Кауфланд - тема 31

• 72 852
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Ако отидеш на инфармация и кажеш че има разлика, ще ти върнат разликата
Идеята е да не се налага да си четем бележките и после да се чака на информация.

# 106
Инцидентни грешки винаги ще стават навсякъде, аз винаги проверявам бележката където и да пазарувам.
Дори и да ги глобят, това няма да помогне много

# 107
И аз така ...станало ми е навик..

# 108
Както казах-не ми се занимава вече.Откакто сложиха заключващите се шкафчета,изобщо забравих за това 'гише' Информация.
Там са вечно бързащи,малко ме гледат странно,а разни други навъртащи се служителки с мустаци тряскат разни документи,шишета,каси,стока...стана като в аптека на Марешки...Мерси съм Simple Smile

# 109
Само веднъж ми се е случвало несъответствие на цена на етикет и на касата. Донякъде беше моя вината, че не направих сравнение на това, което пишеше на етикета и това, което взех.

Като си прочетеш добре етикета и вземеш правилния продукт няма да има изненади на касата. Отстъпките за марка не ме притесняват - запозната съм кои марки са намалени за седмицата и ги виждам отразени долу, хич не ми трябва да броя редове.

# 110
Само веднъж ми се е случвало несъответствие на цена на етикет и на касата. Донякъде беше моя вината, че не направих сравнение на това, което пишеше на етикета и това, което взех.

Като си прочетеш добре етикета и вземеш правилния продукт няма да има изненади на касата. Отстъпките за марка не ме притесняват - запозната съм кои марки са намалени за седмицата и ги виждам отразени долу, хич не ми трябва да броя редове.
Говорим за друго. Както са тръгнали всяка промоционална стока ще се отразява по различен начин на касовия бон. Едната стока си е вече намалена на другата намалението излиза в началото на бележката на втората в средата на третата в края на четвъртата до стоката. Е за да става клиента разноглед ли го правят? За търговците и просяците нещо да кажете? А и да питам за тези служители дето информират познати да идват когато има определени стоки в разделите с намаление или да не чакат когато няма да ги пуснат. Вече засичам 3ти път едни да се мотае около намаленията и се чудя защо. Светна ми когато видях една служителка да отива и да им казва нещо. Излетяха през касата без да купят нищо ...

# 111
Точно за същото говоря и аз - за продуктите с отстъпка за марка както са сега Мура, JIm Beam, Нестле, или за 2 на цената на 1, или както е сега вода Хисар - 6 на цената на 3. Само тези намаления са отразени в края на бележката. Не е чак толкова трудно да си проследиш цените, има доста начини, за да не станеш разноглед.

Колкото до другото - има си хора, най-вече възрастни, които всяка вечер си следят намаленията и редовно питат служителите дали ще намалят нещо.

# 112
Идеята точно беше да не се следим, защото ще се хванем. Ако веригата иска да гради доверие, ще трябва да се пребори с "търговските трикове" на дребно. Разчита се, че клиентът бърза, бабата си е забравила очилата, а бебето мрънка и гледаш да си тръгнеш по-бързо, а не да чакаш на още една опашка, където под предлог, че сравняват цената на артикула, ще питат още 2 служителя и накрая няма да ти върнат разликата, а ще ти върнат парите срещу стоката, която уж била намалена/ промоционална.

# 113
  • София
Имали ли сте проблеми с цените? В смисъл, че е обявена една цена, а на касата излиза,че е друга (по-скъпата, разбира се)? Защото на мен ми се случва от както съм се прибрала в БГ.... С майка ми ходим до близкия Кауфланд. Гледам, бая хора се взират в касовите си бонове на излизане. На мен ми се случи 5 пъти за 2 месеца - "Колежката не го е маркира правилно", "Ами, случват се разминавания" и т.н. Потресена съм, в чужбиня никога не ми се е случвало.
Къде се случва това?

# 114
  • shumen
Аз също си проверявам бележката,в който  и магазин да отида,защото ми се е случвало да объркат цена.

# 115
И там едни документи, че един, че два. Да ти писне направо.

# 116
Важното е че връщат разликата.
Виж в кварталния магазин може и изобщо да не са чули за закона,  а и да го знаят, рядко го прилагат.

# 117
Аз пък по-смахната бележка от тази на Б. и на топлофикация не съм срещал. Та в бележките от Б. има отразени много неща по много различен начин, защото ги водят под различно наименование намаленията. Но както са казвали много пъти - разлика и в +, и в - в касата на касиера е неприемливо, така че нямат интерес от това. За мен е лоша подредба или несменени навреме етикети.

При "моя" Кауфланд на информация са сложили едно чаровно момиче и с усмивка помага на всички, та няма никакви драми. Веднъж вместо да ми развали стотинки за количка ми подари някакъв К. пластмасов жетон с две страни - като 20 и 50 ст. Така винаги ми е в портфейла и никога няма да го дам някъде, където ми искат 20 или 50 ст. Трябва и в Л. да раздадат такива жетони с формата на 1 лв., а не ако нямаш да се въртиш кат...

# 118
И там едни документи, че един, че два. Да ти писне направо.

Досадно е, не отричам, но отговорих на потребителката, която си е направила труда да снима и праща на КЗП, нейно право естсествено, но грешките едва ли могат да бъдат изкоренени изцяло, а и тя конкретно нищо няма да получи в случая.

Като отвориха на Т. Каблешков до нас голяма част от продуктите бяха с грешни цени, всеки път имаше опашки на информация да връщане на пари, отидох 1-2 пъти и после не се върнах поне месец, мисля че вече 2 години не ми се е случвало да има грешка...

Вчера при нас имаше около 50 души на 4 каси, касиерките работеха много сръчно, аз за около 8 минути минах и си взех ваучер от информация...

# 119
Досадно или не ,ми омръзна в нашия  К да е така,защо в Пловдив в кв Тракия не е така и няма грешки.Там пазарувам често,та за това сравнявам двата магазина....То не е веднъж или два пъти, да има разминаване в цените и все недогледали или объркали....Всяка седмица почти пазаря и все трябва да следя бележката си ,все се случва да има разминаване в цените.А не е като да не разбирам от етикети -гледам цени,сравнявам щрих кодовете, и за да  не се разкарвам ,снимам етикета с телефона ...Не ми е нито до парите или разликата,а до това че те все не са виновни!Единия път беше за сладолед-на промоция грамаж от 900 мл,а беше изложен с грамаж от 650 мл,а цената по брошура за голямата.Все пак не съм очаквала,че кутията ще  е това.Да ,не погледнах този път кутията.А сигнала се подава за минутка в електронен вариант до КЗП.Прилагат се снимките и се реагира веднага с проверка.Може да пробвате на сайта им.

Общи условия

Активация на акаунт