А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 517
  • 275
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте май-чета и от мен.След дългото чакане и аз се обебих на 30 май,а от 3 юни сме си в къщи,но все не успявам да се добера до компа и да пиша.Е днес използвам докато бебо спи за да ви разкажа за моето раждане.То бе цяла одисея,но ще се постарая да бъда кратка.
 На 25 май сутринта ме приеха в Шейново по-препоръка на докито от ЖК,защото вече преносвах,а бебето се очакваше да тежи 4100гр.Започна голямото чакане,въпреки че спред докторите нямало да ме чакат много ама си го отнесох до 30 май защото бебо си траеше в корема имах 1 см разкритие и никакви контракции,а за ужас на всички шийката си ми беше цяла.В събота на 27 реших,че ще раждам след много разходки разкритието ми стана 3 см получих и контракции,дежурната д-р Илиева каза че до вечерта ще родя,да ама не всичко приключи към 20,00 часа когато бебо явно се изплаши от виковите ,които идваха от родилната зала и реши че 27 не е неговия ден.На 30 сутринта най-после се реши да ми направят индукция и да предизвикат раждането(дано следващия път ако има такъв да не се налага голяма мъка е).В 10,00 ме вкараха в предродилна зала и започнаха да ме тъпчат с обезболяващи,за да издържа на зверските контракции,разкритието стана 7 см,а шийката все още не се отдръпваше и бебо неможеше да слезе.Все по-усилено започна да се обсъжда варианта за секцио.В 12,00 ми спукаха водите,разкритието стана 9 см,но шийката не помръдваше.Извикаха д-р Велев да прецени за секцио,той се съгласи,но каза да изчакаме още малко и да ми влеят лидол.Аз заспивах права от обезболяващите и се молех час по-скоро да ме вкарат в операционната,но за мое нещастие в 14,00 шийката започна да се отдръпва и секциото отпадна SadСлед много мъки благодарение на две страхотни акушерки-Евгения Коричкова и Росица Манева- бебо се появи на бял свят в 18,40 часа.Дано да се срещат повече жени като тях.Благодарна съм на Бог,че аз и бебо сме живи и здрави,болката наистина се забравя остават само хубавите моменти,като този да гушнеш детето си което туку що е поело само въздух.
И пак стана дълго,но ще ме извините,за докторите няма да ви разказвам,защото не заслужават внимание.Сега вече мога да почна да чета каквото сте писали до тук,че доста имам да наваксвам.

# 61
И на нас оня ден ни се обадиха от Ретро радио за празненството в София ленд. Обаче аз не виждам как може да стане това - таткото ще е на работа и няма кой да ни закара, а пък ако ходя с такси, трябва да нося бебчо на ръце и да се чудя пък после какво да правя като ревне гладен.
Lale, ти в слинг ли ще носиш бебето като ходите, как мислиш да организираш нещата?

Ами как... ще си нося количката. Тя се разглобява на кош и рамката се сгъва, тъй че и с такси да дойда, няма значение. Ще окапя, ако трябва да я нося няколко часа, пък и тя се върти... Слингът е вариант за море или за екскурзия с много стълби (където с количка не става).

# 62
МОМИЧЕТА има ли някой като мен май сутрин имам най-малко кърма ,а вечер преди лягане най-много??????????  newsm78А чета че по принцип е обратното..
Някой знае ли нещо за РИЕН??????Тя изчезна сигурно има вече бебче ама няма кой да каже..

# 63
  • Пловдив
Здравейте мамита   bouquet.
Всеки ден ви чета но нямам време да пиша покрай тези колики  #Crazy и бума в растежа. С татито се видяхме в чудо  Thinking. А аз за толкова години за първи път го виждам толкова изнервен. Дано се нормализират нещата Whistling.
mimozata аз сутрин имам най много кърма ама вечер преди да си легна пия по едно кисело мляко. И по време на хрененето към 3.30 следва цедене до 4.30 и замразяване на кърма за вечерното хранене че се дерем от рев и сме гладни а папото нестига.
cat11 и ние сме с подсечено дупе а и не само дупе ами и отпред около атрибута има пъпчици по крачетата. И аз мислех че е алергия ама не  Naughty. Оказа се че урината на бебо е проблем и дразни кожата Sick. И ние сме с мехлем правен в една аптека  и е вълшебен. Тъкмо щях да ти пиша съставките ама  #Crazy докторски почерк немога да ги разчета  Embarassed.Много исках да ти помогна че съм много доволна ама незнам как  newsm78
Хайде лек и усмихнат ден мамита  Heart Eyes и целувки на бебоците

# 64
Zdraveite momicheta,
nie dnes sme otlichnici - hodihme na razhodka i Titi spa prez cialoto vreme! Ima li mami ot Varna koito se razhojdata v gradinkata na Liatno kino Trakia che mi e skuchno sama da se razhojdam!
Iskam da vi pitam i neshto drugo - liceto na Titi za edna nosht se izrina i ne znam ot koe e shtoto go mazotia sas sto prostotii - prevaren zehtin, otvara ot laika i kremche na Bubhen. Kakvo da go pravia, s kakvo da go maja?

# 65
  • Бургас
Iskam da vi pitam i neshto drugo - liceto na Titi za edna nosht se izrina i ne znam ot koe e shtoto go mazotia sas sto prostotii - prevaren zehtin, otvara ot laika i kremche na Bubhen. Kakvo da go pravia, s kakvo da go maja?
Според мен достатъчно само с отвара от лайка или преварена водичка. Лицето мисля, че не бива да се маже с нищо друго. На мен Краси ми се изрина от жегата. Сега като захладня взе да й се изчиства лицето. Докторката й ни изписа Банеоцин,да й маже лицето 2 пъти дневно-купих го, намазах я точно 2 пъти и го спрях. Струва ми се че даже по- се изрина след като я намазах. Явно,че кожичката на миличките ни се чисти в момента и тези пъпчици са или от жегата или защото се чистят...

# 66
Stryper, какво стана с вашето подсечено дупе, и ние сме от една седмица така и всичките мазила, които опитах не помагат, напротив  - положението става все по-зле.

Аз мазах с крема за пъпки, който ни предписа кожната лекарка - Cicalfate. Оправяха се и пак се появяваха. После започнах след всяко акане или при всяка смяна на памперс да го мия на мивката и после да го мажа обилно с олиото на Нивея и крема за подсичане на Нивея върху олиото. Пъпките и подсеченото са почти напълно изчезнали. Когато слагах само крема за подсичане се беше образувало едно червено - все едно е изгоряла кожа. Не смених памперсите. Бях си само с pampers. А сега съм взела Либеро за да ги опитам.

Добре дошла,  imar.

Bobsi - казаха ми, че организма трябва да се насити с Infacol, за да се види ефект. т.е да даваш поне 1-2 дена преди всяко хранене. Аз даваm, само преди основните яденета. Иначе ще дам 1 шише за 2-3 дена. Не искам да направя нещо на бебето. Давам го 6-7 пъти на ден. И Криси е спокоен. Дано да е така и нататък.

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 15:38 от Stryper

# 67
Stryper, какво стана с вашето подсечено дупе, и ние сме от една седмица така и всичките мазила, които опитах не помагат, напротив  - положението става все по-зле.

От болницата се прибрахме подсечени. С цинковото кремче за вече подсечени дупета на Мустела ни мина за 3 или 4 дни. После почнах да ползвам пак на Мустела кремче против подсичане и нямам никакви грижи. Само да отбележа, че двете кремчета са различни. И въобще, много съм доволна от тази марка: всичките продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани.
  bouquet

# 68
  • Бургас
Ние нали сме фенове на Нивея мажем всичко само с нея. Подсеченото дупе от болницата се оправи за 2 дни с цинковото кремче и олио. А лицето мажа само с крем Нивея сутрин и вечер след баня.
Ей ,като ще ходите на купона на Ретро радио да разкажете после. Явно само на софиянки се обаждат.
Нослето го чистя с клечки за уши през ден някъде - абе като има за чистене, иначе тя си киха и си се чисти сама.

# 69
Първо да ви кажа здрасти от нас.  love001

Ние сме си вкъщи от понеделник, но сега смогвам да се впиша. Не съм чела нищо от пропуснатите две седмици, за това имам доста за наваксване.

Честито на всички останали мами родили след 24 май!
То май всички вече са родили. Аз засякох в родилното Иляна 2, Михайлова, Ванилайс и Верчето.
Май не пропуснах някого.  smile3506

Самото раждане мина много бързо и лесно, но след това ме побъркаха докторите в детското. Благодарение на тях сега се храним с адаптирано мляко.

Сега отивам да чета какво е ставало през последните две седмици и ще разказвам подробности.
А по-късно ще кача снимки на малката мишка.

# 70
Здравейте,майки-сладуранки  bouquet!
Нещо тези дни се омотах,та нямах време ни да чета,ни да пиша.
Честит рожден ден на Вечерница и Мимикрия на патерици и честити първи и втори месец на всички бебешори!
Вчера бяхме на консултация и Алекс за 20 дена е наддал 770гр и е порастнал с 5 см,което обяснява защо му умаляха най-малките дрешки и аз се поуспокоих малко,че все ми се струваше че ми намалява кърмата.Вчера и оня ден Алекс сра зелено и от днес аз съм на бяла диета-ориз,картофи,млечни продукти и педката каза да давам на Алекс оризова вода,ама с тая диета и ако му дам и това и като добавим и Саб симплекс дали няма много да се запече?

# 71
момичета, нещо не мога да редактирам темата сега, дано по-кусно се оправи. Цял ден не можах да вляза във форума, сега и това  Tired

# 72
Роди се и нашето бебче  baby_neutralДита - родена на 12 май 2006, термин 15 май, тегло при раждането 2410 кг и 45 см дълга   JoyНевероятно щастливи родители сме  Hug

# 73
БРАВО НА ДИТА!! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА ВИ РАДВА!!!

bouquet

Крейзи, в smimka.bg има едно морско свинче, което страшно много прилича на твоята снимка. Освен това е от Пазарджик. Казва се Мишо. Това да не е твоето морско свинче??? Страхотно е! Видях, че си участвала в конкурс за снимка. Ако трябва да гласуваме някъде - само кажи  Peace

# 74
Да си допиша,че трябваше да нахраня дребното.
Вече няма жълтеница Grinning,та може и от това да е зеленото-да се чисти нещо.Правихме пробно кърмене и изцока 90 мл.
Колики има целодневно,но на пресекулки-пищи,пищи и заспи,и засега положението се търпи.
Моята свекървещица беше готина,докато не родих-сега само ми намира кусури-според нея,такова нещастно бебе като моето няма,дето яде на поискване,т.е,няма режим,не го къпя в определен час,не го обличам като за северния полюс,абе въобще всичко,което правя е лошо-ама на мене не ми пука,да си говори,колкото иска.
Толкова неща исках да напиша,ама изключих-и моя мозък изтича с кърмата hahaha.
Честито на Дита-вече сме 3,родили на 12-аз,Даниеле и Дита  bouquet.
Креизибрат,а Лео е роден на моя рожден ден Grinning

Общи условия

Активация на акаунт