Февруарско бебе пухкаво расте,хайде да го водим на мореее

• 23 339
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ СЛАДУРКОВЦИ  ! bouquet
За косопада и при мен почна да се появява, но е нормално, поне така ми казаха.
Биби, Гого за сега мрънка, но казват, че това е най-трудния период за мамите и бебоците. Бебчовците искат да седят, а немогат още, а мамите каталясват smile3507.
Суйти и ние се събудихме днеска в 5.30ч  Shocked, иначе ставаме към 7.30-8.00. Всеки месец около датата си прави някоя магария или си променя режима. Дано само това събуждане да е било инцидентно, а не смяна на режима  Praynig

# 91
Здравейте момичета!
Почерпка от нас   cook Wine Glass cook. Днес Михаил навършва 4 месеца. Ех, как лети времетооооо.
И ние сме само на кърма, но аз мисля към края на месеца да започна със зеленчуково пюре и постепенно да добавям плодово, сок, а кашата ще я оставя като навърши 5 месеца. Нямам специална схема, но ще карам по българската, но след навършени 4 месеца и половина.
И Михаил напоследък трудно заспива обикновено на цицата и аз задължително права, за да се полюшквам. Дали не съм го разглезила newsm78. Или другия вариант е и двамата легнали. Биляна и при нас е така с разходките, особено ако му се спи като излизаме..... ooooh!. И на мен много често ми се е случвало да го държа с едната ръка и да бутам с другата количката, а един път дори и каката беше с нас, та се чудих нея как да удържам като пресичаме.
При Михаил наблюдавам от около десетина дни едно непрекъснато събуждане нощно време през около два часа и спи неспокойно. На какво ли може да се дължи newsm78.?
Inik как е мъничето? Мислим за вас! Хайде оправяйте се и да си  спретнем срещичка всички мами и бебоци!

# 92
Честито на ВИКИ!  baloni flower. Да расте здраво, усмихнато и щастливо момче!!!

# 93

Първо да се отчета. В петък бяхме на консултаця: Елиза е 6230 гр и 62 см. Биха и пак ваксинации и крачето и сега е все още насинено. Бебка има едни обриви на ръцете , едни червени пъпцици и кожата и е много суха там. Питах докторката, тя веднага ми заяви че е екзема. Аз си мисля обаче че е от повръщането. Понякога Елиза повръща мляко с киселина която отива на тениската и и докато я сменя , тя вече е отишла на кожата. Не знам. Има ли други бебета, с подобни цервени пъпцици по ръцете, понякога и врата?  newsm78 newsm78
Иначе ние миналата седмица ходихме вече в чужбина с бебата... а още не и бях изкарала паспорт... добре че не ме спряха. Ходихме до Брюксел за един ден. Бебка беше малко ошашавена, но послушна. Изпращам снимки от Брюксел и от последните 2 седмици. Беба като и е кеф, така се плези, че сливиците и се виждат.   Crazy
http://www.mijnalbum.nl/Album=KMGLNYIH
Иначе и тя , както и другите бебета дето четох много гледа телевизя. Много е смешна. Внимавам по принцип, но в неделя се наредихме цялото семейство да гледаме мача с Холандия и Елиза беше облечена специално в оранжева рокличка...
за храната имам въпрос: лекарката ми каза да я храня вече 6*200 мл (180 мл със 6 лъжички), но на мен ми се струва много. Бебата понякога си го изпива послушно, но понякога като си затвори устата, не мога да и напъхам биберона. И така между храненията през деня понякога се събират 5-6 часа без да се е хранила. Направо не мога да и вкарам бутилката в устата.  Rolling EyesТа пак да попитам, колко мл мляко средно на ден изпиват вашите бебоци?

# 94
Честито на ВИКИ!  baloni flower. Да расте здраво, усмихнато и щастливо момче!!!

Мерси, Бобче! Честито и на Мишето и да расте усмихнат, весел и щастлив за радост на всички! Hug

за храната имам въпрос: лекарката ми каза да я храня вече 6*200 мл (180 мл със 6 лъжички), но на мен ми се струва много. Бебата понякога си го изпива послушно, но понякога като си затвори устата, не мога да и напъхам биберона. И така между храненията през деня понякога се събират 5-6 часа без да се е хранила. Направо не мога да и вкарам бутилката в устата.  Rolling EyesТа пак да попитам, колко мл мляко средно на ден изпиват вашите бебоци?

Честно казано и на мен ми се вижда много... Thinking
Вики е на кърма, но нали виждам колко изяжда - пет пъти на ден по 160-180 мл. на хранене...
Все си мисля, че детето само ще си покаже от колко млекце има нужда. Не я насилвай...
Много сте сладки на снимките  bouquet

# 95
chdiana , Митко си изяжда по 180 мл., но се храни 5 пъти.Ако и даваш по толкова може пък да започне и тя да се храни 5 пъти в денонощието  Wink

# 96
Руми, незнам дали ще и се променят очите. Някои казват, че ще се променят като спра да кърмя, други-че такива ще си останат. Каквото дойде, но аз не държа особено да са сини  Flutter
Пиле, и ние имахме такъв период, когато Ивана не щеше на лежи в количката. Оттогава се заканих и спрях да я вдигам по какъвто и да било повод. Само лежачка  Naughty Занимавам я, играем си, но в легнало положение и за 3-4 дни всичко се оправи. Оттогава нямам никакви проблеми-лежи си детето в количката и си спи  Party

# 97
  • Sofia
Привет и от мен! Grinning

Томи също е само на кърма и не е захранен още с нищо.
И аз четох, четох и не знам с какво да започвам. Ия я захранвах първо със сокче. Сега сякаш пак натам ме влече. Някак пюретата и кашите ми се струват прекалено тежки за свикналото с кърмата коремче.
Вие какво ще кажете за сокчетата?

И нас не ни подминаха болестите. Каката ни донесе някакъв вирус. И аз разчитах кърмата да предпази Томчето, но уви и той се беше разкашлял и разсмъркал. Как бухаше само милото. Добре че се оправи без лекарства- само вит. С
През нощта Томи също е започнал да спи неспокойно, често се буди и яде. Сигурно период е някакъв.
Моята коса и тя е започнала да капе. С Ия пак по това време (4 м. след раждането) започна косопад и ми се струва, че продължи страшно дълго – 3 ли 4 ли месеца беше. Много неприятно. Sad
Ето тук съм сложила снимки на дечицата- последното албумче е актуално.
http://community.webshots.com/user/mirage223

# 98
Хехе!Сега като чета пък ми се струва, че повечето не сме захранили още, а преди ми се виждаше, че повечето са вече на пюрета и каши... Simple Smile
Мираж, сокче беше първото "чуждо нещо" което влезе в стомахчето на Емо и то на 1мес. и няколко дни.
Сега мисля, че соковете са твърде агресивни за нежните стомахчета на бебчетата. Затова със сока ще процедирам по схема "бавно, но славно": 1 -та седмица по 1 лъжичка, 2-та по 2, 3-та по три и т.н докато стигнем до пълното количество изцедено от 1 морков и 1 ябълка.
Иначе мисля да започна с плодово пюре.

# 99
  • София
chdiana,Кали яде различно количество,като най-много е вечер след баня ок.180мл.През деня варира между 120 и 150мл.Аз вече й хванах цаката и знам в определено време на деня колко ще изяде.Не я тъпча насила защото след това обикновено повръща и ефекта е 0.Давам и малко сокче ок.60мл. и плодово пюре.Запасила съм се с бананово,круши и ябълки,кайсии,тия дни ще питам може ли вече да включа и зеленчуково.
Аз ли съм единственото изключение от правилото newsm78 на мен не ми пада косата,в смисъл не повече от обичайното.След баня по 20-ина косъма което ми се струва нормално.Дано не започне Sick Praynig
Мами правите ли упражнението -вдигане за ръчички до седнало положение.На курса за гимнастика на бебето казаха,че след 3-я месец може да се прави ама мен ме е страх да не й навреди нещо и рядко го правим.

# 100
Мами правите ли упражнението -вдигане за ръчички до седнало положение.На курса за гимнастика на бебето казаха,че след 3-я месец може да се прави ама мен ме е страх да не й навреди нещо и рядко го правим.

Ели, на Вики май това му е любимото упражнение. Само пръстче да му подадеш и вече се е надигнал до седнало положение.
Ще смайва с коремни мускули дамите Joy

# 101
ЧЕСТИТ 4-ТИ МЕСЕЦ НА ВИКИ, МИХАИЛ И ЯНА!!!

Ели, не се притесняавай, нищо няма да й счупиш - гаранция! Simple Smile Нашето момиче и набирането прави редвоно, и като Константинос на Олимпия тича та чакпушек се вдига (държа я под мишничките и не й давам да се отпуска на краката си, а само да докосва пода) !

По колко пъти на ден миете с водичка дупетата на вашите бебенца?
Аз я мия сутрин, след това следобед към 16-17ч и вечер я къпем.
Рибка, голям съм заплес беше ме питала за кръщенето нещо. След малко ще отговоря, дано не е късно.

# 102
Добро утро, мили мамета! Бързам да пиша сутринта, че днес може да ми спрат нета  Rolling Eyes през деня. То и вчера заради дъжда пак нямахме няколко часа...
Разглеждах снимчици в албумчето ни - Ама много сме хубави февруарските мами и бебета, заедно с каките и батковците  Hug  /в това число, разбира се, маметата, родили и януари  Grinning /.
Игси, исках да те питам дали при кръщенето цялото бебе се мокри! Че каката нали като по-голяма сме я кръщавали и само крачетата й натопиха, а главичката намокриха. Гледах снимките на Емито, че бебока й е целия топнат и се замислих. А и нали се купуват кърпи за бебчо и за попа, та се чудя дали на беба ще й е достатъчно голяма кърпа за ръце /от тези дългите/  newsm78 , щото пък и нова хавлия не ми се купува /имаме си две/. Кажи с две думи как се процедира!  Praynig Знам, че като се очисти със светена водица се преоблича с нови дрешки, има ли нещо друго, което да не се сещам...

Ами принципно хавлията трябва да ти е голяма колкото да увиеш бебка в нея, а тази за свещеника да е по-малка - колкото да си избърше ръцете. По традиция се носи и сапун за свещеника. Новите дрешки се обличат след "окъпването" и е добре да са бели, но каквито сте купили - такива. Не е проблем.  И аз друго не се сещам, няма нищо по особено. А! Една китка (от здравец или чимшир с някакво червно цвете вътре из нея) също се носи.

Вчера беше Петдесетница (РД на Църквата), а днес е Свети Дух. Честит празник!Бог да пази дечицата ни!

# 103
  Здравейте и то нас!

ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ smile3525 Tada

Като чета за това как някои бебенца плачкат като ги разхождате и се сещам за нашата кака и тя така беше милата, количката я ползвахме само за багаж. Laughing

Пиле, каква е тази майка дето ти е предложила да го накърми, направо се втрещих като го прочетох?

Всички бебовци са много сладки и аз утре ще сложа малко снимки, че то май само ние не сме сложили.

Аз на Мони дупето го мия само като се наака и при това не винаги, понякога действам с мокри кърпи, досега дори не ми се е зачарвявало, а иначе всяка вечер се къпем, макар че ми е малко трудно, защото го къпя сама, а той много шава.

Рибката, много ми хареса как описваш вашите преживявания с децата и аз също се чуствам по същия начин, някак много по- спокойна и уверена, и когато бебо плачка в повечето случаи знам защо, а с каката напротив. И сега ми е много приятно да си гушкам и да му се радвам, без да се разтрепервам когато плаче и да се чудя какво да направя. С каката имах чувството като ревне, особено навън, че всички само нас гледат и аз съм некъдърна и немога с едно бебе да се оправя Laughing

# 104
Здравейте, мамета! Аз пак съм на линия   Mr. Green
Игси, супер си, много бързо отговаряш на въпросите ми!   bouquet Благодаря ти!
Еликс, упражнението за вдигане до седнало положение ортопедът д-р Драганов каза, че може нон стоп след като навърши 3 месеца, даже е хубаво да се прави, защото заякват коремните мускулчета и се оформя хубава коремна стена.
Красикм06, много добре го каза накрая "С каката имах чувството като ревне, особено навън, че всички само нас гледат и аз съм некъдърна и немога с едно бебе да се оправя"  Точно така си беше и при мен  Sad 
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЕБОЧЕТА, НАВЪРШИЛИ 4 МЕСЕЦА!!!   ura

Общи условия

Активация на акаунт