Любители на кучета - тема 83

• 35 287
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна

Здравейте. От скоро съм стопанка на белия бонбон, казва се Бизу, а Лили (котката) е при мен 8години. Та,приятно ми е да се запознаем.

# 151
  • София
Добре дошли! Ми тя котана по-голяма от бонбончо Simple Smile
Тонка, няма ли кой да го дебне за няколко дни вкъщи Харли - като свърши работата и се обърне, да му се скарат и да изчистят... Само това ще даде ефект според мен. Бела го вършеше същото, даже един ден се беше завряла под леглото да върши нещото, леле какъв скандал отнесе, май оттогава спря. Явно се самозаразява отново...

# 152
  • София
Тонка, ако искаш пробвай ето тези:

С екстракт от люта чушка са, при Киви действаха, а тя доста упорито си ги хапваше.

# 153
Здравейте,минавам само да стисна палчета на Тонка и да й пожелая по-бързо оздравяване на малката муцунка.Ще се надявам скоро на добри новини.Ако можеш да го дебнеш когато си хапва и да му се скараш така няколко пъти би трябвало да даде ефект,защото по този начин отново поглъща същото и се заразява.При нас този метод даде резултат много бързо и с пишкането навсякъде също.Много,много стиснати палчета! Simple Smile

# 154
  • София
Ех, Тонка, дамусеневиди! Дано скоро мине всичко!
Бека пък към собствените купчинки не проявява интерес, но ако има конски, кравешки и котешки ... не мога да я настигна да ги вадя. Най-отвртително ми беше, когато налапа мъртъв червей, как не повърнах не знам. Бека продължава да си пишка и, ака вкъщи. Чак започвам да мисля, че нарочно го прави или просто не издържа на моменти. Днес се оправям за разходка и точно преди да излезем се изпишка. Вчера беше наказана и спа на пода. Гледа ме едно тъжно, но няма да се давам.

# 155
Джуджанка,ние процедирахме по два метода-
С вестник по муцуна в момента,в който го направи,за което трябва да я дебнеш иначе,ако мине повече време понякога не разбират за какво точно им се караш.
Или като се изпишкаше и ако не сме я видели кога е сътворила чудото-водихме я до там и й доближавахме муцуната до пишканото и да видиш как започна да се усеща.
За нула време я отучихме от пикане и акане вкъщи.

# 156
  • София
Метода с навирането на муцунката в пишканото или близо до него е варварски и изобщо не е подходящ. Все едно дете, което се приучава на гърне, ако не каже и се изпишка на пода, да го навреш в пишканото.
Кучетата са изключително чисти животинки, не извъшват физиологичните си нужди на мястото, където спят. Просто когато са малки, още не могат да стискат, когато пораснат вече е лесно. Тогава приемат и апартамента/къщата за свой дом. Ако едно куче има избор, никога не би се изпишкало вкъщи. Бащата на Лили има случаи, в които е стискал по 20-30 часа, когато поради различни причини е било невъзможно да бъде изведен. И единият случай беше преди няколко дни, а кучето вече е на 10г.

# 157
Аз пък не смятам,че това е варварски метод,защото не беше вече много малка и го правеше все на леглото.Веднага разбра,че това не е правилно.И никога не се е налагало да й навираме муцуната точно на изпишканато,казах,че я водим  и като й го покажем сама се сещаше.Извинявай,но не смятам,че в семейството ми има варвари....

# 158
  • София
Отговорна съм единствено и само за това, което казвам, не за това как ти го разбираш.
Би ли отишла да покажеш на детето си изпишканото, като му доближиш лицето до "белята"? Не ми отговаряй на въпроса, отговори за себе си.
Човек явно няма право да изкаже мнение, без веднага да му скочат като ощипани...

# 159
  • Sofia
Ако едно куче има избор, никога не би се изпишкало вкъщи.
В това никак не съм убедена. Моята има избор. Извеждаме я по 2-3 пъти на ден, по цяла вечер е навън. И въпреки това никога нищо не прави навън. Стиска до последно и като се приберем от вратата тича на памперса. Не го прави извън памперса, но не го прави и навън. Отдавна съм се отказала и съм се примирила, че явно ще си останем на памперс. Лично на мен не ми пречи. Просто отбелязвам, че не при всички кучета е така.

# 160
Ами не просто ти казвам,че според мен не е варварско.Още като я взехме нямахме представа как се гледа куче и ни помагаше човек,който с това се занимава и основно с немски овчарки.Този съвет той ни го даде.И да те успокоя варварщината по никакъв начин не навреди на психиката на кучето ни,а повярвай те помнят цял живот и щеше да има трайни увреждания,ако бяхме толкова зли.И както казах в началото взехме си куче,за да го обичаме и то да обича нас.И няма смисъл да я сравняваш с децата ми,тя е като дете на всички ни.И получава цялата любов,която й е нужна.

# 161
  • София
Ванита, то още има хора, които смятат, че куче се възпитава най-правилно с бой. И не са малко.
И не говоря за вестник по муцуната, а за бой.
Аз не практикувам и не харесвам дори метода с вестника, нито съм тикала муцуни, просто си изградих железен график и ми се получиха нещата.

Савина, според мен, щом тича до памперса, не е схванала концепцията, тоест смята, че това е правилното място и си го пази за вкъщи.

Ей сега ходих да изпишкам Марийка, разбирай дребен безпризорен тазсутрешен фъстък, защото иначе щях да имам локвичка под бюрото.
Събуди се след двучасов сън, започна да се върти, подмишка и навън. веднага клекна момичето.
Ама с едно око съм в работата и седно внея, да не изпусна момента, че колегата много мрънка дето все влача котки, сега и куче съм довлекла.

# 162
  • Bарна, морето, сините вълни
В началото, докато беше бебе си се разхождахме с кофата и парцала. Купихме от онези постелки и ако случайно нацели да се изпишка на нея го награждавахме, но нямаше файда. Искахме да се научи поне в банята да си върши работата, защото не го изкарахме до третата ваксина. А ние го взехме на два месеца без никакви ваксини.в крайна сметка сам се научи да ходи само на едната тераса, която до тогава беше само цимент, не беше ремонтирана. Доста време беше само вкъщи и когато дойде заветният момент да излезем, понеже всички нямахме търпение, бяхме навън 4-5 часа, играхме, разхождахме се и веднъж не пишка навън. И така това продължаваше доста дълго време. Навън играе и стиска нуждите за вкъщи. Попитаме едно момче, което се занимава с кучета на какво се дължи. Той каза, че го прави, защото навън го чувства като разлечение и бърза да изучава света и въобще не мисли за тоалетна.
Опитите, които правех бяха след разходка да го заведа до терасата и да кажа тук не и пак го изкарвам, докато един заветен ден просто вдяна.
И всичко с много наградки.
Онази вечер не издържа, дойде му зора и се изака в тоалетната, но не се караме, ако има такива случаи, защото са рядко, а и не го е свършил на непозволени място.

# 163
Тук за бой никой не говори,абсурдно е това.С боя нещата само се усложняват.То е като при хората като набиеш някой най-много да го озлобиш още повече.Кучетата са умни създания,бързо се учат и разбират всичко.И детето си,да бих за завела при белята и ще му обясня,че така не се прави.Както с всяка друга беля.

# 164
  • София
Тонка, няма ли кой да го дебне за няколко дни вкъщи Харли - като свърши работата и се обърне, да му се скарат и да изчистят...
Коте, няма как. На работа съм, а детето е на вилата. Но и да бях вкъщи, ми е физически невъзможно да не отлепям очи от него денонощно, защото той веднага и за секунди излапва гадорията. Евентуално, когато и ние отидем на вилата, ще мога да го следя.

The Joykiller, сега ще ги потърся тези таблетки, да видя къде се продават и на каква цена. Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт