На мартенското ни човече, сърцето силно бие вече!

• 51 600
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Аз знам, че не трябва да се спира мазането дори след раждането за известно време. Чувала съм за жени, които през цялата бременност изкарват без една стрия и точно след раждането се нацепват по някаква причина.

# 646
  • Варна
И аз се мажа постоянно , дано не ми излязат . Но като цяло май си е до кожа , имам приятелка която се скъса да се маже с какви ли не кремове , олиа и накрая се нацепи брутално , и деуга която не се е мазала изобщо и няма нито една стрия ..
—————
Имам едно питане , подариха ми кошара едни познати , но цвета на кошарата не ми допада и няма да ми отива на абсолютно нищо в стаята ... та мислех си да я облепич с фолио за мебели или да се боядиса . Някой има ли опит в това или какво мислите ?

# 647
  • Враца
С предната бременност започнах да се мажа от рано с олио против стрии, да обаче към 5 месец ме обхвана страшен сърбеж по цялата кожа. Отидох на дерматолог и ми каза, че е нещо си при някои бременни се получава, много суха кожа. Изписа ми някакъв специален душ гел и овлажняващ крем и ми забрани всичко останало. До 8 месец бях добре и един ден се поглеждам в огледалото, отзад целите ми бедра бяха нацепени брутално, до края на бременността ми се нацепиха до прасците, никъде другадр по тялото не съм имала стрии.

Симба аз щях да лепя фолио на креватчето ни, защото е розово, но след като раьбрах, че пак ще е момиче няма смисъл.

# 648
Добро утро, бременелки Simple Smile
За винцето - аз и по принцип много малко пия, а пък от както съм бременна- никак. В редките случаи , в които ММ си сипе биричка си глътвам от неговата чаша 😃
За мазането - от предната бременност имам малко стрии по гърдите и отстрани на краката, тогава се мажех с Мустела и на Икаров някакво мазило, но от всичко ми ставаше лошо до последно. Сега се мажа с кокосово масло и за сега ми е добре 😊
Аз да ви питам нещо, не знам аз ли твърде навътре ги взимам нещата, ма се чувствам доста неприятно от подмятания и изказвания на познати и приятелки ( предимно нераждали) ... неща от сорта “ууу какви бутчета и дупе си направила” , “ бях сигурна, че ще е момче, щото имаш пъпки, пък като имаш момиче се разхубавяваш” и т.н... честно казано като някоя баба Яга се почувствах 😃 вие как се справяте с подобни изказвания?

# 649
  • бургас
Ducet0
Я, си гледай бременността и не им се връзвай на такива. И при мен са същите подмятания, но след това като им кажа, че за разлика от тях, аз създавам нов живот и млъкват. Най- обичам, колежките без деца и брак да ме успокояват, че третото ще е момиче (понеже имам едно момченце и чакам пак момче). Живей си живота и си свиркай, няма по-хубаво на света да имаш деца и да оставиш нещо след себе си, макар и с такива временни жертви!

# 650
Ducet0 , не е приятно, но в повечето случаи си мълча, за да не съм "истеричната бременна". По-скоро ми е неприятно, че хората ми пипат корема без да питат. Като съм бременна все едно вече е разрешено ей тага да те бутат хората без да питат. И по-скоро хилядите непоискани съвети от вече родили жени ми идват в повече, отколкото на приятелки.

# 651
Всякакви хора правят тъпи коментари, дори най-близките. Или директно си казвам мнението и ги отразявам или си ограничавам контактите с подобни хора.
През първата бременност ми беше по-неприятно, защото всички "посветени" в раждане и родителство ме засипваха с непоискани съвети и заплахи от сорта на колко ужасно е раждането, колко трудно се гледат деца и как животът ми ще се промени тотално, всичко ще се скапе и вече няма да съм нормален човек... И аз бях тактична в началото и изслушвах, но към края взе да ми писва и веднага заявявах, че не желая да слушам и точка. Имаше хора, които много се обиждаха.
Сега никой нищо такова не ми пробутва, защото вече съм раждала и бебе съм гледала.

# 652
Какво да кажа... Хората са злобни, завистливи.... Изобщо просто грам внимание не бива да им се обръща. А и ако трябва да бъдем точни, това с разкрасяването е когато е момче, защото като е момиче ти взима от красотата. Аз с предната бременност(момче) бях хем слаба, с едно малко коремче, хем с гладка кожа, цъфтят и прецъфтявах. Сега (момче отново) съм пъпчива и подпухнала, като бита с тухла четворка. Ама хич не ми пука... Бебето да расте, ние да сме добре.... Хората ще си злобеят и винаги ще има какво да кажат. Ако си слаб, тезата е, че от суета не го храниш това бебе, за да не надебелееш ти.

# 653
Ох това с корема също. Онзи ден бях на изпит в колежа и една колежка реши , че като ми пипне корема ще ѝ е на късмет😩 Казах ѝ че не нося шестици 😃
Опитвам се и аз да не съм истерична бременна , но не знам докога ще си скрия истерията Хаха
Nebe2010, развесели ме искрено  *гуш* 💐

# 654
  • Бургас
Мислех че само аз имам проблем с околните. Пипането на корема ме изкарва извън нерви. Един път толкова се ядосах, среща ме далечна позната и директо с две ръце за корема, аз подскочих и като нея я защипах с две ръце за бузите. Погледна ме стреснато, а аз с усмивка: И на теб ли не ти е приятно да те пипат?  Ни вопъл ни стон Simple Smile Дразни ме и : Какво ще е? Аз: Момче. Те: С този корем сигурна ли си че няма да са близнаци??? На това още не съм намерила оригинален отговор , но със сигурност скоро ще затворя устата на някой.

# 655
Мале, мамчета, това с пипането на корема е ужасно. При мен все още никой не се е опитал, но и още ми е малък корема. Направо не знам, ще откача ако ми правят така, това е липса на възпитание, поне се пита като толкова искаш да го пипнеш. 🤔🙄🤨

# 656
Мислех че само аз имам проблем с околните. Пипането на корема ме изкарва извън нерви. Един път толкова се ядосах, среща ме далечна позната и директо с две ръце за корема, аз подскочих и като нея я защипах с две ръце за бузите. Погледна ме стреснато, а аз с усмивка: И на теб ли не ти е приятно да те пипат?  Ни вопъл ни стон Simple Smile Дразни ме и : Какво ще е? Аз: Момче. Те: С този корем сигурна ли си че няма да са близнаци??? На това още не съм намерила оригинален отговор , но със сигурност скоро ще затворя устата на някой.
Кажи двуглава ламя и да са спокойни.

Една позната така ме хвана за корема и пита "Бебе ли има тук?" и аз казах "Детето не оцели с топка, ама бях с отворена уста". В края на предната бременност имах 3-4 готови отговора, за да не ме закачат. Много е дразнещо това навлизане в личното пространство....

# 657
Как ви разбирам.. моят корем е още малък и не ме пипат много, само бащата:) Ама честно казано искам да си личи вече. Вчера например пресичам на зелено, но не бързам тъй като имах болки... в същото време един идиот се мъчи да прави ляв завой и точно до мен задържа клаксона. Така се стреснах и усетих как бебето се обърна в корема ми... Винаги съм била много сдържана и си замълчавам, но откакто съм бременна не мога да си спестя лошите думи:)
Колкото до нежеланите съвети от раждали и нераждали... и двете крайности ме побъркват. Последно чух, как съм могла да ям колбаси бременна.. Нали ще се разболея от токсоплазмоза? Или другата крайност (след 2 пъти кървене и лежане в болница): "какво толкова преиграваш, че не можеш да си вдигаш куфара"... ахах.
Та, не се впечатлявайте от глупави "съвети", но бъдете нащрек, токсоплазмозата е навсякъде...

# 658
  • Varna, Bulgaria
Мале момичета като ви слушам и ми става лошо. И при мен е същата работа, всички ме гледат в корема, опипват го и се изумяват, че е голям... ами така съм си, все с големи бременни кореми. А иначе за толерантността, срещам я повече от мъже за сега... а дърти жени/бабички се опитват да ме прередят само докато ме видят.... направо полудявам!
Другата седмица съм на ФМ, нямам търпение да видя бебко. Сигурно ще удари половин кило.

# 659
Как ви разбирам.. моят корем е още малък и не ме пипат много, само бащата:) Ама честно казано искам да си личи вече. Вчера например пресичам на зелено, но не бързам тъй като имах болки... в същото време един идиот се мъчи да прави ляв завой и точно до мен задържа клаксона. Така се стреснах и усетих как бебето се обърна в корема ми... Винаги съм била много сдържана и си замълчавам, но откакто съм бременна не мога да си спестя лошите думи:)
Колкото до нежеланите съвети от раждали и нераждали... и двете крайности ме побъркват. Последно чух, как съм могла да ям колбаси бременна.. Нали ще се разболея от токсоплазмоза? Или другата крайност (след 2 пъти кървене и лежане в болница): "какво толкова преиграваш, че не можеш да си вдигаш куфара"... ахах.
Та, не се впечатлявайте от глупави "съвети", но бъдете нащрек, токсоплазмозата е навсякъде...

Същите работи. Всеки ден си топля мляко и си пускам едно нормално кафе от машината в него. На работа, женицата която се грижи за нашата кухня, като разбра за какво ми е млякото с искрена почуда ми каза "нали знаеш , че не трябва дя пиеш кафе?". Сдържах се, кротко и отговорих, че никой доктор не ми е забранил. Пък това с колите и клаксоните постоянно, не може да пресичаш бавно, трябва да е на бегом. На опашките в супермаркетите ме бутат с количките, въобще нз как запазвам самообладание. Утре съм на ФМ, нямам търпение.

Общи условия

Активация на акаунт