Резултат при болест на Даун - тема 3

• 133 317
  • 1 055
  •   2
Отговори
# 720
Здравейте, моята амниоцентеза мина успешно вчера и сега почва дългото чакане за резултата другата седмица

# 721
Здравейте,момичета.Моят проблем е следния-в14г.с съм,след направен ранен скрининг уж всичко беше ок,след прегледа с ехографа ми казаха,че бебето е здраво,измерванията са добри,след кръвните резултати риска беше 1към1100,на 32г.съм било нормален риск.Пристигнаха резултатите по email  и телефона звънна да ми кажат,че имало проблем с доплера-регургитация на трикуспидална клапа...Хмм..Отидох да коментирам с докторката,каза ,че нямало никакъв проблем с клапата,така били 95% от бебетата в тази седмица,викнали че заради риска от Бхс.Разказах на АГ и цялата история му се стори странна.Извинявам се за дългия пост,но на някой друг казвали ли са за проблем с клапа на ранен скрининг,според АГ това е маркер за Даун,иска да чакаме 20г.с и ако и тогава има проблем да направим амиоцентеза,но има цял месец до тогава..

# 722
Здравейте,момичета.Моят проблем е следния-в14г.с съм,след направен ранен скрининг уж всичко беше ок,след прегледа с ехографа ми казаха,че бебето е здраво,измерванията са добри,след кръвните резултати риска беше 1към1100,на 32г.съм било нормален риск.Пристигнаха резултатите по email  и телефона звънна да ми кажат,че имало проблем с доплера-регургитация на трикуспидална клапа...Хмм..Отидох да коментирам с докторката,каза ,че нямало никакъв проблем с клапата,така били 95% от бебетата в тази седмица,викнали че заради риска от Бхс.Разказах на АГ и цялата история му се стори странна.Извинявам се за дългия пост,но на някой друг казвали ли са за проблем с клапа на ранен скрининг,според АГ това е маркер за Даун,иска да чакаме 20г.с и ако и тогава има проблем да направим амиоцентеза,но има цял месец до тогава..

Мисля, че бременността е в твърде ранна седмица, за да се говори за сърдечни проблеми..
На ваше място бих се консултурала с поне още един специалист, не бих чакала до 20та седмица. Ако сте в София, много силно препоръчвам доц. Димитрова - тя е огромен специалист в областта патология на бременността.

# 723
Аз Ви препоръчвам Д-р Румен Маринов!
Той е детски кардиолог, в 13та седмица правих фетална ехокардиография при него и той откри, че едната камера на сърцето е по-голяма. Последва хорионбиопсия и бебето се оказа с Даун. Казвам го по повод предишния коментар на Chobsi16, защото аз имам горчив опит с Димитрова, а пък Д-р Маринов си е специалист точно в тази сфера и не е рано! 🙂
Пожелавам Ви всичко да е наред, късметлийки сме че днес има изследване за почти всичко и щом нещо Ви притеснява по-добре го проверете и си бременейте спокойно! ❤
П.С. Chobsi16 надявам се не ме разбирате погрешно! Не успорвам вашето мнение, нито професионализма на Димитрова, просто давам още една алтернатива! 🙂

# 724
А къде прави прегледи доктор Маринов?

# 725
Момичета, здравейте. Тъй като в Събота ще ми разчетат резултатите, а съм много притеснена, дали мога да Ви помоля за коментар:

Предварително благодаря и успех на всички!

# 726
Мисля, че рискът ти за Даун е по- висок заради възрастта и хормоните- нисък PAPP-A и по-висок bCG- трябва да са около 1. Моят беше доста по-висок със сходни хормони, но аз направих пренатест за мое спокойствие. Ниският PAPP-A се оказа, че е заради плацента превия- по принцип той показва някаква плацентарна недостатъчност. Аз също съм на 38 г., така че рискът винаги е по- висок...

# 727

В София, в Националната кардиологична болница на ул. Коньовица 65 (там работи и с НЗОК) или в МЦ по сърдечно-съдови заболявания на площад Преображение (там е на частно). 🙂

# 728
Извинявайте за въпроса,но имаше ли други индикации за Даун или само уголемена клапа:(

# 729
Извинявайте за въпроса,но имаше ли други индикации за Даун или само уголемена клапа:(

Нухална транслуценция 4,6 мм (при норма до 2,5мм).

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 07:47 от Ntmasdom

# 730
  • Варна
Здравейте , искам да попитам има ли случаи на NT в норма ,но след това установен синдром на Даун ?
В 12+2г.с бях на ФМ , NT е 1,1мм , но лекаря видя някаква бяла точка (така изглежда) в сърчицето , и ми обясни ,че е съединителна тъкан ,която е присъща за деца със синдром на Даун , но щом всичко друго ми е окей да не се притеснявам. Е да ,но се притеснявам. Днес пуснах БХС ,но предполагам ,че заради NT риска ще е малък. Някой имал ли е нещо подобно , според вас да правя ли пренатест ?

# 731
Здравейте , искам да попитам има ли случаи на NT в норма ,но след това установен синдром на Даун ?
В 12+2г.с бях на ФМ , NT е 1,1мм , но лекаря видя някаква бяла точка (така изглежда) в сърчицето , и ми обясни ,че е съединителна тъкан ,която е присъща за деца със синдром на Даун , но щом всичко друго ми е окей да не се притеснявам. Е да ,но се притеснявам. Днес пуснах БХС ,но предполагам ,че заради NT риска ще е малък. Някой имал ли е нещо подобно , според вас да правя ли пренатест ?

NT е само един от маркерите за Даун. Много от маркерите са незабележими до късна седмица. Така че, да, възможно е да излезе нисък риск и да има проблем. Желая ви искрено да не е така и бебче да си е здраво,  възможно е. Възможно е да не е и Даун проблемът. Обсъдете с лекаря възможностите за тестове - както пренаталния, така и хорио биопсия.

# 732
  • Варна
colorful_life Благодаря за отговора.Лекаря каза, че щом е само това , мисли че не е нужен пренатест , а просто в 20г.с да отида на ехокардиография. И съм в чуденка ..

# 733
Simba#  не се чуди а отиди:

В София, в Националната кардиологична болница на ул. Коньовица 65 (там работи и с НЗОК) или в МЦ по сърдечно-съдови заболявания на площад Преображение (там е на частно). 🙂

# 734
При мен също останалите показатели са ок,но заради сърцето задължително ехокардиография и ако се наложи амниоцентеза

Общи условия

Активация на акаунт