На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 17

• 132 168
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
В Одрин всяка златарница ще ви обмени,  както и в мол Ераста.. От банкомат не може да се теглят пари.с наши карти, нито с нордик карта, нито с холандска, само с турски пускат.  Ние плащахме навсякъде с картата, дори и Мадо, а в ресторантчето дават Сметката изчислена в лира,  в лева и в евро.  Както можеш, така - всичко взимат.  Това е на центъра,  до шадравана,  не помня името. А, може да обмените и в магазина за сувенири на Селимието,  там е един българин, много разбран човек, отдавна си имаме с него приказка,  той ще ви даде 310 лири за 100 лева, това от вчера.

# 196
Здравейте, планираме пътуване до Одрин и бих искала освен масовите стоки, като перилни и почистващи препарати да си купя и кафе на капсули, по конкретно Dolce gusto. В прочетените теми не съм попадала на коментари за закупуване на кафе, въпросът ми е среща ли се кафе на капсули, защото по брошурите има и нес кафе, което означава, че не се пие само кафе на джезве..
Харесвам маслини Каламата, намират ли се по магазините там или по пазара, борсите и ако някой е купувал, ако може да сподели как се казват.
Друго, което бих искала да си купя е козметика Vichi, ако може да ме насочите от къде бих могла да си купя.

# 197
  • Варна
В петък минахме границата около 6.30- 7.00 часа за около 10 минути. Бяхме 3 коли. На връщане обаче се наредихме около 21.00 часа. За 3 часа бяхме минали около 500 м. И на нас раздаваха вода, бисквитки, сокчета.. Такова нещо не вярвам в България да се случи някога. За съжаление обаче около полунощ по здравословни причини се наложи да изпреварим опашка от около 1км и половина. Пуснаха ни, когато обяснихме за какво става въпрос. До бариерата бяхме и пак чакахме около 40- 50 мин. Много бавно става. Ако не се бе наложило да изпреварим всички, вероятно щяхме да чакаме до събота на обяд. За Малко Търново говоря. Опашката за влиззане в Турция подминаваше Лукойла. Беше невероятен кошмар. Иначе на петъчния пазар имаше по- малко сергии от друг път, вероятно заради праника. Там също можеше да се пазарува в евро и дори беше доста по- изгодно за нас. В обменно бюро в центъра сменяха 1 Евро за 6,25 лири. В Ераста курса беше 6,50. В златарски магазинчета ни предлагаха цена 6,40 за  1 евро. На пазара, както казах беше най- изгодно 1Е- 7 лири. Цените на складовете са вдигнати, както знаете, памперс- гащи 5 бяха 45 лири, юмуш ароматизатор за текстил- 10 лири, юмуш омекотител - 14л,, лимонадата е на същата цена 3.5 е бутилката, стекчето- 36 лири. (12бр.) Аптеките, банките и пощата не работеха, всичко друго работеше с пълна сила.

# 198
Не бъдете така категорични за картите!
Миналата събота теглих от Yapi Credi с карта на Уни Кредит и то, без такси.

# 199
  • вкъщи
Лимонадата в Кипа е 2.75 лири, другите цени не са вдигнати там. Аз от борсите не пазарувам.

# 200
  • Варна
3,15 беше лимонадата в Кипа. Всеки си преценява от къде да пазарува. Преди 2 месеца лимонада в Кипа нямаше, и там имаше празни щандове.

# 201
  • у нас
И в Мигрос е 3,15 лири. На борсата стека е 35лири, значи бутилката излиза по 2,90.

# 202
  • Варна
Във Варна има бюра, които продават (при наличност, но твърдят, че такава се появява) на 32-33 ст. (горе долу същото като 310 лири за 100 лв.). Купуват на30.

Тавекс продължават да продават онлайн, като при 1000 лири (колкото е лимита) с цената на доставката (с Европът), добавката за наложен платеж и застраховка, лирата излиза 30 ст.

Потвърждавам, че лимонадата в Кипа (и Мигрос, респективно), както и в Шок, е на цена 3.15. Поне тази на Улуда. Както и че редовно съм оставала без лимонада, разчитайки на Кипа да си купя. Честно казано, досега на складовете не бяхме търсили друго, освен перилни, почистващи и подобни.
Аз исках два стека, но имаше само стек и 8 бутилки, и тези 8 ми ги сметна по 3 лири.

Вдигнати са цените, и още как. И не би било нормално да е другояче. Все пак засега изостават от спада на лирата.

# 203
Лимонадата  Улудаа от борсата я купих също на 3.15 лири.

# 204
Тази лира ще се качва или ще слиза, моите 1050 ТЛ си стоят и се чудя към средата на септември какво се прогнозира - спад или ?

# 205
  • ямбол
Извинявам се за поредния досаден въпрос ,но на първа страница не открих отговор. Синият пазар (работещ в събота) зад Марги аутлет през седмицата кога работи?

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 23:16 от mari.d

# 206
  • Бургас
Какво общо имат детските помощи с проблема с картата? Веднъж така и при мен в два магазина в Марги аутлет не ми приеха картата, но според мен проблемът беше при тях /може би нещо от устройствата/. После пробвах да платя със същата карта в Кипа и се получи. Трябвало е да пробвате в друг магазин. За справка- по картата не съм получавала никакви помощи

# 207
  • на морето
Днес се видяхме с наши познати от Турция. Живеят в Бурса. Казаха, че там цените не са мръднали, а те имат и магазин за алкохол и пакетирани стоки. Цените в Одрин и Лозенград изкуствено са вдигнати заради бг шопинг маниаците като нас😂

# 208
Днес се видяхме с наши познати от Турция. Живеят в Бурса. Казаха, че там цените не са мръднали, а те имат и магазин за алкохол и пакетирани стоки. Цените в Одрин и Лозенград изкуствено са вдигнати заради бг шопинг маниаците като нас😂
И аз така мисля.Наши приятели ходиха до Бурса юни месец и казаха че цените спрямо Одрин са много по ниски.

# 209
  • у нас
Какво общо имат детските помощи с проблема с картата? Веднъж така и при мен в два магазина в Марги аутлет не ми приеха картата, но според мен проблемът беше при тях /може би нещо от устройствата/. После пробвах да платя със същата карта в Кипа и се получи. Трябвало е да пробвате в друг магазин. За справка- по картата не съм получавала никакви помощи
Беличке,
Скрит текст:
по принцип картите за детските са на ИБ /ако не си я сменил/.И те са само дебитни, с тях не може да се разплаща никъде. Макар че, преди време бях подочула, че картите били нови и можело такова разплащане. Обадих се до кол центъра и операторът ми каза, че с моята не можело, била стара. А картата беше подменена само три месеца преди това. Та, има хора, които се бъркат и ги слагат за разплащане. Но пък възможно е да е бил и друг проблема, в случая.

И аз имах такова подозрение, че цените се качват, заради нас, шопинг маниаците. Joy

Общи условия

Активация на акаунт