам дали ви казах. Купих ги от ветеринарната аптека, уж за здрава козина, кожа, нам си кво, дръгнеше се като луда..
CANVIT - Skin and coat, който е с по-чуствително дупе да не ги купува.

# 697
  • София
Аз чаках да се роди едно Кане, за да си взема. Ама не дочаках. Тя тая година роди, а аз вече съм обзаведена.
Така е то.

За възпитанието - то понеда беше крива порода моето, а то прилича на лигав лабрадор, държи се като лигав лабрадор и като и прищрака.... хоп, алабай. Инато, диванесто, сръдливо, чувствително.... вечно гладно. Гадина.

Иначе, тия породи много ги харесвам. И на външен вид и като характер, донякъде.
Все пак, започнала съм с немска овчарка за първо куче.

# 698
Аз да пусна най-кривия Лорд, господарят на чемширите, все спи някъде скрит и се чудиш от къде ръмжи..

# 699
  • У Диспансера ...♥♥♥
Хибискус, не се чеше , не пада козина
Става на едни като подкожни пъпки с коричка лека.
Сега е на инцекции по схема и няма нищо към момента.
Ама той спрем ли лечението и става пак на патлаци, явно действието на каишката не е така силно вече 🤔 Ама утре отивам и взимам Андвантикс, че от тях съм най-доволна . Вечер като легна и почвам да мисля по каква причина става така, ма бетер лудите значи 😄 И стигнах до извода с бълхите.

# 700
И аз намерих една бълха на дупето на този господинчо онзи ден. И той е с капки и каишка.

А преди две години ми докара кърлеж. Събудих се здраво захапа на за врата. Капки и каишки явно не действат..

# 701
...Капки и каишки явно не действат..
Не съм съгласна.Действат си. Бълхите се омаламощват ,а кърлежите изсъхват. Зависи от каишките и от степента на замърсеност на средата.

Моето куче е с чесане и падане на козината .  И пърхут. В чудо се видях,скоро спира кортизона и не знам какво да предприема.Че и лекарите с опит не знаят,гадна работа .

Обаче забелязвам,че е на място,където миналата година слагахме капките против паразити. Дали няма някаква връзка  Rolling Eyes

# 702
За бълхите явно защитата към момента не е адекватна. Но против кърлежите преди две години е действала със сигурност, защото кърлежът е бил върху човека. Кучето/котката имат по-висока температура и почти изключено кърлеж да се пусне от животното, за да отиде при човек. По-скоро, защото кучето е било с добра защита, кърлежът е решил да се лепне на човека.

# 703
Той само ги носи вкъщи. Почти съм сигурна, че бълхите не го хапят. Бял е, с къса козина и го оглеждам хубаво по принцип. Кърлежа ми го е докарал той отвън и същата вечер не го прегледах, не помня защо.
Питах ветеринарката и тя каза, че бълхите добивали устойчивост към капките и трябвало нови да се слагат. Има една каишка от която бях доволна между другото. Бяла, не мирише, може да се мокри. Забравих как се казва обаче. Един приятел купува за йоркширчето си и за моето.

# 704
  • София
Да ви покажа една страшна, размазана лигня ...

Общи условия

Активация на акаунт