А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 555
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
Кърмата май взе да ми се регулира и гърдите ми станаха меки, но когато ми слиза млякото, имам много силни бодежи, все едно ме хваща ток. На някои друг става ли му така?
Аз съм същата  Peace От 2-3 дни са ми по-меки гърдите и бодееее, докато текнат.. после всичко мокро  Crazy Е, вече с колекторите не пера по 1 перални тениски  Mr. Green

Лео има убийствени колики през деня  Tired Да се оплача и аз... По цял ден е буден и мрънка милия  Cry сутрин се събужда към 8-9 и има 2 продължителни съня по 3 часа през деня. Останалото време - заспива, буди се с писъци, уморява се от разнасяне и рев и пак заспива...после пак с писък и така...до към 5-6 вечерта. Тогава заспива до 9-10, къпем се и спи цяла нощ  Heart Eyes Става през 4-5 часа да яде. Общо взето съм много доволна от детето, обаче колко ми е кротичко, толкова го мъчат тия колики  Tired Cry Много ми е мъчно. Все си мисля - толкова добричко детенце, а такива колики да му се случат...тва е наказание  Rolling Eyes милото ми, като го гледам ка ксе мъчи и ми се реве и на мен  Close

# 151
Бобси христ , ти ме разсмя!  Laughing Ми да ти кажа мъжът ми е от дащните и винаги сме така навсякъде - от всичко по много.  Wink Тое е питал предварително попа и той му е казал тези неща да носи. Може и шуменските попове да са по ненаситни ,знам ли.  Laughing

А ето масите които бях направила у нас:  http://snimka.bg/album.php?album_id=42925&photo=4"маси"
Сега да не кажете : Що две?  Mr. Green Ами тесничък ни е апартамента и в 2 стаи имам маси и двете ги наредих.   chef
Черпя виртуално, да ви е сладко.  Hug

# 152
Mcheuz,  имаш и от нас една голяма прегръдка Hug и ние ще се молим всичко да е наред скоро с твоето бебче Praynig
Kате и аз кърмих няколко пъти в тоалетните, и тези за инвалиди са най-удобни, че влизам с количката, сядам си на клекалото и се кърмим Joy, добре че са чисти  тук.
  Ирка, и ние ще си ходим в БГ през септември и само броя дните до тогава. Всичките ми приятелки сега са бременни или с малки бебчета и много ми е мъчно, че не съм с тях Cry
 Най-после и моята Йоанка се усмихва, много е сладка и по цял ден я забавлявам, за  да се хили Crazy Вече съм доволна от нея и аз успявам малко по-вече да поспя. От няколко дни последно папка в 10:00 , буди се в 3:00 за 10 мин я нахранвам и сменям и така спим до 6:00 newsm44 Вече е на 6 седмици и смятам да въведа малко ред с храненията, защото вчера между трите часа и давах да цоква, но след малко го връщаше, значи не е гладна, а просто има нужда да задоволи сукателния си рефлекс Thinking За това от вчера въведох бибата  ideauu, в началото я плюеше, но сега и харесва и доста добре се успокоява с нея.
 Днес и аз бях на преглед, всичко е наред, претеглиха ме, свалила съм 6 кг след раждането, останалите 5 трябва да ги свалям и все по-често се замислям за фитнес jump Предложиха ми няколко вариянта за претпазване от забременяване и се чудя кой да избера newsm78 Хапчета, които се вземат всеки ден, други които се вземат веднъж на 3 месеца или лепенки(1 за месеца), за спирала и други такива съм против. Вие как смятате да се пазите, иначе  за сега ползваме презервативи и в краен случей може  така да я караме Rolling Eyes Вече сексувахме  luvbed Embarassed, сега разбрах къде са ми шевовете Shocked, но не е болезнено, леко дискомфортно  Peace
  Аз също винаги усещам кога ще ми шурнат гърдите, през ноща са най-пълни и редовно мокря чаршавите. Тогава се и цедя, защото на Йоана и стига едната цица, но другата ми е толкова пълна, че предпочитам да стана и да я изпомпам. Така почти всеки ден (нощ де) замразявам 60-70мл. кърма. Иначе в къщи си ходя с тениски и хич не ми е до сутиен, даже навън като излизам не слагам, обличам по тясна близка или потник и слагам подплънките Peace Имам спецялен сутиен за кърмачки, но тези банели много ме дразнят, него го ползвам в краен случей. Мисля да си купя от спортните потничета, тип ламбадка и да си ги нося с подложките.Креизи, стана ми интерсно с тези колектори, какво представляват, дали мога да ги намеря тук newsm78 и на мен доста кърма ми изтича от свободната цица, за това питам?
  Два дни не писах и на ви сега smile3533

# 153
Смайли, какви са тези лепенки за предпазване от забременяване? Докато кърмим можем ли да забременеем? Ние се пазим благодарение на добрата воля на мъжа. Не ползваме средства, струват ми се гаднички.

# 154
Смайли, какви са тези лепенки за предпазване от забременяване? Докато кърмим можем ли да забременеем? Ние се пазим благодарение на добрата воля на мъжа. Не ползваме средства, струват ми се гаднички.
Ани,това че кърменето предпазва от забременяване...хич не го вярвай-имам доста примери ,че не става...доста познати така повториха ,че и потретиха,щото като и не ти идва и късно се разбира,че си бременна.А сега и аз се замислям,щото в момента съм под запрещение-поне две години да има м/у второто и третото....Но най-вероятно ще слагам спирала/колкото и да не ми се ще/ повече хормони не ща да видя,че аз от тия дето дотук съм пила почнах да брадясвам,така че съм мерси.../, а на това ,че ще разчитам на мъж ми да ме пази...предпочитам да съм спокойна...
И,още ,нещо-много ти са хубави масите,ама и аз за пръв път чувам да се носи нещо за 40те ..по нашия край отиваш с бебето,четат т,плащаш такса на църквата и по живо по здраво си отиваш...Единственото което има като ритуал,е че трябва да идеш с бебето в три къщи на гости-на същия ден...
А,днес да ви се оплача ми се размина второто излизане,защото тъкмо щяхме да тръгвамеи....свеки цъфна...да съм я снимала с малкия...ох,няма да ви  се оплаквам,че вече банална станах...ама така ме стегна шапката след нейната аудиенция,че вече трета чаша бира пия,дано ми мине  нервното...
Ох, и докато пишех и аз пак протекох...айде допълнихме пералнята с тениски...Иначе и моите гърди омекнаха и вече не ме болят изобщо.

# 155
Смайли, ето такива са колекторите, на Авент http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=104921.0 Първите...Има ги най-вече при вас  Mr. Green Много съм доволна, просто се родих, спрях да пера тениски като луда, не ми е мокро леглото и вече не ми е запушен носа от вечно студените дрехи, залепен иза мен през нощта... Освен това си събираш и кърмата от другата гърда, докато кърмиш... Това ми е най-сполучливата покупка досега, горещо ги препоръчвам на всички

# 156
Креизи, идея си нямах, че има такова чудо smile3538Идеята е страхотна, благодаря че сподели  bouquet Може би ще намеря на Авент, другите марки не са толкова разпространени(но ги има!). Иначе си подлагам кърпа на свободната цица, която мога да изцедя после, често мокря и бебето Confused, за това  колекторите ще ме спасят.
  Кабранска и аз се притеснявам от хормоналните въздействия на хапчетата, за това съм в чуденка какво да ползвам. Нека и другите мами споделят как мислят да се предпазват от забременяване и защо. Добре че мъжа ми няма проблем да ползва презервативи, но все пак мисля и за друга опция newsm78

# 157
Еи и аз ще се възползвам от тези колектори тогава!Аз съм ги виждала,ама не се сетих.Купувам си едни тампони/като тези кръглите за почистване на грим,но по-дебели и широки/.Те са специално за кърмене и са много удобни,обаче яд ме хваща-толкова кърма изхвърлям сутрин,а вечер дохранвам с АМ.Я кажете как да събирам кърмата за вечерта?Искам да кажа,от различните хранения в една бутилка или трябва отделно понеже е събирана през няколко часа?Дано сте ме разбрали,че да си имам и обясненията. Embarassed

# 158
  • Пловдив
ira_d дано съм ти от полза защото и аз като  теб дохранвам вечерно време че на малчо папото не му стига. Обаче от един разговор със змейковица (много съм и благодарна) ми даде чудесна идея  Peace . Сега като кърмя и подлагам под свободната гърда едно стерилно контейнерче и то си капе вътре Blush. Повярвай ми бях шокирана след като открих че само от капане се е събрало 20 мл кърма  #Crazy на едно хранене. Така за деня събирам 140-160 и давам вечер . Аз гу събирам само в един съд но замразявам във фризера и при следващото само доливам и пак замразявам.  newsm78 Така съм по спокойна че ме е страх да не разваля кърмата. Дано съм ти била полезна   bouquet.
crazybrat кажи моля те в тези колектори колко милилитра се събират. Че аз явно много си тека  Thinking. Ако е около 20 да ходя да търся и аз  Peace, че ми се виждат много удобни.

# 159
Смайли, ето такива са колекторите, на Авент http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=104921.0 Първите...Има ги най-вече при вас  Mr. Green Много съм доволна, просто се родих, спрях да пера тениски като луда, не ми е мокро леглото и вече не ми е запушен носа от вечно студените дрехи, залепен иза мен през нощта... Освен това си събираш и кърмата от другата гърда, докато кърмиш... Това ми е най-сполучливата покупка досега, горещо ги препоръчвам на всички

Крейзи и аз ползвам такива колектори, но хвърлям кърмата, защото съм ГЛУПАВА!!! Ти ме накара да се замисля да я събирам, ама имам въпрос - стерилизираш ли колекторите и ако да, то всеки път ли го правиш преди да ги сложиш?  newsm78. Иначе си права. Аз хвърлям доста - мога да го събирам за всеки случай!!!

Да ви се оплача и аз - имаме УНИКАЛНИ КОЛИКИ или ... малкия разбра, че като ни вика, защото той не реве а вика, ще му обърнем внимание и сега е нещо направо ... ужасно. Така се дере, че го чуват чак в другия квартал. От 3:25 сутринта не спя, ама нали знам, че е порастнал и не съм в депресия вече.  Grinning

Днес ще ходим на молитва. Жалко, че времето е кофти. АБЕ ТОВА ВРЕМЕ НЯМА ЛИ ДА СЕ ОПРАВИ НАЙ-НАКРАЯ!!!???

Хайде със здраве!

# 160
  • София
мами,
има ли някой като нас на кърма, без режим, т.е. ядем многооооооооооо често, може и през 20 мин през деня понякога и заспиваме на гърда често Sad(, иначе акаме по много, спокойна съм че си растем добре, педи ни каза, че вървим добре...

само през нощта си спим заедно и на 3 ч. някъде си папаме. но през деня само това правим...бум на растежа ли е какво е? Cry Crazy Blush

# 161
  • Пловдив
vaniliaice спокойно аз бях така миналата седмица ама тази е по добре  Peace .Като гледам сте 1 седмица назад от нас значи периода е такъв Blush. Знам че е много гадно и изнервящо но ще мине или поне ще влезе в някакви по нормални граници. Само спокойно и незабравяй да пиеш течности  Hug.

# 162
  • В сърцето на любимите мъже!
мами,
има ли някой като нас на кърма, без режим, т.е. ядем многооооооооооо често, може и през 20 мин през деня понякога и заспиваме на гърда често Sad(, иначе акаме по много, спокойна съм че си растем добре, педи ни каза, че вървим добре...

само през нощта си спим заедно и на 3 ч. някъде си папаме. но през деня само това правим...бум на растежа ли е какво е? Cry Crazy Blush

Споко, и ние сме така! Не се тревожи, ще отмине това постоянно висене на цица! Поне така казват... по-опитните мами...

# 163
Момичета, колекторите могат да съберат и 50 мл и повече...ама ще потекат сигурно, не знам. Аз не мога да събера толква за 3-4 часа, а на толкова време трябва да се измива колектора и пак да се слага. Аз ги мия на всеки 2 до 4 часа, отвътре има силиконов накрайник, който хубаво прилепва. Външната пластмасова част има 2 варианта (общо 4 приставки са). Едните са с вентилационни отвори (дупки  Mr. Green ) отгоре, за да се проветрява зърното. Помага много при рагади и разранени зърна, да не се трият в дрехите  Wink Другите са без дупки и ги слагам в легнало положение и нощно време.
Мия и двете части с топла вода, накрая ги поливам с вряла и това е. Аз не съм от много стерилизиращите - стерилизирам шишето за вода и залъгалките веднъж на 2-3 дни. Колекторите мисля да стерилизарам 1 път на ден най-много.

Иначе кърмата я замразявам в контейнерчета от 50 мл от аптеката. Държа ги в хладилника и доливам, докато се напълни. После слагам в камерата  Peace На едно кърмене събирам около 20-30 мл в колектора на другата гърда. Само тях събирам, през другото време, когато не кърмя я хвърлям в мивката. Прекалено малко е и няма смисъл.
Дано съм била полезна   bouquet

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 11:05 от crazybrat

# 164
Здравейте,МАЙ-чета!Най-сетне ви намерих.Много се радвам за тези,които кърмят-при мен тази екстра продължи точно 23 дни.Бебка се скъсваше да реве през първата седмица-а ние не знаем,че ми е малко кърмата и тя е нон стоп гладна.Чак като се записахме при нашата педиатърка тя ми каза да се изцедя да видим колко й давам.И то-30 мл.общо от 2-те гърди #CrazyВеднага започнах да я дохранвам с АМ,а кърмата все повече намаляваше,докато на 24-я ден не изцедих нито капка.Имаме ужасни колики,не минават с нищо,Рени пищи денонощно.Не ще вече да спи в креватчето,сега вече само в количката,без друсане не става номера.Заради коликите я свикнах на ръце и сега е купон,как я сложа в кревата и надава страхотен писък.Гушна я-млъкне.Иначе е най-гласовитата мома-ще я правим певица newsm62Целувки от мен на сладките ви бебоци!

Общи условия

Активация на акаунт