А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 540
  • 275
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте майски мамчета!
Покрай памперсите, гладенето и кърменето с бебе Криси още не сме се записали при вас. Ето ги и нашите данни за първата страничка:
мама Анита и бебе Кристиян, роден на 25.05.06 с термин 03.06.06, 3.650кг., ръст 51см.

# 136
Здравейте майски мамчета!
Покрай памперсите, гладенето и кърменето с бебе Криси още не сме се записали при вас. Ето ги и нашите данни за първата страничка:
мама Анита и бебе Кристиян, роден на 25.05.06 с термин 03.06.06, 3.650кг., ръст 51см.
Добре дошли! Записах ви, дано бебчо слушка и имаш повече врме да пишеш при нас  Hug  bouquet

# 137
Zdraveite momicheta,
imam edin vapros, ne znam da se radvam li da se pritesniavam li ama ot dve noshti nasam Titi iade v 21.00 i posle se budi chak kam 2.30 - 3.00 iade, pak zaspiva i spi do 8.00 - 8.30 sutrinta. Ta vaprosa e normalno li e za tolkova malko bebe???
Celuvki na vsicchki, chakam mamite ot VArna da se obadiat dali sa naviti za razhodka!!!

# 138
Привет, майчета Simple Smile

Тъкмо бях седнала да ви пиша към 11:00 часа и мъжа ми рече, че времето било страхотно навън и да го обличам за разходка... Та днес направихме и първата си разходка и съм много доволна. А мъжа ми беше толкова ентусиазиран, че не ми даде един път да я бутна тая количка Simple Smile  Никола си спа през цялото време и мисля, че си му беше много приятно Simple Smile

nadiaD, хич не си студенокръвна майка! Като знам колко тревоги преживя покрай бебка и как ти се беше свило сърцето... Аз Никола също го гушкам само когато трябва иначе го оставям сам да си заспива след хранене.

paizy, добре дошла и бързо възстановяване - движи се колкото можеш повече (без резки движения и напъвания Simple Smile)
mscheuz, вярвам че всичко при вас ще е наред! Стискам палци по-бързо да преминете през тези тревожни моменти.

Момичета, и ние ще правим погачата в неделя - пък аз и идея си нямам какво точно се прави. Имам някакъв бегал спомен от една погача, на която съм ходила. Какви ще ги свърша не знам! Дано мине нормално Simple Smile

Кабранска, мерси че ме свали на земята Simple Smile Едно е да четеш как се гледа бебе - друго е да го правиш! Много философствах на майка ми преди да родя как трябва да се гледа бебе, пък сега се ошашках отвякъде. Ще трябва да се примиря с факта, че не мога да се справя идално и ще има гафове. Дано поне да са малко  Praynig

Иги, пиши как са нещата с теглото на Момчо като мине консултацията...

За малко да забравя да ви кажа, че снощи се изакахме юнашки, от сутринта още два пъти!!!!! Когато даваш правилния чай - има резултат  Laughing

Е, хайде че попрекалих... лек ден и целувки на малките човечета  Hug

# 139
  • София
Denit, съвсем нормално си е, ние сме на такъв режим с леки вариации откак сме си в къщи.

TaniaArk, ей това намерих в библиотеката, но за самата църква не пише носи ли се нещо и т.н.
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/155/60/
Чакаме да разкажеш как е минало събитието и весело да си изкарате    Tada  costumed034  Party Time

Момичета, аз взех да си мисля че ще ми е по-удобно да дойда само с кенгуруто в Софияленд, че да не я мъкна и количката /ще идвам сама и с такси/, мислите ли, че е добра идея?

# 140
Здравейте , МАЙ-чета !!!

Изобщо не мога да смогна с четенето да не говорим за писане . дребното се къса да ми върти номера - запек , колики , безсъние , а от днес за капак и повръщане след всяко ядене - тука е направо като бойно поле . Така , че ако някой иска да ме пита нещо да пише на лични , само влизам , чета и отговарям , че за друго няма време .

Mcheuz  , с тебе сме , не се притеснявай , всичко ще бъде наред с малката Михаела   bouquet!!!

Целувам ви и вас и бебоците / където е чисто !!! hahaha/ и ... дано успея да си измия косата !

# 141
  • София
мамииииииииии,
4 часа бяхме в парка днес, кърмих 3 пъти на вън Party Party Party
обрах погледите и възклицанията: ахххх, колко малко бебче--е-е-е-е ! Heart Eyes
но с одеалцето хич не ми пукаше, супер гот се чувствам! smile3533 newsm03 newsm53 newsm44

# 142
Здравейте мамички!
Първо да кажа добре дошли на Рaizy и Ради и на Анита и Криси...дано да споделят само хубави неща за пораствнето на малките човечета.
И честит втори месец на Бетинка и първи на Калоян!Да са живи и здрави!Това е най-важното!/както вече се енаучил да обобщава Сами-щото май много телевизия гледа Rolling Eyes/
Аз да ви се похваля-днес излязохме в 8 и се мотахме докъм 13...ей,то било много хубаво по улиците...ама нали бая време все вкъщи пред компа изкарах...направо не ме сдържа да стоя цял ден навън/ а и в Пловдив днес беше много приятно-то още е де,та сега чакам пак да се нахраним и отново ще поемаме/А покрай всичката работа дето отметнахме с Иво/че трябваше да обиколим няколко банки,работодателката ми и още куп глупости да свършим-че ако чакаме на тати ще ни побелеят косите в очакване../ходихме и на консултация.Знам,че е малко рано,но в клиниката дето раждах ми се полагат две безплатни в края на първата и третата седмица...Пък после ще се насочваме при джи пи-то. Та се оказа,че наш Ивчо е наддал 350гр.за една седмица!!!И това при положение ,че докато чакахме докторката да излезе от раждане,се изакахме два пъти и бяхме гладни...И пак коментара и беше,че сме малко над норма-ама на мен такива не ми минават...аз дете наднормено само от кърма не познавам...по-скоро ще спра съвсем и мизерните кристалчета захар във водата...щото се чувствам едва ли не виновна ,че му я давам...Другото ново е ,че ни падна пъпчето/макар,че точното е да кажа ,че докторката го отряза с ножица/-сега остава да рашим и къде да го хвърлим...пък и на баткото,че още го пазя...ама тати не дава в университета...щото от учене не се забогатявало-трябвало да го хвърлим на стадиона-футболистите можело да са прости ама взимали повече пари!?!?! Shocked
И да се оплача,защо все пак се прибрахме-защото малкото човече хич не го интересува ,че памперсите не растат по дърветата и за отрицателно кратко време напълни и 4рите пампа дето бях взела....та се наложи да се приберем и се разминахме със Змейковица и Мрънчо...
crazybrat ,аз вече писах,но на нас ни изписаха за пъпки и за пъпчето Йодасепт разтвор-е,направо съм очарована от бързото му действие,освен това се използва при термични травми,т.е. няма опасност да ви изсуши или изгори кожата.Ние в момента смее го взели за панацея и вкъщи кой каквото се сети с това мажем...но важното е че има ефект.Евтинко е ,само дето в началото бебо ще ти жълтее малко,но като мине време не личи.
А за дисциплината-аз тоя път ще замълча тактично,щото съм обявена за най-лошата майка на света/от таткото и от собствената ми майка-за свеки да не говорим/щото направо развалям децата-не спазвам режим/кърмя когато на бебо му се яде,много рядко ако ми се надуят гърдите да го събудя,спи при мен на спалнята,гушкам го винаги като мога и на всичкото отгоре го къпя през нощта-това с цел да го уморя и да спи,че то нищо интересно няма по ТВто тия нощи.../и изобщо си го карам на интуиция...

# 143
Да ви кажа как мина ритуала в църкават а, че гледам Олчето и Руми имат интерес, а може би и други мами. Уговорихме се предварително с попа за час понеже си има и дуги ритуали там. За църквата занесохме хавлия, сапун, сладки, бонбони, сок, пита и оставихме малко пари като дарение за църквата, защото този ритуал е безплатен. Наредихме всичко на една маса, аз седнах на един стол и си взех бебо в мен, но си беше в портбебето, че в църквите е хладно. Попа застана за мен, наметна ме с патрахила и ми чете около 10- 15 мин. Знам че се чете за майката , но нали бях и с бебето чете и за него. Запалихме и свещички. Бяхме взели една иконка на св.Иван Рилски (нали бебо е Иван) и му я осветихме. После си правихме снимки и това е. Не се притеснявайте не е дълъг ритуала, толкова ще изтраят бебоците.  Hug

Аз да ви се похваля: вече влизам във всички дънки , джинси и тесни блузки. Е то защото всичко ми е с ниска талия, но почвам и фитнеса да стегна това дето стърчи над ниската ми талия.  Wink

Ладида какво става, диетата с домат и сирене действа ли при теб? 40те дни и при вас наближават скоро.  Sunglasses

# 144
Ира Д,виждам те че четеш в момента-къде се изгубихте...пиши ако имаш възможност,че вече някой питаше за теб...

# 145
Пиша,пиша и даже обещавам да стана пак сериозна с форума!Даже качих снимки!Ама това малкото...никакво уважение към нашето общество.Все заревава като прочета и се наканя да се отчета.Аз днес се чувствам нов човек!Елла спа 5 часа без да се събуди и сега още 4.Пу да плюя!Тъпо и упорито продължих с кърменето и раната на лявата гърда взе да зараства малко.Още ме болят гърдите-някои дни повече,някои дни по-малко.И се присъединявам към отбора на коравосърдечните маики-оставам малката в леглото и веднага като се наяде.Само следобед е на ръце,защото реве.Освен това тук е 30 градуса и тя спи отвита,а когато е будна е само по памперс.Не ме освиркваите,но иначе се поти.Знам,че кърмата намалява следобед,но на нея изобщо не и стига и вече всеки ден додавам АМ веднъж.И това е винаги към 4-не мога да я слушам как плаче.За моя голяма радост ще се прибирам в България за месец и половина края на юли Laughing.И да питам-някои знае ли дали мога да намеря козе ам?Понеже аз само такова и давам,а не ми се мъкне от тук.Смаили,много ти благодаря за топлото посрещане-много хубаво ми стана!НДВ,как е зетя?Много ми е мъчно за теб!Не мога да ти помогна със съвет,но ти стискам палци скоро да се оправиш.Mcheuz,съжалявам за сърчицето на макото човече-така гадно ми стана...сигурна съм,че всичко ще се оправи и операцията ще е напълно успешна,но защо трябва да преминеш през това?Отивам да будя мини,че много спи и после гълта като ламя!И като се закачи да яде,отваря едни ееееи такива лакоми очи и се впива като смок  Mr. Green А да,забравих.Аз като кърмя от "свободната" гърда винаги тече яко.Понякога даже и като не кърмя.Някои друг с такива екстри?

# 146
Ето ни и нас ...

Бяхме на консултация. Наддали сме 1050 гр и сега сме 4800 кг. и сме порастнали с цели 8 см.  #Crazy  #Crazy Направо не можах да повярвам. Според мен нещо в болницата не са го премерили като хората. Както и да е. Важното е сега колко сме. Докторката е много довобна от нас. Той естествено се изказа подобаващо по въпроса като я напика hahaha, но тя каза ,че не е единственият. Хвана ме срам. Добре, че не се изака, както прави в къщи, че тогава какъв срам щях да бера мани, мани.

kabranska нашето педи ни каза, че на кърмачета, които са само на кърма и са над нормата не им тегли косура. Каза: Колкото иска да яде - толкова.

Утре ще ходим попа да ни чете молитва за 40 дена на малкия, ама като чета какво е носила Ани, направо ме учуди. На нас ни казаха, че нищо не се носи?!  newsm78  newsm78 . Ани това вашето кръщене или молитва си беше?

# 147
  • В сърцето на любимите мъже!
Днес се теглихме и след всичките проблеми с кърменето - качили сме 650 гр за 18 дни, което изключитлно много ме радва. Окичвам се с този резултат, защото си ми е лична победа - така и не се огънах пред шишето. Laughing Laughing Laughing

Нас ни изписаха 4650 гр, а днес сме вече 5300 гр и сме 57 см. Хи-хи-хи, не мога да спра да се хиля!

# 148
  А да,забравих.Аз като кърмя от "свободната" гърда винаги тече яко.Понякога даже и като не кърмя.Някои друг с такива екстри?
аз  Mr. Green нали вече си имам колектори за кърма и съм супер доволна от тях. Та, докато кърмя от едната,  другата шурти в колектора. Тазка събирам около 150 мл кърма на ден  Wink През нощта от 12 до 8 я хвърлям, щото ми се спи и стои повечко... Другата я замразявам и вече имам доста...

# 149
Здравейте и от мен! Най-накрая да намеря малко време да седна на компа.

Mcheuz - стискам палци  Praynig всичко при вас да се оправи!

Ние всеки ден сме на разходка, днес даже цял ден. Кърмя навън, но днес се наложи да кърмя и в една тоалетна за инвалиди - нали е по-широчка  Laughing, та прекарах там цели 35 мин.  Tired.
Вечер, Килиан се буди в 12, после в три и после към 5-6 часа. Но хапва малко и продължава да спи. Кърмата май взе да ми се регулира и гърдите ми станаха меки, но когато ми слиза млякото, имам много силни бодежи, все едно ме хваща ток. На някои друг става ли му така?

Аз все още не се навирам във всичките си панталони  Sad всички са ми тесни на таза....дано да ми се събере в скоро време.

Аз утре смятам да се замъкна на консултация, да видим колко сме качили до сега.

Общи условия

Активация на акаунт