А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 524
  • 275
  •   1
Отговори
# 105
  • В сърцето на любимите мъже!

Иначе имам един много съществен проблем и не знам какво да направя.... Откакто сме се прибрали от болницата Никола е акал максимум 5-6 пъти!!! Яко е запечен и само се напъва и реве и аз рева покрай него! Давам му чайче за разхлабване, ама изглежда не му помага кой знае колко  Tired Моля ви, ако някоя от вас знае някакъв "трик" да сподели, че вече ми иде да се  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

Таня_Арк, толкова малко акане за такова малко бебче не е нормално, трябва да ака поне 2 пъти на ден. Сигурна ли си, че се храни добре. Може да не е запечен бебко, а да не яде достатъчно, за да ака по-често! Как сте с наддаването на тегло?

# 106
ТаняАрк, здравей.
Доколкото знам сте основно на адаптирано мляко, може и да се бъркам не съм чела отдавна. От моя приятелка знам, че това е големият им проблем, откакто са минали на АМ. Дава на бебчето много вода между храненията и казва, че това донякъде й помага. Обърни внимание на педито да ти каже някакъв трик. Все пак и кърмиш пробвай да ядеш мноого круши, сестра ми твърди, че така оправя запеченото коремче на нейното бебе. Знам ли може и да помогне  newsm78
Ако пък вече само се кърмите, не е толкова тревожно. Според педиатрите бебето може да ака един път в седмицата. Това се дължало на вида кърма, някои съдържат много малко остатъчни вещества и бебето няма какво да изхвърли.

# 107
Момичета, благодаря ви за съветите!

Педиатърката каза да увелича дозата на чайчето между храненията... Пък ако тази вечер не се изака хубаво ще пробвам от предложенията ви.
nadiaD, на смесено хранене сме - или му давам изцедена кърма или го кърмя и след това дохранвам.... вече взех да си мисля, че е от марката АМ и се ровя из нета да видя какво се предлага на пазара и кое е най-доброто. Аз сега му давам NUTRILON.
Iggiberry, изяжда си всичко каквото му давам и на хранене му се събира повече от 100 мл. Мисля, че не е недохранен... Пък и го виждам как се напъва да се изака и не може! И има много газове и може би адски го боли коремчето от тях.
mimozata, какъв термометър ползваш - обикновен живачен ли? Щото мен ме е шубе да не направя някаква беля. Той е толкова шавлив...

Стискайте палци да се нормализира положението с акането!

Поздрави и цунки на бебоците   Heart Eyes

# 108
mimozata, какъв термометър ползваш - обикновен живачен ли? Щото мен ме е шубе да не направя някаква беля. Той е толкова шавлив...

ДА обикновен-трябва много да се внимава.нИЕ ГО ПРАВИХМЕ С ТАТИТО..По точно той с термометъра ,а аз държах крачетата сгънати към корема!!!!!!Това е много важно!!!

# 109
Искам да ви кажа, че съм изключително тъпа патка и възможно най-некадърната майка!!!!!!!
Ровейки се в интернет да гледам марки адаптирани млека видях, че чая който давам не е разхлабващ, а за храносмилане!
Та сега направих разхлабващия на горкото ми дете и предполагам, че скоро ще даде резултат.

Направо съм си за убиване. Куха лейка съм си и това е!

# 110
Искам да ви кажа, че съм изключително тъпа патка и възможно най-некадърната майка!!!!!!!
Ровейки се в интернет да гледам марки адаптирани млека видях, че чая който давам не е разхлабващ, а за храносмилане!
Ох хем ми стана смешно ,хем жално..Недей така на всеки се случва.. Hug

# 111
Таня, мила, наистина на всеки се случват такива неща!
Нито си лоша майка, нито си некадърна. Просто си по-уморена и си се разсеяла. Няма страшно, сега нали му направи чайче, кавото трябва. Всичко ще е наред  Peace

Аз пък вчера изпуснах дистанционнота върху главата на детето (добре, че е кухо и пластмасово, дистанционното, не детето  Joyooooh! Вярно, от 10 см разстояние, ама той се стресна и после май му стана червено за кратко. Аз съм за  #2gunfire Толкова си го обичкам детенцето и внимавам как го държа дори, ама ето - и такива неща се случват  Tired
Важното е да си взимаме поука  Flutter Hug

# 112
Здравейте и от нас с най-непослушното бебе. Добре че дойдоха наще да се позанимават малко с нея. Нощес им я дадох да спи при тях и само ми я носиха за ядене веднъж-КЕФ Mr. Green
за столчето за кола-в началото й подлагах възглавничка ама вече не й слагам и мисля че се чувства добре Grinning
за свекитата-моята е китка и свекъра също. Естествено не минаваме без опити за намеса но поне търпят критики а пък и аз не се притеснявам да им казвам че нямам нужда от съвети и че ако имам ще им кажа. Често им го казвам ама поне имам и силната подкрепа на мъжа ми, който редовно казва на свеки, че ляля като някоя свекърва. Mr. Green
та горе долу това е, само ме е яд на времето че така се е смарангясало и неще да се оправя.
ама майната му
айде сега чао и да нацелувате къпаните дупета

# 113
Здравейте и от нас ,мили майчета,

най-после успявам да се включа. Ние се родихме малки и много болни. smile3518 Прекарахме 2 седмици в кардиологията на 3-та градска болница. Имаме проблеми със сърчицето и сигурно ще ни оперират ,но първо трябва да надебелеем. Мишето се роди 2350 и спадна до 2000 кг. Никой не смее да оперира толкова слабичко бебе. Тъй като бяхме на системи и сонда в стомаха ядем ужасно трудно. При нас деня минава в непрекъснато хранене. Другите бебета получават залъгалка , а ние шише с мляко. Но какво да се прави трябва да станем дебели. newsm53
И аз се цедя и давам с биберон, защото иначе се изморява и нищо не яде. Така ,че труден е живота на кравата.  smile3533 
Много целувки на всички от нас newsm51

# 114
Здравейте мамита!
Днес правихме питка за бебо. Всички роднини дойдоха да го видят. той издържа геройски.
Ние ходихме на църква да се пречистим от първородния грях.  Simple Smile
Момичета за подаръците от Нивеа разбрах че били разни мостри на Нивеа и по пощата не пращали нищо, така че да не се притеснявате..  Mr. Green

mcheuz, дано бебо надебелее по бързо и ще стискаме палци всичко да мине успешно с операцията на сърчисето!  Praynig

# 115
 HugЗдравейте и от нас.Аз повечето време прекарвам на легло но като стана веднъж и се забравям.Само ми се карат да лягам ама честно да ви кажа ми писна.Неиздържам вече.Мимозка ти направо ме разби като пишеш че трябвало 6 месеца да прекараш на легло.Лошото е при мен че не виждам никакво подобрение.
Иначе Ивето е добре.Малко колики има,но започнах да му давам ИНФАКОЛА и се надявам след 3-4 дена да започне да действа.
Искам да кажа на mcheuz че сме с нея духом и и стискаме палци всичко да се развие по най-добрият за тях на начин.Господ да е с вас.
На останалите мами желая лека нощ с малките им бебоци и много целувки от нас с Ивето.  love001
п.п. Абе Ирка каде се изгуби??? newsm78

# 116
НДВ-става въпрос за майка ми тя има тромбофлебит и като ме е родила е лежала 6м. Sad ooooh!Много и е било тежко..Дано по-бързо да се оправяш,но повярвай трябва много лежане и щадене на този крак..много!!!!!!!!!!!!!!!
mcheuz  -стискам палци и се надявам да мине всичко по най-благоприятния за бебчето начин.. Praynig
Липсват ИРА,Риен, Жаки 33 се изгуби..Доста мами май..

# 117
Добра нощ и от нас със Ивчо!Днес направихме първата си голяма разходка и ако не беше станало време за папане-сигурно още щяхме да се мотаме по улиците...Той обаче се държа перфектно-още със слагането в количката и онемя...което мен много ме устройва-само да се пооправи вемето  и ще сме по-цял ден навън....Че вкъщи положението е следното-или в стола,или на ръце-друго положение просто няма. А не ми се щуе пък и много време да прекарва в столчето,но ...ще видим.Иначе от утре и аз оставам сама/т.е. без баба/но поне ще вземат и баткото с тях-че и той все за внимание се бори,а и много се радва на бебето,та ме е страх да не му направи нещо  от обич/че са ни малко мечешки ласките/
tania_ark,защо не пробваш ти да пиеш нещо за усилване на кърмата,а и за разхлабване-това е най-сигурния начин да стигне до бебо-имам предвид билки....Със Сами съм имала проблем със запичане и изядох толкова компот от сливи и круши и пих чай от сена,че накрая аз почти не излизах от тоалетната.А иначе ,ако и това не помогне-тогава ти остава варианта с термометъра/аз обаче знам със вазелин,но то е същото/,важното е да не правите големи паузи без да сте акали/особенно щом даваш и АМ,ако е само на кърма -може и по-нарядко/И това което Илиана ти е казала,за масажа и сесоара -също става.и после крачетата ги притискаш леко към коремчето....А за кърмата ако искаш пробвай с хомеопатичното Ricinus 5CHпоне при мен и тоя път действа безотказно-приема се по 5 гранули сутрин и вечер...А ако се мерне Вечерница би могла да ти препоръча и още нещо....И за чая не се притеснявай-то всички сме/или ще станем/така...като не спиш редовно...накрая не знаеш и къде си....
mcheuz,пожелавам ти скоро всичко при вас да се нареди и да си идете вкъщи със едно здраво и дебело бебе!Бъди сигурна ,че имаш много сериозна подкрепа от всички нас! Praynig Praynig Praynig

# 118
mcheuz дано бебчето да наддаде, да го оперират и да се оправи напълно.

Таня - дръжка от мушкато - около 2 см - върши същата работа като термометъра. Буташ му я в дупето. Власинките от мушкатото дразнят ануса и бебето се изаква.

На сайта за 1000 бебета на България пишеше, че всички ще получат мостри от Нивея. Ще ги изпращат по пощата. Мисля, че миналата година са правили така. Но тези мостри най-вероятно ще са като мострите, които ни дадоха в болницата. Нищо интересно. Мислих, че тази година ще има по-големи подаръци за бебетата. Ние едва ли ще дойдем на тържеството в София Ленд. Много е лошо времето. Ако беше хубаво можеше да отидем заедно с Макси. На него би му било интересно.

# 119
Ей ме на и мен! Като една сова се блещя и аз в тъмното посреднощ  #Crazy .

mcheuz, вярвам че ще наддадете бързо и изобщо, че всичко с бебчето ще бъде наред и скоро спокойно ще си се радвате една на друга.  Praynig
Преди малко попаднах на една интересна публикация от  "Кърмене и захранване на бебетата" - Как да увеличим кърмата си. Може би повечето от вас са я чели, но все пак ето адреса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485.0
Сега да ви разкажа как се смяхме вчера с това нашто бебе. Бях на гости на нашите, седяхме си с майка ми и брат ми в хола, аз държах бебчо и си приказвахме нещо за него. И той както се кокореше, все едно ни разбра и като се ухили с една 24-каратова беззъба усмивка, ние паднахме от смях...  Joy той пак ни се облещи и пак се ухили.. и ние пак "ха-ха-ха"... И така ние му се смеем, той пък на нас се смее, голям хилеж. За първи път бебо така съзнателно ни се усмихваше явно с кеф. Още си се смея сама като се сетя. Кажете за вашите мъничета, започнаха ли вече да раздават усмивчици, помня, че Катето се беше похвалила, та оттогава и аз чаках този момент.

Целувки за Лека нощ на малките шушонки!!

Общи условия

Активация на акаунт