"Делничен ден през учебната година. От ранни зори коли прекосяват големия град, за да заведат „най-хубавите птичета“ в най-хубавите възможни детски градини и училища. Баби, дядовци или наети възрастни очакват малките след края на редовните часове, за да ги заведат на поредното допълнително извънкласно занимание. Децата се прибират у дома по тъмно и е много вероятно да имат да пишат домашно или, в най-добрия случай, „проект“, върху който да работят заедно с родителите си… Ситуация, която е позната на всички, но и такава, в която мнозинството се включва безропотно, за да осигури най-доброто развитие и бъдеще за детето си. Дали това е най-доброто и какви научни изследвания има по темата?" - Яна Ноел

Какво е важно при избора на начално училище
 
Кои са най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание при избора на начално училище за децата си? Как да направим проучване и да си набавим най-съществената информация, която да ни помогне при избора?Добре дошли в 1. клас - наръчник за родители
 
Наръчникът, изготвен от Асоциация "Родители", съдържа полезна информация за храненето и дневния режим на децата, как да им се помогне да се научат да учат, джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет, как да се разговаря с учителите и класния ръководител, как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си.

ИЗТЕГЛИ БЕЗПЛАТНО ОТТУК

Хиперактивност в ранна детска възраст

НАУЧИ ПОВЕЧЕ ОТ МИЛЕНА МАНОВА
Важно е да знаем, че хиперактивните деца имат нарушение на поведението, а не на интелекта или познавателната функция. Това се отразява във всички аспекти на детското функциониране, но това не е константа.
Кои ранни математически умения заслужават повече внимание?
 
Без да претендираме, че сме изчерпателни, предлагаме на всички, които мислят как да развиват децата си от най-ранна възраст, няколко извода от научни изследвания.

ПРОЧЕТИ СТАТИЯТА

Онлайн ресурси в полза на учениците
 
През последните 3 години повече от 25 милиона души по света са се записали за един или повече Massive Open Online Courses (MOOCs), предлагани от платформите, за които Иван разказва. Научете повече за предимствата на тези платформи, както и защо и как детето се мотивира, ако вие започнете да учите заедно.

КОИ СА ТЕЗИ ПЛАТФОРМИ?


Ученето е навсякъде
 
В играта, постоянно, в забавлението, в интереса към нещо, в преживяването, в разговора, в създаването.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕМОКРАТИЧНОТО УЧИЛИЩЕ

   
Училищните стаи по света
 
Не училищната стая – дали на лодка в Бразилия или в парк в Пакистан, а добрият учител може да промени живота на едно дете. Благодрение на усилията на учителите, броят на децата, които не посещават начално учиище е спаднал на 57 милиона по света, от 100 милиона преди 15 години, по данни на ООН.

ВДЪХНОВИ СЕ