А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 496
  • 275
  •   1
Отговори
# 15
Ол4ето..... не знам..... явно им дава отклонение апаратурата....
с около кило и половина......че и малко повече.... не ми се говори по въпроса....нямам сили направо.....ще станем на месец,а не можем да минем заветните 3 кила......направо ще се поболея.
Не знам Игги...логиката била че малчо се засища лесно и понеже се уморява бързо, а кърма му се предлага често....суче колкото да се засити и не стига до задната кърма...... идеята е да го държа по-дълго време гладен за да има стимул да суче по-дълго.....или поне това разбрах......
Истина е че сучеше малко време....има няма 10-тина минути и заспиваше непробудно......
Обаче има грешка в схемата,защото оттогава предимно плачем и не спим.....ако и тази нощ е като предишната.....
Вече не знам.......изчетох библиотеката в кърмаческия.....и чакам да ми пратят линк към някаква статия за недоносени бебета и бебета с ниско тегло и храненето им.......пък дано намеря вариант за нас

# 16
Здравейте майчета и от мен,  Hug

Крейзибрат, бравос, мадам, за оформлението на темата.  newsm10
Анна, задължително ли е това посещение при ортопед? За първи път чувам... Може ли да дадеш подробности?
А за косата - аз веднага щом излязох от родилния дом започнах да пия витамин А и Е /консултирах се с педито - няма проблем за кърменето. Най-много и бебебто да има хубава коса и кожа...  Laughing/. За сега не ми е падала косата, повече от нормалното. Знам, че и маски с хума /съвсем обикновена/ много помагат. Така че пробвай да комбинираш трите и мисля, че ще спасиш положението.
БгВики, защо не пробваш със силиконови зърна? Аз имам два комплекта и веднага, щом усетя дискомфорт слагам на едната или другата гърда. Бебето няма против да суче от тях. А след храненето мажа яко с Гармастан. Тази схема ми помогна да не изпитам ужас от кърменето. Единствената досада е събличането...  newsm47
И мен ме инструктираха да спазвам 2,5-3-часов режим, именно по причина, че честото сучене предполагало малко количество. Сега се борим с този режим, ама къде успяваме, къде не.. То като плаче един час, как да го събудя после след още един...
Олче, позната е тая ситуация с мнението на всички каква кърма имаш и каква нямаш, без дори да са я зървали, камо ли опитвали или изследвали химичния и хранителен състав! Много е дразнещо, ама ти гледай да не се поддаваш. Уж всеки го раздава загрижен, ама не се усещат как влияе това на майката и на лактацията в последствие..
Мами, има ли някоя, която да е на смесено хранене? Вчера бяхме на доктор и препоръча да дохранвам бебчо, че много му се яде, пък аз явно не осигурявам достатъчно количество. Пробвах с лъжичка, но след като го задавих два пъти, му дадох с шише и биберон. Надявам се да не се отбие, въпреки че всички така казват... Майка ми твърди, че ако на биберона му е тясна дупчицата, няма страшно и това ме успокоява...
А случва ли ви се един ден да имате доста кърма, а на следващия  да се усещате доста "по-празни"?

# 17
Мами, има ли някоя, която да е на смесено хранене? Вчера бяхме на доктор и препоръча да дохранвам бебчо, че много му се яде, пък аз явно не осигурявам достатъчно количество. Пробвах с лъжичка, но след като го задавих два пъти, му дадох с шише и биберон. Надявам се да не се отбие, въпреки че всички така казват... Майка ми твърди, че ако на биберона му е тясна дупчицата, няма страшно и това ме успокоява...
А случва ли ви се един ден да имате доста кърма, а на следващия  да се усещате доста "по-празни"?
Ние сме така откакто ни изписаха от болницата. Аз също нямам достатъчно кърма, въпреки чайове и какви ли не други процедури...
И при мен понякога са по-пълни гърдите, но най-често са си празни Sad Давам му да яде както дойде - ако имам достатъчно и в двете е само на кърма, ако ли не дохранвам с 60 мл. - обикновенно му е достатъчно това количество АМ.
Не мисля, че ще се отбие при дохранването. Никола захапва и дърпа зверски като е гладен, но като свърши кърмата и задремва! Режимът ни е на 3 - 3,5 часа...
Това, което мен много ме притеснява е, че ака много рядко - понякога се случва на повече от 24 часа по веднъж!

Анни, една приятелка беше много доволна от един хомеопатичен препарат против косопад PARA TYPHOIDINUM B 15CH

# 18
Zdraveite momicheta,
moje li niakoia ot mamite s po-goliam staj da mi kaje koga se predpolaga che triabva da sa taka narechenite bumove v rasteja shtoto kakto znaete nie sme na cedena karma i triabva da znam koga da stimuliram proizvodstvoto za da ima dostatchno!

# 19
Denit, при всяко бебе е различно, но дават бум на растежа през 3 седмица, 6 седмица, 3 месец, 6 месец.
Крейзи, страхотна темичка си ни спретнала  love001И аз като Мимозата се изненадах приятно , като видях, че си изровила линк към снимките на Йоана, благодаря ти smile3525

# 20
Здравейте мами и  бебета. Ние с Йоана сме добре, но я мъчат едни колики от два дни и само скимти и се свива. Вики, Йоана също така заспиваше на гърдата и после не можех да я събудиа за да си дояде , но ето какво ме посъветва доктора. Преди всяко хранене я слагам да полежи чисто гола на една пелена и я завивам отгоре с друга. Съответно резултата е рев, заглеждане в нещо си, ритане  и пак рев. а понякога пишка и ака върху пелената. Така стои около 15 минути. съответно е доста изгладняла и уморена и й се налага да суче доста повече за да се засити така че да заспи. След това спи като къпана около 4 часа и после пак същото. Надявам се да съм била полезна. Чао и лек ден!

# 21
  • Пловдив
Здравейте и от нас най-накрая!
От известно време ви чета, но все не успявам да се включа, че все се храним, или гушкаме, или се цедя...
Денит, Ладида - и аз за съжаление съм във вашия отбор - цедя и давам  Cry
Както се вижда, ние сме най-малкото родено бебче и затова Калина излезе от болницата, чак на 17-ия ден и вече я бяха приучили на големите дупки на бибероните  #2gunfire Все пак от време на време се мъчим да я слагам на гърда, но после реве кански от глад и додавам изцедена кърма и изяжда толкова, колкото и без да я слагам на цица  Rolling Eyes. Т.е. нищо явно не изяжда от мен  #Cussing out Иначе вече съм се специализирала с  цеденето с авентска помпа и съм бърза, но пак си е хамалогия  Rolling Eyes
От няколко дни Калина започна да увеличава драстично порциите, но и интервалите между храненията, че преди се хранехме на 2 часа. Сега дори достигаме пауза от 4-5 часа  bowuu
Крейзи, на 3 седмици изсукваше между 60 и 90 мл. на хранене, но съобрази на колко време е свикнал да се храни Лео и за всеки случай приготви повечко  Wink
За по-празните гърди - явно вече ви се е регулирала кърмата... При мен отдавна изчезна онова гадно усещане за буци вместо цици и сега е по-леко.  Но и аз мога да кажа, че изцеждам по-малко отпреди, пък и беба иска едни количества... лакомница е hahaha Ще почвам и аз с разните му лактогонни чайове, дано успеем да се кърмим възможно по-дълго  Praynig

Честит първи месец на малкия Велизар!!! Heart Eyes

И ние се борим с колики, давам Лефакс и чакам Инфакол да ми донесат до 10 дена, дано има ефект, че малката се къса от рев и се свива много жално  Cry
Чао засега от мен, дано имам повече време вече за включване!   bouquet

# 22
черпя ви по една newsm38 от името на малкия пръдльо, който спи наакан, защото днес вече е на един месец  ura а утре  ще му боцнат една ваксинка.

# 23
  • София
Здравейте и от нас тримата!  Hug Много ни е хубава темичката (браво, Крейзи   bouquet)и много се изненадах, че ни няма в рекордите по ръст и тегло и т.н. Rolling Eyes Стратос ми се роди 2300/44, а Митака - 2150/45, което явно не е зле  Grinning Обаче рекорда по стоене в болница май е наш - цели 20 дни Embarassed
Момичета, по въпроса за коликите искам да ви кажа, че на мен супер много ми помага чая от копърово семе (във вряща 1/2 литър вода 2 с.л. копърово семе; престоява 10 мин. и се прецежда, пие се за целия ден) - хем увеличава кърмата, хем и бебетата ми още нямат колики! Дано да се поразминем с тях! Stop За бума в растежа ми казаха, че по-малките бебета наддавали по-бързо от по-едрите и първите месеци по принцип се наддавало повече (около и над кг), отколкото по-нататък, но лично ще се уведя в това на 19ти, като дойде лекаря да ни премери  Wink А кога се спира нощното хранене??? Моите зверчета не мога да ги успокоя с нищо през нощта, ако не ги нахраня до скъсване  Whistling

# 24
Честито на бебоците, които правят един месец  ura Да са здравички и много, много да папат и да акат и тем подобни   Hands Thumbsup
Честито бебче и на Paizy...дочака го най-накрая милата...
Ние днес се разходихме най-накрая, че досега само потерасата ходихме ...много ни хареса....и много се уморихме...сега още спим Wink...добър резултат
Отивам малко да си почина...лек ден

# 25
  • Varna
  Честито на едномесечните бебчета да са живи здрави и да радват мама и тате.
  Надявам се че вече не сме най малките цели 53см. и за един месец сме наддали 1,300.
  Браво на Крейзи за хубавата темичка,а  и така ме подсети да добавя още снимки.

# 26
ЧЕСТИТ ПЪРВИ МЕСЕЦ НА ВЕЛИЗАР на ОЛЧЕТО И на СИНА на МАНИАЧКА!!!!!!!!!!!!
ЧЕСТИТ РОЖД. ДЕН НА МИМИКРИЯ   bouquet
Тъкмо щях да питам какъв е тоя бум на растежа и кога и причетох,че е в 3 седмица и т.н.ЕЕЕЕЕ днес го видях това чудо.. #Crazy #CrazyУжас ...На час огладнява ли какво постоянно яде,реве ,заспива ми в ръцете и в момента в който я сложа на леглото и РЕЕЕЕЕВВВ. ShockedНапарво ме докара до истерия. Sick А така ми се спеше ..ох към 16 ч заспа и аз и сега ставам ........Дано още да поспи ,че ме изтормози.Сутринта ми се стори ,че кърмата ми намалява и пих от чая на ХИП-да видим ще има ли ефект..
ЛАДиДа и мен ме боли зърното ,ама с Гармастан ми олеква.Дано не е гъбички като на Румя дето са и казали... Praynig
Да ви похваля нашата педиатърка е от модерните и информираните..Каза кърмене на поискване,ако не иска вода без и късно захранване след 4м даже към 6м.  LaughingБраво много се радвам...Поне няма да се налага да спорим и да я послъгвам  Sunglasses

# 27
Мимозке, честито за избора на педиатър. казвай по често какво правите тогава да се сверяваме с тебе.
Денит , Ладида , защо храните с цедена кърма? Звучи ми много убийствено това!
Мики нощното хранене трябва сами да си го спрат. Поне аз така мисля да карам. Сърце не ми дава да си залъгвам момченцето.

# 28
  • София
Aни, и аз се опитах 1-2 нощи да давам водичка, ама нищо не излезе и след 5 мин. мляяяяяяяяяяяяяяко  Whistling Явно сами ще си спрат някой ден...
А иначе ние гоним края на втория месец, обаче си седим при майските бебчета, щото така сме си от началото  Heart Eyes  bouquet Joy

# 29
Zdravejte mai4eta.Mnogo se radvam na novata tema.Nie s bebo sme goliama borba-glad goliam karmi go i AM davam.Mnogo mi se iska da go karmia,kolkoto se moje po-dalgo vreme baby_neutral,ako niakoia mama moje da pomogne sas savet MOLIA,kakvi sa tezi 4aiove.Mai ni po4naha i kolikite,no pedito kaza da ne davam voda,kak da mu pomogna na beb Sad
I otnovo BRAVO na sazdatelite na temata mnogo e gotina!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт