Резултат при болест на Даун - тема 3

• 131 501
  • 1 055
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Хасково
Това че при една са се развили нещата добре и е родила живо и здраво бебе, не гарантира такова развитие при всяка. Aumi, ако бях на твое място, бих пуснала пренатален тест. С което не казвам, че бебето ти е със Синдром на Даун. Какво ти каза доктора на прегледа? Не се гледа само БХС. От значение е и коментара на лекаря.
При феталната казаха че ехогравски няма място за притеснения,в предвид годините ми и това че съм пушач резултатът ми щял да е висок,но сега ми казаха да помисля за пренарест който си е скъпичък за мен, но не казаха че е рисково а просто висок резултат

# 1 051
Личното ми мнение е, че всяка бременна трябва да прави пренатален тест. Дори и 20 годишните. Адски е важно. И на дъщерите ми ще го обясня.
А над 35 години си е направо задължително!

# 1 052
Че защо за жените над 35? Доказано е ,че много  често точно при млади майки има генни мутации...
Aumi според мен риска ти е завишен заради възрастта. 
Разказвам на кратко моята история първа бременност на 33 на бхс на ехограф всичко перфектно излизат резултатите от бхс и риск за Даун 1:180 АГ по ФМ ми каза,че не е видяла нищо ама нищо нередно на ехографа ,но все пак пуснах пренатален тест ...при мен проблема идваше от хормоните чхг беше 5.5 а трябва да е около 1...на пренаталния всичко излезе наред...сега моето момиче лежи до мен

# 1 053
Над 35 годишна възраст също има повишен риск за различни проблеми. Яйцеклетките остаряват и качеството им се променя. Разбира се, повечето бременности са си съвсем успешни. Но за лекарите дори само че си над 35  е червена лампа.

# 1 054
На мнението на B2022 съм. А и само се замислете, ако имате дете със Синдром на Даун, например, защото те живеят достатъчно дълго. Вие можете ли да му гарантирате на това дете, че ще сте живи, докато и то? Защото то без вас няма да може.
Иначе всеки решава за себе си. Знам че е скъп тест. Аз не бих го пропуснала, заради годините и на двама ни с мъжа ми и заради личната ни история.

# 1 055

Общи условия

Активация на акаунт