А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 520
  • 275
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Кабранска Ейййййй и ние ще ставаме свекърви и кой знае какви кукумицини ще сме  Grinning

Ха хааа хааа! newsm62 smile3532 rotfImao rotfImbo
Мимозке, това "определение" ме закопа просто. Страшна си.
Както и "шморцането" на Смайли! coolcool То и аз доста си "шморцам" биричка, много ми харесва констатацията, че помага за кърмата! Embarassed newsm58 cheers beer

veni_viki, аз давам капки Бебинос ПРЕДИ хранене по 5-6 капки в лъжичка/капките са люти/, разтворени с 2-3 капки от чайчето на Хип против колики, което се пробваме да му даваме, но той не признава много "цицозаместители" и така. Понеже Бебиноса се дава 3 пъти на ден, аз съм разпределила на 8 часа средно. За другите капки не мога да ти помогна, Саб Симплекс-а и Еспумизан-а се дават май преди всяко хранене. Ако не са ти назначени от педито, питай фармацевта в аптеката.
За кошничките се писа ако не се лъжа в някоя от предишните 2 теми, общо взето е въпрос на лична преценка. Ние имаме на Бертони, но слагам едно много дебело плетено одеало да запълни дупката и бебчо си лежи хоризонтално. Иначе е немислимо да го свиеш в дупката. Naughty
Ние така го водихме и на консултация и всички бебоци ги пренасяха така. А и ми е много удобно като няма кой да го наглежда да си го нося от стая в стая с мене в кошницата.
Целувки на всички бебошори! Heart Eyes

# 91
  • София
Veni viki аз давам Саб Симплекс на Косьо - по 15 капки след хранене. Давам му ги с лъжичка без да ги разреждам и няма проблеми - изгълтва си ги, че и му се услаждат за още  Crazy

Момичета, моят проблем с раничката на дясната гърда много се влошава - не само, че не минава, ами и по-голяма става, вече е към 3мм дълга и поне 1 дълбока и болииииииииииии  newsm45

Мажа с крема на Авент, но няма полза много... мъжът ми ми дава акъл да се изцеждам един ден и да му давам от бутилка изцеденото мляко, че малко да зарастне раната. Ама то като само на ръка мога да се изцеждам не съм сигурна да не си навлека някое запушване - мислите ли, че ще е проблем?

А и друго - да додам ли АМ, ако не изцедя достатъчно? Или пак другата гърда? Или да го държа гладен? Уф, не знам...ПОМАГАЙТЕPraynig

И друг въпрос - днес урината на бебо беше с цвят, а не прозрачна, някъде бях чела, че това е индикатор за нещо, ама като не помня... знаете ли каква е причината?

# 92
  • София
Kabranska и ние ако можем по цял ден само в кошчето ще спим. Аз и подлагам една въглавничка в дупката и няма проблем. А и днес ги водих с баткото на гости при майка ми и цял ден си лежа в коша. Пък и в колата няма как иначе да я возя.

# 93
Днес цял ден сме навън , но като гледам и в темичката има затишие, затова смогнах да изчета.

Кабранска и аз ходя из нас само по тениски. Тези сутиени не са ми удобни за кърмене. Ама наистина ли ще ми увиснат гърдите? Момичета вие из вас със сутиени ли ходите?!

Руми на мен ми казаха да следя ако урината не е прозрачна а стане със цвят, трябва да се пусне изследване за билиробин. Но това е в случай че имате жълтеница , а вие не се сещам да сте се оплаквали от такова чудо.  newsm78

Мимик , аз вече гласувах за моя приятелка, незнам може ли да повторя. Желая ти успех.  Peace

Вени Вики, аз давам Еспумизан преди ядене 4х10 защото така не ни запича. в началото давах 5х15 и яко се запекохме. Инъче са сладки с вкус на банан.

Аз си мисля че жълтеницата ни взе да изчезва  Praynig , но маш ще трябва да се поцедя малко, че педи ме проверява днес как се спрявям, а аз още не смея да почна.

Утре ще правим питка на бебо. Ще има купон и подаръци.  Laughing Днес влязохме в един магазин с мъжа ми да купим подарък на Ивко и аз като взех да се заглеждам по едни роклички...... страхотни неща има за момиченца. А за момченца почти нищо няма екстравагантно. Но и да беше момиче незнам как щях да се разбера със свеки да си облека детето в разголена рокля ( в жегите) ,тя все иска да го навличам все едно е зима.  Crossing Arms Много се нервя така. а в4ера тя ни подари лента за глава с пандела и ме кара да съм му я сложела утре. да не съм луда!  Naughty

Да ви се похваля , днес си купих много готин екип и от следващата седмица почвам фитнеса. До края на лятото трябва да си върна преста на корема.  Peace Винаги така се глезя като почвам нова фитнес програма -  купувам си секси екип и се стремя да изглеждам да постигна фигура обираща погледите в залата. Но тази година няма да има морееее  Sad, затова ако остане време на солариум ще прявя тена.

# 94
Малиииииииииии Кабранска, пък аз си мислех, че моята свеки е за  #2gunfire   #2gunfire   #2gunfire ама твоя случай е направо ... мани, мани остави се! Ма като се замислих днес - ми то и аз свекърва ще ставам  newsm78. И вероятно наистина ще съм кукумицин.

Румя, защо не пробваш с Гармастан, може би при теб АВЕНТ не върши работа. Пък относно запушването - аз съм на мнение, че щом имаш кърма, то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се изцеждаш, щото иначе... лоша работа. Лошото е, че трябва да ревеш и да изцеждаш ама то е за твое добро. Дано по-бързо се оправиш!!!  Praynig При всички положения не можеш да го държиш гладен - давай му от другата. Пък за урината - виж и утре как ще е пък после звънни на док! Спок. Всичко ще се нареди, само търпение и устойчивост на болка!

Пък ние днес се хранихме навън. Беше много странно, но пък съм страшно удовлетворена.

Хайде със здраве, че СВЕТЪТ Е ФУТБОЛ! И аз трябва да погледам малко от таз игра  Grinning

# 95
Румя аз мисля ,че ще можеш да се изцеждаш на ръка ..аз така правех като имах висока температура и док. каза да пропусна 2-3 кърмения..Вземи си Гармастан много помага.Аз отначало опитах с Дефламол ,но не става и си купих Гармастан..Много помага  Peace
Олче- и ти редовно ме разсмиваш..То така е хубаво даже и в неволите нещо смешно да намираме.. Heart Eyes
Много ми е приятно с вас момичета ..Докато не ви погледна не мога да си легна.. Crazy

Абе момичета кажете как да я приспя тая кокона.Всяка вечер я къпем в 20.30 после яде до 21,30 и после не ще да спи... ThinkingАко я оставя в кошарата и реве..ако е на ръце бива..пак плаче ама по-малко и така до 24,00ч докато я нахраня:peace: пак и тогава заспива.. Heart Eyes
как да се оправяме не знам?? newsm78 #Crazy

Последна редакция: сб, 10 юни 2006, 22:37 от mimozata

# 96
Аз Саб Симплекса го давам преди хранене от шише с 20-30 мл. изцедена преди това кърма. Ако не ми се занимава с цедене и с лъжичка го давам и после я облизвам, доста е сладичко и като че ли с аромат на ягодки.

# 97
Мимозке, ми те вече взе по малко да им се спи , повече внимание искат. Моят хубостник пък след баня винаги спи и затова сега ми е най удобно да се ровя из форумите.

# 98
Благодаря ви за съчуствието момичета...то добре ,че не се виждаме много/но заслугата за това е изцяло в моето държание,че а съм станала по-мила,а не съм се оттървала от нея../
И за столчето за кола-аз поне си прецених,че ще го слагам-е вярно с възглавница под дупето,ама така поне кротува,а и си го местя от стая в стая...
А н и,поне при мен гърдите не увиснаха от кърмене ,така ,че не се притеснявам-правя каквото мога за да не се нацепят/мажа редовно с каквото ми падне-крем,тоалетно мляко,бебшко олио.../ и се кефя на пищните си форми...къде е кака ти Памела да ми завиди....
Rumya ,за цеденето,освен на ръка има и един начин с чашка-дано да успея да ти го обясна правилно-много е по-лесно и щадящо за разранени зърна:Взимаш една кафена или чаена чаша с по дебел ръб,слагащ ареолата на ръба и с палеца натискаш леко /по-скоро го  приплъзваш към зърното/Ако имаш книгата на др.Спок,има илюстрация на стр.120
bobsi_hrist ,аз пък не мисля мила ,че е задължително да цедиш щом кърмиш-аз не го правя/освен ако не ми се наложи да ходя някъде без бебо-да има манджа в резерв/защото това може да ти докара хиперлактация,която се отразява на качеството й...Е вярно,че при мен не са се получавали бучки и други усложнения...ама разчитам основно на бебо да изпомпва...
veni_viki ,това кремче не съм го чувала,обаче аз пък имам една бебешка серия-медицинска козметика на Гала фарм/пак е македонска/ и са много хубави нещата...В момента ползваме шампоан,душ гел,и вазлеин с разни билки...определено ми харесват.Продават ги по аптеките/поне мъжът ми ги е купил от фармацевтичен склад/

# 99
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите  Heart Eyes не знам какво щях да правя без вас - особено напоследък като си имам и един огромен проблем с татито... с две думи избива го на пубертет и се занимава с разни... абе, не мога и да говоря още за това, но ми е много мъчно... мислех, че ще се оправят нещата, но след снощи май трябва да започна да чакам просто да спре да ми пука...

Иначе вечерта направих един тур из околните магазини и се "въоръжих" с кутия АМ и силиконови зърна. Изцеждах се, получи се около 50 мл.... явно не достатъчно, защото бебо такъм рев нададе, че не издържах и го накърмих. Силиконовото зърно не му попречи особено, но май и на мен не ми помогна особено - пак съм с кървава дупчица, ама... нали детето си спинка спокойно, това е важното  Heart Eyes

# 100
Zdraveite momicheta
na menmaimi spira karmata - nali samo se cedia shtoto Titi ne poiska da zasuche i na cedene vadia po 30 ml. zatova triabva da mu davam Frisolac obache predi mojeh da mu davam5 hranenia karma i samo 2 AM a sega moga da izkaram samo za 3-4 hranenia i namaliava - pia birena maia na hapcheta i chaina Hipp za karmachki ama niama efekt,a v sashtoto vreme edna garda m boli i ne znam tova ot fakta che gistiskam dokato gi cedia li e ili ne moga da gi izcedia kato horata - hem cedia s elektricheska pompa na Nuk!!!
ne znam veche kakvo da napravia
Pak prizovavam mamite ot varna da se obajdat za razhodka!!!

# 101
  • София
Момичета, днеска, за разлика от вчера, съм свежарче! Hug След предната безсънна нощ, измислих стратегия за гледане на бебо през нощта на смени. И така снощи аз спах в хола, а таткото с малкия на спалнята, за да може да му дава биберон или да го успокоява като се наложи, а тази вечер пък ще се сменим, за да се наспи той за работа. Иначе, понеже нямаме точен режим, ми го носеше да го храня през около2,5 - 3 часа, а пък от около 8.00 сутринта беб е при мене в хола в кошарата и таткото подремва в спалнята. Събраха ми се към 7 - 8 часа сън - много съм щастлива  Laughing тъй като не се беше случвало скоро. А и беб с тия колики, уж спи в момента, обаче проплаква, проръмжава като мечка, зачервява се целия и затова от снощи почнах по-редовно и системно със Саб симплекса. Давам преди всяко хранене след 6 часа следобед по 10-15 капки, различно в зависимост от коликите (при нас най-силни са към сутринта). А иначе педиатърката ни посъветва да се дават не повече от 4 пъти, по 8 - 10 капки, за да не се запече.
Вчера определено ми беше крив ден, особено след като сутринта бях издивяла заради помпата ми на Авент. Гърдите ми препълнени на бомби, а аз изцедих с голям зор около 5 мл #Cussing out #Crazy Не прави вакуум, изпуска въздуха и накрая ми идваше да я стъпча на земята. А с голям мерак си я бях купила - намерих я от форума втора употреба и вече започнах да си мисля, че е дефектна. Днес (понеже съм инат, а и бях по-отпочинала) пак пробвах, намокрих фунията отпред, натисках към гърдата и ефектът беше 60 мл изцедена кърма - много ми е кеф, направо съм горда от себе си и се радвам, че за беб ще има ядене надвечер, когато са ми празни гърдите. Усещам че с още няколко опита ще задобрея bowuu, защото сега пак май не успявам да изцеля цялата гърда. А иначе си ходя и вкъщи със сутиен и дори спя така, за да слагам подплънките в него (от време на време тече), а и защото през нощта стават доста тежки гърдите и ме е страх от стрии и увисване.
Ох, много ми се иска да дойда във вторник в София ленд и да се видим, обаче няма кой да ме закара, количката пък е тежка и с такси май няма да се оправя, а за кенгуро си мисля че Румчо е малък, пък може и да измисля нещо newsm78 Аз уж съм шофьор, ама без много опит и няма да кача беб в колата с мен. Rolling Eyes
Руми, а пробва ли да намазваш зърното с кърма и да оставяш да изсъхне така? На мен въздушните бани и тая процедура ми помогнаха да заздравее зърното, след като беше като просмукано в началото - образува си се коричка, падна и сега е добре.
И май стана доста дълго...

# 102
Здравейте, МАЙчета Simple Smile

Rumya, и при мен цеденето е голяма мъка. Едното ми зърно се е разцъфтяло като майска роза, пък другото няма видима рана, ама много боли.... А като гледам по колко изцеждам и направо ми се реве! (Е, от време на време си и поревавам!) Сутрин, когато са ми най-пълни гърдите изцеждам и от двете общо 80 мл. Иначе през деня количеството спада на половина - то това за никъде не му стига на горкото същество  Cry

Иначе имам един много съществен проблем и не знам какво да направя.... Откакто сме се прибрали от болницата Никола е акал максимум 5-6 пъти!!! Яко е запечен и само се напъва и реве и аз рева покрай него! Давам му чайче за разхлабване, ама изглежда не му помага кой знае колко  Tired Моля ви, ако някоя от вас знае някакъв "трик" да сподели, че вече ми иде да се  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

А що се отнася до свекървите - мойта, милата, още не си е видяла внучето, а името й носи! Тя е много свестна женица, обаче свекър ми е дзвер и половина и не я пуска много при нас! Ще дойде за погачата чак...

Лек и спокоен ден на всички  Hug

# 103
Таня-арк трика за акането е следния с 1 термометър върха натопен в св. мас и вкарваш върха в дупето внимателно.Ние с баткото бяхме така много запечен беше.а не трябва да се оставя повече от 3 дне без да е акал..слагахме коритото в него лигнин и така правехме процедурата..Голямо акане падаше.. Laughing
РУМЯ-що не спреш да кърмиш за 1-2 дни че да ти се оправи раната..Това няма да ти спре кърмата...

Последна редакция: нд, 11 юни 2006, 14:28 от mimozata

# 104
Иначе имам един много съществен проблем и не знам какво да направя.... Откакто сме се прибрали от болницата Никола е акал максимум 5-6 пъти!!! Яко е запечен и само се напъва и реве и аз рева покрай него!
И при нас от капките за колики е запечена бебка, но аз май й хванах цаката - включвам сушоара и леко насочвам към коремчето а с другата ръка правя масаж по пососка на часовниковата стрелка и доста натискам....след две три такива процедури - имаме обикновенно ако...и давам по-подсладена водичка - и това четох че разхлабва... Peace дано и при вас има ефект

Общи условия

Активация на акаунт