1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 280
  • 483
  •   1
Отговори
# 165

Първо е добре да се разбере кога точно е срещата. В програмата на НС ще се види едва в понеделник. И ако правим нещо, ще има много малко време.
По-скоро да оставим протеста за 1-ви юли, а да намерим начин да се срещнем с тези дами.
Ще се опитаме да се свържем с Хр. Христова - едва ли ще откаже съдействие.

# 166
  • sofia

Sorry за тъпия въпрос....ама обещетението не е ли вързано с минималната заплата........преди беше???????
Свързани са. Нали майчинството стана 160лв. защото увеличиха МРЗ.

Няма връзка м/у МРЗ и обезщетението (освен ако не се въведе като % от дохода). През 2006 г. за първи път са равни, досега винаги МРЗ е била по-висока.
Като излезнах по майчинство и двете бяха 120 лв. После вдигнаха МРЗ на 150, а майчинството на 130 и после тръгнах на работа и до навършване на 2г. ми даваха 65 лв.....логично е да са равни

# 167
Само да вметна въпросче, добре е държавата да ни плаща, но какво ще кажете за това което плащат работодателите. Говорим за стимулиране на икономиката, а тя не може да се развива без производство. А всички закони включително и Кодекса на труда извиват ръцете на работодателя. Задавам ви въпроса, защото съм от двете страни и майка и работодотел. И се наложи и двете ми деца да ги вдигна на гръб когато бяха на три месеца, да работя (в прах и силни препарати), за да мога да плащам в първия случай усигуровките на една "майка", която беше умишлено вдигала тежко, за да стои през бременноста в болнични!? и при втория случай, за да й платя 40 дни платен отпуск. Жената имаше осем работни дни при мен!!! Аз нямах пари и тя се отнесе до Инспекцията по труда! Метнах хлапето на гръб и на работа, защото  Инспекцията щеше да ме глоби 300 лв. Кой трябваше да защити моите деца???
Парите за платен отпуск не се вземат от осигуровките, а от труда на другите работници или на работодетеля. Кой ще защити тях!???

# 168
Копирам си поста от Клюкарник:

Цитат на: Бу в петък, 09 юни 2006, 15:55
Хм, хм, четейки програмата, не виждам да са нашите проблеми на дневен ред.

И е така, и не е така:

Цитат на: Anda в петък, 09 юни 2006, 15:52
20 юни 2006 год., Вторник
9.00 – 10.30ч.
Начало на четвърта сесия на тема „Сътрудничество между държавата и гражданското общество за защита на децата”
- Дискусии по темата

Но, момичета, по-добре е протестът да си остане за 1-ви юли. И нека този път не сме само 40-50. (Това си го пожелавам!).

В момента търсим варианти за контакт и осъществяване на среща с Парламентаристките. За повод може да бъде: "Добрите социални практити в ЕС-държавите по отношение на отглеждането и възпитанието на децата".

И моля ви, нека не се разпокъсват нещата - пишете в темата в "Майки - бъдещи и настоящи". За да не пишем всичко по 2 пъти.

# 169
  • на кой му пука, майна
Само да вметна въпросче, добре е държавата да ни плаща, но какво ще кажете за това което плащат работодателите. Говорим за стимулиране на икономиката, а тя не може да се развива без производство. А всички закони включително и Кодекса на труда извиват ръцете на работодателя. Задавам ви въпроса, защото съм от двете страни и майка и работодотел. И се наложи и двете ми деца да ги вдигна на гръб когато бяха на три месеца, да работя (в прах и силни препарати), за да мога да плащам в първия случай усигуровките на една "майка", която беше умишлено вдигала тежко, за да стои през бременноста в болнични!? и при втория случай, за да й платя 40 дни платен отпуск. Жената имаше осем работни дни при мен!!! Аз нямах пари и тя се отнесе до Инспекцията по труда! Метнах хлапето на гръб и на работа, защото  Инспекцията щеше да ме глоби 300 лв. Кой трябваше да защити моите деца???
Парите за платен отпуск не се вземат от осигуровките, а от труда на другите работници или на работодетеля. Кой ще защити тях!???

Кофти те е прецакала тази жена, но явно е имала своите съображения, а постинга ти няма нищо общо с протеста и исканията ни  Rolling Eyes

# 170
Ний пред света няма да се излагаме, няма някакви си майки да ни развалят добре организираната конференцийка?

Най-много като слушателки да ги поканим тез майки... Хем да се издокараме пред колежките от чужбинско, дето шъ дойдат да съ фръцкат тука колко са им благоденстващи страните...

Защо съм нещо песимист за тази среща с парламентаристките?

# 171
  • на кой му пука, майна

Няма да можем да се организираме за 18-ти  Rolling Eyes

# 172

Няма да можем да се организираме за 18-ти  Rolling Eyes

За моженето, ще можем, но дали е необходимо? Да не стане и нашата като на онова овчарче, дето три пъти викало: вълк, вълк - пък вълкът го няма. На четвъртия път наистина дошъл вълк, но никой не обърнал внимание на овчарчето, и вълкът изял стадото

# 173
Ний пред света няма да се излагаме, няма някакви си майки да ни развалят добре организираната конференцийка?

Най-много като слушателки да ги поканим тез майки... Хем да се издокараме пред колежките от чужбинско, дето шъ дойдат да съ фръцкат тука колко са им благоденстващи страните...

Защо съм нещо песимист за тази среща с парламентаристките?

Коалке,

В най-лошия случай отново ще се чуе за нас!

Имам едно предложение - що не вземете да дойдете на 1-ви. Хайде да направим нещо голямо!

За моженето, ще можем, но дали е необходимо? Да не стане и нашата като на онова овчарче, дето три пъти викало: вълк, вълк - пък вълкът го няма. На четвъртия път наистина дошъл вълк, но никой не обърнал внимание на овчарчето, и вълкът изял стадото

Не мога да пропусна да ти кажа, колко много ти се възхищавам!  Heart Eyes

# 174
  • на кой му пука, майна
Имам едно предложение

1 юли е събота, много бащи работят и в събота, включително и моят /до 14ч./, не е ли по-добре протеста да е в неделя на 2-ри юли, когато всички почиват, ще се съберат двойно повече хора, пък да не говорим, че има жени, които изцяло разчитат на мъжете си, а именно: има жени които без транспорт/колата/ и мъжа си няма да дойдат, понеже нямат шофьорски книжки, а няма да им се занимава от единия край на града да се мъкнат с колички по маршрутки и градски транспорт, схващате ли ми мисълта

Според мен ако искаме да постигнем пълен успех със събирането на протестиращи трябва да е в неделя  Peace

# 175
По въпроса за 30 - те работни часа на жените в градините .
Така е , 6 часа на ден им е работното време и егати тъпите закони , които пък ги задължават да се засичат по час и половина наобед . Те затова лелите все ни молят да прибараме дацата по-рано , защото другия вариант е да не се засичат на обед , за да изкарат до 19 ч. вечерта .
Тези часове важат и за училищата и за там съм сигурна , че останалите 10 часа седмично до 40 - те по КС са за самоподготовка на уроци , занимания за децата и т.н
Въпросната госпожа , на която писах за децата в София , още не ми е отговорила , а и не вярвам да го направи .

# 176
Имам едно предложение

1 юли е събота, много бащи работят и в събота, включително и моят /до 14ч./, не е ли по-добре протеста да е в неделя на 2-ри юли, когато всички почиват, ще се съберат двойно повече хора, пък да не говорим, че има жени, които изцяло разчитат на мъжете си, а именно: има жени които без транспорт/колата/ и мъжа си няма да дойдат, понеже нямат шофьорски книжки, а няма да им се занимава от единия край на града да се мъкнат с колички по маршрутки и градски транспорт, схващате ли ми мисълта

Според мен ако искаме да постигнем пълен успех със събирането на протестиращи трябва да е в неделя  Peace

Аз пък си мисля, че сега трябва да се направи друг вид протест. Голям, грандиозен, национален,  в София, но с представители от всички възможни кътчета на страната. Датата му трябва да съвпада с обсъждането в Народното събрание на първо четене на законопроектите.
Хубаво е да има и съпътстващи протести по градове, но от опита ми с първия протест в Пловдив мога да кажа, че при нас нещата бяха символични, съвсем символични.  Това, което можем да направим по градове, е да настояваме за яслите, градините, площадките за деца, пак от името на Настоящи и бъдещи родители.

# 177
И аз съм с вас. Дано този път да няма никакви препятствия  Praynig. В краен случай и без бебо ще дойда  Peace

# 178
Въпросната госпожа , на която писах за децата в София , още не ми е отговорила , а и не вярвам да го направи .

А майка ти няма ли начин да се сдобие с тази информация?
Вероятно имат достъп до статистики, включително такива.

# 179
Имам едно предложение

Аз пък си мисля, че сега трябва да се направи друг вид протест. Голям, грандиозен, национален,  в София, но с представители от всички възможни кътчета на страната. Датата му трябва да съвпада с обсъждането в Народното събрание на първо четене на законопроектите.
Хубаво е да има и съпътстващи протести по градове, но от опита ми с първия протест в Пловдив мога да кажа, че при нас нещата бяха символични, съвсем символични.  Това, което можем да направим по градове, е да настояваме за яслите, градините, площадките за деца, пак от името на Настоящи и бъдещи родители.

Коала, нали и аз това предлагам - ОБЩ ГОЛЯМ ПРОТЕСТ!
Но едно уточнение от мен - и 2-та законопроекта са ПРИЕТИ НА 1-во ЧЕТЕНЕ!
Време няма, 1-ви ЮЛИ си е префектна дата!
И може този път да е шествие, примерно от 10 (или 11) до 12 ч.

И вече нямаме право на грешки! Наистина трябва да се мобилизираме и да се съберем колкото се може повече хора. Почивен ден е, могат да дойдат всякакви хора. И най-накрая, но не по значение, ВСЯКА БЪЛГАРСКА ЖЕНА Е НАСТОЯЩА ИЛИ БЪДЕЩА МАЙКА! Това, което се опитваме да направим е за всички! Дано ни чуят, разберат и подкрепят на живо!

Общи условия

Активация на акаунт