Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 732
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
  • София
След като си следя бременността в Щерев, трябва ли да се следя и по здравна каса, заради болнични и тн?

# 361
След като си следя бременността в Щерев, трябва ли да се следя и по здравна каса, заради болнични и тн?
Не, но болничните листове в Щерев се заплащат по 15лв. По ЗК може да се запишете само за да ги издават, иначе има по 2 или 3 УЗД за цяла бременност.

# 362
  • София
Благодаря!

# 363
Ms. M, кога се е случвало това? Скоро ли е било, защото на мен ми предстои раждане след около месец живот и здраве и точно помпа ще ми трябва, заради особеност при бебчето ни и не ми се иска да се нервирам за подобни глупости.
Юли 2017г.
Моя приятелка роди 12.2017, същото беше... По-скоро някоя мама, която е родила по-скоро, да пише дали все още е така с тия златни помпи за кърма...

Аз родих на 23.10 тази година там. Много дразнещо е това с помпите наистина, носят я след половин час или съвсем не носят. Забравят да донесат биберони за шишетата, абе много безотговорни. В родилното имаше общо 8 бебчета и чак пък толкова заети не са били. Не знам ако си вземеш своя помпа дали ще ти я стерилизират.

Отгоре на всичкото с моята съквартирантка бяхме запазили коластра в хладилника от предното хранене, което е било 3 часа преди това. Като ги помолихме да ни я стоплят, за да я дадем на бебчетата настана голяма драма - на нас ни казаха добре, после ги чухме как обсъждат в коридора как няма да ги топлят тия 30мл и няма да се занимават с нашите глупости. Така и не ни ги донесоха. Съвсем съм разочарована от отношението им.

В началото ни показаха един път как да кърмим бебетата, което за мен е крайно недостатъчно, при все че ни е за първи път на някои. Като ги помолиш за помощ не са много дружелюбни.
Според мен по-добре болницата да си вика консултанти по кърмене да обучат младите майки и да им дадат насоки, защото определено персонала не може да го направи.

# 364
А ако си вземеш стелиризатор и помпа, няма да е проблем, нали? Понеже смятам да се подготвя в случай, че не им одобря отношението😁

# 365
А ако си вземеш стелиризатор и помпа, няма да е проблем, нали? Понеже смятам да се подготвя в случай, че не им одобря отношението😁

Мисля, че няма да е проблем. Аз си носих пампа, но беше същата като тяхната и не я използвах. За стерилизатор не се бях сетила и не вярвах, че ще е такъв проблема кърменето. За тях наистина е по-важно бебето да си изяжда адаптираното мляко, вместо да получи максимално най-много коластра.

# 366
Вземи си. И, ако искаш да кърмиш, според мен, не ги слушай за тия режими. От 1 до 7 да не яде.... И през 3 часа. Е няма как да стане!

# 367
Аз не се обнадеждавам много като чета последните страници.
Ако в другата болница , за която се чудя ,подкрепят кърменето, ще се откажа от Щерев.

# 368
Не е само кърменето, отношението на акушерките е ужасно. Ако не беше лекаря на когото имам страшно доверие, никога не бих родила там. В МД са същите, че даже и по зле. За клиника Малинов съм чула, че акушерките са много мили и помагат много. Понякога се чудя, за 2000 лева трябва отношението да е на ниво не само от към лекарите.

# 369
  • София
Аз вече се отказах, заради прочетеното до момента. При предишното ми раждане в друга болница  всеки ден минаваше консултант да пита имаме ли нужда от помощ за кърменето. За помпа не е имало проблеми. Колкото до адаптираното мляко, само ме помолиха, ако не искам да го давам да им кажа да не ми го приготвят.
 За сега ще карам само следенето в Щерев.

# 370
Че има проблеми, има, но чак да са толкова голяма злоба... не е било при мен. Аз съм с добри впечатления, може би защото знам как се държаха с мен в държавните болници. Но ако си държиш на твоето няма как да не стане. Всеки ден си исках помпа и то с накрайник, защото такъв често липсваше. А без него стават рани. Та и 10 пъти мога да звънна на телефона ако не стане, Но не се е стигало до там. Иначе общо взето не мога да кажа че са чак такава злоба както излеЗе в последните 2 страници. За 5 дни само една беше много не усмихната. С останалите се разбирах бързо. И ги виках по няколко пъти да питам , абе защо реве това бебе. Връщах адаптирано мляко 4 дни, защото имах кърма изцедена не ми е правено забележка за това. Явно аз съм била с много по-лоши очаквания и за това съм на това мнение. Но все пак има проблеми в системата им.

# 371
На мен ММ ми я носеше стерилизирана. Той реално ми я донесе в деня преди изписването, де... Но наистина , момичета, ако искате да кърмите - проучете добре нещата с консултант. Както в описано по-горе, за тях е важно детето да изяде АМ, за да може да спадне минимално на тегло и да си ви изпишат на деня, в който се пада. От моите близки, които родиха в Щерев, една не успя да кърми и не е кърмила.. изводите оставам на вас. Аз бях единственият ентусиаст, който с електрическата помпа цедеше след това у дома, ама то това не е решение.... Тя си намалява и не е същото кати детето да засуче... При второ бебе, живот и здраве, вече си знам грешките (основната беше да послушам акушерките за това АМ с приоритет да се дава) и се надявам да се справя с това предизвикателство кърменето, което ми изглеждаше бвщо елементарно преди да родя...

# 372
Като ви чета , все едно съм раждала в друга болница. Имам две раждания 2014 и 2017г. , но нито отношението към мен е било лошо , нито към момичетата с мен в стая. Първия път ми показваха няколко пъти , как точно да кърмя, защото на мен от веднъж не ми стана ясно и ги виках. Никоя от акушерките не ми отказа. От помпа нужда не съм имала , кърмата ми беше според нуждите на бебето. И двата пъти предлагах на дъщерите ми първо да сучат и след това опитвах да им дам АМ , за да съм сигурна , че са се нахранили с кърмата и те отказваха шишето. Вкъщи са били изцяло на кърма. С неонатоожката също не съм имала пререкания , даже беше доволна , че децата са само на кърма и са започнали да наддават .
С голямата ми дъщеря бях помолила акушерките за 1 ден 3 пъти да я преобличат , че все някак успявах да я намокря леко , но за мен, беше по онова време, голяма драма, не са ми отказвали , нито са показали по някакъв начин , че се дразнят от това.
Случвало ми се е акушерка да ми се троска и да се държи неприятно с мен , но беше в новата сграда , когато лежах за задържане. Същата и при друго мое посещение в болницата се е държала грубо с мен и доколкото разбрах и на други пациентки се е случвало. Но в родилно не съм попадала на нея.

# 373
По отношение на кърменето са много далече от истината, аз и преди съм го писала това. Сега на второто раждане даже директно ги уведомих, че вече имам едно откърмено дете и не се нуждая от инструкции, поради простата причина, че хич не бях в настроение за глупости. Трябва да спомена обаче, че неонатоложката не ме е убеждавала в режими, АМ и прочее подобна идеология. Акушерките пък сами ми предлагаха златната помпа, както впрочем и първия път, но аз си имах моя.
Прозорците действително са прекалено високо, добре че съм висока и не бях със секцио, та успявах да ги отварям. Температурата обаче...Боже, 36 градуса показваше екранчето и така и никой не успя да ми покаже как да регулирам до нормални нива. Предполагам за климата допринасяше и това, че беше август и отгоре беше директно покрив, но не се търпеше.
Преди да родя някой беше поискал да пиша дали Александров е дошъл да ме види след като изрично го предупредих, че очаквам посещение.  Не дойде, но беше изпратил стажантката си. Предвид ситуацията,  не съм се обидила или почувствала пренебрегната. Родих в петък сутрин, постъпих в болницата през нощта. Оказа се, че той е там за някаква спешна операция на жена с близнаци в 31 г.с. Бяха и Коновалова, и Арабаджи. В хода на нощта разбрах, че Александров не си е тръгвал изобщо от болницата цели три дни. В събота и неделя ме гледаха само акушерките, в понеделник ми беше изписването, като преди да ме изпишат ме посети специализантката. В последствие разбрах от ММ, че Александров е бил в операции цялата сутрин. За мен конкретно нямаше особено значение, защото родих естествено, без разкъсвания, усложнения и т.н. Ако бях секцио обаче, нямаше да ми е много приятно.

# 374
  • София
Благодаря, кафе, аз  питах за Александров!

Общи условия

Активация на акаунт