Как да възобновя отношения с колега от университета

• 4 333
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Защото започването на разговор е най-елементарното нещо сред познати, а на теб ти се вижда безумно сложно. Дори да му пишеш навярно ще стигнете до 'Ами добре съм, ти как си? Имам работа, чао' ... Просто повечето хора усещат когато срещу тях има човек, който се насилва да започне разговор, защото се тревожи да не се изложи нещо.

# 16
Защото започването на разговор е най-елементарното нещо сред познати, а на теб ти се вижда безумно сложно. Дори да му пишеш навярно ще стигнете до 'Ами добре съм, ти как си? Имам работа, чао' ... Просто повечето хора усещат когато срещу тях има човек, който се насилва да започне разговор, защото се тревожи да не се изложи нещо.
Добре как може да се избегне това и от здравей-как си да се разтегне продължителен разговор, това питам темата е за съвети не за прогнози?

# 17
С общи теми за разговор ако събеседника позволи. Но за да се стигне до там трябва да си уверена в себе си, а не да ползваш предложени въпроси от тук. Ти го познаваш малко повече от нас и следва да знаеш по-добре от нас как да се случи.
С клишираните 'Здрасти, как си?' може да върже, но може и въобще да не отговори. Аз, например, не бих отговорила на такива писания от човек, с когото сме били само на 'Здравей-Здрасти'.
По-вероятно е да 'вържа' на предложение да се видим за по кафе с бившите колеги или ако директно ми се зададе въпрос, свързан с университета. Назад ти дадоха добър пример за питането за учебник или някакви лекции.

# 18
Здравейте. Искам съвет относно възобновяване на отношения с колега с който не сме се виждали 2 години. С момчето бяхме колеги в университета, но към средата на 2ри курс той се премести друга специалност. Аз завърших преди година той май още учи последна. Когато бяхме още в един курс не сме много говорили по между си предимно здравей-зрасти как си, както и след като преминахме в различни специалности и се засичахме 1-2 пъти случайно, но мисля че има симпатия и от двете страни. Проблемът е, че искам да стартирам някакво по-така общуване с него, а никак ме няма в тези взаимоотношения. Чудя се дали няма да е странно ако го потърся при все че сме завършили а и като колеги не сме говорили много. И ви моля за съвет как да подходя?
Звучиш като натрапник. Ако един мъж иска връзка с една жена, то той ще намери начин да привлече вниманието й.   Ако все пак решиш, че искаш някакъв контакт с него, можеш да го попиташ нещо от сорта на "Здравей, как си? Завърши ли вече? " и в зависимост от неговата отзивчивост, можеш да кажеш " така ми липсват студентските години. Искаш ли да пийнем по кафе/бира или там каквото и да е?" И даже и да излезете някъде, не прави повече крачки. Ако той има интерес към теб, ще ги направи сам.

# 19
Здравейте. Искам съвет относно възобновяване на отношения с колега с който не сме се виждали 2 години. С момчето бяхме колеги в университета, но към средата на 2ри курс той се премести друга специалност. Аз завърших преди година той май още учи последна. Когато бяхме още в един курс не сме много говорили по между си предимно здравей-зрасти как си, както и след като преминахме в различни специалности и се засичахме 1-2 пъти случайно, но мисля че има симпатия и от двете страни. Проблемът е, че искам да стартирам някакво по-така общуване с него, а никак ме няма в тези взаимоотношения. Чудя се дали няма да е странно ако го потърся при все че сме завършили а и като колеги не сме говорили много. И ви моля за съвет как да подходя?
Звучиш като натрапник. Ако един мъж иска връзка с една жена, то той ще намери начин да привлече вниманието й.   Ако все пак решиш, че искаш някакъв контакт с него, можеш да го попиташ нещо от сорта на "Здравей, как си? Завърши ли вече? " и в зависимост от неговата отзивчивост, можеш да кажеш " така ми липсват студентските години. Искаш ли да пийнем по кафе/бира или там каквото и да е?" И даже и да излезете някъде, не прави повече крачки. Ако той има интерес към теб, ще ги направи сам.
Значи ако жената направи първата крачка е натрапник? Няма да го преследвам или задушавам. Не съм казала, че и брак ще му предлагам-просто се сетих за него, симпатичен ми е и искам да разбера дали може да се получи нещо. Под нещо нямам предвид непременно връзка, може да е и приятелство, колегиални отношения или просто приятна компания за кафе. Просто хич ме няма в отношенията какво да правя когато някой ми е симпатичен

# 20
Най-добре му дай линк към тази тема  Rolling Eyes

# 21
  • София
ми казваш му, че ти е много приятно да си говориш с него и продължаваш оттам
ама като не сте си говорили, не знам на каква база да стъпиш, за да разбере, че ти е симпатичен
как изобщо разбра, че ти е симпатичен

предложих сценарии за започване на разговор във ФБ, ако искаш му обърни внимание, не е стокърски или нахален, може да ти се получи
 ако не, не знам какъв друг акъл да дам

# 22
Съжалявам, но така звучиш. Защо не потърси контакт с него докато беше студентка? Защо не се събрахте в компания?
Толкова ли беше трудно да си потърсите, например, човек за една игра на карти? 

# 23
  • София
"Здрасти, как си, как я караш?
Възобновявам старите контакти, че си сменях телефона и затрих голяма част от контактите. Ще ми дадеш ли пак номера си, да живее ФБ!"
В случай, че не сте си разменяли телефоните:
"Здрасти, как си? Simple Smile Наскоро се виждах с Мария, беше ни колежка в първи курс. Заговорихме се за общи познати и се сетих за теб. Какво става с теб, още ли си в София/Бургас/Сусурлево, с какво се занимаваш?"
Ако почне да отговаря едносрично и уклончиво, оставяш го намира.

# 24
Еми, не съм се сетила тогава.. Пък и не се знае, може да не е случайно и да е именно за това, че сега е по-подходящ момент. Никога не се знае

# 25
Ааа, ти си от онези, вярващи в съдбата?
Яяясно.Успех тогава.

# 26
При мен се получи сконфузена ситуация. По подобен начин ме потърси колега след 2,5 години и първото, което ми мина през ума беше, че съм му втори избор, след като чак сега се е сетил за мен. Ако е имало взаимно привличане и симпатия е щяло да се получи връзка веднага, а не изпросена среща след време. Но, разбира се, нищо не ти коства да опиташ.

# 27
Не вярвам в съдбата, поне не на 100 процента. И не е така че е втори избор. Просто, това вече е доказано в практиката-за всяко нещо си има точен момент. Някой път не става дори да изглежда че е правилният-примерно можеше да пробваме тогава и да не стане, пък след 10 г. да се срещнем и да се оженим. Всичко е по хората. Няма значение кога, важното е как

# 28
Разбира се, но често хората в подобна ситуация реагират с 'Тоя/Тая пък какво ще иска сега след толкова години?'. Има вариант да останеш разочарована, най-вече щом комуникирането ти е трудно Simple Smile

# 29
Здрасти, аз съм едикоя си, подновявам връзка сколеги отуниверситета... Ти как си, какво правиш, дъръ бъръ, помниш ли тоя, завърши ли онова, при тоя професор как беше изпита. Ако ти отговаря едносрично, пробваш дасмениш темата и тн.

Или направо - зрасти, как си, обвързан ли си, айде да се видим.....

Първото винаги работи, ако той е още в университета. Второто е по-натрапчиво.

Общи условия

Активация на акаунт