1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 277
  • 483
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, не бъркайте училищните настоятелства с родителски комитети по групи. Настоятелите следят за всички средства, изразходвани от градината, а комитетите - само за парите, събирани в групата на детето.
Коала, не говоря за родителски комитети по групи. От всяка група имаше избрани родители, които членуваха във въпросното училищно настоятелство. Събирахме се и решавахме някои проблеми за цялата градина, не за отделната група - например за бодигарда, за куклените театри, за поправката на пейките и играчките в двора и т.н. Но е истина, че не държахме сметка на директорката за пари, отпускани от общината Peace

# 151
Новинки - http://www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=181117

Моля, само забележете - „Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България”, който започна през 2001 г. с финансиране от Световна банка.

Това ми хареса, а още повече ми харесаха коментарите отдолу ,четохте ли ги Laughing

# 152
  • До хладилника, който обичам
Бу, ако ще правим нова организация трябва да решим кой адвокат ще ни съдейства. Твоя позната или моята. Така не бива да се разпокъсват нещата.....
Когато говорих с адвокатката, тя каза че ако сме готови с име днес тя ще го резервира и така може да имаме организация на 01.07 както вече писах. Но тъй като не сме избрали за момента може би за следващия протест вече ще я имаме налице  Sunglasses
А, аз съм прозяпала пак.
Щом има вече човек, който да се занимае с юридическата част, няма да притеснявам моята позната.

# 153

Мацки, щом сега почнаха приказките за кой с колко иска да ни увеличи майчинството, значи представете си само колко пари има, за да си измисля всеки ден някой нова сума, забелжете - С ВСЕКИ ДЕН СУМАТА РАСТЕ!!! bowuu Praynig Peace Party
Кали вчера забравих да ти отговоря на това - Масларова е казала че МРЗ ще бъде 190, а не обезщетението, което ще е 170 #2gunfire Това вече е шълна подигравка #Cussing out

# 154

Мацки, щом сега почнаха приказките за кой с колко иска да ни увеличи майчинството, значи представете си само колко пари има, за да си измисля всеки ден някой нова сума, забелжете - С ВСЕКИ ДЕН СУМАТА РАСТЕ!!! bowuu Praynig Peace Party
Кали вчера забравих да ти отговоря на това - Масларова е казала че МРЗ ще бъде 190, а не обезщетението, което ще е 170 #2gunfire Това вече е шълна подигравка #Cussing out

Да и аз го разбрах Rolling Eyes Как не я е срам не знам #Crazy

# 155
Ето закона за юридически лица с нестопанска цел. Дано има полза.

http://law.dir.bg/reference.php?f=zjlnc-00

# 156

Да и аз го разбрах Rolling Eyes Как не я е срам не знам #Crazy

Sorry за тъпия въпрос....ама обещетението не е ли вързано с минималната заплата........преди беше???????

# 157
  • Ботевград
МРЗ е обвързана с обезщетението, но то може да бъде и % от нея сигурно, не знам, но щом така се изказват, явно са се подготвили ..... #2gunfire #2gunfire #2gunfire Заслужават да емигрираме всичките щом така се отнасят!

# 158
  • София

Sorry за тъпия въпрос....ама обещетението не е ли вързано с минималната заплата........преди беше???????
[/quote]
Свързани са. Нали майчинството стана 160лв. защото увеличиха МРЗ.

# 159

Няма връзка м/у МРЗ и обезщетението (освен ако не се въведе като % от дохода). През 2006 г. за първи път са равни, досега винаги МРЗ е била по-висока.

# 160

[/quote]

Не, доколкото знам в момента за първи път майченството е колкото МРЗ. П реди това винаги е било процент от МРЗ. Поне така разбрах.

А защо не го вържат към средния осигурителен доход, ако трябва да е твърда сума, гадове мръсни! Това и истината според мен, ако за втората година са единодушни, че трябва да е твърда сума, то тогава да е вързана към средния осигурителен доход за осигуряващите се. Нали това е смисъла на осигуровките. Щом ще има уравниловка пак!

# 161
Момичета, относно обезщетението :
когато получвате болнични през 135-те дни или 90 % от възнаграждението ви, тогава то не може да бъде по-ниско от МРЗ, но обезщетението което е за гледане на  дете не е обвързано с МРЗ, наистина за тази година за първи път са равни - спомнете си през 2004 обезщетението беше 130 лв, а МРЗ 150. Но по логика не би следвало да е по-малко, откъде накъде след като са сметнали 4е това е някакъв минимум, ние трябва да сме под него #Cussing out

# 162
  • София
Момичета, относно обезщетението :
когато получвате болнични през 135-те дни или 90 % от възнаграждението ви, тогава то не може да бъде по-ниско от МРЗ, но обезщетението което е за гледане на  дете не е обвързано с МРЗ, наистина за тази година за първи път са равни - спомнете си през 2004 обезщетението беше 130 лв, а МРЗ 150. Но по логика не би следвало да е по-малко, откъде накъде след като са сметнали 4е това е някакъв минимум, ние трябва да сме под него #Cussing out

Извинявам се, явно съм се заблудила, защото в момента съвпадат Embarassed Но и за мен нямя логика майчинството да е по-ниско от МРЗ.

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 14:13 от ralinikol

# 163
Въпроса ми не бил толкова тъп Simple Smile
Беше продиктуван от това, че когато дъщеря ми се роди взимах 100 лева.....2002г, на 1.01.2003  МРЗ стана 110лв а също толкова ми даваха обезщетение.....а като започнах работа....Габи нямаше 2 годинки ....ми превеждаха от НОИ половината...55лв. тогава...докато навърши 2г.
Та затова попитах.......

# 164
  • До хладилника, който обичам
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106229.0

Моля, обърнете внимание.

Общи условия

Активация на акаунт