Резултат при болест на Даун - тема 3

• 133 323
  • 1 055
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Аз ехокардиографията ще я направя то е ясно , но още съм 13г.с , и се чудя за пренатеста или да се доверя на бхс и да чакам ехокардиографията.

# 736
Simba, аз не издържах и пуснах пренатест... Иначе и аз ще правя ехокардиография, а ми препоръчаха и втори БХС, но се чудя има ли смисъл, след като съм пуснала прена...Много пари е този тест и пак е с % вероятност.., ако имаш нерви си изчакай ...

# 737
Аз ехокардиографията ще я направя то е ясно , но още съм 13г.с , и се чудя за пренатеста или да се доверя на бхс и да чакам ехокардиографията.

Аз бих ви посъветвала да направите още една фетална, при сертифициран специалист, особено ако първият не е бил такъв. Simple Smile
Кажете, че е заради съмнителни резултати, за да ви вместят по-скоро.

# 738
Здравейте,
Днес ми излезе резултата от амниоцентезата и всичко е нормално и бебка няма синдром на Даун.Вече мога да почна да мисля за име😊

# 739
Браво,това е чудесна новина,вече може да се отпуснете :)Aмниоцентезата къде я правихте?

# 740
Blubs87 поздравления.
Пожелавам ти леко и щастливо бременеене

# 741
Браво,това е чудесна новина,вече може да се отпуснете :)Aмниоцентезата къде я правихте?
Avi_88, в Надежда с една нощувка за да проследят дали всичко е нормално

# 742
  • София / Виена
Здравейте! Днес бях на фетална морфология (22+2 г.с. съм в момента) при АГ-то ми, което ме следи в Бургас (д-р Мануелян), а две седмици по-рано бях отново на фетална морфология в София при д-р Чачева като след прегледа при нея бях на фетална ехокардиография при д-р Маринов (реших две фетални морфологии да направя за моя сигурност). И в 20г.с., и днес в 22г.с. ми казаха, че всичко е наред с малкия юнак и резултатите му са отлични. Това потвърди и кардиологът като каза, че всичко за него е перфектно и малкият разбойник може да го види няколко месеца след като се роди (рутинно като при всяко едно бебе, за да видят как се затварят клапите).
Питането ми е следното: вече в 22-ра седмица и след два такива резултата от феталната морфология, както и отлични данни от ехокардиографията и резултати от БХС за синдром на Даун много ниски (1 над 10 000) според вас има ли смисъл да пускам пренатален тест само за Даун или просто излишно съм се ошашкала? Идеята ми е, че не съм в 10 г.с., а в 22г.с. и вече всичко се вижда много добре на ехографа, никоя от двете лекарки не ме е навеждала на мисълта да пускам такива изследвания и се чудя дали излишно съм се притеснила или не?

# 743
Здравейте! Днес бях на фетална морфология (22+2 г.с. съм в момента) при АГ-то ми, което ме следи в Бургас (д-р Мануелян), а две седмици по-рано бях отново на фетална морфология в София при д-р Чачева като след прегледа при нея бях на фетална ехокардиография при д-р Маринов (реших две фетални морфологии да направя за моя сигурност). И в 20г.с., и днес в 22г.с. ми казаха, че всичко е наред с малкия юнак и резултатите му са отлични. Това потвърди и кардиологът като каза, че всичко за него е перфектно и малкият разбойник може да го види няколко месеца след като се роди (рутинно като при всяко едно бебе, за да видят как се затварят клапите).
Питането ми е следното: вече в 22-ра седмица и след два такива резултата от феталната морфология, както и отлични данни от ехокардиографията и резултати от БХС за синдром на Даун много ниски (1 над 10 000) според вас има ли смисъл да пускам пренатален тест само за Даун или просто излишно съм се ошашкала? Идеята ми е, че не съм в 10 г.с., а в 22г.с. и вече всичко се вижда много добре на ехографа, никоя от двете лекарки не ме е навеждала на мисълта да пускам такива изследвания и се чудя дали излишно съм се притеснила или не?
Вече е късно за такъв тест, прави се до 20 седмица

# 744
Здравейте,
В 12+4 г. с бях на ФМ при д-р Троянчев, гр Пловдив. Той измери Нухална гънка 2,8 и хипопластична Ностна кост 0,5 мм. Оттам ме прати на БХС, за което дадой кръв, но нервите ми не издържаха и в същия ден пуснах и Пренатест само  за Даун, който за съжаление дойде вчера с положителен резултат.
Днес бях ма консултация с проф. Вили Стоянова, проф. по Генетика към Плд мед. университет. Тя ме насочи за амниоцентеза при д-р Василева в Хирургите, Пловдив, или платено- в Селена. Това което ме притеснява е, ще сега съм в 14+1 г. с и трябва да чакам до 16та. А после проф. Стоянова каза, че още 18 дена се чакали резултатите. Но тук таме чета, че може да е до 7 дни? Знаете ли колко време отнема?
Някоя от вас правила ли е Амнио в Селена и при кой доктор?
Чудя се и дали да не се насоча към София....
Кълбо от нерви съм...

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 17:21 от Mama Juju

# 745
Здравейте,
В 12+4 г. с бях на ФМ при д-р Троянчев, гр Пловдив. Той измери Нухална гънка 2,8 и хипопластична Ностна кост 0,5 мм. Оттам ме прати на БХС, за което дадой кръв, но нервите ми не издържаха и в същия ден пуснах и Пренатест само  за Даун, който за съжаление дойде вчера с положителен резултат.
Днес бях ма консултация с проф. Вили Стоянова, проф. по Генетика към Плд мед. университет. Тя ме насочи за амниоцентеза при д-р Василева в Хирургите, Пловдив, или платено- в Селена. Това което ме притеснява е, ще сега съм в 14+1 г. с и трябва да чакам до 16та. А после проф. Стоянова каза, че още 18 дена се чакали резултатите. Но тук таме чета, че може да е до 7 дни? Знаете ли колко време отнема?
Кълбо от нерви съм...
                                  Здравейте,този пренатест да не би да е дал фалшив резултат?Има го като вероятност 2% макар.Защото на мен в 12-13г.с.ми измериха НТ-3,2 мм.един път,а на второто мнение дори 3,9 мм.също с хипопластична ностна кост.Направих и аз пренатест само за Даун и показа отрицателен резултат.Амниоцентезата е отказах,но във вашия случай,препоръчвам да е направите,поне ще ви покаже на 100%има ли нещо.Та,родих си здраво детенце.Силно се надявам и при вас да е така.❤

# 746
Здравейте,
Кълбо от нерви съм...

Направете хорионбиопсия! Аз я направих в 12та седмица точно за да не губя време... ❤ Стискам палци всичко да е наред!

# 747
За съжаление никой не  ми я предалга, понеже вече съм 14+3 г.с. Ще трябва да е амнио. Като цяло се насочвам вече към Майчин дом или болница Надежда. Разбрах, че правят и по-бързи (не много обширни) тестове, които включват и Даун. Те се правят с/у заплащане, но излизат за около 4-5 дена.
Ако някой може да даде препоръка за доктор/боница в София?....

Здравейте,
Кълбо от нерви съм...

Направете хорионбиопсия! Аз я направих в 12та седмица точно за да не губя време... ❤ Стискам палци всичко да е наред!

# 748
Аз правих амниоцентеза в Болница Сердика в София при д-р Стратиева. Амниото беше на 19ти сутринта, пробата я изпратиха в лаборатория геника и на следващия ден следобяд имах резултат. Платихме 200 лв на лабораторията.

Трудно е да се чака до 16 гас,но при нас това беше единствения вариант. Нямахме вариант за хорионбиопсия, тк имаше съмнения за проблеми в плацентата, а не в плода.

За съжаление никой не  ми я предалга, понеже вече съм 14+3 г.с. Ще трябва да е амнио. Като цяло се насочвам вече към Майчин дом или болница Надежда. Разбрах, че правят и по-бързи (не много обширни) тестове, които включват и Даун. Те се правят с/у заплащане, но излизат за около 4-5 дена.
Ако някой може да даде препоръка за доктор/боница в София?....

Здравейте,
Кълбо от нерви съм...

# 749
Здравейте,
Кълбо от нерви съм...
Здравсти мама Juji.
Аз направих амниоцентеза в Селена през януари месец при доктор Ненев/казаха, че амниоцентезите ги правят само Матев и Ненев/
Ще ти струва с направление около 750 лева. Добри специалисти са, няма да имаш проблем. Аз направих амниоцентеза в 17 седмица, резултата от краткия ДНК амализ излезе за около седмица, а дългия подробен хромозомен анализ излиза за около три седмици.
При мен се оказа Даун. Ако не знаеш какво и как да постъпиш след това ми пиши за да се чуем и да ти разкажа за вариантате за аборт по медицински причини в Пловдив.
Стискам палци всичко да бъде наред при теб

Общи условия

Активация на акаунт