Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 721
  • 776
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Ооо не знаех че д-р Искилиева изражда,  това е много полезна информация за мен.
Аз ходя периодично при нея  на прегледи (20г.с. съм) и съм много доволна. Сериозен лекар,  винаги гледа много обстойно!

# 316
затова си запазих час при д-р Искилиева.Какви са вашите впечатления за нея, трябва ли да се притеснявам от нещо
И двете ми ранни морфологии ги правих при нея и съм много доволна, защото определено отдели необходимото време, за да се увери че всичко е наред. Страшно внимателна ми се видя.

Да използвам и аз да попитам нещо: някой сменял ли е лекар за раждането? Различен от този който го следи? Как реагира следящия ви лекар?
 Така и така вървя към планова операция и мога да избирам лекар, много се чудех дали да не се прехвърля при Димитров (имам абразио при него преди години и и имам само хубави впечатления). Проблема е че се притеснявам следящата ми лекарка да не се обиди. Причината за смяната не е свързана с това че съм недоволна от нещо, просто мисля, че с него ще ми е по-спокойно.

# 317
  • София
Три фетални имам при Искилиева, много съм доволна. Даже последната едва я уцелих, че и тя илизаше в майчинство. Grinning
Миналата година бях на профилактичен при Арабаджи, леко изкоментира, че по принцип съм се следили при друг, но не ме е радпитвала защо, как и т.н.

# 318
Здравейте. Следя се/лекувам се в Щерев от около 5 години. Правили сме 5 инсеминации и слава богу на първото ин витро нещата се получиха и имам дъщеря (родена в Тина Киркова). Всичките процедури правих при доц. (вече проф.) Тимева. Тя самата е доста дръпната първоначално, но ако намериш подход към нея всичко се нормализира. Естествено, при нея е лудница и се чака мн. Правила съм цветна снимка при д-р Билчев, първата ми е от Тина Киркова и се оказа с правилната диагноза, докато на Билчев беше изцяло грешна, което се потвърди от по-късна лапароскопия. Нея ми я направи д-р Димитров, много мил и отзивчив. След като забременях продължих с консултациите при Тимева,  което до голяма степен не беше необходимо, но не знаех как да се прехвърля при друг без да я обидя, един вид. Щеше да ми спести доста чакане пред кабинета и. Първата и третата фетални морфологии правих при Искилиева, а втората и специална консултация при Чавеева. Искилиева беше груба първият път, включително има и очевадна грешка в становището (за разположението на плацентата). Вторият път по погрешка ми направи фетална, вместо доплер, за какъвто ме бяха изпратили. След като на каса се установи, че има разминаване, тя беше груба и настояваше, че такъв бил протоколът. Искилиева е мн мила. За съжаление няма свободни часове. Води се много добра и от колегите и в сферата. Вторият път при нея бях на допълнителна консултация, като бях нарочно изпратена.   

# 319
Въпреки че имах някои усложнения и бях нарочно изпратена за определяне теглото на бебето, тя премери 4260 гр, заради което на следващата сутрин ми правиха секцио и бебето се оказа 3700 гр.  Води си, че няма как да се определи теглото с точност, но ца мен това е доста голяма разлика. Д-рът, който ме изражда, и има голямо доверие и високо мнение. Предполагам, че е мн добър специалист, но поради моята специфика, да не е успяла да определи с точност. Сестрите в общия случай не са много добри, една ми обърка дозата на лекарствата за симулация при ин витрото, което беше груба грешка. На регистратура, каса и по телефон са мн неадекватни. Като цяло съм доволна от целия процес и ако се наложи и второто до го направим ин витро, пак там бих пробвала. По отношение на разпространената информация, че масово се правят секцио, мога да кажа, че Тимева ме изчака до 4 дена преди термин, за видим дали бебето ще се обърне главично и беше коректна да ми препоръча да си търся опции, ако не искам секцио и че има др. доктори и техники за справяне с моята седалището девойка.

# 320
тя премери 4260 гр, заради което на следващата сутрин ми правиха секцио и бебето се оказа 3700 гр.  Води си, че няма как да се определи теглото с точност, но ца мен това е доста голяма разлика.
Наистина няма как да се определи с точност.
При мен 10 дни преди термин беше около 3200 (по спомен). Е, родих 4700(преносих няколко дни).

# 321
На няколко места се коментираха цените на пакетите за проследяване. Мога да кажа, че в моя случай използвах изцяло пакета, остана ми една цитонна мазка, която мога да ползвам по-късно, и няколко такси за взимане на кръв. Стартирах пакета някъде 12ГС, като имах 2 прегледа от преди това и накрая се наложи допълнително 1 преглед и 1 тонове да платя. Естествено през др време част от изследванията се доплащаха. Според мен, пакетът със сигурност е мн добра опция и излиза с някой лев по-евтино.

# 322
тя премери 4260 гр, заради което на следващата сутрин ми правиха секцио и бебето се оказа 3700 гр.  Води си, че няма как да се определи теглото с точност, но ца мен това е доста голяма разлика.
При мен 10 дни преди термин беше около 3200 (по спомен). Е, родих 4700(преносих няколко дни).
Както самата Чавеева каза +/- 200гр. е нормално да има отклонения. Но 550гр при изрично изпращане за определянето теглото на бебето,  с оглед и др показания, които ми се бяха натрупали, доведе до секцио на следващия ден, вместо да изчакаме още някой ден, каквато беше моята идея, както и на АГто ми.

# 323
  • София
Момичето с което родихме в един ден беше подобна история. Измерват я в Щерев 2300, със седмици не мърдат грамчета, 3 болници обикаля и всички са единодушни че трябва секцио защото бебето не качва грамчета, всички я измерват +/- толкова. Роди се 3200 45см, просто с по-къси краченца и от там всичките разминавания в изчисленията, та един от 3-те показатели да е извън норма ( глава, кремче или фемур?) и от там отклонения. +/- 200гр е мръдване с ръка, но се случва наистина. Сега си е перфектна мадама на 3г.

# 324
Както самата Чавеева каза +/- 200гр. е нормално да има отклонения. Но 550гр при изрично изпращане за определянето теглото на бебето,  с оглед и др показания, които ми се бяха натрупали, доведе до секцио на следващия ден, вместо да изчакаме още някой ден, каквато беше моята идея, както и на АГто ми.

Аз като ходих преди две седмици на третата фетална при Чавеева ми обясниха, че колкото повече расте бебето,толкова по-голямо отклонение в теглото може да даде апаратът. Даже ми показаха на самия апарат си пишеше +/- 300гр. при измерено тегло 2040гр. Явно колкото и да е напреднала техниката все пак си има голям риск от сериозни отклонения ...

# 325
Аз смених Савова с Арабаджи. Дори и Савова да беше разбрала надали щеше да се трогне, тъй като е претрупана с пациенти. Арабаджи веднага видя, че съм била преди това при друг лекар от болницата и направи коментар с една усмивка (тип насмешка):" Много се чака, нали?" .... 

# 326
Здравейте! Върнах се доста назад по темата, но никъде не видях как стоят нещата ако си следиш бременността в друга болница, но решиш да раждаш в "Д-р Щерев".

# 327
  • София
Отиваш около месец преди термина при лекаря, който си си избрала и той ще те насочи. Минават се няколко прегледа, документация и това е в общи линии. После за раждането, може и няколко пъти на тонове преди това. Аз не се следях там, но родих там.

# 328
Благодаря Simple Smile

# 329
Аз смених Савова с Арабаджи. Дори и Савова да беше разбрала надали щеше да се трогне, тъй като е претрупана с пациенти. Арабаджи веднага видя, че съм била преди това при друг лекар от болницата и направи коментар с една усмивка (тип насмешка):" Много се чака, нали?" .... 
O, трогва се. Много е ревнива към пациентите си и се сърди на колегите си , ако не ги пренасочи при нея.

Общи условия

Активация на акаунт