1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 247
  • 483
  •   1
Отговори
# 210
В крайна сметка няма да има протести по другите градове, само в София така ли ?
Аз няма да мога да дойда, понеже както писах вече мъжа ми е на работа, а с малкия няма как да дойда с рейс, влак и т.н. Мъжа ми колата няма да ми я даде посмъртно да ходя до София  Tired

Аз все си мисля, че не трябва да е само в София, а по всички градове. Просто в София трябва да е нещо по-голамо да не берем срам като миналия път, че 30 девойки постоянно присъствие си е срам отвсякъде. Embarassed

Предаването по ББТ ще е в сряда май от 20.00 часа. За подробности - Инето.

# 211
  • София
http://www.ndsv.bg/?magic=0.1.6.0.0.1.0
http://www.zabulgaria.org/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0 … p;n=000001&g=
http://www.dps.bg/?pit=10&it=67
Тук могат да се видят предизборните програми на НДСВ, БСП и ДПС

# 212
  • на кой му пука, майна
В крайна сметка няма да има протести по другите градове, само в София така ли ?
Аз няма да мога да дойда, понеже както писах вече мъжа ми е на работа, а с малкия няма как да дойда с рейс, влак и т.н. Мъжа ми колата няма да ми я даде посмъртно да ходя до София  Tired

Аз все си мисля, че не трябва да е само в София, а по всички градове. Просто в София трябва да е нещо по-голамо да не берем срам като миналия път, че 30 девойки постоянно присъствие си е срам отвсякъде. Embarassed

Предаването по ББТ ще е в сряда май от 20.00 часа. За подробности - Инето.

Мерси за инфото  Grinning

Честити 6 месеца на малката принцеса, Фани ! Ине, да ти е жива и здрава дъщеричката !

Последна редакция: сб, 10 юни 2006, 14:25 от doniboni

# 213
Честита половин годинка на Фани!
Инче, да ви е жива и здрава, здрава като твоята воля и дух за борба!

newsm51 newsm67

# 214
  • ПАЗАРДЖИК
Имаме желание за протест в Пазарджик. Днес си направихме сбирка, но сме малко форумките. Ще се опитаме да съберем още майки, чрез обяви. Няма да сме много, но проблемът тук е, че ние нямаме искания на ниво община. Имаме си всичко - и кухни и детски градини и детски площадки. Единственото, което искаме е да подкрепим протеста с отвореното писмо, за размера на майчинството и детските. Но ако такъв протест се прави единствено в София, просто няма смисъл от 10-ина майки тук, в Пазарджик.

# 215
Ама как само в София протест бе хора? Според мен трябва да има и в други градове. Даже не само в Пловдив ами и Варна и Бургас и Пазарджик и така. Аз вече агитирам майките, с който излизам на разходка/те не са форумки/ и на първи ги взимам с мен. Мисля, че този път акцията трябва да е много по-масова от миналия път.

Мишленце, браво! Браво и на теб и на съпруга ти! Аз лично му изказвам огромна благодарност за жеста!

# 216
135 -те дни са болнични, които са разделени на 3, изплащат се от НОИ, при болничните само 1-вия ден се изплаща от работодател, тоест тези 135 дни както се взимат на 3 пъти, работодателят изплаща само 3 дни от тях
Първия ден от болничния е за сметка на работодателя, когато е за общо заболяване. Когато болничния е продължение от предния няма ден за с/ка на работодателя.
 При болничен за бременност и раждане той е изцяло за с/ка на НОИ.

A работодателя ти плаща осигуравките и за болничния и през двете години майчинство!! Да му яка гарбинката! А 40 те дни платен отпуск си ги плаща от джоба и им плаща пълни осигуровки.

Последна редакция: сб, 10 юни 2006, 15:57 от migito

# 217

Благодаря Bise!   bouquet Много ценна информация!

И ето какво излезе!

БСП
ПОЕМАМЕ СЛЕДНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ
ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ: ....
4. Значително увеличаване на доходите до 2009 г., като минималната работна заплата в държавния сектор достигне 270 лв., а средната – 600 лв.
ЗА СЕМЕЙСТВОТО
• Въвеждане на елементи на семейно подоходно облагане от 2006 г. чрез намаляване на дължимия от родителите годишен данък: с едно дете – с 300 лв.; с две – 600 лв.; с три – 900 лв. Пълно семейно подоходно облагане до края на мандата.
Поемане от държавата на част от жилищните кредити за млади семейства, ако в период до 5 години от сключването на граждански брак имат 2 деца, които отглеждат в семейна среда.
• За всички деца от 8 месеца до 6-годишна възраст, в чиито семейства доходите са под минималната работна заплата, държавата да поеме изцяло издръжката в детски ясли и градини.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ДЕЦА:
Въвеждане на семейното подоходно облагане, увеличаване на размера на отпуска по майчинство и на помощите за отглеждане на деца, трансформиране на социалните помощи в социални инвестиции, платени от държавата детски ясли и градини.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ИМАТ ДЕЦА:
Държавни помощи и стимули за раждаемост и отглеждане на деца. Поемане на част от жилищните кредити за онези, които имат две и повече деца през първите пет години от брака си.

ДПС:

- Т. нар. “плосък данък” може да бъде въведен постепенно, като се намалява броят на подоходните групи в таблицата. От следващата година може да се започне с три групи (нулева, средна и висока). Нулевата група – за необлагаемите доходи, средната група - за масовите доходи (доходите на средната класа), и високата група, съответно - за високите доходи.
- Да се разработи и приложи пълната система за семейно подоходно облагане, чрез която да се редуцират основните разходи на домакинствата при формирането на данъчната основа.
- Броят на     заетите     нараства. Процентното сравнение с края на 2001 г. Сочи, че те са  с близо 284 хил. повече и достигат 2 912 000 души.    С     близо    5%   нараства коефициентът    на    заетост,    като    достига 54.2%   за   2004 г.
- Основата за позитивното решаване на демографската криза е разработването на национална стратегия за развитие и възпроизводство на населението до 2050 година, въз основа на която да бъдат приети и реализирани конкретни програми, насърчаващи демографския ръст на страната.
Стратегията трябва да включва законодателни промени, чрез които да се осигурява създаване на благоприятни условия за нормално възпроизводство на населението, стимули за създаване на устойчиви семейства, всестранна защита на майчинството

И, много ми е интересно, дали си мислят, че са избрани за управляващи в тази страна за нещо друго?!

П.С. За НДСВ не съм писала, защото откъм социална политика тяхната платформа е доста постничка, с изключение на семейното подоходно облагане. И какво излиза, в предизборните платформи и на 3-те партии от управляващата коалиция фигурира тезата за семейното подоходно облагане, т.е. не могат да се оправдават с вътрешни противоречия, и пак нищо - голямо и от сърце...

Последна редакция: сб, 10 юни 2006, 18:55 от Ineto

# 218

A работодателя ти плаща осигуравките и за болничния и през двете години майчинство!! Да му яка гарбинката! А 40 те дни платен отпуск си ги плаща от джоба и им плаща пълни осигуровки.

Върху болничния и двете години майчинство се внасят 3.9 % здравни осигуровки -за 2006г.

# 219
Като намалят данъците от къде ще има пари за безплатни детски градини и стимулиране на раждаемоста?

# 220

Върху болничния и двете години майчинство се внасят 3.9 % здравни осигуровки -за 2006г.
Да така е,но точно поради тази причина не искат да наемат бременни ,и такива като мен дето трябваше да се върнат на работа и после искат да имат и още деца ги уволняват/т.е.-принуждават да напуснат/Така,че и това не ми се вижда честно...поне от гледна точка на работодателя...що да наема млади жени,по си е на-далавера една пенсионерка да вземе...

# 221
Ами ето го и поводът - предложение за 170 лв. майчинство - след толкова обещания в предизборните им програми, след дакларации как на ей сега ще ни обърнат внимание и ще вземат предвид исканията ни. С предложението за тези 170 лв. отговарят на всичко и за плоския данък, и за "увеличаване на размера на отпуска по майчинство и на помощите за отглеждане на деца, трансформиране на социалните помощи в социални инвестиции, платени от държавата детски ясли и градини" и др. празни приказки.

# 222
Като намалят данъците от къде ще има пари за безплатни детски градини и стимулиране на раждаемоста?

Не мисля, че адресираш правилно въпросите си!  Peace

# 223
Кабранска, честита рожба! Да ти е живо и здраво синчето, с много любов да го отгледате!  bouquet

До момичетата от Пазарджик - имам тесни връзки с в. Пазарджишка Марица, свиркайте ми, ако искате да подгреете малко аудиторията и да разгласите инициативата. Само че трябва да сте твърди и категорични, щото няма да се излагам пред колегите - даваме им новина, пък после новина нема Embarassed

Микито,
тук сме отбор съмишленици, ако мислиш, че можеш да бъдеш полезна на всички, а и на себе си, окей, но не това е мястото да правим полемики за работодателите. Те имат своите проблеми, но и своите кирливи ризи, нали? Всеки е преценил и поел риска за себе си. Ние тук се борим за достойно гледане на децата си, което е в правото ни, и в крайна сметка не ни интересува как работодателите ще се оправят. Като не са доволни, да си спретнат един протест, бе Twisted Evil

# 224
  • на кой му пука, майна

и в крайна сметка не ни интересува как работодателите ще се оправят. Като не са доволни, да си спретнат един протест, бе Twisted Evil

Joy Joy Joy  Peace

И ето какво излезе!

БСП
ПОЕМАМЕ СЛЕДНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ
ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ: ....
4. Значително увеличаване на доходите до 2009 г., като минималната работна заплата в държавния сектор достигне 270 лв., а средната – 600 лв.
ЗА СЕМЕЙСТВОТО
• Въвеждане на елементи на семейно подоходно облагане от 2006 г. чрез намаляване на дължимия от родителите годишен данък: с едно дете – с 300 лв.; с две – 600 лв.; с три – 900 лв. Пълно семейно подоходно облагане до края на мандата.
Поемане от държавата на част от жилищните кредити за млади семейства, ако в период до 5 години от сключването на граждански брак имат 2 деца, които отглеждат в семейна среда.
• За всички деца от 8 месеца до 6-годишна възраст, в чиито семейства доходите са под минималната работна заплата, държавата да поеме изцяло издръжката в детски ясли и градини.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ДЕЦА:
Въвеждане на семейното подоходно облагане, увеличаване на размера на отпуска по майчинство и на помощите за отглеждане на деца, трансформиране на социалните помощи в социални инвестиции, платени от държавата детски ясли и градини.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ИМАТ ДЕЦА:
Държавни помощи и стимули за раждаемост и отглеждане на деца. Поемане на част от жилищните кредити за онези, които имат две и повече деца през първите пет години от брака си.

ДПС:

- Т. нар. “плосък данък” може да бъде въведен постепенно, като се намалява броят на подоходните групи в таблицата. От следващата година може да се започне с три групи (нулева, средна и висока). Нулевата група – за необлагаемите доходи, средната група - за масовите доходи (доходите на средната класа), и високата група, съответно - за високите доходи.
- Да се разработи и приложи пълната система за семейно подоходно облагане, чрез която да се редуцират основните разходи на домакинствата при формирането на данъчната основа.
- Броят на     заетите     нараства. Процентното сравнение с края на 2001 г. Сочи, че те са  с близо 284 хил. повече и достигат 2 912 000 души.    С     близо    5%   нараства коефициентът    на    заетост,    като    достига 54.2%   за   2004 г.
- Основата за позитивното решаване на демографската криза е разработването на национална стратегия за развитие и възпроизводство на населението до 2050 година, въз основа на която да бъдат приети и реализирани конкретни програми, насърчаващи демографския ръст на страната.
Стратегията трябва да включва законодателни промени, чрез които да се осигурява създаване на благоприятни условия за нормално възпроизводство на населението, стимули за създаване на устойчиви семейства, всестранна защита на майчинството

И, много ми е интересно, дали си мислят, че са избрани за управляващи в тази страна за нещо друго?!

П.С. За НДСВ не съм писала, защото откъм социална политика тяхната платформа е доста постничка, с изключение на семейното подоходно облагане. И какво излиза, в предизборните платформи и на 3-те партии от управляващата коалиция фигурира тезата за семейното подоходно облагане, т.е. не могат да се оправдават с вътрешни противоречия, и пак нищо - голямо и от сърце...

Празни обещания, празниии  Confused  Но поне имаме коз в ръцете с тези тяхни поети ангажименти  Twisted Evil  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт