Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 738
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
Ms. M, кога се е случвало това? Скоро ли е било, защото на мен ми предстои раждане след около месец живот и здраве и точно помпа ще ми трябва, заради особеност при бебчето ни и не ми се иска да се нервирам за подобни глупости.
Юли 2017г.
Моя приятелка роди 12.2017, същото беше... По-скоро някоя мама, която е родила по-скоро, да пише дали все още е така с тия златни помпи за кърма...

Благодаря за отговора! Аз по принцип съм си купила вече помпа, освен ще си я сложа в багажа, пък дано да няма проблем да ми я стерилизират. Дано някоя по-скоро раждала мама се включи наистина.

# 346
Не съм от по-скоро родилите. Февруари 2017-та сами ми предложиха помпа (ръчна) и ми я стерилизираха. Доста акушерки се въртяха и може да съм имала дивия късмет само 1-2 от тях да са били малко по-сопнати, всички други бяха ок.

О, имаше една ужасна, не запомних името и лицето, защото беше нощ и повече така и не я видях, която така ме стисна по зърното, че щях да ѝ отвъртя един шамар (такава болка ми причини, че забравих за секциото направо). 2 седмици ме боля, "да проверяла имало ли мляко", още ме е яд, че изобщо си отворих устата да питам за кърмене, аз и без това си се справях, ама пусто несигурност и липса на опит. Та, ако някой иска помощ за кърмене - четене предварително/гледане на клипове/ЛЛЛ консултанти е моят искрен съвет (не за първи път го казвам, но има много нови момичета).

# 347
Аз оплаквания от акушерките нямам, но една се дърпаше да ми донесе помпа а моята беше авент и нямаше как да я различим от техните и за това ми носеха техни. Аз при следващо раждане бих СК взела моя, но у стерилизатор, за да не се моля и да чакам. Защото Ми носеха бебка да кажем в 3 с помпата, а тя трябва да яде в 3 и почвам да се напрягам, тя плаче. Излишно е. Понякога я носеха и половин час по-рано, но имаше и такива случаи. А аз не успях да я сложа на гърда. С 5 абоката изключително неудобно пък и секцио и се чудих какво да правя и така си реших че ще търся помощ унас а там само ще я храня.
Аз от Арабаджи съм мн доволна прегледите траеха по 15-20 минути и не съм се чувствала претупана. Питаше ме имам ли въпроси, а аз винаги имах. Иначе по коридорите е малко сърдита, но сега не съм отишла да ставаме приятелки Grinning

# 348
Аз родих през септември и не съм особено очарована от акушерките. Носих помпа, но чисто нова и като им видях реакциите, изобщо не посмях да помоля за стерилизация. Дадоха ми тяхна помпа на Авент-ръчна, колкото да се отбие номерът. Съдействие относно кърменето - никакво, даже ме убеждаваха, че нямало смисъл от помпа, защото съм нямала кърма и съм щяла да си разраня зърната. Ако все пак съм чела нещо в нета , на моя глава да съм си го правела Simple Smile Затова кърмата ми дойде чак след изписването с препълване и болки, а детето вече не искаше от гърда. Повтаряха само като мантра-‘ слагай го на гърда’ , но нито ппказваха пози , нито те насърчават или помагат при трудност, а мисля, че са малко шастливките, при които всичко с кърменето е по мед и масло от самото начало.

# 349
Аз родих през септември и не съм особено очарована от акушерките. Носих помпа, но чисто нова и като им видях реакциите, изобщо не посмях да помоля за стерилизация. Дадоха ми тяхна помпа на Авент-ръчна, колкото да се отбие номерът. Съдействие относно кърменето - никакво, даже ме убеждаваха, че нямало смисъл от помпа, защото съм нямала кърма и съм щяла да си разраня зърната. Ако все пак съм чела нещо в нета , на моя глава да съм си го правела Simple Smile Затова кърмата ми дойде чак след изписването с препълване и болки, а детето вече не искаше от гърда. Повтаряха само като мантра-‘ слагай го на гърда’ , но нито ппказваха пози , нито те насърчават или помагат при трудност, а мисля, че са малко шастливките, при които всичко с кърменето е по мед и масло от самото начало.

1:1 и при мен. Питам ги за помпата, аргументират се, че няма смисъл, защото и да има кърма, ще е малко. Като помоля да ми съдействат, казват слагай го на гърда.. Голямата ми грешка беше, че до последно вярвах, че има консултант по кърмене (така казват на отворените врати) и очаквах съдействие от акушерките, както и че не потърсих съдействие от консултант още докато бях в болницата. После вече като се прибрахме, ставаше още по-трудно, защото детето си беше свикнало с биберона на лесното...

# 350
Да... За акушерките и кърменето, освен "слагай на гърда", друго не чух... А аз даже не знаех как да го гушна 😁 е справих се с кърменето, но вкъщи. Иначе всичко друго беше перфектно.

# 351
  • София
Така като ви чета, май пак ще си раждам в държавна болница. Миналия път отношението беше чудесно, всички се държаха прекрасно, имаше помпи, минаваха по стаите на консултации за кърменето... Явно парите в случая не са от съществено значение. Дано поне си заслужава проследяването на бременността в Щерев.

# 352
  • София
Всичко е много относително. Аз не бих раждала в държавна болница ако прочета тук за няколко сърдити акушерки. Цялото преживяване за раждането в болницата е комплексно, имам опит с държавни болници и не, не е същото и парите си струват, от уютни стаи, до храна, до консумативи и не на последно място лекари! Аз си тръгнах с усмивка от болницата и само с положителни спомени. Всичко е до нагласа според мен, защото имам приятелки дето ореваха света за дребни неща, които аз не съм ги даже забелязала. Мен ме познаваха и акушерки и санитарки че си полежах там бая преди раждането, и идваха всеки ден да ми се радват че съм родила.

# 353
  • София
Аз пак бих родила там, въпреки че и аз се оплаквам от някои неща, които за някои може да са изглеждали дребни, но за мен ( родила със секцио) изобщо не бяха. За непосещението от лекаря няма да коментирам повече- това е далеч от дребно.
- Спешният бутон беше така разположен, че дори седнала в леглото нямах достъп до него ( супер неизмислено), знам, че ни дават номер, на който да звъним, но може да ми падне телефонът, да не мога да го вдигна и т.н
- Прозорецът беше много висок, абсолютно невъзможно да се отвори от две жени, родили със секцио.
-  Бяха се омотали кога трябва да ми се даде чай, кога да започнат с храната и т.н, което също ме изнерви.
- Не ми хареса, че изобщо не ми дадоха да гушна бебето дори за малко.
Сега може и да не ви се струват чак толкова важни тези неща, но в онзи момент, всичко ти се струва важно.
В крайна сметка обаче с най-важните неща не съм имала проблеми. След като тази година като лежахме в Токуда с детето и донесоха грешно лекарство, което въобще и не и беше изписано направо си оцених в Щерев. Grinning

# 354
Условията в болницата наистина са чудесни. Чисти нови стаи и тоалетни, хубава храна и усмихнат персонал. Сигурно се случва да има по някоя сърдита акушерка(както навсякъде), но като цяло имам добро впечатление от хората там. Раждането ми беше кошмарно, както ви бях разказала по-рано, но престоя след него ми беше много приятен и спомените от този момент са ми много добри. Заради самото раждане миналия път, мислех този път да раждам другаде, като дори обмислях и държавнва болница, но се отказах, защото единствено бях недоволна от израждащата ме лекарка. Този път ще раждам при друг лекар, подготвям се от самото начало за раждането и със сигурност, като наближи, ще обсъдя с него какви са ми вижданията за раждането. В тази връзка бих искала да ви попитам, практика ли е в болницата да натискат корема на родилките или просто зависи на кой лекар ще попаднеш?

Относно кърменето, на мен само ми показаха основната поза за кърмене(седнала) и не ми се е налагала допълнителна помощ, тъй като имах много стабилно сучещо бебе. Не бях чела нищо за кърменето преди това, но извадих голям късмет. Като цяло, обаче, имат някои пропуски относно кърменето, тъй като неонатоложката натиска майките да дават АМ. Тя самата ми каза, че държи бебето ми да си изяжда цялото АМ, а и самите акушерки ми казаха, тя държи на това и ги инструктира така. Аз, обаче, в началото давах млякото, но после постепенно спрях, защото не исках малката да свиква на шише и виждах, че си суче добре. Решението ми се оказа много добро, защото тя започна изцяло да яде от гърда и чак тогава ми тръгна кърмата в по-голямо количество. Ако ги бях послушала, можеше изобщо да нямам кърма, заради недостатъчната стимулация от страна на бебето. А стартът на кърменето е много важен за това как ще се развие то занапред.

# 355
Условията в болницата наистина са чудесни. Чисти нови стаи и тоалетни, хубава храна и усмихнат персонал. Сигурно се случва да има по някоя сърдита акушерка(както навсякъде), но като цяло имам добро впечатление от хората там. Раждането ми беше кошмарно, както ви бях разказала по-рано, но престоя след него ми беше много приятен и спомените от този момент са ми много добри. Заради самото раждане миналия път, мислех този път да раждам другаде, като дори обмислях и държавнва болница, но се отказах, защото единствено бях недоволна от израждащата ме лекарка. Този път ще раждам при друг лекар, подготвям се от самото начало за раждането и със сигурност, като наближи, ще обсъдя с него какви са ми вижданията за раждането. В тази връзка бих искала да ви попитам, практика ли е в болницата да натискат корема на родилките или просто зависи на кой лекар ще попаднеш?

Относно кърменето, на мен само ми показаха основната поза за кърмене(седнала) и не ми се е налагала допълнителна помощ, тъй като имах много стабилно сучещо бебе. Не бях чела нищо за кърменето преди това, но извадих голям късмет. Като цяло, обаче, имат някои пропуски относно кърменето, тъй като неонатоложката натиска майките да дават АМ. Тя самата ми каза, че държи бебето ми да си изяжда цялото АМ, а и самите акушерки ми казаха, тя държи на това и ги инструктира така. Аз, обаче, в началото давах млякото, но после постепенно спрях, защото не исках малката да свиква на шише и виждах, че си суче добре. Решението ми се оказа много добро, защото тя започна изцяло да яде от гърда и чак тогава ми тръгна кърмата в по-голямо количество. Ако ги бях послушала, можеше изобщо да нямам кърма, заради недостатъчната стимулация от страна на бебето. А стартът на кърменето е много важен за това как ще се развие то занапред.
Не съм раждала, но работех 2 години в родилно отделение. Мога смело да кажа, че няма болница в която да не се  натиска корема, дори някои лекари и скачат по него. По принцип е забранена практика, но ако се прави съвсем леко, няма да има последствия. Аз лично за себе си, бих избрала секцио пред това да ми скачат по ребрата. Въпреки, че ослужнения от тоьи метод аз не съм виждала, а само по добро подпомагане да излезне бебето.

# 356
Като цяло, обаче, имат някои пропуски относно кърменето, тъй като неонатоложката натиска майките да дават АМ. Тя самата ми каза, че държи бебето ми да си изяжда цялото АМ, а и самите акушерки ми казаха, тя държи на това и ги инструктира така. Аз, обаче, в началото давах млякото...
Аз имах пререкания с тази госпожа. Не ми се стори редно да изцеждам цяло шише мляко от препълнените си гърди и да давам АМ на здраво и сучещо бебе. Тя подхвърли, че едва ли не ще го уморя от глад и то при положение, че бебето беше спокойно, не плачеше и изобщо си беше съвсем прекрасно. Да, в началото свали някой друг грам, но след това започна да качва, всичко беше нормално. Единственото ненормално е настояването да се дава АМ без нужда.

# 357
Аз се притеснявам за кърменето от сега, въпреки че имам още доста време до този момент. Притеснявам се дали ще имам достатъчно, как ще преценя дали се е нахранило и тн. 😁 Скоро мисля да почвам да чета повечко за тези неща, та малко от малко да се подготвя..
В понеделник ще видя как ще бъде при Арабаджи, а във вторник съм на бхс при Искилиева.

# 358
  • София
Оо Grinning Мен неонатоложката ми каза, че няма да имам кърма, защото са ми големи гърдите Grinning Ама пък винаги ни повтаряха - първо на гърда, после шишето Grinning В сряда ни изписаха(януари месец) и в петък господинът отказа шише Grinning И вече 9 месеца не мога да го откажа от цокането Grinning Инак и при мен се наложи натиск на корема, но то беше по-скоро избутване, че той не искаше да слиза, с изтекли води, в последствие и пълно разкритие Simple Smile но поне не знам да ми е станало нещо. Ако не беше станало, щяхме да сме със спешно секцио сигурно. Арабаджи ме изражда с шефката от Тина Киркова, която се правеше на лоша и ако не ме болеше толкова, щеше да ми е смешно Grinning Спокойно, раждането минава, заминава Grinning После идва страшното

# 359
Да, явно не само на мен ми е направило впечатление, че неонатоложката държи да се пие АМ. На втория ден ми каза "Държа бебето да си изяжда всичко" и аз само й кимнах, защото не ми се спореше с нея, а всъщност почти бях спряла да давам АМ. Сега второто ми бебе, в родилното мисля изобщо да не припарва до АМ, но вече имам опит и съм наясно с механизма на производство на кърма. Докато при първораждащите е по-трудно и те в болницата допълнително ги объркват.

Аз се притеснявам за кърменето от сега, въпреки че имам още доста време до този момент. Притеснявам се дали ще имам достатъчно, как ще преценя дали се е нахранило и тн. 😁 Скоро мисля да почвам да чета повечко за тези неща, та малко от малко да се подготвя..
В понеделник ще видя как ще бъде при Арабаджи, а във вторник съм на бхс при Искилиева.

Не се притеснявай толкова. Аз мислех, че няма да имам много кърма, защото майка ми ме е кърмила само 2-3 месеца и то с дохранване, но всъщност кърменето ми потръгна много добре и продължи 1 година. Ако не бях отбила по моя инициатива, сигурно дъщеря ми щеше да суче още дълго. Съветът ми е да четеш материали и теми за кърменето, защото правилния старт на кърменето може да ти осигури успешно кърмене. На мен грешката ми беше, че не бях чела нищо и започнах да се ровя в интернет по въпроса тепърва, докато бях в родилното. Обаче, успях да се ориентирам бързо какво трябва да правя и ми потръгна добре. Успех и леко раждане.

Момичета, относно натискането на корема, явно много лекари го практикуват. Израждащата ме лекарка го направи много професионално, изобщо не ме заболя, и с едно натискане дъщеря ми излезе. Но се оказва, че натискът върху матката и принудителното бързо излизане на бебето, може да доведе до смъкване на матката.

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 00:41 от Happy_mommy

Общи условия

Активация на акаунт