Резултат при болест на Даун - тема 3

• 131 555
  • 1 055
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте отново!

Тъкмо се върнах от хорионбиопсия - беше доста по-лека процедура  отколкото си представях. Почти никаква болка (местна упойка) - моят съвет е просто да не гледате, гледайте си някъде в тавана, минава за 1 минута и по-малко.

Екипът беше чудесен, много мили лекари.  Преди това ми гледаха всичко на скан около половин час, най-вече сърцето за да видят дали има проблеми защото когато нухалнаъа гънка е завишена, понякога това може да значи сърдечни проблеми. Но всичко изглеждаше нормално.

Взеха доста материал и казаха че не само ще изследват опрвделнат хромозома за Даун (резултати до 5 работни дни), но и всички хромозоми той като е няма смисъл да хабят материала и е добре да имаме повече информация (разултати до 20 дни).

Ще ви кажа другата седмица.

# 796
Здравейте!

Резултата от хорионбиопсията показа, че бебчето ми е здраво! 🙏🙏🙏🙏🙏

Галина

# 797
Страхотно ! Леко бременеене 🥰

# 798
Здравейте момичета, ще се радвам на вашите мнения, понеже съм доста притеснена.На ранния БХС в 12 г.с измериха НТ - 2.5 мм., на втората фетална - 22 г.с пак излезе завишена около 6 мм.Та на сама глава реших да пусна НИПТ и още чакам резултата.Притеснява ме това че вече съм в почти 25 седмица и е доста късно за каквото и да било.Прикачвам снимка от ранния БХС

# 799
Какво те е притеснило? Не знам каква трябва да е в 22 г.с. но всичко изглежда добре?

# 800
Аз също не разбирам кое ви притеснява, само НТ ли? Досега сте имала две фетални морфологии, някакви други проблеми откриха ли?
2.5мм е нормална големина, а и изчислените рискове са ниски.
Но не знам защо още тогава не сте пуснала допълните изследвания щом сте била притеснена?
Иначе, ако излезе сега някоя аномалия, то мисля, че не е късно за аборт по медицински причини.

# 801
Всичко друго е добре,но тази леко увеличена НТ ме притесни.Доктора натърти няколко пъти,  че само по едно нещо няма как да се разбере, но все пак има някакъв риск.Незнам дали е възможно заради едър плод да се вижда увеличена?Моя е вината че още на първия БХС не пуснах генетични изследвания и сега само го мисля докато излезе резултатът Sad

# 802
Най-вероятно всичко ви е наред! Изобщо не го мисли и си изчакай спокойно резултата.

# 803
Всичко друго е добре,но тази леко увеличена НТ ме притесни.Доктора натърти няколко пъти,  че само по едно нещо няма как да се разбере, но все пак има някакъв риск.Незнам дали е възможно заради едър плод да се вижда увеличена?Моя е вината че още на първия БХС не пуснах генетични изследвания и сега само го мисля докато излезе резултатът Sad

Ама тя не е леко увеличена, нормална е. До 3.5мм е нормално. След като лекарят нищо друго не е открил, най-вероятно няма никакъв проблем.
И на моя беше 2 и нещо и абсолютно нищо му няма.

# 804
Всичко друго е добре,но тази леко увеличена НТ ме притесни.Доктора натърти няколко пъти,  че само по едно нещо няма как да се разбере, но все пак има някакъв риск.Незнам дали е възможно заради едър плод да се вижда увеличена?Моя е вината че още на първия БХС не пуснах генетични изследвания и сега само го мисля докато излезе резултатът Sad

Ама тя не е леко увеличена, нормална е. До 3.5мм е нормално. След като лекарят нищо друго не е открил, най-вероятно няма никакъв проблем.
И на моя беше 2 и нещо и абсолютно нищо му няма.

Дай Боже и при мен всичко да е наред ! Аз разбрах че нормата е до 3 мм, но тук пише друго, така че се надявам притесненията да са били напразни.

# 805
Да, има различна информация. Около 2.2 е средната стойност, вашето изобщо не е чак толкова високо. Но в този етап на бременността, вече ехографските изследвания могат да ви дадат доста информация, все пак НТ не е единствения маркер за откриване на аномалии. Ако никой доктор нищо притеснително не е видял, то най-вероятно всичко си е наред.

# 806
Да, има различна информация. Около 2.2 е средната стойност, вашето изобщо не е чак толкова високо. Но в този етап на бременността, вече ехографските изследвания могат да ви дадат доста информация, все пак НТ не е единствения маркер за откриване на аномалии. Ако никой доктор нищо притеснително не е видял, то най-вероятно всичко си е наред.

На втората фетална нормата била 6 мм.
При мен измериха 5.9, после ходих на второ мнение - там пък беше 6.3, но доктора каза че върви доста едро и най-вероятно е от това.Но като ти вкарат веднъж филм в главата, няма как да не го мисли човек Simple Smile А и казаха че имало случаи в които на ехографа нищо притеснително не се вижда, а в крайна сметка се ражда с проблем, което е доста тъжно.
Все пак гледам да мисля положително !

# 807
При сина ми беше в норма нт на скрининга в 13гс. След това около 20гс я измериха над нормата, по спомен беше 6.3, забравила съм с точност. От там ме вкараха в страшен филм и правих 3 морфологии при различни доктори. На едно място ми казваха, че плода е едър, на друг, че е дребен. В крайна сметка се оказа, че наистина е над нормата, но нямаше никакви други признаци на аномалии. Родих си нормално, 4кг здраво бебе, не съм правила нипт, в 22гс и да бях направила в толкова напреднала бременност дори не ми се мисли какво трябваше да направя. Много се бях притеснила, въпреки че няколко доктора му казаха, че по-скоро няма за какво да се притеснявам. Освен това ми казаха, че при напредваща бременност вече този маркер става по-труден за измерване и не дава толкова точна информация. Една от докторките, която ми прави ФМ каза, че трябва да е в точно определена позиция бебето, за да е точно измерването. Накрая просто спрях да го мисля и си казах, че всичко ще е наред. Пожелавам ви здраво бебче и по-малко притеснения!

# 808
Здравейте, може ли да коментирате резултатите Пт БХС. Втора бременност, без някакви усложнения при предишна и при тази. Бях в 12+5, но апаратът ме показа 13+5.
НТ=2,46, но сега ме притесниха кръвните и вероятност 1:157

# 809
Здравейте, може ли да коментирате резултатите Пт БХС. Втора бременност, без някакви усложнения при предишна и при тази. Бях в 12+5, но апаратът ме показа 13+5.
НТ=2,46, но сега ме притесниха кръвните и вероятност 1:157

Според мен риска е висок.Защо не пуснете едни генетични изследвания за ваше успокоение.Какво ви съветва АГ ?
Стискам палци всичко да е наред !

Общи условия

Активация на акаунт