(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 37)

• 58 571
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Не, защото е киселинна.
Мулчирай рози или други иглолистни с нея.

# 601
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
докладвам.
плоскорезите дойдоха Sad тъпи и от двете страни. едната чак плоска.
половинката каза, че не е проблем да заточи, но той е расъл на жълтите павета и в земеделието ми е много съмнителен.
преди години купи и даде една мотика да я "наклепат" защото чул че така се прави на новите мотики.
Simple Smile Simple Smile наклепаха му десетина лева за мотика от истинска тенекия. обърна се на първия опит да посека една трева с нея.

както и да е. продължавам да търся плоскорез като предишните. почти съм убедена, че режещата част беше от лента на банциг.

# 602

Биволско сърце, от миналата година

# 603
малко да се посмеете Simple Smile това е от 2017. през 2018 бяхме по-малко активни в писането и по-активни в саденето Simple Smile Simple SmileSimple Smile

Скрит текст:

предлагам тези тиквички Simple Smile на вкус и реколта са като другите, но изглеждат по-интересни в салата Simple Smile

това са разкошни тънкокори тикви сладки и вкусни, за съжаление не събрах семе миналата година и ги изгубих. като узреят пак са зелени отвън.

а тези стават червено оранжви, огромни и много красиви, но вкусът им не е моят.

# 604
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
от тази последната тиква имах миналага година две и се тръшках, че съседите имат много повече.
докато не я опитах  Sick
2рата я оставих за хелоуинска декорация  Mr. Green

аз сложих домати, тиква, чушки, салата, цветя и червено цвекло за разсад.
салатата и цвеклото са покарали.
от доматите сложих: костолуто, канестрино, още един неизвестен итал. сорт, биволско сърце, чери и рома. последните две незнам дали ще покарат, че са стари семената  Whistling
смятам да слагам патисон, още един сорт домати (мексикански сорт), царевицата за пуканки, слънчогледа и директно ще засея малко репички.

сега ще си търся семена за резене, аз харесвам само с кръглата глава, защото става за салата. другото с плоска глава трябва да се готви.
обаче на пакетчетата не пише кое какво е.

миналата година имах лук от семена, засяти.
цяло лято ги оставих, накрая имах арпаджик. смятам сега да го сея.
а аз по-късно миналата година засях арпаджик и станаха хубави, големи глави.
чесънът стана само в задния двор, там не бях поливала, но мисля, че детето се вихри с маркуча.  много малки главички станаха, но супер ароматен. в градината ннямах голям успех, бях го засадила около зелето да гони белите пеперуди.

# 605
От миналата година имам отворени пакети със семена на домати. Нови ли да купувам или нищо да ги ползвам?

# 606
В Златията водния лук го садим по късно , като си купуваме разсада.
Ах , ах .Confounded
Сега ми светна . За това  ни гният  луковете .
Погледнах какво съм купила като арпаджик. Дали не съм купила арпаджик , който не е насаден за зелен??Дадох 11 лева за 2 кг такъв арпаджик ли??
Значи старите сортове лук който беше траен беше кръгъл до сплеснат . Този който съм купила е продълговат .
Продълговат е водния лук?
Ааз си мислих че като го има по магазините значи има и продълговат  дълготраен лук??
Сега трябва да търся кръгъл и да дам още 11 лева.
Добре де . Защо сме такива , м ??
Хубаво. Професионалистите си правят разсад ,садят и произвеждат лук в една година и  си го продават . Това им е работата .
Ама на мен ми трябва за зимата .  .
Направо се обърках. 

Да не е балучка?? Балучката е по-едра и е за зелено, арпаджика е за глави. Според мен е рано за лук и ако продават то е балучка

# 607
От миналата година имам отворени пакети със семена на домати. Нови ли да купувам или нищо да ги ползвам?

според мен нищо им няма, но ако искаш да видиш как са, сложи мокър памук на дъното на кутийка, сложи 10 семена и виж каква ще е кълняемостта.
Simple Smile

# 608
И моя плоскорез пристигна, от мерак не намерих пирон в бързината и дърпах така на ръка  ooooh!
ама там на сапа нали пирон трябва да се забие  Embarassed
и още нещо сякаш на клипчето в ютуб се виждаше как като, че ли се мести напред назад самата половина на плоскореза или така ми се е видяло, защото това моето не помръдва в средата.

# 609
покажи какво си взе?
на моите нищо не се мести, нито на старите, нито на новите.

# 610
В парника е, а аз съм на работа. Взех онова черното от линка към магазина в Асеновград и универсален сап към него. Прилича на онова в което си мушкат обувките, онези които яздят  Mr. Green
Белота пише и на двете. Прилича на две съединени железа захванати там където се съединяват с по два нита.

# 611
значи точно като моите нови.
много прилича на старите, но но не е остро, а трябва да е. поне от едната страна Sad

това ли си гледала?

със старите само се дърпа се по повърхността на лехата и режат точно в основата на стъблото.
на практика в почвата остава само корен, всичко друго пада.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 13:40 от st. Dobri

# 612
Ей такова нещо смятам да поръчам от амазон, мисля, че ще върши работа.

# 613
# 614
Ходих да нагледам градината, за да измеря още веднъж мястото за парника. Поръчах го малък,  2 на 3,  стига ни. Инспектирах и инструментите, останали ни от предишните ползвали мястото. Оказа се, че сред неидентифицираните все още инструменти,  сме имали и плоскорез. Късмет.

Градината:
За съжаление видях и пресни къртичини, ще ровя за нещо, дето ги гони ефикасно.

Общи условия

Активация на акаунт