Предстои ми инсеминация - Тема No 26

• 56 421
  • 799
  •   1
Отговори
# 765
Възможно е да ти покаже положителен от стимулацията, която се прави(предполагам си правила). Иначе наистина е много рано за какъвто и да е резултат.

# 766
Здравейте може ли да ми разкажете как протича  инсеминацията  с естествен цикъл
Здравейте! При мен протича по следният начин. На 10ти ден от цикъла ходя на преглед за проследяване на фоликул и изследване на ЛХ и Естрадиол. Според хормоните решават кога да ми бият хориомон  (за таймиране на О.) Аз съм с ранна О. и обикновенно на 12ти ден като отида на преглед фоликулите са спукани или тамън се пукат и правим процедура. Не е нещо страшно, лягаш си като за преглед, промиват те, вкарват ти материала в матката (5мин. най-много) и след това лежа 30 мин. Simple Smile При нас се случват нещата с донорски материал, така че веднага го подготвят. Ако си е с ваш мисля, че в деня на инс. мъжа дава матетиал той се изследва и след това се действа.

# 767
  • София
Момиче4а, вчера си купих тест за бременност престо 2 в опаковка са. И двата показаха п8ложителен резултат. Как е възможно това? Или теста е грешен, или нещо др6го, но не виждам как може да отчете бременност на 6 ден след инсе.
Защо изобщо правиш тестове толкова рано?!?!
Този “положителен” резултат е от тригера (прегнил, хориомон, овитрел)

# 768
  • София
[125 te author=Nandin link=topic=1058118.msg39464296#msg39464296 date=1570860503]
Момиче4а, вчера си купих тест за бременност престо 2 в опаковка са. И двата показаха п8ложителен резултат. Как е възможно това? Или теста е грешен, или нещо др6го, но не виждам как може да отчете бременност на 6 ден след инсе.
Защо изобщо правиш тестове толкова рано?!?!
Този “положителен” резултат е от тригера (прегнил, хориомон, овитрел)
Хориомон една инжекция миналата събота. Ами тъпа работа, в желанието си поняк8га ставаме такива.

# 769
Тестът е фалшиво положителен заради тригера, който са ти сложили. На 6 ден след инсе дори имплантацията не е завършила, ако има такава. Изчакай до 12 ден. Успех!

# 770
  • София
На 6 ден тепърва се излюпва ембриона (ако е имало оплождане). Чак когато се излюпи, тогава започва имплантацията.

# 771
Здравейте може ли да ми разкажете как протича  инсеминацията  с естествен цикъл
Здравейте! При мен протича по следният начин. На 10ти ден от цикъла ходя на преглед за проследяване на фоликул и изследване на ЛХ и Естрадиол. Според хормоните решават кога да ми бият хориомон  (за таймиране на О.) Аз съм с ранна О. и обикновенно на 12ти ден като отида на преглед фоликулите са спукани или тамън се пукат и правим процедура. Не е нещо страшно, лягаш си като за преглед, промиват те, вкарват ти материала в матката (5мин. най-много) и след това лежа 30 мин. Simple Smile При нас се случват нещата с донорски материал, така че веднага го подготвят. Ако си е с ваш мисля, че в деня на инс. мъжа дава матетиал той се изследва и след това се действа.
Много благодаря ❤️

# 772
Момичета купих си тест за бременност шуър чейк и показа че е отрицателен веренли е или е твърде рано на 11 ден след инсето

# 773
Костадинка аз бих направила още един след 3-4 дни когато би трябвало да ти дойде. Миналия път аз си изчаках точно 14 дни, защото знам че може резултата да ме подведе ако има остатък още от стимулацията, но не се наложи защото ми дойде точно на датата....

Последна редакция: сб, 12 окт 2019, 16:35 от funn

# 774
Шуърчек са най-точните възможни, но е малко рано, опитай пак най-рано утре или другиден най-добре.

# 775
Здравейте, и аз да се включа. Месецът започна с подготовка за първата ми инсе. 3-7на ден стимулация с фемара + естрофем. На 10ти ден отидох с такъв трепет... и ами нямах доминантни и лекарят заключи, че стимулацията не е дала желания резултат. Днес - 12ти ден пак отидох - потвърди, че няма добри фоликули за този етап от цикъла. Каза да продължавам с естрофема, а от 17 ден дуфастон и да си чакам лелката....
Много ми е разочаровано, тъпо. Даже до инсе не стигнах... Следващия месец ми предложи да пробваме на естествен цикъл. Аз обаче четох доста тези няколко дни и момичета споделят, че понякога първия месец стимулация с фемара не дава желания резултат, но после се получавало. Вие какво мислите? Така де имам още 20на дни да го решавам...

# 776
Момичета падами се на 16 да направя кр. тест а на другия ден трябва да ми дойде цикъла възможно ли е и той да не покаже нищо просто почвам да се отчайвам защото 11 год чакам да ми се случи и мисля че никога няма да ми се случи

# 777
Момичета не се предавайте, мислете позитивно

# 778
destiny_85, аз бях на Летрозол, което е същото като Фемара. Първоначално ми беше назначена Фемара, но не я открих, и затова взех Летрозол. Гинкеколога каза, че няма проблем. Ти как успя да я намериш? Направих три доминантни фоликула и инсето ми беше на два спукани и един неспукан, но за съжаление неуспешно. Толкова фоликули направих и първия път, но тогава бях с Мерионал. Между другото ти забеляза ли засилен косопад след стимулацията с Фемара? Може да попиташ евентуално за друга стимулация следващия път. Ти на какви дози беше?
Момичета, аз искам да ви питам нещо. Почти сто процента съм сигурна, че при мен се получи биохимична този път. Дори начинът, по който падаше ЧХГ-то, ме кара да го мисля. Няма как да е било от Хориомона, понеже минаха повече от две седмици от поставянето му до кръвния тест. Цикълът ми дойде изключително болезнен и обилен, какъвто никога не е бил. Според вас има ли смисъл този път да настоявам да ме стимулират с Мерионал, с който успяхме първия път, или няма значение какъв медикамент използват, стига да се образуват фоликули, а при мен и сега, и тогава имаше три доминантни?
В понеделник съм на преглед, но ми се пада четвърти ден (дойде ми късния следобед в четвъртък, затова броим петък като първи ден), за да видим дали няма задържани фоликули, и ако всичко е наред, започваме пак стимулация. Не е ли късно чак на четвърти ден да се започне стимулация?
Решила съм да започна ранни кръвни тестове следващия път, за да хвана какво се случва, но не знам от кой ден след Хориомона е удачно да ги правя. За десет дни би трябвало да се е изчичстил, нали? Това си го говорихме и с имунолога, но така и не започнах, понеже все не намирах време да отида до лабораторията. Смятате ли, че с морфология при мъжа ми, варираща между 0.5% и 2% имаме някакви шансове? Изобщо някой успявал ли е с такива показатели? Мъжът ми настоява да си самофинансираме едно ИКСИ. Той се страхува от увреждане на ембриона заради лошата морфология, но нали такива ембриони не се развиват? Аз искам да си караме с инсета, докато стигнем четири, и можем да подаваме пак към фонда, но много се надявам да успеем с инсеминация, както успяхме със сина ни. Тогава обаче морфологията на ММ беше 15%. Също се съмнявам да не би сега да съм била с прогестеронов дефицит и искам да изследвам и прогестерон следващия път. На кой ден да го направя? Имах назначен Утрогестан три пъти по две, но слагах само два пъти по две, понеже през деня нямаше как. С малко дете съм и не мога да лежа, но следващия път ще намеря начин. С първото инсе бях и на Дуфастон, и на Утрогестан, но аз съм на всичкото отгоре с предразположеност към тромбофилия, и дори ми олекна, че не ми изписаха Дуфастон този път.
Костадинка, изчакай с тестовете. Ако нямаш търпение, направи си кръвен, но дори и да е положителен, е добре да го повториш след 48 часа.
Извинявам се за дългия пост. Удебелих въпросите си, за да се открояват.

Последна редакция: сб, 12 окт 2019, 20:24 от Forest rain

# 779
  • София
Не е нужно да лежиш след като сложиш утрогестана. Слагах го и тръгвах на работа. Започваме работа в 7:30 и ако трябваше да лежа ... трябваше да ставам в 4 да го слагам.

Общи условия

Активация на акаунт