31 СУЧЕМ - гимназиален етап

• 51 335
  • 421
  •   1
Отговори
# 375
Даже вчера следих новините, за да разбера дали има нещо ново по случая- никъде- нищо. Всяко чудо за три дни, както винаги. Ще се надяваме недораслия учител да си понесе последствията и да порасне, пък и други да не смеят да вършат подобни неща. За съжаление обаче се сещам за случаите с групата младежи, които разкриха педофили, със записи и всичко, но накрая се оказа, че те ще бъдат съдени. Брутално и безумно е, както и всичко в държавата ни. Безнаказано си вършат какво ли не гадости, че даже системно и знаят, че няма да бъдат наказвани и все ще се отърват.
А за случая- не знаем истината от всички страни, да, но може и никога да не я разберем.

# 376
  • София
Аз знам че е бил в 31во през учебната 24/25, защото водеше ФВС на класа на детето ми, срещала съм го на родителски срещи. За 43то не мога да кажа нищо.

# 377
Мен по ме притеснява, ако наистина е имало разговори сред колегите му и се е знаело, защо учителския колектив и директора не са взели мерки.  Това не говори добре за самото училище.

# 378
Нали училището било подало сигнала. Реално са взели мерки.

# 379
Е след 6 месеца подават сигнал. Големи мерки.

# 380
Е как след 6 месеца! Да не би учителят да е завел детето в хостела и едновременно с това да е уведомил училището?! Нали нещата почват постепенно, после тръгват слухове и така се натрупват месеци. Съобщава се, че сексуалните контакти са започнали прем м. май-юни (поне аз това прочетох). т.е. училището през ваканцията подава сигнал, веднага щом разбира за случилото се. И да, мерките са, щото родителите пък нищо не са разбрали. Така че не омаловажавайте действията на училището - направили са го въпреки очакваната буря срещу училището, която няма как да не са осъзнавали, че ще се случи. Я се поставете на мястото на училището - можеха и да го заметат, нали? От моя гледна точка са избрали интереса на детето вместо имиджа на училището. Така че за мен е Шапки долу! Този човек е работил преди това в други училища, а сега е спрян и няма вече никога да припари до работа с деца. 

# 381
„Срещите им без консумация са в един шест-седеммесечен период. За това са знаели майка ѝ, баща ѝ, класният ръководител“, каза Чалънов.

Едва след сексуалното престъпление ръководството на училището подава сигнал до полиция и до просветното министерство, твърди адвокатът на обвиняемия."

Аз това чета, та не знам, реакция според мен със сигурност е трябвало да има преди т.н. сексуален акт. Най-малкото директора да викне този учител и да пита, абе вярно ли е, че ти излизаш с ученичка. Впредвид, че и класния е знаел, за мен е закъсняла реакция на ръководството на училището.

# 382
  • СОФИЯ
Виждам, че темата е едва на страница 26, но според мен е практично да направите нова тема за това училище.
Дъщеря ми го завърши. Класната й се пенсионира. Детето ми вече има бакалавърска степен от Виена. В тази гимназия първият й език  беше английски. С частни занимания С1 имаше в 10 клас.
Немски по това време, нямаше добри учители там. По-сложен е И като граматика.

Направете нова тема и вероятно комуникацията ще е по-добра.
Успех на децата!

# 383
Потресена съм от това в какво общество живеем!!!
Пълно е с коментари омаловажаващи изгода! Момичето е жертва на насилие и всяко друго мнение е потресаващо! Какво значение има как се е държала, обличала или дали е била съгласна? Тя е ДЕТЕ! Той е възрастния и е безочливо да бъде защитаван! Не е "недорасъл", а престъпник и няма оправдание за това което е правил. Още повече и учител!

# 384
  • София
Вече има нова тема за педофилията в раздел Актуални теми и дискусии, ако може дискусиите да се насочат там, а тази тема да остане както преди за обучението в гимназията в 31-во.

# 385
Ако причината темата да е рехава е, че е стара, досега да съм направила няколко теми Simple Smile Смятам, че просто малко са родителите във форума на деца, които учат там. Странно е да си мисля, че точно от това училище родителите не желаят да участват тук.
Не мисля, че има някой, който да защитава въпросния недорасляк, освен адвоката му. В поста ми по назад просто си разсъждавах и се опитвах да си обясня подбудите. Както и при всяка новина за някакво престъпление, което чуя или прочета.

# 386
  • София
В седмокласната/ вече осмокласна тема стана дума за дрехите на наборите, разбирам няма униформи в 31во, има ли дрескод, проверяват ли? Как е дисциплината?

# 387
  • София
В седмокласната/ вече осмокласна тема стана дума за дрехите на наборите, разбирам няма униформи в 31во, има ли дрескод, проверяват ли? Как е дисциплината?
Няма униформи, но има строг дрескод - без скъсани и протрити дънки/дрехи; без голи кръстове и рамене; без къси панталони и очертаващи клинове.
Дисциплината е строга - не се допускат никакви закъснения.

# 388
  • София
Благодаря, досега в основното училище беше с униформа тениска и суичър, не го мислихме много, трябва да подготвим дрехи.
По повод инцидента днес с трамваите на румънското посолство, чета призив да се затворел подлеза окончателно и да направят пешеходни пътеки отгоре, не знам как е най-добре, на мен По принцип този подлез не ми харесва...

# 389
Благодаря, досега в основното училище беше с униформа тениска и суичър, не го мислихме много, трябва да подготвим дрехи.
По повод инцидента днес с трамваите на румънското посолство, чета призив да се затворел подлеза окончателно и да направят пешеходни пътеки отгоре, не знам как е най-добре, на мен По принцип този подлез не ми харесва...
Той няма ли да се ползва за връзка с метрото?

Общи условия

Активация на акаунт