Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се унаследяват генетичните заболявания при кучетата?
Какви са характерните черти на немските овчарки?
Как да се грижим за куче със сцепен палец на предната лапа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се унаследяват генетичните заболявания при кучетата?
Генетичните заболявания при кучетата се унаследяват от родителите. Ако един или двамата родители носят ген за определено заболяване, то може да бъде предадено на потомството. Това подчертава важността на избора на развъдници, които проследяват поколенията и извършват строги изследвания за заболявания, за да се гарантира здравето на кученцата.
-
Какви са характерните черти на немските овчарки?
-
Как да се грижим за куче със сцепен палец на предната лапа?
-
Как да се справим с куче, което дъвче част от обувка?
-
Как да изберем подходящо име за куче?
Не ми допада особено, точно тя ми каза, че на Лили зъбите били изтъркани и в ужасно състояние. А зъбките й са здрави, имат малко потъмняване в основата на кучешките, но иначе са в чудесно състояние за куче на седем години. Консултирах се и с хора, разбиращи повече от мен, естествено, но те са на моето мнение, че кучето няма никакви проблеми със зъбите (освен един избит от Балу при инцидентен сблъсък човка в човка).

Слагайте по-често снимки да им се радваме всички.
Излизаме привечер на разходка до Дунава. Стигаме брега, сядаме с моята приятелка, а Макс идва и започва да скача по мен да ме прегръща, целува и постоянно си върти муцуната към едното бутче. Усетих аз, че нещо иска да ми покаже и като започнах да оглеждам фокусирам издуто място, разчовърках и видях раничка, без жило. Ужилила го оса. През цялото време стоя до мен да го галя, един такъв жален. А моята приятелка чак се изуми и ми казва гледай го какъв е бебешок глезен, а иначе го гледаш голям и респектиращ, а той се държи като малко детенце.
На следващата сутрин отиваме на един оголил се остров само с пясък, по който се стига до средата на Дунава (сега като спаднало нивото на водата). Макс, както си тича и лудее с другарче, сяда и започва да си ближе задната лапа. Не реагирах, защото реших че някое камъче го дразни. След малко идва при мен и пак същата история като предния ден - скачане, прегръщане, целуване и муцуна към лапата. Започвам да човъркам и вътре между възглавничките виждам трънче. Изтеглих го и що да видя - жило на пчела. Явно докато е тичал е настъпил някоя пчела и тя си е отмъстила веднага. Хайде пак половин час седя жален до мен за гушкане, но после се впусна пак в игри. От къде все него намират не знам..