А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 498
  • 275
  •   1
Отговори
# 30
ЧЕСТИТ 1 МЕСЕЦ НА ВЕЛИЗАР И БЕБЕТО НА МАНИАЧКА!!!! Големи да пораснат и много да папкат ислушкат!!!

Аз да ви кажа днес нещо не спахме много. Все едно постоянно колики ни мъчат, пък от вчера сме на ИНФАКОЛ  newsm78  newsm78   newsm78 Все едно се усилиха от вчера. Ама нали инфакола е най-доброто!?!?!

Хайде отивам да се къпем

# 31
  • София
Да ви питам за чая на HIPP - нашият тати му продали някакъв,на  който пише, че е за 4 месечно бебе. Според вас става ли да го давам?

# 32
Честит 1 месец на Велизар, Красимира и Борис!
ДА са ни живи и здрави и много да радват мама и тати!

Момчиета, много ви благодаря за похвалите  Embarassed  , стана ми супер гот  Flutter Hug

Ние днес бяхме на консултация, че миналата седмица не можахме, заради лошото време. Е, днес се изсипа целия дъжд на света над нас, Лео се скъса да реве по улиците, с баща му се изпокарахме, издивя от глад детето и май настина, че преди малко повърна на фонтан яденето  Rolling Eyes А беше спал 30 мин след като яде  Tired
Та на консултацията док каза, че е супер - наддал е 900 гр. за по-малко от 3 седмици   Mr. Green Heart Eyes
Те като го сложиха на кантара почнаха да го нагласят и док вика - Абе да не е над 4 кг.... (изписаха ни 3420) и след малко - ООООхооо, ми той е 4360 бееееее  #Crazy Joy Много се смяхме. Пита дали е само на кърма, да не съм го напомпала с АМ...  Grinning Доста се очуди за кърмено бебе колко е наддал  bowuu
Пита дали давам вода, гледа му пъпките, секрета и т.н. След 2 седмици сме пак  Flutter
Отивам да го храня, че мрънка

# 33
...Крейзи, на 3 седмици изсукваше между 60 и 90 мл. на хранене, но съобрази на колко време е свикнал да се храни Лео и за всеки случай приготви повечко  Wink...

В родилно ми казаха че 1-ия месец яде по100 мл на ядене,а след това месеца +100 т.е. 2-ия месец 120 мл,3-ия 130 и т.н.При адаптираното мляко порциите обаче са други пък и си зависи от детето.

...А кога се спира нощното хранене??? Моите зверчета не мога да ги успокоя с нищо през нощта, ако не ги нахраня до скъсване  Whistling

В моята книжка пише че децата сами си спирали нощното м/у 6-тата и 8-мата  седмица.

# 34
 welcome мамо Мики  twin_neutral Отдавна следях за твоето включване, че си ни най- интересната мама, нищо че не сте в рекордите Peace Как се справяш с две бебета, по едно и също време ли огладняват, спят... newsm78, помага ли ти някой? Разкажи как минава вашето ежедневие. Hug
  Гал79, ако искаш да кърмиш по-дълго не давай АМ, а слагай бебо на гърдата по-често, за да ти се регулира количеството кърма. За по подробно инфо прочети във библиотеката на кърмаческия форум, има много съвети по темата, аз така се справих с проблема Hug Момичетата в БГ препоръчват лактагонен чай и чая на Хип за увеличаване на кърмата.Помагат също разходките, почивката, сън и много течности Two Hearts Успех!
 Страйпър чувала ли си за чай за увеличаване на кърмата , който да си купя тук? Може би трябва да питам в чужбинския. За сега нямам нужда, но ако се наложи искам да съм подготвена.Доста неща научих от теб, нищо че не живееш в САЩ, благодаря ти  Kissing Heart

Последна редакция: чт, 08 юни 2006, 22:30 от smily_5q

# 35
  • Бургас
Честит 1 месец на Велизар, Красимира и Борис!
Честит рожден ден на Мимикрия!
Да сте живи и здрави и мноого щастливи!
Ние днес бяхме на консултация. Порастнали сме с 1200 кг и 4 см. Биха ни ваксина ДТК и сега я дебна за странични ефекти. Дадох Панадол и направих компрес на ръчичката.
Аз кърмя само сутрин, след това цедя вечер, защото е малко и не стига. През деня засега карам на запаси от фризера, но скоро ще свършат и ще купувам АМ.
Я кажете вие какво АМ давате?
Ladida ти при кой педиатър си?
Ани, аз давах сок от моркови и ябълки, но се увеличиха коликите и спрях. Днес педито ми каза пак да започвам, ама аз не смятам за сега, че още не сме се отървали от коликите. А и педиатърката, при която ходих на частно ми каза нищо до 4 месец да не давам.
Жасмина яде по 130-140 мл. кърма.

# 36
  • Бургас
Еййй забравих...
Crazy,  newsm74 темата е страхотна!

# 37
здравейте мамчета!
ето малко инф. за ревливите периоди и за бума на растеж!
 http://www.biberonbg.com/info/plach.htm
лека  и спокойна нощ на всички!

# 38
  • София
Смайли, трудничко ми е ежедневието!  Crazy То и затова не се включвам редовно  Embarassed А ако ви кажа че и телевизия и вестници не съм виждала откакто сме излезли от родилния дом.... Обаче е една сладка умора  Hug Първите ни дни в къщи си ги прекарахме със свекърва ми (тя е от добрите, така да се каже  Wink). Дойде за изписването ни и стоя 20 дни. От нея научих много неща за гледането на бебета и общо взето "влезах в час с положението". Майка ми ми помага сега през деня, а през нощта сме двамата с мъжа ми (той е направо герой!). Бебетата отначало се будеха с 1/2 час разлика, но от няколко дни като ревне единия, почва и другия и не мирясват докато не им дадем манджа.  Sick На смесено хранене са, то е ясно. Стратос яде Фризолак, а Митко е на Аптамил. Прибавете и солидно количество мокри кърпички и памперси... И винаги нещо е на свършване и спешно трябва да се купува  Crazy Ако позаспя през нощта, сънувам бебешки рев х2... но се оказва че не е сън, а действителност. Ставам, правя мляко и докато стигна до стаята вече съм забравила коя бутилка със съответното мляко за кой е  Rolling Eyes Кой кога и по колко яде, кой кога ака и дали съм им дала Вигантол си записвам прилежно, че иначе му се изгубва края #Crazy #Crazy #Crazy Но пък щастието е безгранично, и на мен и на всички около мен!  Hug И намирам сили и за кърмене, и за всичко! На разходките в парка всички ни заглеждат и ни се усмихват и аз съм много горда   bowuu
Майтапа беше като ходихме на църква за 40тия ден: падна ни се в неделен ден (28 май) и изчакахме да свърши литургията. И докато не дойде и нашия ред за попа, бабите не си тръгнаха  Laughing Попа четеше молитвата, а около нас имаше бая народ, т.е. баби за сеира. Явно и аз съм им направила впечатление, щото направо ме съжалиха колко съм слаба  Embarassed А аз още не мога да си вляза в дрехите от преди бременеенето, но явно слабея от умора. Но на кантар не се качвам докато не спря да кърмя!!!  Stop
Та така с нашето ежедневие.... Айде лека и спокойна нощ и да сънувате сладкото гукане на вашите слъчица  Heart Eyes  bouquet

# 39
Здравейте!

Честит рожден ден на Мимикрия!
Честит първи месец на Велизар, Красимира и Борис!

Момичета, може да не повярвате, но днес Килиан се усмихна за първи път съзнателно, не на сън. Сутринта се усмихна на мен. Аз си помислих, че нещо ми се е привидяло, но после се усмихна два пъти на Георги, а вечерта и на баща си. Толкова е сладък, като се усмихва  Heart Eyes Heart Eyes.

Смайли, можеш да пиеш чай от копър и анасон. Те също увеличават кърмата.

Лека вечер!

# 40
  • София
Здравейте и от мен
Аз да се оплача и похваля
Днес бяхме на консултация: Стоянчо е наддал за 10 дни 350г и вече е 3кг. И аз съм една горда, горда  bowuu нали само кърмя. А преди да го премерят се бях притеснила. Пъпчето също е много добре. То падна на 7 ден и сега се е оформило супер.
А сега да се оплача: от 2 дни детенце го хванаха коликите. Така пищи милото, добре че е само вечер та има кой друг да се шашка с мен - таткото и майка ми която е тук да ми помага. Но ако започнат и през деня и както мама си отива във вторник незнам как ще я караме.
Момичета ние записахме Стоянчо за 1000 бебета на БГ радио и вече имаме покана за бебешкия купон в София ленд в сряда 14.06 от 11.30ч ако някоя от вас има покана и че ходи нека се обади да се видим там. Мие засега мислим да отидем, да не ни мине котка път  Joy Hug
Лека нощ от мен , отивам да спя, че не се знае колко ще ме оставят  Twisted Evil

# 41
Добър вечер и от нас с Криси. Ние цял ден бяхме при мойта баба, за да ни поглези малко. Легнах да нахраня Криси към 17 и станах чак в 20, а той в 21 Simple Smile И сега не може да заспи. Добре се наспахме и си починахме. Помързелувах си. А ме чака гладене на бебешки дрешки.
Честит първи месец на всички, които празнуват тези дни.
Криси е бил вчера на 40 дена Simple Smile Колко бързо минаха тези дни.
Ани много е лесно да се научип да кърмиш легнала. Можеш да оставиш бебето само да намери гърдата и да си я поеме. Има филмчета за тази поза, но ние се кърмиме така, както си лежа и спя настрани. Само се нагласям така, че да не го притисна.
BgViki - Мони недоносен ли се роди?
Смайли - не знам какво взимат в САЩ за увеличение на лактацията. Мога да попитам някоя от познатите ми жени там, като ги видя в интернет следващия път. Едната има син на 1 год., а другата е отгледала 4 деца.
Ако се продават билки мога да ти препиша съдържанието на лактогония чай и да ти го направят.
Crazy - какво каза педиатърката за пъпките на Лео?
При нас пъпките по тялото изчезнаха, но цялото му лице е в ситни пъпки. Част от тях стават като младежки - с бяла гной, пукат се и изчезват. Притеснявам се да не му останат белези по лицето.

Мими - съвсем забравих да ти напиша - ние ползвахме wireless интернет преди да се прехвърлим на АДСЛ.

Момичета, с бебета на по 2-3 седмици, ако прочетете предишните 2 теми ще видите, че обсъждахме липсата или недостатъчната кърма, когато бебетата ни бяха на 10-15 дена.
Явно се случва често. Докато млякото се увеличи. По-добре не се отчайвайте  и не бързайте да давате адаптирано мляко. Не знам почти нищо за недоносените бебета, но при другите - ако няма достатъчно кърма и бебето е гладно, най-добрия начин да се увеличи кърмата е с по-често кърмене. Същия метод е записан и в книгата на д-р Спок.
Това, което научих е, че в първите 6 седмици е по-добре да се дава на бебето да суче и от 2-те гърди, за да се увеличи млякото. Също така да се слага бебето винаги, когато поиска да суче. Дори и да е ял преди 15 мин. Също така новородените са поспаливи и може да пропускат ядене, което не е добре за тях. А може и да имат жълтеница и заради нея да спят. Затова ако бебето не е сукало повече от 4 часа трябва да се събуди.
Гърдите не могат да се изпразнят напълно. Непрекъснато се произвежда мляко. Затова ако бебето е гладно е по-добре да се остави да си суче докато се насити и само пусне гърдата.
Криси беше наддал само 300 грама за първите 2 седмици след изписването. Педиатърката му каза да започна да го дохранвам. Но аз не исках. Когато започнах да го будя за хранене и да не му позволявам да пропуска нощното хранене наддаде към 300 гр. за 10-на дена. Но през тези 10 дена беше като залепен за гърдата. Беше си изморително, досадно и болезнено (за мен). Беше си лудница.
Сега има моменти, в които има предостатъчно мляко, даже остава. Има моменти, в които Криси изсуква гърдата и не му стига. Почва да нервничи и му давам и другата.
Ето линк към съветите, които ми дадоха в кърмаческия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101525.0

# 42
  • Бургас
Добро утро и от нас с бебе Красимира! Simple Smile
Много съм щастлива, че вече има резултат от опитите ми да я отуча от желанието й непрекъснато да е на ръце. След  много плач 2 дни и късане на сърце, но безкомпромистност от моя страна, вече  последните 2 пъти след хранене, я оставям веднага сама в стаята й в кошарата и си заспива сама. Ура!  Simple Smile Стискайте палци така да остане положението. Praynig
От вчера и увеличих дозата с кърмата-давам й по 110 мл и ги изцоква за 7мин точно-много е лакома, чак се дави докато суче, а след това сумати време хълца. Голям образ! Simple Smile
Лошото е, че в следобедните часове кърмата ми значително намалява и запасите от сутринта вече не стигат за вечерта... Sad Почнах все по-често да посягам към запасите от фризера, а никак не ми се искаше да ги използвам толкова рано...
Иначе да се похваля-болката в зърното днес я няма! От самосебе си изчезна! Тъкмо вчера си мислех да ида на кожен лекар и днес вече няма болка! Супер!
Айде, мили ми майчета, отивам да полегна, докато малката спинка! Tired

# 43
Здравейте на всички Simple Smile

Приключих с наложения ни режим.Вчера си се хранихме  на поискване......и на обед спа почти 3 часа.....за което благодаря от сърце на Игги, която ме успокои с поста си.....явно ми трябваше някой да ми каже че разсъждавам във вярната посока.... и така....след почти цял ден на цица си спахме прекрасно цяла нощ.Примирих се с факта че в крайна сметка ако не качи достатъчно ще додавам АМ, въпреки че е по-добре да качи Simple Smile .......все пак ако не му стига кърмата ...... няма да го уморя от глад я

Stryper Родихме се 5 дни преди термина, но недоносени.....по ред причини.....проблем с малка плацента, който е можел да се установи навреме и да нямаме проблеми ама аз ли да си го установя?...ниско тегло.....незатворена задна фонтанела и някакъв "шев" на главата .....и леки проблеми с дишането ....и още някакви медицински термини дето никой не им ги разбира.....ама по-добре......иначе щях да полудея сигурно...достатъчно ми беше че от 2450 свали на 1900 и изглеждаше направо страшничко......доста си поплаках в болницата ама нали сега всичко е ОК Simple Smile

# 44
Ето ни и нас ... уморени и недоспали.

След като вчера свекър ми и свекърва ми бяха но гости гледам като  Shocked  Shocked  Shocked

И ето сега е моментът да се оплача:

Дойдоха точно 10 мин. след като се бяхме нахранили. Димитър беше заспал блаженно в количката и изобщо не даваше никакви признаци да ги гледа. Но това не им беше достатъчно. Свекърва ми с влизането каза: Аууууу ми той пак спи. Дано се събуди, че да го видя събуден.  ooooh!  #Crazy  И направи всичко възможно да го събуди - разтрива му краката, вися му на главата, пипа го по фонтанелата, говори на висок глас (тя така си вика де) и всякакви подобни простотии и познайте след 40 мин. Димитър ококори ей такива очи  Shocked.

Направо ми идеше да я  #2gunfire . Обясних й, че е грях да буди детето, но тя ... ни приема ни предава. Абе трябваше аз да я  #Cussing out, ама нейсе.

След което порадваму се и хоп - тръгнаха си. И познайте това дете от тогава, беше 16:30 до днес сутринта спеше на "прибежки и припълзявания" за не повече от 30-40 мин. Направо луда ме направи. УЖАС!!!

Аааа, на всичкото това отгоре щяла да идва да ми пере?!?!  #Crazy Че за кво ми е - аз си имам пералня!?! Леле Боже, не ми трябва. И ми вика: ама тя майка ти идва по-често да ти помага, а аз изобщо не идвам. Еми майка ми е, тя ако не дойде, кой да дойде?!?!

Може да звуча лошо, ама тя хич не е от добрите свекърви. Много ме дразни! Голяма кокошка е!

Хайде оплаках ви се! Отивам да дремна, щото ...

Общи условия

Активация на акаунт