Кауфланд - тема 31

• 73 002
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Явно са ме цакали със стара версия, м....ми то нормално-миналата седмица намаше прах Омо за цветно, сега няма нов прах...имам чувството че живея в Чукотка и всичко тук се случва мнооооогоооо баавноооооооо Head Band

# 286
  • София
И в София нямаше Омо за цветно. А Персила и на мен ми се видя по-малко от миналогодишния, който взех на подобна промоция. При купуването гледах дата на производство - 08.2018г., но изобщо не съм видяла дозирането.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 09:52 от malina_smile

# 287
От януари 2018г е моят...аз пък дори не им знам теглото, никога не го гледам...броя пранета гледам винаги...
Този го помня, защото детето го носило по стълбите и после коментирахме, че е колкото гирата му...та го погледнах изрично този път колко тежи...

# 288
  • о`майна лунна нощ е
Старата версия е 70 г/108 мл на пране, а новата – 65 г/100 мл на пране, тоест новият е малко по-концентриран. Оттам идва разликата и затова се гледат броя на пранетата, а не колко килограма е.

И като извадим домашните везни, че като отмерим точно 65 гр. ... Сещате се, че няма как да се случи. 70/108 е 0,648 ... 65/100 - пак приблизително толкова с разминаване в хилядните. Та стара - нова - концентрацията е все тая. Но ако грамажът е паднал от 4,200 на 3,900 това вече е друго.
Вчера с този почивен ден, колкото пъти излезна от вкъщи, все към пощата поглеждах - да не би да са докарали новата брошура /обикновено в събота го правят/.

Чакам да пуснат малко по-сериозно зареждане на ученически материали. Тази седмица е много обрано, а си мисля, че е крайно време да пуснат повече видове тетратки, раници и несесери.

# 289
Нещо не ти разбрах математическите изчисления - защо ги делиш?
Везна не ти трябва, има си мерителни чашки за мл...

Смисълът е да мъкнеш по-малка тежест, която да пере по същия начин като по-тежката...

# 290
  • о`майна лунна нощ е
Съотношението количество препарат необходимо да изпере дадено количество пране е същото. Това имам предвид.
Няма значение. Идеята ми беше, че пак търговски трикове прилагат. Никой няма да тръгне да си мери до грамове нито препарата, нито дрехите с такава точност.

# 291
Нормално е разликата, която получаваш при деленето, да е малка...65г и 70г не е голяма разлика!
70г по 60 пранета си е 4.200 кг.
И двете разфасовки са за 60 броя пранета, при спазване на указанията на опаковката.
Не те разбрах пак, по-точно не мисля, че си права...

Мерим си мл естествено, не сипваме с канчето едно към гьотере...

# 292
Ще ходя днес и аз да взема, ако е останал.

# 293
Аз пък меря към гьотерето. Навремето пералнята ни беше 6 кила сухо пране, сега е 10. Няма как и дозите в милилитри да са еднакви за 4 кила пералня и 10, примерно. Още по-голяма обърквация идва с капсулите, макар, че ги предпочитам. За 10 бързи, спортни парцала една капсула. За това имам в шкафа и от двата вида - течен и капсула.

# 294
На практика имаш два течни препарата в шкафа - просто в единия водичката е по-мъничко Simple Smile

# 295
Тъй де, ама, ако е малко прането сипвам половин доза течен, ако е нормално капсула, а ако па е много може или повече течен или комбина течен+капсула:) За лично успокоение. Всеки с номера си:)

Да не е само бла-бла, есенното почистване в Кауфланд било до 16.09, а не само седмица. Все ще се прилъжа за нещо:)

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 12:05 от kostalav

# 296
Така е...но те номера са ти го скроили още като са наляли чорбата, дето я бъркат в един голяяяям казан, в шишето с гела...

За да не е само спам, да кажа, че последният път открих чудни двойни острилки отзад на рафтовете с канцл.материали зад касите. А не там, където тематично имаше ученически неща извадени...та проверявайте и разгледайте и там, има добри и евтини попадения.

# 297
  • София
Аз пък меря към гьотерето. Навремето пералнята ни беше 6 кила сухо пране, сега е 10. Няма как и дозите в милилитри да са еднакви за 4 кила пералня и 10, примерно. Още по-голяма обърквация идва с капсулите, макар, че ги предпочитам. За 10 бързи, спортни парцала една капсула. За това имам в шкафа и от двата вида - течен и капсула.
Пералнята ти не тегли ли прането?

# 298
  • София
Скрит текст:
Моята го тегли, но след като започне програмата и променя само времето. А гелът/капсулата, както знаем, се слагат в барабана, така че след като изпише кг. вече е късно да се дозира препарат.

# 299
Пералнята ти не тегли ли прането?

Тегли. Не, че не може после да доливаш гел в шкафчето за прах, примерно, ама и аз го тегля "на око" прането.

Общи условия

Активация на акаунт