1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 169
  • 483
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Искате ли една тъжна статистика за прираста на населението в България?

Общ естествен прираст за 2005 г.:    -  5.2%
Прираст при ромите                       :   +15%
Прираст при етническите турци   :   +  7%
Прираст на етнически българи     :   сетете се сами

И още, при средно 60-70 хиляди живородени деца годишно, едва 20 000 са българчета!

Е как няма да е така, като нашите пари отиват за тях - те са безработните и социално слабите; и са превърнали в бизнес раждането на деца  #Cussing out е как няма да е така като такава ни е държавната политика - стимулира ги с помощи да раждат... с една дума си ги развъждаме и скоро ще сме малцинство в собствената ни държава ...  Close

# 46
  • Ботевград
Аз искам да имаме, ако даде Господ три деца, но дано да успеем, тази статистика е потресаваща!
Ужас!
Аз ще участвам с писма до кмета на Ботевград, Правец и Етрополе!
И с подкрепа на митинга Simple Smile

# 47
Аз ще участвам с писма до кмета на Ботевград, Правец и Етрополе!
И с подкрепа на митинга Simple Smile

Супер! Ще направим текста тези дни и в понеделник предлагам да ги разпращаме.
Майки от други градове, хайде, присъединявайте се!

# 48
Ами аз като представител на Сандански, може да изпратя писма до кмета на Сандански, Петрич и Благоевград.
Поне тези гррадове са ми в региона......така, че разчитайте на мен!

# 49
  • на кой му пука, майна
ДониБони, вярно е, много го дъвкахме, но там ни засипаха с разни цифри и статистики, всичко написано от СПЕЦИАЛИСТИ по логичен ред стигат до извода, че пари няма и убеждават и нас в това. Друго е в нета, друго е на място като застанеш пред 5 министъра и още куп защитаващи ги, а ние сме само 4 Thinking За сведение на срещата бяхме около 30 човека общо, от които само 2 дами плюс Христина Христова застанаха в наша подкрепа. Всички други бяха на мнение - да, ама и почваха да вадят цифрите #Cussing out

Знам, че е така  Grinning. Когато застанеш лице в лице с такива хора мозъка блокира, което си е нормално. Но след като мине стреса, на следващите срещи съм сигурна, че ще се отпуснете и ще можете да им се опрете и опровергаете  Grinning

А Инето, като икономист е много полезна  Peace

# 50
Lss, значи ако имаш възможност ще отидем заедно до общината. Само да питам за текста на молбата за протест-има ли го готов от миналия път? Защото аз нямам идея как трябва да е формулиран.
Другото, което исках да кажа-аз нямам почти никакви контакти с медиите в Пловдив. Познавам лично шефа на Пловдивска обществена телевизия само. Той обаче май има и предаване по Евроком Пловдив-Референдум май се казваше. И с това се изчерпват контактите ми. Та за алармиране на медиите за протеста мога само с това да съм полезна примерно.
И също така мисля, че този път можем да отворим дума по точките за профилактика на стерилитета и подпомагане но стиршлншти двжйки и осиновяването. В крайна сметка това има много общо с демографската криза.

# 51
Искате ли една тъжна статистика за прираста на населението в България?

Общ естествен прираст за 2005 г.:    -  5.2%
Прираст при ромите                       :   +15%
Прираст при етническите турци   :   +  7%
Прираст на етнически българи     :   сетете се сами

И още, при средно 60-70 хиляди живородени деца годишно, едва 20 000 са българчета!

Е как няма да е така, като нашите пари отиват за тях - те са безработните и социално слабите; и са превърнали в бизнес раждането на деца  #Cussing out е как няма да е така като такава ни е държавната политика - стимулира ги с помощи да раждат... с една дума си ги развъждаме и скоро ще сме малцинство в собствената ни държава ...  Close

Сигурно съм изпуснала нишката, но може ли някой да ми обясни какви стимули се предвиждат за многодетните семейства? И как се прави разлика между добросъвестните многодетни родители и тези, които раждат за бизнес с помощите?
Защото ако само се ужасяваме от статистиката, а не превърнем многодетното семейство в преобладаващ модел за българските семейства, данните ще стават все по-ужасяващи.

# 52
Цвета, колкото и гадно да звучи май циганите са недобросъвестните родители дето раждат по 10 деца заради помощите. За съжаление това няма как да се каже в прав текст, защото ще ни изядат с парцалите.
Иначе едно време доколкото си спомням многодетните семейства бяха на почит. Даже жилища им отпускаше безвъзмездно държавата.

# 53
Точно затова идеята не е да се увеличават детските и майчинството, а да се предоставят преферции за децата при определени услуги. Учебниците - на минимална цена, спорт, здравни изследвания - на минимална цена, лагери, школи по изкуство - на минимална цена. А не да ми дадат по 18 лв. да се чудя кое по-напред за децата, а на недобросъвестния родител - същите пари за ракия. Нарочно не посочвам етноси, защото такива родители се срещат сред всички етнически групи. Според мен, колкото по-малко пари на ръка се дават, толкова по-малко ще се стимулира раждаемостта за бизнес. И колкото повече облекчения при отглеждането на децата има, толкова повече ще се поощрява желанието за много деца на добрите родители.
Не знам дали се изразих ясно, но според мен трябва промяна в цялостната философия на помощта на държавата за отглеждане на деца, а не промяна в конкретните числа.

Последна редакция: чт, 08 юни 2006, 13:06 от цвета

# 54
Точно затова идеята не е да се увеличават детските и майчинството, а да се предоставят преферции за децата при определени услуги. Учебниците - на минимална цена, спорт, здравни изследвания - на минимална цена, лагери, школи по изкуство - на минимална цена. А не да ми дадат по 18 лв. да се чудя кое по-напред за децата, а на недобросъвестния родител - същите пари за ракия. Нарочно не посочвам етноси, защото такива родители се срещат сред всички етнически групи. Според мен, колкото по-малко пари на ръка се дават, толкова по-малко ще се стимулира раждаемостта за бизнес. И колкото повече облекчения при отглеждането на децата има, толкова повече ще се поощрява желанието за много деца на добрите родители.
Не знам дали се изразих ясно, но според мен трябва промяна в цялостната философия на помощта на държавата за отглеждане на деца, а не промяна в конкретните числа.

А аз мисля, че трябва да се работи и в 2-те посоки.
Давай конкретни предложения за социални услуги, аз (а и много други от нас) за съжаление не съм наясно точно с тези неща. Защото по въпроса с многодетните семейства, близнаци, тризнаци и породени деца трябва точно на това да се наблегне.

# 55
Цвета, идеята е по-високо майчинство да взимат работещите и осигурени майки. Тези дето чинно си плащат данъците. И на базата на осигурителния доход да се изчислява майчинството. Аз поне не познавам циганка, която да се осигурява, така че няма опасност те да намажат дет се вика. То и затова не им изнася на управляващите нашето предложение де.

# 56
  • на кой му пука, майна
Наистина трябва да се работи в 2-те посоки, но все пак трябва да се дават и пари на ръка, защото майчинството включва майката и детето /което е смешно с тези 160лв, та те не стигат само за детето, а какво остава за майката /

# 57
  • Ботевград
А, само се сетих, че писмата до кметовете, които ще изпращаме не е лошо после да направим един поменник с входящи номера, за да не се изгубят мистериозно по пощите Simple Smile

# 58
Аз мисля че и по-рано изразих идеята.
Когато са примерно повече от две деца от там нататък да се дават купони (вместо майчинство във вид на пари) за памперси, за бебешка храна, за дрешки. Хем ето ти нови работни места, хем няма да има злоупотреби с превръщането на раждането в бизнес. Може и да не е цялото, а част от майчинството получено под такава форма. Да прецакани ще са българските майки, но като че ли няма оправия докато не се спре това роене на роми и турци, колкото и расистко да звучи. А докато другите етноси раждат повече от българите пари за нас все няма да има. По-лошо накрая ще се загубим като нация.  Thinking

# 59
  • ПАЗАРДЖИК
Момичета, ние в Пазарджик, ще се опитаме да организираме протест, но никоя от нас не е наясно как точно се организира и как протича подобно мероприятие - като подписка, шествие или.... За това молим за помощ. Писмо до кмета и ние ще изпратим. Имаме и още една идея, тъй като форумките сме малко, да обявим по радиото за протеста и да залепим нещо като обява пред детската кухня, където се събират много майки, които могат да ни подкрепят.

Общи условия

Активация на акаунт