Резултат при болест на Даун - тема 3

• 133 227
  • 1 055
  •   1
Отговори
# 585
Галя, от БХС ли имаш лош резултат? Стискаме палци за успех!!

# 586
  • Горна Оряховица
Галя, от БХС ли имаш лош резултат? Стискаме палци за успех!!
Не,пренатален тест в НГЛ.Блсгодаря!

# 587
Охх знаем какво ти е в момента ❤ Отиди и на второ-трето мнение, от кой град си? Ако можеш ела до София и да те видят Чавеева, Димитрова, Стратиева... при такива спешни случаи приемат веднага без записан час преди 1 месец! Аз като им звънях (за същия проблем) ме приеха веднага още на същия ден и всичките потвърдиха проблема, а Стратиева ми направи хорионбиопсията. Щом имаш проблем с хориона просто се консултирай с повече специалисти може пък някой да успее...
Да живееш така в ужас и неведение още 5 седмици... 🥺 ще намериш най-доброто решение просто трябва бутане ❤

# 588
  • Горна Оряховица
Охх знаем какво ти е в момента ❤ Отиди и на второ-трето мнение, от кой град си? Ако можеш ела до София и да те видят Чавеева, Димитрова, Стратиева... при такива спешни случаи приемат веднага без записан час преди 1 месец! Аз като им звънях (за същия проблем) ме приеха веднага още на същия ден и всичките потвърдиха проблема, а Стратиева ми направи хорионбиопсията. Щом имаш проблем с хориона просто се консултирай с повече специалисти може пък някой да успее...
Да живееш така в ужас и неведение още 5 седмици... 🥺 ще намериш най-доброто решение просто трябва бутане ❤

Аз съм в Майчин дом в София.Ще пробвам там сега,а после ще мисля ако не стане.

# 589
  • Горна Оряховица
На ехограф видяха нухална гънка 6 ММ и липса на носна костица.Взеха проба,дано е успешно изследването.Предполагам,че ще правя аборт после пак в МД.

# 590
Мила galq, много ми е мъчно, че ти се е стоварило това на главата Sad Поне си в ръцете на много добри специалисти! Стискам палци и желая възможно най-добро развитие на нещата!

# 591
  • Горна Оряховица
Мила galq, много ми е мъчно, че ти се е стоварило това на главата Sad Поне си в ръцете на много добри специалисти! Стискам палци и желая възможно най-добро развитие на нещата!

Благодаря!

# 592
Здравейте.Да попитам само мога ли да се доверя изцяло на резултатите от хорионбиопсия?Предстои ми такава.

Аз отказах хорионбиопсия, и в крайна сметка се оказа че съм с плацентарен мозаицизъм и кръвоизлив в плацентата - причини за висок риск на бхс и пренатеста. Амниоцентезата показа здраво бебе , поне без хромозомни аномалии де ..
това от личен опит
А на една приятелка бхс, пренатест и хорионбиопсия - даун, а на амниоцентезата - здраво. В крайна сметка се оказа здраво, но не си спомням дсли имаше промени на ехо Confused

# 593
  • Горна Оряховица
За съжаление се потвърди всичко,аборта е утре в 13 г.с. +1.

# 594
За съжаление се потвърди всичко,аборта е утре в 13 г.с. +1.

Съжелявам Cry

# 595
Здравейте. В 12 + 6 г.с. ми излезна 1:9 за Даун. Правих веднага неитвазивен тест с ДНК фракция 8% на бебето. Излезе отрицателен за Даун, Едурас и още нещо.Колкото по-голяма е фракцията толкова по сигурни резултати. Смелост, вяра и кураж 🤗🤗🤗
Здравейте всички!
Изчетох почти всички теми и мнения и се притесних още повече за своите резултати. Днес ми излязоха и резултатите за Даун ми изглеждат притеснителни. Пратих ги на гинеколожката си и тя каза, че резултатите ми са 3 пъти по-добри от тези за моята възраст (на 31 години съм). Излиза ми високо отклонение на биохимичния риск и не знам кой-показател е по-важен/най-важен. В момента съм в 11 седмица и 6 дни, изследването ми направиха вчера.
Може ли за мнение и за тълкуване на резултатите, че вече се подърквам? Disappointed Cold Sweat

Аз не виждам нещо притеснително... Моят биохимичен риск беше 1:28, пък бебо си е здрав. Точно хормоните, според мен, са най-ненадеждният показател. Винаги можеш да си направиш неинвазивен тест за пълно спокойствие Simple Smile

# 596
Момичета може ли да дадете едно мнение, знам че положението е зле заради високата стойност на free-bcg

# 597
Здравейте! В 20+4г.с съм и вчера бях на ФМ, къде доктора ме хвърли в дълбокото. До сега всичко с бебо изглеждаше наред. На БХС в 13.г.с беше измерена 1.66 NT, комбиниран риск за Даун 1:3900, другите 1:100000. До сега на всеки преглед съм минавала без притеснения, до вчера. Всичко с бебо изглеждаше наред, сърце, стомах, с размерите върви 2-3дни назад, което не е нещо фрапантно, но доктора измери няколко пъти NF 6.99 и каза че е задебелена нухалната гънка и ме насочи към най-базовия неинвазивен тест, за да се изключи Даун. Ама аз сега откачам. Днес съм при следящата АГ, за събота си записах час във Фемина за още една ФМ, преди да пускам тестове. Опитвам се да съм спокойна, че всичко друго е наред, което е положително. Някоя от вас да се е сблъсквала с подобно нещо? Малко ми дойде като гръм от ясно небе, тъй като и БХС и всички УЗ, които съм минала до сега са били добри.

# 598
Здравейте! В 20+4г.с съм и вчера бях на ФМ, къде доктора ме хвърли в дълбокото. До сега всичко с бебо изглеждаше наред. На БХС в 13.г.с беше измерена 1.66 NT, комбиниран риск за Даун 1:3900, другите 1:100000. До сега на всеки преглед съм минавала без притеснения, до вчера. Всичко с бебо изглеждаше наред, сърце, стомах, с размерите върви 2-3дни назад, което не е нещо фрапантно, но доктора измери няколко пъти NF 6.99 и каза че е задебелена нухалната гънка и ме насочи към най-базовия неинвазивен тест, за да се изключи Даун. Ама аз сега откачам. Днес съм при следящата АГ, за събота си записах час във Фемина за още една ФМ, преди да пускам тестове. Опитвам се да съм спокойна, че всичко друго е наред, което е положително. Някоя от вас да се е сблъсквала с подобно нещо? Малко ми дойде като гръм от ясно небе, тъй като и БХС и всички УЗ, които съм минала до сега са били добри.

Здравей, не съм много компетентна, но доколкото знам нухалната гънка се измерва до 13+6г.с. Не знам защо в 20 седмица отново са я мерили, но не смятам, че е показател в толкова късна седмица. Аз бих потърсила второ мнение и бих пуснала неинванзивен тест. Надявам се и другите момичета да се включат с по - компетентни мнения от моето.

# 599
Доколкото разбрах от това, което четох е 11-13 седмица се мери NT нухална транслуенция , а след това 18-23г.с. NF нухална гънка, което явно е различно нещо.

Здравей, не съм много компетентна, но доколкото знам нухалната гънка се измерва до 13+6г.с. Не знам защо в 20 седмица отново са я мерили, но не смятам, че е показател в толкова късна седмица. Аз бих потърсила второ мнение и бих пуснала неинванзивен тест. Надявам се и другите момичета да се включат с по - компетентни мнения от моето.

Общи условия

Активация на акаунт