Февруарско бебе пухкаво расте,хайде да го водим на мореее

• 23 321
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
малко смях
Абе и аз да се пробвам, че много ми хареса!
Суити, вече не ме боли гърдата и съм много доволна. Обаче сега пък ми намаля кърмата - днес ще има наливай се, брато!!! Що така става?!  newsm78 Ту ми се препълват, ту не стига, абе, карай, ако трябва и по 10 пъти ще я храня беба.
А линка го взех от друга темичка и много се смяхме вкъщи с каката!
Вчера купихме тоалет на беба за кръщенето, ама забравихме кърпите. Той е блузка с къс ръкав и рокличка, боди и чорапки. Май ще я завиваме после с одеало, че като гледам времето хич не ще да се оправя. Но пък искахме да купим нещо, което ще носи цяло лято, ще кача снимки по-натам да видите.
Хайде чао!

# 76
  • София
Рибка,много са сладки бебетата ама да дойдат нас да ни снимат как се смеем ,направо се захласва детето от смях  Joy hahaha
Суити,много е хубаво,когато човек отиде на някоя разкрасителна процедура.И аз гледам да се поддържам,ходя на фризьор и на козметик.Не трябва да се зарязваме Naughty
Кали също се заглежда в телевизора,но за кратко.Явно не й харесва програмата  hahaha
Тя ви черпи по случай 4-я й месец  Flutter

# 77
Руми, по принцип не си падам по комплиментите, но и ти, и твоето бебенце сте толкова хубави, че не мога да се въздържа да не ти го кажа! Просто сте прекрасни!!!
Ивана също има много коса! Май само твойта бебка я води по дължина  Laughing
Рибка и аз така усещам, че гърдите ми не винаги са еднакво пълни, но пък интервалите, през които си яде Ивана са горе-долу еднакви, така че може и да си въобразявам  Rolling Eyes
Защо никой от късно захранващите не казва как точно ще го прави  newsm78

# 78
Здравейте и от мен момичета!!!

честито на всички бебоци навършили 4 месеца

По въпроса за телевизора и монитора на компютъра аз не слагам Яни пред тях, защото знам, че облъчванията са вредни. Когато гладаме TV в хола го слагам на столчето за хранене в най-полегналата степен и го обръщам с гръб към телевизора и с лица към нас. Така лъченията не бият директно в него.

ribkata много са сладурести тези бебоци.

Мили майчици, вече не знам какаво да правя с това моето дете smile3511. Непрекъснато плаче.  newsm45Преди да заспи, спи през деня само по 30 мин. и се събужда. През нащта се буди много често. Реве за най-малкото нещо - за това че не съм го гушнала, че е на столчето за хранене, че е в тази или онази стая. Абе с две думи рев за всяко нещо. Водих го на лекар, тя казва че му няма нищо дори хремичката му е отшумяла. Най-големите истерии са преди заспиване. А аз плача и изтерясвам след него. smile3518

# 79
Привет!Както в повечето случай аз повече чета отколкото пиша.Никога не ме е бивало в писането най ми е хубаво да дърдоря отколкото да пиша.С тези разходки си губя акъла непрекъснато т.е. като изляза и забравям да се прибера.През свободното време което ми остава е да чистя,готвя,пера и прочие Shocked.Вечно съм в движение незнам вие как смогвате но аз съм непрекъснато #Crazyна полусъединител нямам време да си почина.От известно време все искам да ви питам нещо,но като седна да изчета и напиша някой ред и го забравям. newsm78Като се сетя ще питам. LaughingЗа сега лека и спокойна вечер.
Честито на всички бебешорковци и бебешорки,които стават на 4-ри месеца!  bouquet

# 80
Биляна, това за плача на бебчо... Ами, каката ми ревеше така. Ревеше, че й се спи, а не заспиваше и ставаше още по-кисела. Биберон не признаваше, поне малко да я успокои, макар да бях против него, но като си назор пробваш всичко. Явно си има ревливи бебета, аз и до днес все се опитвам да разбера защо е ревала толкова, кой е виновен, какво не съм направила, кое не съм знаела... Много се измъчих с нея /Черешка също споделяше, че и нейната кака била така/. Сузана и като по-голяма ми мрънкаше /че и сега се случва/ като й се доспи става една кисела и нетърпима направо.
Да ви разкажа един случай със Сузи като беше на около 3 месеца. Бяхме във Видин на съботен пазар /там всяка събота е обявена за пазарен ден и хората се разхождат, излизат на кафе, виждат се, забавляват се/. Точно насред пазара реши, че е време за ядене /тогава й носех приготвено АМ в шише/. Излязохме от пазара и й дадох шишето - да, ама Не, тя зарева още повече - Рева много, огласихме града, не ядеше и ревеше. Докато накрая от умора заспа. Тръгнахме и стигнахме главната в града, тя се събуди и й подадох пак шишето. Тя пак рев. Та, майка й /демек АЗ/ се сети най-накрая да провери бибата на шишето - ами тя не пуска, запушила се!  #Crazy Направо откачих, детето рева поне 1 час на пазара, а то било, защото шишето не пуска папото. Почувствах се ужасно. Сега като се сетя ми става смешно, но тогава беше много кофти; подминаваха ни с едни такива ококорени очи и с еййй такива големи уста /много акъл дават, дето никой не го иска/. Тая майка какво му прави на това дете!? и от сорта, които още повече ме притесниха.
Билянче, явно е на период, който просто трябва да се изживее - дали ни харесва или не - никой не ни пита. Аз не спях денонощно, ревеше постоянно. Сега си правя някои изводи, но дали съм права, кой знае. Мисля си, че може да е имала по-дълго време колики, пък да не съм разбрала, че си е била гладна през нощта, а съм я мъчила с водата, че захранването може да й е предизвикало дискомфорт и.... и.... какво ли още не. Но няма как да узная, само се молех по-бързо да порасне и да започне да ме разбира. А сега се моля беба по-бавно да расте, за да й се наслаждавам по-дълго. Но тя е като гъбка. Днес разглеждах снимките от изписването... толкова бързо се променя...  Сега разбрах наистина какво е да се радваш на бебето си и то да се радва на теб.
Стискам палци да е нещо временно, да отшуми колкото се може по-бързо. Най-искрено ти го пожелавам!  Praynig  Но най-важното е ти да си спокойна, защото бебето го усеща. Аз бях много нервна и депресирана от странични проблеми и това много рефлектира върху детето. Търпение и много разведряване.
Ооо, много се отплеснах, но нали вечерните часове са творчески, та ми дойде музата!  Crazy
Само да ви се оплача, че ме е погнал як косопад, направо ужас. След първото раждане пак беше така, та чак ходих на лекар.
Хубава нощ, до утре, момичета!  Wink

# 81
Рибке, а колко време ти продължи косопада предния път и какво ти каза доктора ? И при мен е ужас-направо кичури свалям, осбено като се реша след като я мия косата  Close

# 82
Слънчо, същата работа - кичури, особено след баня. Ами нищо не ми каза докторката. Щяло да отшуми. Ако искам да правя нещо, можело някакви маски за коса, ама толкова безразлично го каза, че аз нищо не направих. Колко продължи  newsm78 , всъщност не помня точно, но не се притеснявай, остана ми коса  Mr. Green . А сега гребена е пълен с космарляци, само да си пипна косата и в ръката ми косми, гледам постоянно върху беба да няма някой паднал  Crazy

# 83
Slyn4o, благодаря! Виждам, че дори имаме еднакви прически. Laughing Вие пък ме сразявате със сините си очи... Мислиш ли, че ще й се променят?  На мен много ми харесва комбинацията от сини очи и тъмна коса... Хайде, спирам с хвалебствията, че то умряла циганката дето хвалила .... – или там както се казваше.
И моята коса ужасно пада. Навсякъде сея косми, въпреки че ходя само вързана - затова се захласнах от косата на Суити – изглежда толкова жива и гъста.
Аз пък откакто родих, кожата по стъпалата и ръцете ми стана ужасно суха. Постоянно си мажа петите с крем, защото иначе ще се напукат. И ръцете си мажа, но пък и постоянно ги плацикам...
Тук днес е ужасно ветровито и вали. На всичко отгоре поради силния вятър станала някаква авария и цяла сутрин нямахме ток. Добре, че не е много студено, че както се отопляваме на ток.... щяхме да замръзнем.
Желая ви топъл и приятен ден!

# 84
Добро утро, мили мамета! Бързам да пиша сутринта, че днес може да ми спрат нета  Rolling Eyes през деня. То и вчера заради дъжда пак нямахме няколко часа...
Разглеждах снимчици в албумчето ни - Ама много сме хубави февруарските мами и бебета, заедно с каките и батковците  Hug  /в това число, разбира се, маметата, родили и януари  Grinning /.
Игси, исках да те питам дали при кръщенето цялото бебе се мокри! Че каката нали като по-голяма сме я кръщавали и само крачетата й натопиха, а главичката намокриха. Гледах снимките на Емито, че бебока й е целия топнат и се замислих. А и нали се купуват кърпи за бебчо и за попа, та се чудя дали на беба ще й е достатъчно голяма кърпа за ръце /от тези дългите/  newsm78 , щото пък и нова хавлия не ми се купува /имаме си две/. Кажи с две думи как се процедира!  Praynig Знам, че като се очисти със светена водица се преоблича с нови дрешки, има ли нещо друго, което да не се сещам...
Вчера дадох кайсиево пюренце на бебка - изходи се детето и вечерта и тази сутрин. Еееех, дано се нормализира, че на 3-4 дни наистина ми се вижда много време само за едно акане  Thinking Макар че е спокойна, но все пак това се задържа в организма и не е полезно /то и аз съм си от запечените  Mr. Green /.
Руми, много сладко така като пишеш след нас, защото сутрин знам, че има за четене със сигурност  Joy А дънките на бебка страшно много ми харесват. Аз търсих сега да купя подобни, но не ходих на много магазини, та не намерих. Но за същите парички й купих цял тоалет, така че не съжалявам. По-натам ще търся някакви джиджани панталонки, с джобчета на крачолите отстрани /дано има момичешки бебешки вариант/.

# 85
Добро утро от мен и от един четиримесечен "поспаланко", който точно днес реши да се събуди в четири и половина, да раздава рожденически усмивки, да гука и пее, после най-вероятно да спи цял ден, а мама да му мисли как да си държи очите отворени Crazy
Очевидно иска да празнува от рано Joy
Веднъж пак така се беше събудил по никое време, точно когато отново навършваше кръгъл месец. Интересна работа... Thinking

Ето една почерпка от нас:

И честито на всички "наборчета"!!!  bouquet

# 86
 Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower  Flowers SunflowerЧестит  мини-рожден ден на Вики!!!!!  Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower
                                Да расте здрав и весел за радост на мама,татко и батко!!!

Да ви се похваля - събота и неделя бяхме на едно много красиво място,близо до Троян - Гумошник се казва селото.Бяхме с Митко и той остана много доволен Mr. Green Mr. Green Mr. Green А и ние си изкарахме невероятно.Разходки,цветя,вечер салатка,ракийка,барбекю на теферич........ cook Не ми се прибираше.Ето малко снимки

И Митко е към незахранените дечица.Ще изчакам да направи поне пет месеца,но честно казано малко ми е любопитно дали ще си хапва пюренца и кащички с лъжичка,но.... няма да бързам  Peace

Inik, каво става с вас? Мислим за вас и чакаме с нетърпение добрата новина  Praynig  Hug

# 87
diksi, наистина е много красиво... И аз много обичам да съм сред природата - именно там успявам да си почина най-добре. За съжаление излизаме от града твърде рядко, а откакто се роди Вики, не сме ходили никъде... А така ми се иска...
Знаеш ли, Митко май прилича на баща си. Или поне така изглежда от снимките Laughing

# 88
Бройте го и моят бандитко в групата на цицоманите Mr. Green
Мисля да захранвам след 6 навършени. Четох, четох и още нямам идея как точно ще подходя. Всичко ми е каша в главата. Искам да си напиша някаква план-програма за захранване ама още не съм почнала, а то ей го къде е....
Ако някой има готово такова нещо, да го дава насам да преписваме, че не е лесна работа...
Има безброй статии и схеми и направо вече съм  #Crazy

Ето тука още малко инфо от една захранила мама:
http://ilianas.hit.bg/Schemes.htm#zapoznawane

Биляна, и моят рошко реве непрекъснато и иска нон-стоп внимание. Направо като си помисля за разходка и ми се плаче, защото въобще не иска да стои в количката и крещи страхотно. Една майка даже ми предложи да го накърми за да се успокои Sick
Вече целият квартал го знае, ама не мога да направя нищо. В къщи му казваме му Чудото....
Най честата картинка като го приспивам на вън е :след 30 мин.се връщам при другите майки с Калоян в едната ръка и количката в другата.

# 89
Честит рожден ден на Вики на Суити! Да ви е живо, здраво и щастливо малкото юначе!
Ние вчера нямахме нет заради дъжда, но пък ходихме да разгледаме новия мол. Хареса ми, наистина си е истински мол. Когато се запознахме с  мъжа ми, той беше завършил в Америка и  живееше там, и като му ходих на гости, докато  той беше на работа по цял ден, аз скитах в някой мол. Много е удобно за майки с колички, защото по улиците с тези навсякъде паркирали коли.. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Игси, Филип също е изключително кърмено бебе и смятам да го захранвам след 6 навършен месец.
Слънчо, аз лично съм решила да захраня първо с оризова каша. Но само дотук имам яснота. Опитвам се да  чета библиотеката на Кърмаческия форум и темите относно захранването, но нямам много време през деня. Но пък до  шестия месец има още доста време. Виж, докато бях бременна бях изчела всичко за изключителното кърмене и бях здраво подкована с инфо и не съм правила грешки да следвам остарялата бг схема. Но сега...няма време!

Относно косопада, аз взех мерки и от около месец и половина си ползвам шампоана и балсама на Клоран с хинин, който е против косопад и наистина спря да ми капе косата.

Общи условия

Активация на акаунт