На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 17

• 132 903
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Асеновград
Записвам се при вас  , много полезна тема. Предстои ми ходене до Одрин на 15,09 , записала съм си прах , омекотител , доместос , баклава и куп други неща.Надявам се да има повече есенни дрежки да купя за училище на децата.

# 91
  • Където морето целува небето...
Стои си надписът в Тавекс. Звъннах по телефона, не може на място от бюро да се получи заявената сума, а само доставка до адрес. Поръчах 1000 лири и ще си ги чакам. Момичето обясни, че за сега политиката е само такава, не се знае дали скоро ще започне продажба в бюрата.

Лелка, за коя граница става въпрос?
Може ли ходещите следващата седмица да споделят как е зареждането с есенни дрехи.

# 92
  • Пловдив
Благодаря и аз за новата тема Simple Smile
За баклави говорите,ама аз за друга храна ще ви питам Wink По центъра,почти в края откъм пазара(или началото откъм джамията) на едно място два пъти съм яла "тузлама' (ако првилно го пиша) - това е нещо като шкембе чорба,ама по-гъсто и само с най-хубавата част на шкембето. Уникално вкусно! На същото място има и супата им от чеврена леща и още една две супи,малко капанче, с няколко маси вън и вътре. Та въпроса ми е къде другаде мога да хапна такова нещо,защото съм се оглеждала специално,но не съм виждала...

# 93
  • гр. Бургас
Миналата есен в Анталия поисках клубна карта в Мигрос и момчето на касата използва тяхна карта, не ми я продаде. Онзи ден в лозенградската Кипа по същия начин - казах на момичето, че искам карта, и тя използва нейна /тяхна. Вероятно в тази карта се трупат бонус точки, които те после си ползват. Както и да е, няма голямо значение за мен, нали си ползвам в момента отстъпките Simple Smile
  В Одринската Kipa, ми дадоха карта веднага след като поисках и ми я таксуваха 1,50 tl.

# 94
Относно картите за Кипа и Мигрос, една касиерка ми беше казала че картата важи за 2 покупки на ден. Така че ако касиерката вече е маркирала нейната карта 2 пъти може и за това да не ви я предлага повече.

Не е така важи си. били сме с приятели /те нямат карта ползваха нашата/и сме я ползвали многократно и в кипа и в мигрос.

По напред някой беше писал за цигари при влизане в Турция, че не давали ако нямаш турски паспорт. Също сме купували 2 стека цигари на влизане в едната коля бяха --никакъв проблем с БГ паспорт. Купихме си внесохме ги в Турция, изпушиха си ги без никакви проблеми.

Акумулатори, авто-части и авто-аксесоари продават срещу Марги аутлет, работят и в Неделя. Ако нещо го няма в складчето /магазинчето/ канят те на чай и до 10-15 мин го докарват.

# 95
Препоръчвам макаронените изделия. Няма по вкусни от турските. Цените са много атрактивни.
Като марка препоръчвам FILIZ.

# 96
  • Пловдив
InnocentТези баклави за които  говорите.... за Одрин става въпрос или ? От вас ми потекоха лигите.... Innocent

# 97
  • Пловдив/Първомай
Здравейте в новата тема.

Купувам си и аз 500 лири онлайн, октомври ще ходя. Поне със сигурност да знам, че ще има есенно/зимно и няма да има чак такъв трафик по границите. Този път и борсите мисля да посетя. Хотелът, който мисля да резервирам, е Unisite. Просто цената и оценката са твърде примамливи.
И ние сме се ориентирали да ходим във октомври месец във същият хотел.Заредила съм се и аз със 500 лири,които със сигурност ще са ми малко,но ще обменя още,а и със картата си плащам почти навсякъде.

# 98
  • гр. Бургас
Препоръчвам макаронените изделия. Няма по вкусни от турските. Цените са много атрактивни.
Аз също ги препоръчвам!!!

# 99
Papaone, ще задам един необичаен въпрос . На уличката с борсите функционира ли все още едно по-малко дюкянче/около 2,5м на 2,5 м/ с продавачка, говореща добре БГ, жената е около 40-те, има напълно европейски вид, никакви техни стилистики в обличането.... и продава  халва с шам фъстък насипна в тава, пакетчета/кутийки пишмание и локум, пакетирани неща-това предимно. Сещаш ли се?

Да обяснявам ли, че имам спомени с тази халва и миналия месец забравих да питърся дюкянчето с тази любезна жена и затова сега ми е дерт... Head Band

# 100
А плувни аксесоари продават ли някъде - шапки, бански на спидо?

# 101
И ние сме се ориентирали да ходим във октомври месец във същият хотел.Заредила съм се и аз със 500 лири,които със сигурност ще са ми малко,но ще обменя още,а и със картата си плащам почти навсякъде.

Ами зависи какво ще плащаш с тея 500 лири. Аз например планирам само ядене и заведения, плюс някакви дреболии. Останалото е с карта при мен - мол, кипа, магазини по главната. Хотела сигурно в евро ще го платим. Та нищо чудно и тея 500 да са достатъчно/много.

# 102
  • Варна
500 лири са достатъчно, ако се плаща с карта.
Ние сме изхарчили около 320 лири кеш, като половината от тях отидоха на борсите, а останалите - на пазара, за дребни сметки (по десетина лири, примерно), за вода, дюнери  и сладолед. В Айдън платихме с карта, както и всичко извън горното, а хотела (Unisite) - в евро. В LCWaikiki също едното пазаруване (в Марги, но вероятно може и на другите места) платих с евро.

# 103
Тази улица Чилингилер е ключова, от това кьоше с баклаваджийницата по главната ул. на 1 мин надолу е сладоледът Алтай и дюнерджийницата със сандвичите и промо офертите с айрян. Ако пък се тръгне по самата Чилингилер нагоре пак съвсем наблизо, отсреща е аптеката, после бюреците, после халваджийницата, посочени от Белята. Миналия път я обходих от край до край и са ми познати показаните обекти. В горния й край, вляво почват заведенията с джигера, Балабан със сладкишите....

# 104
Аз също ги препоръчвам!!!
В кои магазини ги има ?

Общи условия

Активация на акаунт