Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Така е, няма големи мускули при корема.
Елора, погледнах упражненията и може би това с наклоните настрани с гира в ръката да оказва влияние. По принцип мускулите растат предимно когато има упажнение с тежест или някакво съпротивление. Което ме навежда на мисълта, че неправилно изпълняван страничен планк може да допринесе малко. Не знам как да го обясня, но както предния, той е за издръжливост и натоварва горе- долу еднакво и двете страни (докато си на едната). Ако се усеща осезаемо повече напрежение в едната (аналогията е при предния на кръста, ако не се прави правилно), то тогава има съпротивление и се нароварва страничният мускул като при тежест. Другите са окей. Предните коремни преси могат да качат малко, но отпред. Ти ако виждаш, че отстрани си се заравнила, най- вероятно е някое от горните две.

Како Сийке, специално сложих нацепена в кавички. Имам предвид прекаляването с определени упражнения (по мои критерии), а не бодибилдърите. Почти всяка инстаграм моделка е с подобни напъни- оформено коремче+ голямо (уж оформено) дупе. https://images.fitnessmagazine.mdpcdn.com/sites/fitnessmagazine. … mike-d-august.jpg
https://i.pinimg.com/736x/79/fe/6d/79fe6d012a3bce54911dae8ef8dbe50b.jpg
Първото коремче се е оформило, ама от упражнения талията я няма. Второто е от напади, клекове с тежест и някакви други за краката, пак с тежести. И.задният мускул на бедрото е бъчвовиден, оптически скъсяващ краката. За ниски хора са доста неподходящи подобни напъни, но всяко второ момиче от групата,."грижеща се за тялото си", ги прави. На мен не ми харесва торс като дирек и тролчеста долна част и внимавам с упражненията, макар да имам мегдан поради височината. Въпрос на предпочитания. За мен винаги тичането е било "упражнението", което стяга и оформя най- хармонично тялото, запазвайки генетичното оформление на всяка от нас. Без несъразмерности, стърчащи на 2м назад задници, неособено женствени бицаги и подобни. Simple Smile

# 451
Нищо му няма на второто момиче, много си е добре. Сега такива дупета са модерни, някои дори чрез силиконови импланти ги постигат.  Laughing

Ето, това вече е нацепена здраво жена (жена е, жена е, не е мъж!  Laughing). Само с упражнения не става, пък ако ще и да спиш в залата.
https://www.youtube.com/watch?v=ibu83-OQBgo&t
https://www.youtube.com/watch?v=rFioEBnMGak&t

# 452
  • Sofia
На корема няма "голям" мускул.
Вярно ли? Правият коремен мускул (това на което спортистите викат "плочки") започва от ребрата и продължава надолу до предната част на таза. Встрани е поне по 1 педя (според ръста и размерите) от двете страни на средната линия. Това е един от най-големите мускули в тялото.

# 453
  • София
Колко мускула виждаш?

Само един или 8 отделни само отпред и още 10 (по 5 от всяка страна) от ребрата навътре?

Защото ако е само един, то и "гръдния мускул" тогава е един.

# 454
  • Sofia
Да, един е.  Laughing Не са 8 отделни. Един голям мускул е, който е разделен от сухожилни повлекла на по-малки части. Но е един мускул. От анатомична гледна точка.

# 455
  • София
Тогава, ако можеш обясни как се получава диастазис ректи на един мускул?

http://www.fitbabyhotmama.com/%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 456
  • Sofia
Тогава, ако можеш обясни как се получава диастазис ректи на един мускул?

http://www.fitbabyhotmama.com/%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Скрит текст:
Бялата линия, която разделя мускула вертикално на две части се състои от съединителна тъкан. Тази тъкан (за разлика от нормалната мускулна тъкан) е нееластична. При хора, при които генетично съединителната тъкан е по-слаба, когато се повиши вътрекоремното налягане (поради бременност или наднормено тегло) тази бяла линия започва да "изпуска" най-просто казано. Разширява се или в по-тежки случаи се разкъсва и двете части на мускула се раздалечават. Получава се т.нар. епигастрална херния. Но мускулът пак си е един. Просто е разделен на части от съединителнотъканни повлекла. Но анатомично е един мускул, т.е. с обща инервация. Не можеш да контрахираш само част от него. Задължително се съкращава целият мускул. 

# 457
# 458

Как' Сийка, изумена съм  Shocked Как може това да е жена. Ни цици има, само мускули, а и гласът е мъжки. Нямам думи.
И аз знам, че не става нацепването само с упражнения и, че жените много по-трудно правим мускули. Но е факт, че ми се уголеми. Днес вече е понамалено.

Sharky, ще потърся. На кроса интервални трудно ще стане, защото дори и на последна степен не усещам натоварване. Но гледам да въртя колкото може по-бързо. Изпотявам се след 20-та минута някъде.
Следващия ми крос ще е чисто нов и като го избирам преди това ще пробвам последната скорост да съм сигурна, че ще има натоварване.

Скрит текст:
Когато един мускул (независимо кой) се натоварва редовно и адекватно, в него настъпват няколко типа промени:
1. Увеличава се броят и размерът на кръвоносните съдове в него, т.е. става по-кръвонапълнен, което увеличава обема и теглото му. Не много, но все пак. И става по-твърд като консистенция.
2. Мускулните влакна се увеличават по обем. При жените поради ниския тестостерон не много, но също се увеличават.
3. Променя се химията на мускула - ензими, гликоген и още много неща, което го прави по-трениран. Т.е. по бързо реагира, издържа на повече натоварване и по-бързо се възстановява.
Всичко това е хубаво и полезно. Съвсем нормално е като започнете да тренирате (особено ако преди това не сте) малко да се увеличат обиколките, особено там където са големите мускули - на корема, на бедрото, на бицепса. Нормално е и теглото леко да се увеличи. В това няма нищо страшно обаче.
Един добре трениран и стегнат, но по-тежък и по-обемен мускул изглежда винаги много по-добре от един отпуснат, макар и по-малък и по-лек. В края на краищата видът е по-важен от цифрата на теглото.

Права си, но мен ме интересува и теглото. Заради ДХ. А и имам още мазнинки. Заради ИР пък тях също трябва да махна.

Елора, време ти е за обръч  Laughing
Ще го търся в мазето и пак ще опитам да врътна  Laughing

Така е, няма големи мускули при корема.
Елора, погледнах упражненията и може би това с наклоните настрани с гира в ръката да оказва влияние. По принцип мускулите растат предимно когато има упажнение с тежест или някакво съпротивление. Което ме навежда на мисълта, че неправилно изпълняван страничен планк може да допринесе малко. Не знам как да го обясня, но както предния, той е за издръжливост и натоварва горе- долу еднакво и двете страни (докато си на едната). Ако се усеща осезаемо повече напрежение в едната (аналогията е при предния на кръста, ако не се прави правилно), то тогава има съпротивление и се нароварва страничният мускул като при тежест. Другите са окей. Предните коремни преси могат да качат малко, но отпред. Ти ако виждаш, че отстрани си се заравнила, най- вероятно е някое от горните две.
Скрит текст:
Како Сийке, специално сложих нацепена в кавички. Имам предвид прекаляването с определени упражнения (по мои критерии), а не бодибилдърите. Почти всяка инстаграм моделка е с подобни напъни- оформено коремче+ голямо (уж оформено) дупе. https://images.fitnessmagazine.mdpcdn.com/sites/fitnessmagazine. … mike-d-august.jpg
https://i.pinimg.com/736x/79/fe/6d/79fe6d012a3bce54911dae8ef8dbe50b.jpg
Първото коремче се е оформило, ама от упражнения талията я няма. Второто е от напади, клекове с тежест и някакви други за краката, пак с тежести. И.задният мускул на бедрото е бъчвовиден, оптически скъсяващ краката. За ниски хора са доста неподходящи подобни напъни, но всяко второ момиче от групата,."грижеща се за тялото си", ги прави. На мен не ми харесва торс като дирек и тролчеста долна част и внимавам с упражненията, макар да имам мегдан поради височината. Въпрос на предпочитания. За мен винаги тичането е било "упражнението", което стяга и оформя най- хармонично тялото, запазвайки генетичното оформление на всяка от нас. Без несъразмерности, стърчащи на 2м назад задници, неособено женствени бицаги и подобни. Simple Smile

И аз мисля, че съм прекалила. И днес на работата  ми каза човек, който с фитнес се е занимавал, че силови не се правят всеки ден.
Може би си права за страничния. Мисля да го махам. И също така ми е много труден.
Другите с тежести за талията и наклоните от каланетиката също ги махам.
Смятам, че талията все ще бъде натоварена и ще отслабне.
И точно като на снимката съм получила изравняване. А такова нещо не искам. Е, сега за три дни грешни тренировки, няма да стане голяма беля. Вече ще внимавам. През ден и няма да се натоварвам чак така.
От обикновения планк не съм забелязала такива проблеми.

# 459
Sharky, ще потърся. На кроса интервални трудно ще стане, защото дори и на последна степен не усещам натоварване. Но гледам да въртя колкото може по-бързо. Изпотявам се след 20-та минута някъде.
Следващия ми крос ще е чисто нов и като го избирам преди това ще пробвам последната скорост да съм сигурна, че ще има натоварване.
Че ти си машина направо Grinning Моят е със 7кг маховик, от 8 степени общо, за сега по-нагоре от 3та не отивам. Че и на нея не мога да изкарам дълго, повече от километър там не пробягвам и после свалям на 2 или дори на 1, че да мога да изкарам още един, примерно. 4та вече ми идва тегава и не виждам смисъл да направя 10-20 гърчави замаха и да спра, щот повече не мога. 20 минути непрекъснати са ми мираж, ще стане някой ден, ама няма да е някой от близките... Гледам разстоянието да си следя, понеже ако следя времето, с моя мързел само гледам да мине то и се усещам че се влача твърде бавно. Като задам разстояние и виждам числото пред мен как се топи, по-добре ми се получава и не ми се увижда толкова.

# 460
Че ти си машина направо Grinning Моят е със 7кг маховик, от 8 степени общо, за сега по-нагоре от 3та не отивам. Че и на нея не мога да изкарам дълго, повече от километър там не пробягвам и после свалям на 2 или дори на 1, че да мога да изкарам още един, примерно. 4та вече ми идва тегава и не виждам смисъл да направя 10-20 гърчави замаха и да спра, щот повече не мога. 20 минути непрекъснати са ми мираж, ще стане някой ден, ама няма да е някой от близките... Гледам разстоянието да си следя, понеже ако следя времето, с моя мързел само гледам да мине то и се усещам че се влача твърде бавно. Като задам разстояние и виждам числото пред мен как се топи, по-добре ми се получава и не ми се увижда толкова.

Мисля, че от клековете така заякнах  Laughing
Моят е Кетлер втора ръка. Купих го от приятелка. Още там го врътнах и казах, че на 10 степен ми е леко. Тя седи и ме гледа ошашавено. А тя спортува от години.
Подозирам, че може би нещо се е прецакало.
Но пък всеки който се качи казва, че му е много трудно на последна скорост.
И аз бях като теб. Карах на най-ниските и по 5-10 минути. Но да ти кажа с отслабването и карането организма свиква и ще дойде момент и 20 минути ще ти е малко.
Има и програми 15 минутни със смяна на скоростта и интензитета както вика Шарки.
Ама при мен не върши работа.

# 461
О, ще свикна със сигурност, просто ще отнеме време. Те последиците от толкова време мързел няма да се оправят за седмици. Започвам с поне километър на 1 да загрея и после гледам да го въртя на степен дето все пак и да ме предизвиква малко и да трябва да използвам и ръцете да дърпам и бутам. Ако ми е много лека, само краката го задвижват и си мятам шорти там и останалото само се подпира на дръжките, а това не ме устройва. Не вярвам обаче някой ден да стигна чак до полжение, при което и най-високото съпротивление на кростренажора да не го усещам, мнага невероятно ми звучи. Че аз ако мога това, ще мога да го хвана и да го разнасям в зъби из къщи тоя тренажор Grinning

Скрит текст:
А на интервалната тренировка смисълът не е да се напъваш за да го завъртиш, а да редуваш спринт и бавно, същото го правят и с тичане навън. Води се че е ефективно за метаболизма колкото и доста по-дълга нормална кардио тренировка. Движенията с усилие ще ги оставя за гирите и нападите. Ако тичаш навън иле скачаш на въже, очакваш ли да правиш всяка крачка с усилие и съпротивление? Може и да се заблуждавам де, ама поне аз така ги виждам нещата.

# 462

Моят е Кетлер втора ръка. Купих го от приятелка. Още там го врътнах и казах, че на 10 степен ми е леко. Тя седи и ме гледа ошашавено. А тя спортува от години.
И аз бях като теб. Карах на най-ниските и по 5-10 минути. Но да ти кажа с отслабването и карането организма свиква и ще дойде момент и 20 минути ще ти е малко.
Има и програми 15 минутни със смяна на скоростта и интензитета както вика Шарки.

Елора, към какъв модел си се насочила? Имам предвид какъв нов си търсиш? Аз досега бях доволна и само от катерене на баири, но взех да се усещам, че иде зима и баирите ще престанат да бъдат опция за поне 4-5 месеца. Та ще се нареждам и аз май в групата трениращи у дома.

Впрочем и на втора употреба не бих се разсърдила. Стига за знам какво и най-важното КАК да търся и да изпробвам. Аз съм яка в краката, ама за другото не знам.

# 463
Благодаря ви, момичета! Heart

Иначе се разхождам, но не е всеки ден, а и с тукашната зима от 6 месеца нямам да имам много шансове за разходки навън за дълго.

Елора, силови тренировки не се правят всеки ден.
Прави се програма, в която се тренират 3-4 дни (дни за крака, гръб и ръце) и почивки по ден между тях за да има време да се възстановиш добре.

В смисъл първо се започва в ден 1ви примерно с разгрявка, аеробно натоварване за 10-20мин, тежести за комлeкса за деня(примерно-крака) поне 3 сета от 10 поворения( с големи тежести и малко повторения- от 5 до 9) или с малки тежести и повече повторения(към 15-20) за релеф.

След това се изкарва един аеробен клас и се завършва с разтягане и коремни преси и йога с медитация. Контрастен душ и сауна (ако има) или плуване и след това мазане и аромотерапия. Около 2-3 часа всичко общо. Почива се един ден и на другия ден се прави комплекса упражнения за гръб примерно и т.н.

Ако сте напреднали или сте в стагнация се вкарват упражнения с ластици, със собствена тяга, с мед. топка и друг тип аеробен клас.

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 06:02 от Анонимен

# 464

Елора, към какъв модел си се насочила? Имам предвид какъв нов си търсиш? Аз досега бях доволна и само от катерене на баири, но взех да се усещам, че иде зима и баирите ще престанат да бъдат опция за поне 4-5 месеца. Та ще се нареждам и аз май в групата трениращи у дома.

Впрочем и на втора употреба не бих се разсърдила. Стига за знам какво и най-важното КАК да търся и да изпробвам. Аз съм яка в краката, ама за другото не знам.

Още не търся. Аз скоро си купих Кетлера.
Просто съм решила следващия път да е новичък.
Като купуваш втора ръка, задължително огледай и изпробвай.

Общи условия

Активация на акаунт