Любители на кучета - тема 83

• 35 205
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Аз откакто ползвам такъв нагръдник съм се родила. Никакво дърпане,освен в случаите на силна емоция, които при него са чести. Тогава и душач не помага. Много по добре от нашийник е с нагръдника.

Кафе,не помага ли шкембе за да не яде  изпражнения?

# 76
  • София - Рим и обратно
Ще пробвам с нагръдник. Чух, че имало и някакви специални против дърпане. Аз иначе със строгия нямам проблеми, върви ми до крака, но за колелото няма да го ползвам, страх ме е да не я нараня.
Абе не знам дали е съвпадение, или просто в дните, когато е хапнала шкембе, не намира деликатеси, но като че ли има някакъв ефект. А най-яко беше като имаше хрема и явно не усещаше миризми, просто рай, само мен гледа, нищо не я разсейва, никакви лайна.... Даже един път мина покрай цяла купчина пържени картофи и не ги отрази! Направо не повярвах на очите си. Чак ми стана мъчно...

# 77
  • София
Коте, не е с тъмна коса. Нисичка е и прилича на тийн.

Кира е много хубава, а снимката е един път! Heart

# 78
  • София
Тонка, май се сещам, тя е единствената, дето прилича на тийн там всъщност Simple Smile Не ми допада особено, точно тя ми каза, че на Лили зъбите били изтъркани и в ужасно състояние. А зъбките й са здрави, имат малко потъмняване в основата на кучешките, но иначе са в чудесно състояние за куче на седем години. Консултирах се и с хора, разбиращи повече от мен, естествено, но те са на моето мнение, че кучето няма никакви проблеми със зъбите (освен един избит от Балу при инцидентен сблъсък човка в човка).
Кафенце, ще чакаме снимки! Simple Smile

Намерих тук един интересен сайт... Оценката на РК е около 1-2 от 5, а на Лукулус е около 4-4.5, Есеншъл също се класират високо. Taste of the Wild също са с добра оценка, Орижен пък има пълно 5.
https://www.allaboutdogfood.co.uk/the-dog-food-directory

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 08:40 от Малко Сладко Коте

# 79
На Пуризон дават 4,8 и съм съгласна, доволна съм от храната.
 За съжаление Тара я отказва, на финала на един голям чувал е и се чудя какво да взема след това, насочила съм се към Платинум агнешко, отзиви?
Аз ползвам нагръдник, но ако свеки или някой друг реши да я изведе давам само нашийник, с нагръдника е лудо дърпане, не знам как е с визлите, но тая луда ловджийка, дето дивеч и на снимка не е виждала, хване ли някоя следа (тоест след първата крачка от вратата) ме тегли като кон, нищо че е 14кг. По време на цялата разходка носът е в земята и се теглим я аз нея, я тя мен, вдига глава само ако види куче, за да започне да се тегли към него. Его време изпълняваше нейна версия на "редом", но и това отмина, май трябва да се заема пак с възпитанието..

# 80
Коте благодаря за новата тема! Hug
Страхотни муцуни сте показали.Heart Eyes Слагайте по-често снимки да им се радваме всички.
Змия честито бракуване и дълги години заедно ви желая!
На Киви честит рожден ден със закъснение! Все така сладка, щура и здрава да е!
Дано не съм пропуснала още някой с повод, че само четох последните дни и нямах време да се включа.
А пък моето магаре е влезнало в една серия с жилещи насекоми Confused Излизаме привечер на разходка до Дунава. Стигаме брега, сядаме с моята приятелка, а Макс идва и започва да скача по мен да ме прегръща, целува и постоянно си върти муцуната към едното бутче. Усетих аз, че нещо иска да ми покаже и като започнах да оглеждам фокусирам издуто място, разчовърках и видях раничка, без жило. Ужилила го оса. През цялото време стоя до мен да го галя, един такъв жален. А моята приятелка чак се изуми и ми казва гледай го какъв е бебешок глезен, а иначе го гледаш голям и респектиращ, а той се държи като малко детенце. Joy На следващата сутрин отиваме на един оголил се остров само с пясък, по който се стига до средата на Дунава (сега като спаднало нивото на водата). Макс, както си тича и лудее с другарче, сяда и започва да си ближе задната лапа. Не реагирах, защото реших че някое камъче го дразни. След малко идва при мен и пак същата история като предния ден - скачане, прегръщане, целуване и муцуна към лапата. Започвам да човъркам и вътре между възглавничките виждам трънче. Изтеглих го и що да видя - жило на пчела. Явно докато е тичал е настъпил някоя пчела и тя си е отмъстила веднага. Хайде пак половин час седя жален до мен за гушкане, но после се впусна пак в игри. От къде все него намират не знам..
Нови снимки нямам, но сега се разрових из архивите и ще постна няколко по-стари:

# 81
  • sf
И аз пострадах от тия жилещи гадове. В нашия парк е пълно. Става огромно червено петно, а от мястото на ужиленото тече някаква слуз, и сърби ужасно. После става синкава кожата. А днес имах "късмета" да ме жилне нещо по устната, поду се тройно за 10мин и боли. Още е така, плюсът е,че не мога да ям 🤣

# 82
  • Bарна, морето, сините вълни
Еее, ти пък погледни го от добрата страна на нещата. Хората пари дават да си бухат джуките с хиалурон, силикон и каквото се сетиш, пък на теб безплатно. Grinning Joy

# 83
Ужилване със синьо петно прилича на конска муха,овод им казват. Много са се разпространили,гадините. И тигровите комари също.

# 84
  • София
Тези изброените гадини май не ги лови Аутан, и много хора се оплакват, че стават на огромни плюски (червени петна)...

# 85
  • о`майна лунна нощ е
Няколко години поред си правим домашен бъркоч против комари - в малко шишенце /каквото докопате от тези с пулверизатор/, пълним водка и слагаме капки от масла цитронела и лимонена трева. Спасявало ни е в Гърция и тук. Мирише на свежо и единственото противопоказание е, че не трябва да се използва през деня, защото тези масла от цитруси ги водят фототоксични. За вечер грижа няма.

# 86
Тия комари преди месец ме бяха нахапали - точно огромни, червени петна, сърбежът беше изключително неприятен.

Гушльо с мама тази сутрин

Гушльо с тати следобяд

И тук не можа да стои мирен, но усмивката е важна:

Голям коректив са ми съседите, които в началото се възмущаваха как може да си вземем такова голямо куче. Твърдят, че имал голям напредък в поведението си. А пък аз в дни като днешния си мисля, че сме на никъде, та поглед отстрани не е излишен.
Беше изключително нервен, изнесе цял концерт лаене и песнопения, имахме час със Сашо - хем не ще Джаро и Чери да го пипат, хем се сърди като си играят помежду си, а не с него. Съвсем накрая Джаро ме нацелува, покатери се върху мен да ме гушка и да му чеша ушите, а на Денис съвсем демонстративно и обидено му врътна глава на другата страна.

# 87
  • Sofia
Ние сме готови за есента и за рождения ден:

# 88
  • София
Савина, много ти е шукаритетна момата! Hug Харли има втория тоалет, но без да го е обличал, вече му е малък. Не съм преценила размера.

Стискайте палци за теста утре да излезе отрицателен. Ако не се появя вечерта, значи съм се гръмнала!

# 89
Стискаме палци! Гледай да се появиш.

Общи условия

Активация на акаунт