Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава положителен резултат за HPV щам 35?
Какво означава резултатът от биопсията, който е добър, но има възпаление?
Какви са гъбичките след цитонамазка и какво лечение се препоръчва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава положителен резултат за HPV щам 35?
-
Какво означава резултатът от биопсията, който е добър, но има възпаление?
-
Какви са гъбичките след цитонамазка и какво лечение се препоръчва?
-
Какво означава резултатът от цитонмазката, който е 2 група, но без да се уточнява дали е А, B или C?
-
Какво представлява HPV щам 35 и какви са препоръките за допълнителни изследвания?

2019 след колпоскопия се оказа, че имам участък, който изисква допълнително излседване. Направихме биопсия на шийката и от канала. Излезе че няма диспазия. Пишеше, че има слуз в повишени кол, атипични клетки, папиломатоза. (Преди това , в началото на. 2019 направих и hpv тест за високо рисковите щамове, които показа, че такива при мен няма.)Предложена ми бе терапия с папилокер, който давал много добри резултати. Прилагах го 6 месеца + два вида биозин. И ето ме 8,9 месеца по късно. Направихме течно базирана цитонамазка. Излезе 3а гр. с HSIL (asc-h) и единични койлоцити. Последва и нов тест за hpv - отново е отрицатечен за високорисковите (бяха около 10 вида излседвани по спомен) този път в епикризата от биопсията пише нови неща 😃, че имам хроничен обострен възпалителен процес, хроничен ендоцервицит. И папиломатоза като миналия път. Тоест лечението не е дало ефект. Сега ще ми правят пак тест за hpv😃 Някакъв по специален! (Имате ли идея какъв?) на 1 ще ходя пак за да вземе материал за теста и след това предстои горене с лазер. Въпросът ми е : след лазера колко време отнема възстановяването? След това цитонамаска след 6 месеца ли се прави? И най важното след като ме изгорят и мине оздравителния процес мога ли да започна с опитите за бебеправене или трябва да чакам пак изследвсния и тн и тн.