Любители на кучета - тема 83

• 35 293
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Тонка, няколко пъти му трябват през деня да го хванеш на местопрестъплението и да му се скараш. Когато имаш възможност (почивните дни, вечерите също), хвърляй по едно око, дори веднъж да го хванеш, все ще е от полза.

# 166
  • Sofia
possessed, изобщо не е схванала. Не знам как да й обясня, за да схване. По едно време беше започнала да ака навън понякога, сега и това спря. Но да пишка навън се е случвало не повече от 4-5 пъти. Истината е, че в началото когато беше съвсем бебе и пишкаше навсякъде, ние положихме много усилия да я научим на памперс. То бяха хвалби, награди... чудо. И понеже доста време изкара така докато минат всички ваксини, после в големите студове категорично отказваше да излиза... според мен, изпуснахме момента. Научи си се животното на памперса и сега е трудна работа да я отучим. А не смея да й кажа "не" за памперса, за да не започне да пишка на други места из къщата. Хваля и давам награди в редките случаи като го прави навън, но за сега ефект няма. Но каквото - такова, на мен памперса не ми пречи особено.

# 167
  • София - Рим и обратно
Ох, не знам с копрофагията е трудна работа, две-три скарвания не знам дали ще имат ефект. Кира никога не си е яла собствените, котешките и конските ги отказа 😂, но с човешките... Какво ли не съм опитвала, неустоими са й 🤮.

# 168
  • София
Савина, аз някъде из йорковата тема скоро обяснявах как става научаването, то и за пораснало куче е същото.

Тонка, виж дали не е същото дето съм го пуснала от Зоомагазин стефанов едното.

Марийка.

Голяма е баш като на Рея устата. И й ръмжи.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 12:02 от possessed

# 169
Кафе, вчера донесоха ТОУ с риба 13 кила чувал,еми не му понася тази марка и това е. При Кира казваш, добре се отразява,а нашия почна пак да пасе трева.
Трета храна купувам за месеца. Аман,вече не знам какво да правя. Четейки състава,най добър е от всички рибни гранули.

Ако на някой в Пловдив му трябва над 12 кг ТОУ с риба, нека свирне на лични. Големината на гранулите е подходящ от малко до голямо куче.

https://m.zooplus.bg/feedback/shop/kucheta/suha_hrana/taste_of_t … wild/adult/349799

# 170
  • София
Посс, аз вече поръчах таблетките. Дано да е описано вътре колко дни поред се дават, ако не - ще питам в клиниката, въпреки че ще ми въртят очи как ги прескачам едва ли не.

# 171
  • София - Рим и обратно
Трапезица, освен тревопасенето, какво друго не му е наред? Защото и Кира си пасе, но всичко друго си е наред - няма къркорене, пърдене, обриви, пърхут - нищо. Ака само два пъти и то малко. С Аканата акаше много и рядко, пръцкаше вонливо, а от агнешкия ТОУ пърхутляса.

# 172
  • о`майна лунна нощ е
Аз не издържах и вчера след работа си отидохме до село. Спираме колата пред къщата - вратата на двора зее, куче се не вижда / а Швепс-селски броди свободно из двора по принцип/. Викам си "ей, тук някъде, ликвидирах дребната", представяйки си как е излезнала с приятелките й, а кучето е драснало навън само през незатворената врата. Връхлетях със замах в къщата и още с отварянето на входната врата иззад нея нещо изквича. Как се радва човек на такъв звук не знам, но точно в този момент ми беше балсам за ушите. Та видяхме си го. Поналял малко, къпан след борба в калните вади след поливане на двора, в настроение. Селска идилия в общи линии. Никаква база за сравнения със скаутския лагер в София Simple Smile .

По въпроса с изхождането не където трябва, хващам си го, водя до го мястото, на което е съгрешил и си му доближавам муцуната, винаги съпроводено с НЕ и конско /не че ме разбира какво говоря, но по тона усеща, че не добре/. Отдавна знае къде е позволено и къде не, като сме в апартамента. Случаите, в които не е имал достъп до местата, са единични /някой се къпе и едновременно с това вратата към терасата е затворена - твърде, твърде рядка комбинация от препятствия/. Ако стане при такива обстоятелства, естествено караницата е спестена.
Колкото до вършенето на работата навън - все по-често успяваме да направим поне едното по време на разходката, но това не пречи да си бърза за вкъщи и да търси пелената в банята или да изхвърчи на терасата и веднага да клекне.

По отношение на храната - Еуканубата ни е добре за сега. Разбира се с нея, яде с апетит, вади наденички после ... За сега оставаме на нея.

# 173
Пасе повече и после повръща. От агнешкия също, миналата година пак се оплаквах в темата. Минах на Госби,доволна съм,но получи ужасен пърхот скоро и реших да сменя храната. Лекарите ме увериха,че не е алергия. Един чувал Хепи дог прекарахме,пърди ,а и пилешката мазнина не ми допада. Затова се надявах много на ТОУ,но уви. Вчера яде половин доза, сутринта вече пасе повече. В чудо съм вече. Иначе изходния материал е ок.

# 174
  • Sofia
Оххх че сладка Марийка! Дано си намери стопанин скоро!  Hug

# 175
  • София
Трапезица, т.е. само едно-две хапвания е имала досега, или вече повръща? Пробвай Лукулус.

# 176
  • София
Продават пробни пакети на Лукулус,  и аз имам да услужа за проба. Харесвам я, Рея също, а и не и се отразява зле.

# 177
Вероятно ще се върна на Госби,поне бях доволна и ще давам рибено масло.
Да,от 1 ден хранене на сутринта пасе трева,а от много трева повърна.  Но и с другата ТОУ се случи това.

# 178
  • в огледалото на живота
....ще давам рибено масло.

Превантивно ли давате рибено масло или с лечебна цел?
Споделете моля какво като вид и по-колко ?

# 179
Човешко в човешка доза за 30 кила пес или по препоръка от тук,от зооплюс 250 мл. за 15 лв.масло сьомга

Общи условия

Активация на акаунт