1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 326
  • 483
  •   1
Отговори
# 345
  • До хладилника, който обичам

- снимки на децата - в плик до НС по предложения начин. Освен това, същите снимки - на плакат. Пращат се по имейл на който ще се заеме с това. В Адобе да се направят, да се изпринтят плакати (може и по-малки, във фотостудиата максимално голям размер, мисля, че беше 48х60 или нещо от сорта). На един голям плакат (на всяко шествие в отделните градове) - тези снимки, над тях - подходящ слоган, под тях - място за добавяне на нови, хартиени снимки. За слоган, от тук прочетеното, аз предлагам да е "Децата на България - за по-добро бъдеще!" или нещо подобно.

Бу, откъде толкоз пари, мари мацка newsm78
Един малък постер (там, как беше 48х60) ще е 1-2-3 лв, вярвам, че едно 10-ина майки могат да си позволят това.

Големият плакат със снимки - винаги има вариант да се закачат обикновени снимки на картон с по-голям размер (70х100).

# 346
Донибони, въпросът на Адара е резонен. Трябва да помислим в/у това. Не е честно спрямо осигурения родител.

# 347
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
[

Писмото е за осигурени лица, така както си описваш положението спадаш към неосигурените  Confused, независимо от бащата на детето, исканията за % от заплатата на майката и бащата /80%/ са за осигурените лица, като и минимума от 250лв
Е да де, ами ако майката е осигурена, а бащата не е? Няма ли да е малко нечестно, въпреки, че работи и се осигурява тази майка да взима майчинство като неосигурена? Това имах предвид- ако само единият родител е осигурен, според нашите искания, какво майчинство ще взима?

# 348
Здравейте момичета,
Два дни без нет и не мога да ви изчета Simple Smile

Както и да е ...... НАСИНДА....аз съм от Люлин....ако искаш компания за разлепване на Инфо насреща съм....пиши ми на лични

Това със снимките е страхотна идея.....аз съм за......
Но е добре ИНИЦИАТОРИТЕ да уточнят ......например.....на 1 .07 правим това....това и това.....за да не се размиват нещата.
Да се разберем последно за София ....дата, час, маршрут
Да може да се организираме навреме Simple Smile
Да пуснем инфото и в отчетни..... кой,когато и където си прекарва приятно времето......Освен това имаме и други познати....по площадки и градинки Simple Smile ..... да си освободят съответно деня и да си организират транспорт Simple Smile

Някой преди 4-5 страници пита за предеването на Карбовски.... сори ама съм зле с имената......предаването се казва Отечествен Фронт Simple Smile.... колко мъдро...... беше за онова бебе което някой беше оставил на цветарката пред Св. Седмочисленици на великден...
и за това как РОМИТЕ раждат заради парите....и как като спрат да ги взимат си зарязват децата в домовете......или на произвола на съдбата..Как НИЕ плащаме за да живуркат ромите/с данъците които внасяме/ и как реално ние отглеждаме децата им зарязани в ДОМОВЕТЕ/ пак с данъците които внасяме/.......Та мисълта ми е.....Карбовски е наясно .....задава въпросите на място и по подходящия начин.....ако някой успее да го издири...... той е с нас.....Поне ако съдя по предаването......Абе с две думи..... НАПРАВО МИ НАПЪЛНИ ДУШАТА....Ако беше наблизо щях да го РАЗЦЕЛУВАМ Simple Smile

# 349
  • на кой му пука, майна
Донибони, въпросът на Адара е резонен. Трябва да помислим в/у това. Не е честно спрямо осигурения родител.

Аз просто разясних какви са исканията в писмото, нали това беше целта да разграничим осигурените от неосигурените.

Адара, единия вариант е след като забременееш да се самоосигуряваш 6 месеца, за да получиш 250лв. минимум

Ине, за какво да се помисли ? Варианта е да се прехвърли майчинството на бащата, за да се взима минимума 2г. Не може да мислим за вся и всьо, сори, ако съм засегнала някой. Но както и да въртим и сучим все ще има ощетени  Confused

# 350
  • на кой му пука, майна
[

Писмото е за осигурени лица, така както си описваш положението спадаш към неосигурените  Confused, независимо от бащата на детето, исканията за % от заплатата на майката и бащата /80%/ са за осигурените лица, като и минимума от 250лв
Е да де, ами ако майката е осигурена, а бащата не е? Няма ли да е малко нечестно, въпреки, че работи и се осигурява тази майка да взима майчинство като неосигурена? Това имах предвид- ако само единият родител е осигурен, според нашите искания, какво майчинство ще взима?

Ако майката е осигурена е друг въпрос, взима минимума

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 15:20 от doniboni

# 351
   Може би ако единият е осигурен независимо кой от двамата родители, майчинството да е 80%от заплатата на осигурения или минимума.тоест % от дохода на единия родител(осигурения)

# 352
  • на кой му пука, майна
Адара, не може без да си внесла осигуровки да чакаш после да ти се върне нещо, ако искаш да получаваш поне минимума, най-малко трябва да се самоосигуриш преди това.   bouquet

# 353

Може би ако единият е осигурен независимо кой от двамата родители, майчинството да е 80%от заплатата на осигурения или минимума.тоест % от дохода на единия родител(осигурения)
[/quote/]

Ето това ме интересуваше! Щом майчинството ще е обвързано със общия семеен доход, би трябвало и да е процент от него или минимума. Ако аз съм неосигурена, а мъжа ми се осигурява на 700лв. майчинството да е  - 350 защото (0+ 700)/2=350, а ако се осигурява на мин р. заплата да се дава минимума или малко по-малко. Няма да е редно да е % от заплатата на осигуряващия се, да е от общия доход на семейството.

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 15:22 от adara

# 354
Адара, не може без да си внесла осигуровки да чакаш после да ти се върне нещо, ако искаш да получаваш поне минимума, най-малко трябва да се самоосигуриш преди това.   bouquet
Ами аз не искам нищо за себеси, но в крайна сметка трябва да се изясни и този въпрос защото има доста майки в това положение.
А на мен ми трябваха 2 или 3 месеца за майчинство от 160лв, та не е в това проблема

# 355
  • на кой му пука, майна
Момичета, не сме доизкосурили нещата, май  Rolling Eyes

Имам един въпрос
Ако една жена иска да получава майчинство като осигурено лице, може ли да се самоосигурява 6 месеца или трябва да се води на работа 6 месеца преди раждането или и двете важат по закон ?

# 356
Аз не говоря толкова за осигурени и неосигурени, а най-вече за тези пусти 6 месеца стаж преди болничния за излизане по майчинство. Естествено, че сумата над 200 лева е много по-човешка и съм съгласна...Но аз например съм към т.н "свободни професии", работя на граждански договори за по 3-4 месеца, после 1-2-3 оставам без работа, след което пак за по 2-3-4 работя на друго място. Имам хуманитарно образование, пазарът не предлага на всички постоянна работа в офиси и по чиновнически бюра да речем. Е - как да им представя на социалните документи, че съм "вързана" за някоя фирма, че да ми се отпуснат парите за 2 години! И ако не си намеря устойчива работа до към 35-6тата си година да не си ли планирам дете? Сега съм на 27 и имам едно, което 2 години отглеждам с помощта на майка ми. Едва ли някой си планира дете според това дали една или две години ще получава майчинство, но все пак....Изискването 6 месеца да си работил на едно и също място малко не е адекватно на глобалния пазар на работните места, в който част от нас се движат. Ако за една година съм работила 6 месеца, но не последователни и при различни работодатели, а съм си плащала осигуровките за 12 месеца - защо да не получавам 2години майчинство...Убедете ме някяк, че и за това не съм права, иначе за сумата съм малко по-съгласна...

Разбирам те bowuu

Само искам да кажа, еч на граждански договор се удържа само здравна осигуровка, доколкото знам, а за фонд`майчинство` нищо, доколкото ми е известно, може и да не съм права, провери пак.

# 357

[/quote/]

Ето това ме интересуваше! Щом майчинството ще е обвързано със общия семеен доход, би трябвало и да е процент от него или минимума. Ако аз съм неосигурена, а мъжа ми се осигурява на 700лв. майчинството да е  - 350 защото (0+ 700)/2=350, а ако се осигурява на мин р. заплата да се дава минимума или малко по-малко. Няма да е редно да е % от заплатата на осигуряващия се, да е от общия доход на семейството.

Адара и в писмото е казано - семеен доход, значе точно така, ти като имаш доход нула, значи майчинство трябва да взимаш въз основа на заплатата на мъжа ти Peace

# 358
Четох, четох, изчетох си четенето Grinning Wink
И искам да споделя.
Според моите разбирания, идеята майчинството да е % от брутната заплата, но с определен долен праг (заради тези хиляди мами, които са осигурявани на минималната р.з.) ми се струва най-справедлива. Пак повтарям, това е лично мнение...
А що се отнася до разпространение на инфо-то за протеста (в различните градове) - аз лично ще поставя инфо-постер на таблото за инфо-та в Детската градина на сина ми. Мисля, че това могат да направят и много други мами, тъй като не всички следят новините (местните или националните), четат пресата, имат нет или подобни
 Peace Wink

# 359
Момичета, не сме доизкосурили нещата, май  Rolling Eyes

Имам един въпрос
Ако една жена иска да получава майчинство като осигурено лице, може ли да се самоосигурява 6 месеца или трябва да се води на работа 6 месеца преди раждането или и двете важат по закон ?

Нека някоя мама -счетоводителка да каже, обаче ми се струва, че само от `ТРУДОВИЯ` договор се взимат осигуровки за майчинство. За гражданския съм сигурна, че не се внася нищо за майчинството, защото от работата съм взимала и хонорари с граждански договор и освен ДУБЛИРАНЕТО #Cussing out на здравните осигуровки друго не ми взимат. Гадовете по от всеки договор скубят за здравни, нищо че съм на трудов #2gunfire Поне на държавен лекар да ходех, да не ме е яд #2gunfire

Четох, четох, изчетох си четенето Grinning Wink
И искам да споделя.
Според моите разбирания, идеята майчинството да е % от брутната заплата, но с определен долен праг (заради тези хиляди мами, които са осигурявани на минималната р.з.) ми се струва най-справедлива. Пак повтарям, това е лично мнение...
А що се отнася до разпространение на инфо-то за протеста (в различните градове) - аз лично ще поставя инфо-постер на таблото за инфо-та в Детската градина на сина ми. Мисля, че това могат да направят и много други мами, тъй като не всички следят новините (местните или националните), четат пресата, имат нет или подобни
 Peace Wink

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт