Университети в Германия и други държави с немски език 11

• 67 641
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
TNT също доставят за един ден и имат студентска тарифа!

# 751
TNT също доставят за един ден и имат студентска тарифа!
Дъщеря ми преди три години изпрати документите си с TNT.Сутринта ги пусна и на другия ден преди 12:00ч  бяха вече в унито.Не си спомням как разбрахме,но мисля ,че се смени статуса в регистрацията й. Като студентска тарифа, таксата беше доста по ниска от DHL.

Последна редакция: пн, 24 юни 2019, 23:40 от vale3000

# 752
  • София
Миналата година ва 02.07. за 3 броя комплекта по ДЧЛ ( до летището) платихме 111.78 лв. На 03.07. вече бяха пристигнали. А че има промоция за кандидатстуденти разбрахме там на място.

# 753
Днес пуснахме документите с ДНЛ- таксата беше 85 лв. Нашият срок за подаване на документи е 30.06.2019 г. - така че засега се вместихме и започваме да чакаме.

# 754
Браво на вас, справили сте се  много бързо. Желая от сърце успешен прием на най-желаното място.
Ние чакаме днес дипломата да дойде от София, уж в консулството обещаха да заверят копията в същия ден.
Ако някой апликира в ТУМ, машиностроене.  - моля за информация  - в портала им искат оценки по математика и немски от дипломата, как да ги предствавим - по немска и ли българска система?

# 755
За ТУМ изпращаме само дипломата - легализирана и преведена и не правим нищо друго - това ни е казано от консултантката.
Ще изпращаме утре заедно с нея, така че после ще мога да потвърдя тази информация.

# 756
G.D. мерси за пожеланията. Желая от все сърце успех на всички кандидатстващи и прием на най-желаното място. Ние сме кандидати само за едно учебно заведение с две специалности. Ако не ни приемат ще се готвим да кандидатстваме в друго учебно заведение за летния семестър, но да видим.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 16:03 от синята лагуна

# 757
  • София
Синята лагуна,  вероятно визираш кандидатстване за летен семестър, ако нещо не стане сега. Но гаранция ще стане Simple Smile
Аз в ключов момент се наложи да пътувам и с дипломите се занимаваха те. Днес следобяд се връщам в БГ и от вратата почвам с проверката всичко ли е свършено както трябва. Ако да,  утре са на линия в посолството за заверки. Ако не,  ще се оплаквам тук довечера. Отделно съм поставила на едната  задача до прибирането ми да е измислила и резервен университет. Не може само едно желано място,  една специалност с местни квоти.. Всичко може да се случи.
Успех на всички кандидати и от мен!

# 758
Отиде за последна заверка на копията в консулството и нашата диплома. До края на деня ще имаме три подпечатани копия.  Утре ще качва в порталите на унитата, в петък изпращаме писмата. От другата седмица няма да прознеса думата "университет" за дълго време. Както забраних споменаването на   думата "курс" след като младежа изкара шофьорския такъв. 
Обадих се в DHL ( по точно мой колега, бивш техен служител го направи). Има  промоционални пакетни цени за изпращане на писма  до университети, като тя варира според това в кой град се изпраща и колко тежи пратката.

# 759
Някой да има идея за района на HWR Berlin (Alt-Friedrichsfelde 60
10315 Berlin  ) дали e малко опасно? Близко момиче, отказва да кандидатства там, защото приятелки, учещи в Берлин й казали, че там е опасно. Страхува се, че няма да може да ходи спокойно на училище.
Вярно ли е това, имате ли такива наблюдения, или изобщо не е вярно? Или не е като да няма. По-скоро опасно ли е там вечерно време за само момиче, прибиращо се от лекции/библиотека?
Не помня дали миналата или по минала година имаше някакви новини за сбивания из този район на роми. Може и да бъркам.
А и въобще за това училище, ако някой има мнение, ще съм благодарна да сподели.

# 760
Някой да има идея за района на HWR Berlin (Alt-Friedrichsfelde 60
10315 Berlin  ) дали e малко опасно? Близко момиче, отказва да кандидатства там, защото приятелки, учещи в Берлин й казали, че там е опасно. Страхува се, че няма да може да ходи спокойно на училище.
Вярно ли е това, имате ли такива наблюдения, или изобщо не е вярно? Или не е като да няма. По-скоро опасно ли е там вечерно време за само момиче, прибиращо се от лекции/библиотека?
Не помня дали миналата или по минала година имаше някакви новини за сбивания из този район на роми. Може и да бъркам.
А и въобще за това училище, ако някой има мнение, ще съм благодарна да сподели.
Здравейте! Районът е доста опасен, намира се в район Lichtenberg. Пълно е със странни субекти, живеят предимно чужденци и много бедни германци. Контингентът там е толкова зле, че най-малкият проблем са Ви българските роми.

Ако можех да избирам, къде да уча/живея в Германия, Берлин определено няма да ми е в топ листата. Ако дъщеря Ви държи да кандидатства в Берлин- Хумболдт и HMKW са местата, другото не си заслужава.
Като цяло за право или икономика Ви съветвам да изберете университет, а не Hochschule.
Успех!

# 761
Русалке, точно за летния семестър става дума. Така съм се ошашавила, че чак съм написала зимния-поправих го в поста.
Проверявайте хубаво под списък, документите да нямат грешки и там където е необходимо да са подписани.
Успех на всички кандидатстващи и да ни върви по вода!
Нашите документи са пристигнали  в уни-асист още сутринта рано.
Сега някой да каже какво следва по процедурата на уни асист?

# 762
  • София
Направих проверката - справили са се. Само за момент ми заби учестено сърцето - защо страниците от дипломата на едната са 7, на другата 8. След кратка сверка видях обаче, че на едната апостилът е на отделна страница, на другата е под текст сложен. Утре ги зове посолството Simple Smile Някой да е минавал днес, та да сподели прясна информация дали се иска кореспонденция и как да са скачени/нескачени документите. Те са ги напаравили с кламери и ще носят телбод със себе си.

# 763
Днес в посолството в 8.30 - двама човека.
Оставих  5 копия. Те са безплатни за годината на завършване. Кореспонденция не се изисква.
Всички листове, включително и една празна страница с печат "празна страница" в поредността, в която са ги защипах с телбод. Жената на гишето ги защипа още веднъж с телбод и ми даде номер, с който утре до 9.00 трябва да си взема документите.

# 764
Здравейте! Меко казано съм бясна. Не на Вас Simple Smile
Искам да попитам някой изпратили вече пакет с документи по ТНТ и ДХЛ? Ако е възможно да споделите от къде и цена за пакет.
Питам защото вчера говорих с националния номер и на двете компании и те ми казаха, че има студентска тарифа, нооо като отидох на място отричат и ми искат по 90-95 лв на пакет. А аз имам 5 пакета с докумети. Моля Ви помагайте! Аз кажи- речи работя за тези пари един месец.

Общи условия

Активация на акаунт