Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 040
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
И моят е на паркет. Само паркета е виновника, знам си аз! Simple Smile Simple Smile

# 481
То е ясно, че на нас кантарите са ни проблема, не килограмите. Да вземат да ги правят по-добросърдечни и състрадателни! Simple Smile

Много ясно. Също и ръста. Аз не съм дебела, аз съм ниска  Laughing

Впрочем утре ще се боцкам. В събота няма да мога.
Реших да си видя нивата след сутрешния плод, кафе с мед и моята закуска.
Вечерта ще пиша резултатите.

# 482
Стана като оня виц: "Сложих си кантара в ъгъла - там ще стои наказан тоз простак, докато не се извини!" Grinning

Измерванията са ми странни като цяло, свикнала съм с точни уреди да работя... Иди измери обиколка на нещо толкова меко като мойто туловище. Винаги ще има разлика от поне 1-2 санта, как да го измеря по-точно? От корема ми по-мека ми е само кълката, там не ща и да се опитвам да меря. То горкия метър откъде да знае аз колко стегнато искам да го сложа около мене си. А пък хлабаво естествено не искам, сакън да не покаже повече Grinning

# 483
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
подсетихте ме да взема метъра и аз Simple Smile
че да има какво да сравнявам после.

# 484
Oх, много се смях с тези кантарни истории Grinning И моят прави номерата като на бледолилава.Първо се качвам с  нещо тежко и после се тегля без него.За негово светейшество сантиметъра и аз не съм убедена, че се меря правилно, защото имам много сланинки и потъва.От тази седмица и аз съм спортна натура вече. Дръж се земьо, че една юначка по тебе скача Grinning

# 485
То затова хората са измислили по-точен метод – измерване на мазнините с калипер.
Само че не знам откъде може да се снабди човек с такъв?

# 486
  • Sofia
Аз за това изрових един стар механичен кантар, че на електрониката нещо й нямам пълно доверие. Механичният мери с 2-3 кг по-малко.
Днес заведох целия катун да ни вземат кръв, да видим какво ще излезе. Попаднах обаче на една супер некадърна лаборантка. Боде ме 4 пъти на двете ръце докато уцели вена, пък въртя иглата вътре, то беше чудо! Сега едната ръка ужасно ме боли.

# 487
То затова хората са измислили по-точен метод – измерване на мазнините с калипер.

Скрит текст:
То сигурно може да се намери да се купи, но са ми казвали че и не било съвсем проста работа да се използва това чудо. Имало си там методика и за това нещо, не само за сметките после, но и за това как се захваща и измерва гънка с него. Колко е сложно точно, не знам, де. Може човекът просто да си е пазел хляба с тия приказки.

Ще си ползвам само огледалото за мерило, а с метъра ще го броя за успех като спре да потъва толкова лесно и това е. Въпросът е че при мен 1-2 кила нямат кой знае какъв видим ефект върху фигурата, трябва повечко да са и ми се искаше да виждам прогрес междувременно, че бавничко се движа. За яденето почти нямам отклонения обаче... от време на време ми изскачат от засада с едни бири и там съгрешавам с по някоя. Хляба и картофите ги прежалих лесно, дори на сладолед не налитам, ако ще пред мене да стои в жегата. Обаче бирата... там е голяма любов.

Савина, много неприятно това с боденето, прибирала съм се все едно кола ме е блъснала след такава лаборантка.Моите вени поначало са много трудни за хващане ама пък как последния път сестрата вдигна ръце и лекарката ми хвана иглата и от първия път я уцели, да му се не види... и после ще ми разправят че лекарите не умеели да работят с игли, само сестрите. Дано поне резултатите да са ви добри след всичкото това.

# 488
от китайчета в Алиекспес имам, но предпочитам кантара и огледалото

# 489
  • Sofia
Резултатите ми са чудесни. Много съм доволна! Гликираният хемоглобин е паднал и е в норма. Холестеролът и триглицеридите са паднали малко, което ме учуди. Чернодробните ензими са доста надолу, най-вероятно заради липсата на алкохол. Уреята и креатинина са малко нагоре, но са в норма. Единствено пикочната киселина е малко над нормата, но не е много. Инсулин на гладно - 15.

# 490
Браво.  Grinning

# 491
И аз се изследвах днес. Има промяна за 6 дни, през което време направих и някои изменения в режима. Започнах отново да се движа повече и спрях сметаната за закуска. През тези дни гледах и да не приемам повече от 300 мг холестерол дневно от храната. Доста бързо се появи разлика в резултатите. Първото изследване е от 24-ти, второто от днес:
Скрит текст:

Сега, както подозирах че ще стане, не знам на физическата активност ли да благодаря или на храненето Grinning

Добре че поне цигарите не спрях, че чуденката щеше да стане тройна. Малко ги намалих само.

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 16:09 от Бледолилава

# 492
  • Пловдив
Flowers HibiscusFlowers HibiscusСупер - дай боже всеки му такъв напредък Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

# 493
  • София
Браво, TSH-то явно наистина мърда лесно. Цяла единица за седмица.
Къде си въвеждаш стойностите за храните (в кое приложение имам предвид)

# 494
Браво, TSH-то явно наистина мърда лесно. Цяла единица за седмица.
Къде си въвеждаш стойностите за храните (в кое приложение имам предвид)
cronometer.com
Там виждам и холестерола в храната, не знам в другото по-популярно приложение дали се вижда. Много си го харесвам кронометъра точно заради тези детайли - и витамини показва, и минерали и много работи. Едно единствено неудобство има, поради което съм забелязала, че не го харесват повечето хора - на английски е само Sad И ги няма храните наготово, примерно "салата домати и краставици" или "кашкавал Бор чвор". Трябва по отделни съставки да си ги въвеждаш, но се свиква.

ТСХ-то си вървеше надолу през цялото време, не знам какво му стана последния път. Два дни преди изследването паднах и си охлузих лакътя и се стреснах малко. От стрес да е? Други ядове не съм имала. Или пък да е тръгнало нагоре заедно с холестерола? То с тия изследвания ако отида на лекар веднага сигурно статини ще ми изпишат. Не смея да отида и при ЛЛ да не ми се кара Grinning

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 16:52 от Бледолилава

Общи условия

Активация на акаунт