Кауфланд - тема 31

• 72 787
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Потресена аз не съм. Проверявай си бележката и всичко ще е ок.

Спокойна съм, защото по закон имам право да платя на по-ниската цена, ако има разминаване.

Ами, нас ни пратиха информация и там една отегчена жена едва ли не се развика, че разликата от 4 лева не била чак толкова голяма. Ставали грешки. Така и така сме го платили. Като й казахме, че не искаме, си взе стоката и ни замери с парите.

Shocked

Няколко пъти са ми "бъркали" цени и никога не е имало такова отношение. Трябва да подадете оплакване.

# 91
  • Русе
Зехтинът на промоция как е? Горчи ли?
Хубав е. Има вкус на маслини. Не горчи.

# 92
  • о`майна лунна нощ е
Здравейте момичета!
Кауфланд е често посещаван от семейството ми и във връзка с последните постове за разминаване между маркирана цена на касата и тази на щанда, до сега винаги са ни обръщали внимание и са възстановявали разликата, когато направим рекламация на информация. Определено са ни "дресирали" да си гледаме касовите бележки след всяко излизане от касовата зона с тези техни "случайни" маркирания на цена без намалението.

Това, което ме дразни напоследък, е начинът по който отразяват отстъпките. В касовата бележка стои нормалната цена, а отдолу "позиция 15 - остъпка ... лева, позиция 5 - отстъпка ... лева". В същото време артикулите не са номерирани  и ако искам да проследя 5 неща с намалени цени, а съм напълнила количката с какво ли не,, ми отнема време да сравня от кое, колко и дали е отразено намалението за даден артикул.
Тъй като това е на национално ниво - т.е отразява се еднакво във всички магазини, ще се наложи да се повдигне въпросът на сайта им или евентуално - да се сезира КЗП за неясно отразяване на цените. Някой пускал ли е такъв сигнал, за да се присъединим евентуално към него.

# 93
От КЗП няма смисъл. През годините съм пускала няколко пъти до тях сигнали /не за Кауфланд/. Първо, бавят се месеци и после казват - не можем да помогнем или че не е в техния ресор.

Въпреки всичко мисля, че Кауфланд не са в нарушение да отразяват така отстъпката.  Peace

# 94
  • Sk babe
Здравейте момичета!
Кауфланд е често посещаван от семейството ми и във връзка с последните постове за разминаване между маркирана цена на касата и тази на щанда, до сега винаги са ни обръщали внимание и са възстановявали разликата, когато направим рекламация на информация. Определено са ни "дресирали" да си гледаме касовите бележки след всяко излизане от касовата зона с тези техни "случайни" маркирания на цена без намалението.

Това, което ме дразни напоследък, е начинът по който отразяват отстъпките. В касовата бележка стои нормалната цена, а отдолу "позиция 15 - остъпка ... лева, позиция 5 - отстъпка ... лева". В същото време артикулите не са номерирани  и ако искам да проследя 5 неща с намалени цени, а съм напълнила количката с какво ли не,, ми отнема време да сравня от кое, колко и дали е отразено намалението за даден артикул.
Тъй като това е на национално ниво - т.е отразява се еднакво във всички магазини, ще се наложи да се повдигне въпросът на сайта им или евентуално - да се сезира КЗП за неясно отразяване на цените. Някой пускал ли е такъв сигнал, за да се присъединим евентуално към него.

Привет! Аз не съм, но се замислям. Защото, лично моя теория е, с тази касова най-лесно могат да излъжат човек. И за мен е адски объркващо. Два пъти съм се засичала, че не съм забелзала стока, чиято цена е една на касата, а на щанда друга. И така се оказа,че съм си я платила. Не знам дали така не целят да отклонят вниманието на човека...
А грубото отношение не е само в тази верига. Да, има ги навсякъде. Но на касите прави най-голямо впечатление, защото все има по някоя изнервена касиерка. Разбирам ги, не им е лесно - цял ден на касата. Но пък не е виновен клиента, нали? 

# 95
Засичането трябва да стане след касата, а не вкъщи...и всичко ще е наред.

# 96
  • о`майна лунна нощ е
Точно това имам предвид - объркващо и бавещо е. При средно 20 артикула в количката, 5 от тях да са с промоционална цена, в касовата бележка са разхвърляни според реда, в който са маркирани, и накрая - да броя коя точно е позиция 4, и дали правилно в нея са ми приспаднати 0,48 лв. от редовната цена 7,49 лв., а на позиция 9, 10 и 12 - още неща ....

Друго, което съм хващала като заблуждаващо подреждане на стоки, беше с едни дезодоранти Рексона скоро. Уж намалени, ама не съвсем - "отделни видове"  били намалени. Не можаха да ми отговорят кои точно, защото на табелата не пишеше, а някой удобно беше наредил всичко заедно и вероятността да вземе този от 5 лева, а не намаления, беше огромна. Върнах им директно таксувания на пълна цена дезодорант. Та и това трябва да гледаме - дали сме взели правилния промоционален продукт.

# 97
В живота е така...гледа се.
При съмнение може да си проверите цената на скенера.

Който е ларж, може и да не да си гледа сметките. Аз си я гледам и си броя редовете..

Има я и опцията да се върне стоката, ако късно сте забелязали несъответствието.

Не ми е приятно и на мен....ама кьорав карти не играе, са казали хората...☺

# 98
Редовно имам разминавания в цените,скенерите почти никога не работят,запомням цените на някои неща,после си гледам бележката и се смея Simple Smile
Не ми се занимава вече,бързам да изляза.
Ако не беше смешно,щеше да е жалко.

# 99
  • somewhere over the rainbow
Друго, което съм хващала като заблуждаващо подреждане на стоки, беше с едни дезодоранти Рексона скоро. Уж намалени, ама не съвсем - "отделни видове"  били намалени. Не можаха да ми отговорят кои точно, защото на табелата не пишеше, а някой удобно беше наредил всичко заедно и вероятността да вземе този от 5 лева, а не намаления, беше огромна. Върнах им директно таксувания на пълна цена дезодорант. Та и това трябва да гледаме - дали сме взели правилния промоционален продукт.
На малката табела, която е в червено, ВИНАГИ пише кой модел е намален. Ако четеш внимателно, няма нищо заблуждаващо. Скоро в Гърция така си купих боя за коса уж на -50%, на касата ми я хващат на редовна цена. Отговориха ми, че този цвят не е намален, пишело си. Еми взех си я, че бързах. Та, който бърза, по-добре да си ходи в кварталния гараж - там ще му обяснят всичко и ще му дадат точно, каквото иска Simple Smile Разбира се на друга цена, но нищо не е идеално на тоя свят.

# 100
При нас вече рядко има разминаване на цена, отстъпката е най-отдолу само като има намаление на марка, иначе излиза само намалената цена.

# 101
К. да си ремонтират скенерите. Повечето им не работят. Да викаме управителите и да питаме защо сте ги сложили след като не работят от месец. Поне аз от толкова време съм засякъл в два филиала. Също да си гласят правилно цената на стоката. По едната промоция излиза намалената цена. По друга промоция е нормалната цена, а на отделен ред отстъпката. Абе ние да записваме више по намиране на мястото на отстъпката ли трябва? Отиваш да си оставиш парите като го правите трудно трябва ли да си го изкарваме на служителите им та да им става гадно. Явно някой от управата е решил да се изпростачва. Да не говорим за просяци, хора с недъзи дебнещи да ти върнат количката, търговци на едро дето са решили, че промоционалните стоки във веригата не са за клиентите, а да си направят те печалба. Има много за дялкане. Манагемента да се размърда за да не се налага да го сменят.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 19:49 от netman71

# 102
Да, скенерите не работят. Няколко пъти се мъча да видя цената, не става. Няма и етикет. На касата се изненадвам, ама ...... Rolling Eyes

# 103
Случи ми се преди месец това с разминаване на цена и грамаж от промоционалната оферта .Ами снимах етикета,пуснах си жалбата в КЗП и да си ги глобяват,не е хич малка глобата за разминаване на цена по брошура и цена на етикет и стока.
Та хем ние ще се научим да си търсим правата,хем те ще се научат като имат проверки и санкции да не правят тези номера!
Винаги си проверявам бележката ,точно заради такива разминавания-забравили да сменят етикетите...ми за това се взема заплата,защо не е в полза на   нас потребителя. не е ниска цената,ами все завишена?

# 104
Ако отидеш на инфармация и кажеш че има разлика, ще ти върнат разликата

Общи условия

Активация на акаунт