А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 499
  • 275
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да ви питам за чая на HIPP - нашият тати му продали някакъв,на  който пише, че е за 4 месечно бебе. Според вас става ли да го давам?
Ако е от горски плодове, хич и не му давай. А и щом пише за 4 месеца, не рискувай. Има на хип от Копър и Лайка, които са за новородени.

Аз да ви се оплача. Настинах и сега съм заразила и малката. Вчера цял ден не спа, като я оставя в леглото и почва да се дави, кашля су,ти. Гушкахме се до 10 вечерта. Днес от сутринта я поизмъчих с респиратора, но имаше ефект, изкара много сополи, ама сега спи душичката. Давам и Вит. С, някой беше писал, че може. Друго не смея, пък и няма температура, та се надявам да ни мине бързо. Ама това отвратително време направо ме съсипва. Не съм излизала вече 3 дни и се побърквам.

# 46
  • София
И аз вече се побърквам,дано днес излезем да поспи и да не плаче поне.Кога ще минат тия ужасни коликииии...
Ние ходихме вече на ортопед,всичко е ОК;дадоха ни направление без бой;биха му ваксината п-в хепатит Б,сега чакаме ред за другата.
На мен лохиите вече окончателно ми спряха,но и днес ми е 40-и ден.
Малкият си се буди задължително по два пъти на нощ,но ми се струва,че не наддава достатъчно;ще ходим при новата педи във вторник,дано е качил за 10 дена поне 250гр,че и на мен никак не ми се иска да давам АМ.
Честито на патерица на рождениците,на годишниниците и въобще на всички,които естествено не запомням с тоя мозък на млада родилка Embarassed
ЧЕСТИТО и тук на мама Вера за малкия-голям Радомир,и я чакаме при нас.
  bouquet

# 47
  • София

Аз да ви се оплача. Настинах и сега съм заразила и малката. Вчера цял ден не спа, като я оставя в леглото и почва да се дави, кашля су,ти. Гушкахме се до 10 вечерта. Днес от сутринта я поизмъчих с респиратора, но имаше ефект, изкара много сополи, ама сега спи душичката. Давам и Вит. С, някой беше писал, че може. Друго не смея, пък и няма температура, та се надявам да ни мине бързо. Ама това отвратително време направо ме съсипва. Не съм излизала вече 3 дни и се побърквам.
[/quote]

ani,

и миа все още й отпушвам носа, с аспиратор по - трудно става, понеже малко и късо носле и трудно влиза дори най-бебешкия размер аспираторен накрайник. но дик каза по много физ разтвор и така става номера. със спринцовка малка го рпавя аз.

и да, за вит С давай, док каза по половин малк аампула от 2 кубика , ако ен се лъжа, сутрин , тъкмо бебето щяло да бодърства, ако това не ви пречи де Simple Smile), нашата има малко такива моменти, повечко спинкаме засега.

и да ви питам, кога най-рнао ви почнаха коликите, тези, които кърмите?!?

целувки по въздуха на всички мъници от нащата спяща мъничка!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 48
аз се оплаквах, че нямам кърма след обяд, вярно че малко трудно е тогава кърменето, но пък се оказа, че бебето не стояло гладно а си наддава много добре 1130 от изписвянето за един месец или 900гр. от раждането. Нищо не мога да изцедя, но пък бебо изуква по нещо. Оставям го наистина да огладнее много и тогава суче по-ефективно. Все още се храни през нощта  и педито този път нищо не ми каза  да го отучвам, защото ще и го дам на нея нощем да му дава вода, че да видя какво ще го прави, и сокове още не е казала да давам. Трябвало да го науча да пие малко вода, че идвали жеги. Баткото го отучвах от нощното, защото го дохранвах и беше качил 1300гр първия месец, че не било хуваво да наддава по-толкова много и беше ад - рев и рев.
Сега много много не ме впечатлява колко качва, да не угоявам прасе, нали е в нормите и здрав.
Защо тормозите бебетата с тези респиратори, те са за хремави нослета, нормално е да хриптят, махат се само хоричките които се виждат със пакук или клечка за уши, без да се изливат огромни количества физ. р-р, а витамин С в носа е доста измислено нещо, без никакъв ефект и само дразни лигавицата на носа.

# 49
  • В сърцето на любимите мъже!
Аз пък да ви кажа, въпреки всички дневни неволи, нощем си спим без проблем и Момчо, и аз, и мъжът ми.
Къпем го и яде към 21:30 и после спи до 23:30 - пак яде, спи до към 3 - яде... после пак спи до към 5-6 и яде и вече го оставям до мен да се гушка и да суче когато си поиска. Та с кратки паузи сме спали днес до 9:30 - и аз с него! И нощем яденето му е едно такова - мечта - дърпа като сюнгер 15 мин и заспива.

Иначе след обяд сме див ужас - само на цица не реве. Явно има колики, щото както спинка и се буди с рев. Аз още никакви капки не съм давала, добре поне, че цицата още помага!

Да кажа за сополките - нашата педка каза, че аспираторчетата не бива да се ползват за толкоз малко бебче. Момчил се събужда всяка сутрин с хриптящо или запушено носле, но след 4-5 бурни кихавици само се изчиства нослето. Аз изобщо там не пипам.

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 11:45 от Iggiberry

# 50
Момичета, да се отчета и аз Simple Smile Режимът пропадна! с гръм и трясък... майната му, много важно  Mr. Green

Аз мисля да ходя в сряда в София ленд, няма кой да ме закара, ако не намеря кола - с такси. Да видим как ще се кърмим навън - още се притеснявам, за пръв път ще ми бъде...

За лактогонно средство - който има нужда - пробвайте БИРИЧКА! при мен работи безотказно, а го установих съвсем случайно  Mr. Green  Става и с безалкохолна. Още с първите глътки усещам... прилива  Mr. Green

# 51
  • София
Благодаря на всички, които ни честитиха първия месец вчера! Hug
Ние си го отпразнувахме подобащо, татито дори беше купил бебешка торта, голяма радост беше.  cook
Анна, стискам палци малката хубавица бързо да оздравява.  Praynig
Бобси, доста се посмях на твоя постинг. Съчувствам ти за свекървата и моята /лека и пръст/ не подлежеше на превъзпитание /МНОГО меко казано/.  #Cussing out Голям образ си, винаги с удоволствие ти чета публикациите. Mr. Green
И нашия дневен и нощен график е като на Иги, и ние по цял следобед /особено/ се носим на ръце и смучем цица, само това помага като се разпищи от коликите. С тая разлика, че му давам бебинос и капки и с мехлем мажа. Ама няма особено подобрение. Sad
Това ме подсеща да попитам тези от вас, които също дават капки Бебинос - да ви прави впечатление да действат РАЗХЛАБВАЩО? За другите видове капки съм чела, че запичат, ама тези като че ли действат в обратната посока... newsm78 Вели откакто са го изписали  ВСЕКИ памперс му е наакан и то ЯКО!  Simple Smile Чак почвам да си мисля, че "преработва" повече отколкото трябва. Ами то как ще наддаде това дете? В последователен ред се повтарят следните важни "дейности": яде, хленчи, скимти, пърди, следват "залпове", после пищи, че е насран и всичко се повтаря до безкрай, щото като го преобуваме пак реве /мрази я тая процедура и това си е  Twisted Evil/! Ще се побъркам. До 15 - ти /денят на истината/, т.е. на консултацията ще ми изгърмят бушоните съвсем. Дано да наддава, че от тоя рев и акане, незнам какво качва... #Cussing out
И един друг въпрос към мамите имащи слингове? Ползвате ли ги? Майка ми като видя как моя "лепчо" все на цици седи се зае да ми шие по модел от нета, да облекчи вечното носене и прикрепяне, че без ръце и кръст останах.  33uu Вече и на вечеря като седнем на масата го държа на цица, иначе рев до небесата - иска и той на маса да вечеря човека... Joy
Цунки на всички сладурковци и сладурани! Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

Крейзи, все забравям да те поздравя за страхотното оформление, просто чудесно си се справила! Браво! smile3501

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 11:44 от ol4eto

# 52
Здравейте и от нас.
На АМ сме още от родилния. Родих секцио и на 4 ден започнаха да ми се подуват гърдите, нямах никакви зърна, пробвахме със силиконови,а и малката беше свикнала на по-лесното и не искаше да дърпа, изцеждах с помпа и за цяла вечер дърпане 10 мл. а гърдите продължаваха да са надути и да болят. И така една седмица се мъчихме, слагах я на гърдите, захапва и реве, а то няма нищо и си е гладна.
Във вторник ни сложиха първата ваксина,наддали сме 1100 г за един месец
Колики нямаме още, може и да се разминем и вече две нощи яде в 1 и се буди в 6.
bobsi hrist и моята свекърва първата седмица това й беше помощта-идва в 10 ч. изпере дрехите и си отива, а малката през това време е кротичка, идваше вечер за къпане и не може да я намажа хубаво да не би да настине, много крем съм слагала и т.н. втората седмица си отиде на село.А майка ми като е тук спи при нея и я храни през нощта.
И нашето носле хрипти ,пръскам стеримар и чистя с аспиратор .

# 53
  • София
Stryper, какво стана с вашето подсечено дупе, и ние сме от една седмица така и всичките мазила, които опитах не помагат, напротив  - положението става все по-зле. И марката на памперсите сменях и държа по голо дупе да се проветрява. Докторката написа някакво мехлемче, което се приготвя в аптеките и сега ще пробвам и него, но не съм много обнадежена. Дали може да е алергия, а не обикновено подсичане?

# 54
  • В сърцето на любимите мъже!
Докторката написа някакво мехлемче, което се приготвя в аптеките и сега ще пробвам и него, но не съм много обнадежена. Дали може да е алергия, а не обикновено подсичане?

Това мехлемче е жестоко, ще видиш, че ще помогне!

# 55
  • София
Защо тормозите бебетата с тези респиратори, те са за хремави нослета, нормално е да хриптят, махат се само хоричките които се виждат със пакук или клечка за уши, без да се изливат огромни количества физ. р-р, а витамин С в носа е доста измислено нещо, без никакъв ефект и само дразни лигавицата на носа.

Ама ние сме си яко хремави, не са просто сутрешните твърди сополки. По цял ден киха и кашля. А вит. С го давам през устата, а не вноса.

# 56
  • София

вит С в устата се дава, не в носа!!!

# 57
  • Пловдив
Здравейте и от нас   bouquet
Тази нощ успяхме да поспим мако повечко  bowuu след снощният рев от 7 до 12  Rolling Eyes, яде в 12:30 и после чак в 3:30 и след това в 7:30...

Бобси Христ, напълно те разбирам... Мойта све уж е много готина, ама откакто се роди малката много ме нерви (може да е от хормони, не знам), само се бърка, все не харесва нещо... А за помощ само си прави устата - като дойде и веднага взима малката на ръце и не я интересува дали спи.  #2gunfire И като почне да я лигави направо се побърквам  #Cussing out На всичкото отгоре само разправя, че явно е болно детето, не било добре, щото имало сополки, кихало, хриптяло  и плачело   #Crazy Аз като чета и вашите бебоци са така и й го казвам, ама тя изкара, че синузит и бронхопневмония има (да не дава Господ)  Crossing Arms
А майка ми и сестра ми са направо златни... Винаги мога да им кажа, ако нещо не ми харесва как правят, ама те са много изпълнителни и се съобразяват с моите виждания  Peace Освен това като ме гледат как ходя като ударен самолет от недоспиване, взеха да ми отпускат по 1 нощ седмично сън и идват да гледат нощем дребната, а аз само ставам да дам манджата  Mr. Green Heart Eyes
Уф, и аз се оплаках  Embarassed
Поздрави и лек ден на всички   bouquet

# 58
  • София
Cat11, аз мажа дупето с кремче Baby tan - много е евтино, а има ефект, защото дупето на Румен беше зачервено и имаше малко пъпчици, които вече изчезнаха. Бях решила да огранича ползването на мокри кърпи и да мия дупето, но вкъщи е малко хладно и докато го подсуша, започва да му трепери долната устничка на милото. Но с тоя крем нямаме проблем, дори като не е зачервено, не мажа превантивно.
Много съм щастлива с бебчо - откакто мина тая седмица на скока на растежа (явно това е било), суче по-добре на около 3 часа вкл. и през нощта, кърмата май му стига и спинка през почти цялото време. Само дето не минава ден, без да повърне поне два пъти - бързо се нагълтва ли, вече не смея да го клатушкам въобще след ядене, а пък понякога не се оригва и го слагам така да спи.
И на нас оня ден ни се обадиха от Ретро радио за празненството в София ленд. Обаче аз не виждам как може да стане това - таткото ще е на работа и няма кой да ни закара, а пък ако ходя с такси, трябва да нося бебчо на ръце и да се чудя пък после какво да правя като ревне гладен.
Lale, ти в слинг ли ще носиш бебето като ходите, как мислиш да организираш нещата?
Бях решила тия дни сутринта, като има повече кърма да изцеждам и да замразявам в камерата за моменти, когато се налага да изляза, за да не бягам към къщи на всеки два часа. Обаче и вчера и днес сутринта ме домързя, обаче сега съм решила да изцеждам каквото остане след всяко хранене и да давам надвечер, защото тогава май не му стига много.
Аз ще потърся информация в кърмаческия, ама да ви питам и вас - вие в какво замразявате кърма? Аз май в момента нямам нищо подходящо и трябва да се снабдя от някъде... newsm78
  bouquet  bouquet

# 59
Момичета с тия свекърви ще ме уморите.. hahahaАма има и др. вариант-ние сме на него.. въобще ни вест ни кост.Никакъв интерес не проявява нашата към внучката си..въобще Twisted Evil
Един път се обади на втория ден да ми каже -ЧЕСТИТО,свекъра на 9 тия ден и това беше..Оправданието е че не могатда си използват ДЖСМ-те,а междувременно двата пъти оттам звъняха..Ако е за др. им син по 5 пъти звънят ама на нас не.........Майната им не ми и трябват Crossing Arms #2gunfire
ОЛЧЕТО-ти и КРЕЙЗИ винаги ме разсмивате...ЗАЛПОВЕТЕ НАШИТЕ АКО ЗНАЕТЕ..чуват се сигурно иш в съседната стая Joy
МАМА МИКИ- ти си герой браво..
ЧЕСТИТО НА БЕБЧОВЦИТЕ  1-ВИ М. ТИЯ КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА..  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт