А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 551
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
мами,
има ли някой като нас на кърма, без режим, т.е. ядем многооооооооооо често, може и през 20 мин през деня понякога и заспиваме на гърда често Sad(, иначе акаме по много, спокойна съм че си растем добре, педи ни каза, че вървим добре...

само през нощта си спим заедно и на 3 ч. някъде си папаме. но през деня само това правим...бум на растежа ли е какво е? Cry Crazy Blush

И ние сме без режим, ядем когато си поискаме.  През деня се храни през един, два часа, а някой път през 15 мин. Вечерта, като ми заспи на гърдата, го слагам в легълцето. Там откарва някъде до 1.00 часа и после го взимам при мен и се кърмим през около 3 часа. Бях се притеснила дали не ми е малко кърмата, но момичетата от кърмаческия много хубаво ме успокоиха. Но днес за всеки случай си взех хомеопатични глобули за увеличаване на млякото.

# 166
Здравейте!
Ей,Крейзи,как ме запали по тези колектори и аз ще си взема,докато кърмя от другата гърда има яко теч,а аз досега не съм замразила нищо Embarassed.
Ако и утре е такова времето,няма да идвам в Софиаленд-писна ми вече да мъкна чадъри,жилетки и т.н,все едно не е средата на юни #Cussing out.
Алекс го тресат яки колики,дори като спи пищи милото.
Баба му по цяла вечер го носи на ръце и го люшка и ме гледа лошо,защото като го нахраня го слагам в легълцето,само ако много плачка си го гушкам,баща му като се прибере си го взима на леглото.....така че яз също съм от коравосърдечните.Като се замисля аз правя всички неприятни за него неща-преобличане,миене,мазане и т.н-туй дете да не ме намрази,че другите само го гушкат?
Черпя ви виртуално,вчера Алекс стана на  1месец,направо не мога да повярвам,колко бързо минава времето,все едно вчера бях бременна.....аз по навик си отварям първо бременската темичка.

# 167
  • София, Младост 2
Момичета, случайно ви надниквам в темичката и се извинявам, че се намесвам мъничко с малко информация - надявам се да е полезна обаче Grinning
Когато искате да замразявате кърма, събирана от няколко изцеждания (или изтичания Mr. Green) е най-добре да се прави следното - ако изцеденото не стига за еднократно замразяване, изцеденото мляко се събира в чист съд в хладилника в продължение на целия ден и едва след това се налива в съдчетата за замразяване. Не може към вече замразена кърма да се добавя течна - това предизвиква топене и повишаване на температурата, а тези неща са благоприятни за бактериален растеж.По-удачен вариант е да се събира и охлажда накуп кърмата от деня и накрая да се разпредели. Замразяването на голямо количество (над 100мл) накуп не е добра идея, защото може след размразяването бебето да не го изяде цялото и тогава събираната с труд кърма трябва да се хвърли. Затова обикновено препоръките са да се замразява на малки порцийки - по 30 или 50мл, така може доста по-точно да се прецени какво количество е необходимо на бебето за едно хранене и също така бързо може да се размрази нова малка порцийка, ако е нужно.
Ако смятате да ползвате изцедената кърма през следващите няколко дни, с оглед максималното запазване на антителата в нея по-добре е да не се замразява, а да се съхранява в хладилника, но не на вратата, а до задната му стена. В домашни условия в хладилник кърмата може да се съхранява до 8 дена и ако не се употреби в този срок, тогава вече трябва да се замрази, ако не искате да я изхвърлите. Тези цифри звучат малко стряскащо - но са верни Grinning
Кабранска, силните колики при бебетата, съпроводени с бързо наддаване и често акане на зелени експлозивни акита много често се дължат на прекомерно количество мляко при майката. Има простички начини да се регулира количеството кърма и да се организира кърменето, така че да не се причинява дискомфорт на бебето. Информация за това има в кърмаческия форум, аз също бих могла да ти пратя някои линкове по въпроса, ако имаш желание Grinning
Относно противозачатъчните методи - всеки хормонален метод (независимо дали ще е хапчета, инжекция или пач=лепенка), който се препоръчва на кърмачки, трябва да съдържа само прогестини. Често лекарите дават стандартни препоръки, без да съобразят, че комбинираните хормонални препарати (прогестини плюс естрогени) не са подходящи за кърмачки (естрогена намалява кърмата, променя състава й и вреди на бебето!), затова ако решите да ползвате хормонален метод, проверете още веднъж за собствено успокоение какви са съставките на препоръчаното ви средство и ако има естриол, етинил-естрадиол или нещо естр-еди какво си, значи не става Laughing Хормоналната спирала обаче е ок за кърмачки, също както и Депо-провера инжекциите (за който не е в БГ). И все пак за предпочитане през периода на кърмене е да се ползват нехормонални методи (презервативи, спирала, вагинални свещички и гелове като Фарматекс и т.н.).

# 168
Девойки, само да ви питам: за утре ще се разбираме ли нещо или само аз ще ходя? Бездруго всички роднини ме изоставиха - всеки по някакви дела - и аз ще съм самичка. Ще си оставя телефона, ако някой ще идва, да звънне да се разберем нещо, защото не знам кога ще успея пак да надзърна в темичката
855 30 63, 0899 064741.
 Hug

# 169
  • София
hedra, мила, не се извинявай, ами по - често се включвай в нашата темичка да ни осветляваш!  Hug Няма да те четкам излишно  Mr. Green, но искам само да ти благодаря за постингите, в които просто си личи колко си веща, и в които ВИНАГИ съм намирала нещо полезно и за себе си! За мен си истинки гуру в кърмаческите въпроси, неведнъж съм затапвала "доброжелатели", цитирайки те пряко! Моля те, пиши при нас по - често!!!  Hug Hug Hug

# 170
  • София
Най-после и аз да имам време да пиша.При нас положението е на приливи и отливи.Явно кърмата не ми стига и бебо започна по-често да надава рев.Храним се по един час през два часа,направо вече ще лудна ама какво да се прави.Момичета да ви питам вас болят ли ви колената,защото мен направо ме побъркват,болката е ужасна и незнам от влажното време ли е или имам липса на калций?А от вчера започна да ми се схваща и една жила на дясното рамо и като се схване болката ми стига чак до кръста и това незнам от какво е ?Направо имам чувството че се разпадам CryПоне си споделих болката с вас,добре че ви има.Сега ще се пробвам да се изцедя дано да успея и да е повечко,че да се успокоя поне за Иван.Иначе той като се нацоца и почти нищо немога да изцедя с помпата,само по 3-4 капки от гърда.

# 171
  • София
Аз май съм единствената спазваща режим. Но така имам страшно много свободно време, направо се чудя какво да правя по цял ден. Бебка си спи между храненията, няма колики, така че и да не спи само си гледка. Вече ми изглежда доста по- съзнателна, обръща се по посока на гласа ми и се усмихва като и говорим. Мони е особено щастлив от този факт-приема усмивките много лично.
Иначе аз по цял ден съм пред компютъра-рова в интернет или си играя игрички. Смятам да почна да поработвам вкъщи, че съвсем ще се побъркам.
И малко инфо. В сайта на Grawe има кампания за родените през 2006. Можете да се регистрирате. Там има и информация за спестовните застраховки, а аз отдавна се замислям да направя нещо подобно за Мони.

# 172

Кабранска, силните колики при бебетата, съпроводени с бързо наддаване и често акане на зелени експлозивни акита много често се дължат на прекомерно количество мляко при майката. Има простички начини да се регулира количеството кърма и да се организира кърменето, така че да не се причинява дискомфорт на бебето. Информация за това има в кърмаческия форум, аз също бих могла да ти пратя някои линкове по въпроса, ако имаш желание Grinning

Хедра,благодаря ти мила,но ние все още нямаме проблем с храненето...и това вчера беше проблем от многото преобличания по консултациите,а не твърде често акане...засега всичко си ни е нормално...и се надявам да продължи така.Вярно е,че имам твърде много кърма,но аз по принцип си имам хормонален проблем/висок пролактин/и не правя нищо за увеличаванетои освен по линия на храненето/течности и силна ,здравословна храна/,не цедя ,а и неямам проблем с гърдите.И големия прираст не ме притеснява-и с баткото винаги сме били така-над норма,но никога дебели...Иначе щях да те питам,дали е нормално толкова малко дете да спи по-4-5 часа м/у храненията-щото на Иво му става навик.....а аз не го будя ако не се събуди сам...И искам да ти благодаря ,че винаги се отзоваваш и помагаш на по-неопитните мами...
Aннa,аз не спазвам режим но също съм доста свободна през деня...виж нощем е друга история-просто тогава ни е будното врем...та ако имаш идея за запълване на времто-свиркай....аА това за Граве и аз го видях,ама си намаме още ЕГН...но тия дни ще се регистрираме.За тези които проявяват интерес:
http://www.grawe.bg/index3.htm

# 173
  • Бургас
Здравейте и от нас. При нас пак  е екшън. Жасмина реве като я пусна някъде и яде на 2-2.5 часа. Коликите като че ли започват отново и пак се гушкаме вечер  в леглото заедно. Май пак бум на растежа - аман бе другари, пък аз мислех, че се отървахме. Сега сме заедно пред компютъра, че доста сте изписали за 2 дни.
 Ей девойки, ако наистина имате кърма замразявайте, че аз изненадващо опрях до нея. Не съм особено съгласна само за "порцийките" - 30-50 мл ми се виждат много малко. Жасмина в момента яде около 140 мл на ядене и си представям колко порции ще трябва да размразявам ако бяха толкова малки. То и моите не че са както трябва де , май са малко големи- в бутилки от мин. вода 500 мл, но са ми добре - размразявам една и ми стига за цял ден / все още имам малко кърма/. Та всеки си преценя, кой е удачния за него вариант.
Да ви се похваля - ние вече "разговаряме" с дребка. Най обича след къпане или след като и измия дупето сутрин - докато я мажа и обличам е най-забавна. Хили ми се и ми гука / то много не прилича на гукане, ама нали така се казва /. След като се нахрани също я избива на приказки, но бързо и минава. А като се ядоса тогава казва : "Агу". И е много смешна - опитва се да си набута палеца в устата и като не успее започва да го гони.
Хайде за сега толкова - после повече.

# 174
  • София, Младост 2
Хедра,благодаря ти мила,но ние все още нямаме проблем с храненето...и това вчера беше проблем от многото преобличания по консултациите,а не твърде често акане...засега всичко си ни е нормално...и се надявам да продължи така.Вярно е,че имам твърде много кърма,но аз по принцип си имам хормонален проблем/висок пролактин/и не правя нищо за увеличаванетои освен по линия на храненето/течности и силна ,здравословна храна/,не цедя ,а и неямам проблем с гърдите.И големия прираст не ме притеснява-и с баткото винаги сме били така-над норма,но никога дебели...Иначе щях да те питам,дали е нормално толкова малко дете да спи по-4-5 часа м/у храненията-щото на Иво му става навик.....а аз не го будя ако не се събуди сам...И искам да ти благодаря ,че винаги се отзоваваш и помагаш на по-неопитните мами...
Имах предвид конкретно че може да се помогне за коликите, а иначе наддаването не е никакъв проблем, нито пък имате проблем с храненето, естествено - просто бързото наддаване е един от симптомите на лактозното претоварване и затова го споменах Grinning Когато има прекомерно количество кърма, може да се получи такова състояние - организма на бебето не може да се справи с голямото количество лактоза, известна част от нея остава непреработена в червата, предизвиква бурна чревна перисталтика и газове и оттам често се получават силни колики. Тези неща си минават и сами с течение на времето, просто има начини да се облекчи положението, ако наистина възникне нужда.
Съвсем нормално е детенце да прави големи паузи, предвид че поема изобилно количество кърма Grinning Бебето си знае, приспособява се към гърдите ти и наличното мляко и самичко показва как му е най-добре - спокойно се ориентирай по него Hug
Хубаво е, че хиперпролактинемията не ти създава проблеми с гърдите Grinning

Най-после и аз да имам време да пиша.При нас положението е на приливи и отливи.Явно кърмата не ми стига и бебо започна по-често да надава рев.Храним се по един час през два часа,направо вече ще лудна ама какво да се прави.
Сега ще се пробвам да се изцедя дано да успея и да е повечко,че да се успокоя поне за Иван.Иначе той като се нацоца и почти нищо немога да изцедя с помпата,само по 3-4 капки от гърда.
Имар, всичко това е съвсем нормално за първите дни и изобщо не е показател, че има проблеми с кърмата. Просто бебенцето изведнъж става доста по-будно някъде към втората седмица и започва да предявява ясно нуждите си Grinning Честото сучене е неговия начин да покаже на гърдите ти от колко мляко има нужда и ако не се пречи на процеса, нещата постепенно се нагаждат. Първите 6 седмици обикновено майката и бебето са като скачени съдове, защото много често има скокове в растежа - това е времето, когато бебето расте с най-голяма скорост през живота си, затова суче почти постоянно, така че да има необходимото количество калории за бързия растеж. Но това не продължава вечно - за успокоение на всички, които се чудят дали някога ще могат отново да отидат до тоалетната без бебето на ръце Mr. Green
От цедене след кърмене няма нужда, ако храниш бебето на поискване и предлагаш и двете гърди на хранене (освен ако бебето не покаже ясно, че от едната му е достатъчно) - тогава кърмата се регулира според нуждите му и първоначалното препълване на гърдите и излишните количества изчезват още първите 2-3 седмици. Съвсем нормално е да не може да изцедиш нищо след като бебето е папкало - то си е взело каквото му е нужно, а ако има нужда от повече, просто ще огладнее по-рано следващия път Grinning
Няма да ви досаждам повече - изписах ви едни огромни фермани в темичката Embarassed Само искам да ви окуража да питате в кърмаческия форум, когато имате чуденки - по мои впечатления много мамчета се притесняват да пишат и да питат там, дали защото им се струват дребни проблемите, или защото са обсъждани и друг път (а знам и за не най-добрата слава, която кърмаческия форум си има, за съжаление). Но там винаги и със сигурност ще има кой да отговори, дори въпроса да се задава за 481-ви път - а подкрепата и информацията са много важни, за да можете успешно да преодолеете първите седмици, когато въпросите и притесненията са най-много Hug

# 175
  • София
Аз пък големи неволи, всъщност по-скоро занимавки си имам днес. До обяд бебчо спеше, обаче проплакваше в съня си от коликите - което беше така от 5 часа, та и аз от тогава не съм спала... А аз пък реших да се изцедя (едната ми гърда беше доста препълнена) май към 10 - 11 часа беше и нали от скоро й хванах цаката на помпата и кеф, цедене и играчка до откат, след като Румчо уж се беше наял. Изцедих към 70 мл и доволна, обаче на следващите две хранения на беб (без режим, обаче май бяха през час), кърмата в циците не му стига и втория път голям рев беше - сменях гърдите, пробвах компресия и т. н., ама те празни още по обяд, а той се сърди. Реших да му стопля от изцедената и тогава стана интересно - не ще да пие с биберон, бута го, пробвах с лъжичка - плюе и всичко отиваше във врата. Най-накрая май се измори и ми заспа в ръцете, та да видим до кога, ама си беше екшън. Та имах идея сутрин да цедя и да давам вечерта, когато кърмата е малко, ама направо се чудя как ще му я дам... newsm78
Момичета, аз пък не съм измислила в какво да замразявам кърма за екстрени ситуации - вчера в няколко аптеки питах и нямаха по-големи контейнерчета, а пък и бебешки бурканчета нямам. Я дайте идея за някакви чашки или торбички - от къде се купуват и трябва ли да се стерилизират?
  bouquet  bouquet
Ех, дано Хедра да чете още... Simple Smile

# 176
здравейте момичета отдавна не сам писала,защото смемихме доставчика на нета и падна голямо чакане не мого да изчета всичко до тук,но да ви питам,защо бебетата до 3 месеца не трябжа да спят на възглавница newsm78

# 177
Здравейте мили майчета,

от сърце ви благодаря за подкрепата и съпричасността  newsm51 Ние се опитваме да се борим с проблема.
Непрекъснато се гушкаме ,защото и нас ни нападнаха колики. Гадост не стига ,че ядем малко по 20грама , а и се гънем от болки в коремчето.  smile3515 За коликите помага топличко компресче + Саб .

Много целувки то нас  love001  love001

# 178
Имар,тази жила на дясното рамо може да ти е от неправилна стоика/че и аз имам подобни проблеми/-заради кърменето.Мрънчо,много ти благодаря-определено ми помогна!И докато си на линия само да кажа,че те заплювам за среща лятото.Толкова съм щастлива,че ще се прибирам и наи-накрая и аз ще мога да се запозная с пловдивските мами.Кате,ти кога ще си идваш?Хедра,ами ние се чувстваме даже привилигировани като ни пишеш.Защото доста от нас имат проблеми и е много хубаво някои да ти помага.И аз не пиша в кърмаческия,защото все се притеснявам,че ще питам  нещо обсъждано милион пъти.Момичета,сега прочетох в юнските мами,че Пепита е родила днес момченце Любомир.Да и е живо и здраво!

# 179
Момичета, аз имам в комплект с помпата, която така и не използвах, еднократни торбички за замразяване на кърма. Някой ако има нужда, мога да услужа.

Общи условия

Активация на акаунт