1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 300
  • 483
  •   1
Отговори
# 135
  • До хладилника, който обичам
"Настоящи и бъдещи родители" е добро, но да ви предупредя, че надали ще може да се регистрира до 01.07. Иска повече време, както и известна сума пари (за НПО). Тъй че, някой трябва да доброволства за ковчежник и да събира средствата.
Трябва ни и адвокат (ще попитам една мама юрист от СтЗ), който да оправи техническата част.

# 136
Новинки - http://www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=181117

Моля, само забележете - „Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България”, който започна през 2001 г. с финансиране от Световна банка.

# 137
  • До хладилника, който обичам
http://www.monitor.bg/opinions/article?sid=&aid=83836&cid=50&eid=738
Статията в "Монитор" е чудесна, много читави размисли по темата има авторката.

Във вчерашния "24 часа" има интересен материал по повод онзиденшната среща на НДСВ с момичетата (наша гордост!), който казва как най-вероятно ще се започне от сборен вид на двата проектозакона и ще се работи постепенно за постигане на този на Христова и Велчев.

# 138
# 139
  • Ботевград
Раждаемостта не е ниска, но има ромското население расте поголовно, по принцип Кмета си е деен! А и изборите чукат на вратата, така че напоследък е особено деен Laughing
Браво, хубаво е, че 10 дни след протеста има отзвуци!
Браво, браво!  bouquet

# 140
   За по-голяма прозрачност при отчитане на извършени разходи от ръководствата на отделните детски заведения, е необходимо в тях да бъдат създадени училищни настоятелства.
Мисля, че това изречение трябва да се редактира, тъй като в детските градини ИМА училищни настоятелства - аз членувах в нашето, докато баткото ходеше на градина  Peace И наистина знаехме къде отиват парите, които родителите дават - отчитаха се със съответните документи. Да не говорим, че всъщност някои майки придружаваха учителките при закупуването на материалите Peace
За яслите не помня как беше Embarassed
Не се наемам да го редактирам аз, не съм добра в тази материя Blush, но тези, които са наясно, да имат предвид, че такива настоятелства има - друг въпрос е как действат в различните градини Thinking

# 141
  • на кой му пука, майна
   За по-голяма прозрачност при отчитане на извършени разходи от ръководствата на отделните детски заведения, е необходимо в тях да бъдат създадени училищни настоятелства.
Мисля, че това изречение трябва да се редактира, тъй като в детските градини ИМА училищни настоятелства - аз членувах в нашето, докато баткото ходеше на градина  Peace И наистина знаехме къде отиват парите, които родителите дават - отчитаха се със съответните документи. Да не говорим, че всъщност някои майки придружаваха учителките при закупуването на материалите Peace
За яслите не помня как беше Embarassed
Не се наемам да го редактирам аз, не съм добра в тази материя Blush, но тези, които са наясно, да имат предвид, че такива настоятелства има - друг въпрос е как действат в различните градини Thinking

Може би трябва да се редактира така:Е необходимо във всички детски заведения да бъдат създадени училищни настоятелства.
Защото до колкото разбрах не във всички има такива  newsm78

# 142
"Настоящи и бъдещи родители" е добро, но да ви предупредя, че надали ще може да се регистрира до 01.07. Иска повече време, както и известна сума пари (за НПО). Тъй че, някой трябва да доброволства за ковчежник и да събира средствата.
Трябва ни и адвокат (ще попитам една мама юрист от СтЗ), който да оправи техническата част.

Бу, ако ще правим нова организация трябва да решим кой адвокат ще ни съдейства. Твоя позната или моята. Така не бива да се разпокъсват нещата.....
Когато говорих с адвокатката, тя каза че ако сме готови с име днес тя ще го резервира и така може да имаме организация на 01.07 както вече писах. Но тъй като не сме избрали за момента може би за следващия протест вече ще я имаме налице  Sunglasses

# 143
Момичета, не бъркайте училищните настоятелства с родителски комитети по групи. Настоятелите следят за всички средства, изразходвани от градината, а комитетите - само за парите, събирани в групата на детето.

# 144
   Темата за детските градини в софия ми писна да я чета!Отделете я бе София!а когато засяга всички ни ,тогава пишете тук!Така аз мисля newsm78.освен аз да започна да си пиша с перничанки и радомирки за нашите квартали.става някак претрупано

# 145

Бу, ако ще правим нова организация трябва да решим кой адвокат ще ни съдейства. Твоя позната или моята. Така не бива да се разпокъсват нещата.....
Когато говорих с адвокатката, тя каза че ако сме готови с име днес тя ще го резервира и така може да имаме организация на 01.07 както вече писах. Но тъй като не сме избрали за момента може би за следващия протест вече ще я имаме налице  Sunglasses

Наси, Бу,

Можете ли (чрез познатите ви адвокати) да дадете по-подробна информация за:
- кое е по-добре: сдружение или фондация (това са 2-те регламентирани от закона форми);
- принципна постановка за съществуването и работата на организацията (т.е., ние не искаме да събираме и даваме пари в името на някаква кауза);
- организационна структура;
- необходими документи за създаване/учредяване;
- необх. капитал/финансов ресурс за учредяване и др, ако има такъв;
- има ли изискване за мин. брой учредители, членове и т.н.;
- счетоводно отчитане на дейността.

На базата на тази информация, според мен, ще можем да вземем решение.
Също трябва да знаем колко от нас са готови да се занимават ефективно с това. Мисля няма две мнения по въпроса за сериозността на такава организация.

# 146
   Темата за детските градини в софия ми писна да я чета!Отделете я бе София!а когато засяга всички ни ,тогава пишете тук!Така аз мисля newsm78.освен аз да започна да си пиша с перничанки и радомирки за нашите квартали.става някак претрупано

Ели, тук се разискват принципни неща, които касаят въпроса във всички градове. Като изчистим текста на писмото, за всеки град може да се добавят специфичните особености.
В Радомир и Перник няма ли проблеми по тези въпроси?

# 147
Коала, първия законопроект е на Хасан Адемов - ДПС и Петър Мръцков - БСП Peace Иначе писмото според мен си го бива  bouquet

# 148

Наси, Бу,

Можете ли (чрез познатите ви адвокати) да дадете по-подробна информация за:
- кое е по-добре: сдружение или фондац
011NS
  натисни alt+s за да въведете/публикувате или alt+p за да направите предварителен преглед
 Предварителен преглед Публикувай
1450c2b61ece30bb7f1d26953bd4e9bbe38c31

Обобщение на Темите

Публикувано на: петък, 09 юни 2006, 10:59
 Публикувана от: Inetoия (това са 2-те регламентирани от закона форми);
- принципна постановка за съществуването и работата на организацията (т.е., ние не искаме да събираме и даваме пари в името на някаква кауза);
- организационна структура;
- необходими документи за създаване/учредяване;
- необх. капитал/финансов ресурс за учредяване и др, ако има такъв;
- има ли изискване за мин. брой учредители, членове и т.н.;
- счетоводно отчитане на дейността.

На базата на тази информация, според мен, ще можем да вземем решение.
Също трябва да знаем колко от нас са готови да се занимават ефективно с това. Мисля няма две мнения по въпроса за сериозността на такава организация.
Ине, давам отговори един по един:
1. Според нея сдружение в обществена полза - точно това се отнася за нас и нашата дейност, която искаме да извършим.
2.
3.Организационната структура - трябва да са ен на брой учредители  - може и 5, може и 10.
4. Необходимите документи са - тя ще ги попълни, като разходите ще са ни за следните неща:
- Такса за запазване на уникалтното име в Съдебната палата - 60лв.
- Съдебна регистрация - 25 лв.
- Препис на съдебната регистрация - 3 лв.
- Булстрад регистрация - 40 лв.
- Нотариални заверки - 3 лв.
5.Необходимия капитал е минимален- може и пет лева да внесат всеки един от учредителите..
6. А счетоводната дейност е като на всяка една фирма само, че в много опростен вариант...

По самата организация ако е с моят адвокат - аз поемам регистрацията.
За счетоводството може да питам моя позната счетоводителка да ни го води, ако може безплатно, ако не ще я питам за хонорар.
Това е от мен.

Ине, адвокатката ще ми изпрати на мейла различни устави и учредителни документи, за да се ориентираме какво точно искаме.
И още нещо - пари за всичко това от къде мислите да набавим......

# 149
    Има разбира се но исках да кажа не за писмото което ще пратим до общините а за това че се навлиза в подробности за София по отделни райони брой деца и т. на т. което не засяга всички които четем темата.Но както и да е!Работа да се върши Peace

Общи условия

Активация на акаунт