Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 50

• 77 611
  • 764
  •   1
Отговори
# 390
  • Deutschland
Пели, моята кожа е нормална към суха. След капсула лицето светва. Озарява, хидратира, абе супер са.

# 391
Зарибих се и аз с тези капсули Blush.

Преди няколко дни си взех околоочния на Балеа с уреа и съм много доволна. Наистина хидратира и озарява, бих казала, че намалява и сенките, въпреки, че още не съм го използвала достатъчно дълго за да го твърдя със сигурност.

# 392
Някой да има като мене пъпчици около сгъвките на дупето. Не съм сигурна дали са пъпчици или подкожни косъмчета. Как се справяте с тях? Препоръчайте нещо, моля.
Искам да благодаря на Фрей скитница, че се отзова на молбата ми за лосион за тяло. Купих си млякото за тяло на Балея, което ми препоръча и наистина много се хареса на моята суха, лющеща се кожа. Взех този с 15% урея, че нямаше другия. Попива без да оставя мазен и тежък лой. Държи кожата хидратирана през целия ден...абе супер е. Точно това търсих. Супер сте!
Сега и аз им се чудя на тия капсули. Едва ли дълго ще им се чудя още.
Някой ползвал ли е крем депилатоар. Или има тънкост за ползването му или просто все попадам на боклуци. Купих си този на Ревюел, ама нулев ефект.
Жалко, че и аз изтървах промоциите а кокосовия, докато се наканя.

# 393
Това с пъпките може да е от мн неща. По принцип не е лошо дерматолог да те види, ако са косми трябва да ексфолираш, ама там е чувствително, така че внимавай. Може и просто от бельото да е някво дразнене.
Деиплатоара за мен е безкрайна тъпотия, ползвала съм не повече от 4 5 пъти и честно казано бръсненето ми се струва по - добро. Миришат гадно повечето заради сярата, според мен не е ок за кожата и ефекта е до няколко дни, защото трбява да разтворят косъма реално.

# 394
Ами явно ще се отказа от депилатоарите и ще си ползвам бръсначката. Депилатоара заминава в коша в такъв случай.
Ами аз това на дупето го имам от години, ама освен да ме дразни не ми причинява дискомфорт някакъв, ама щом съм само аз явно не е мн нормално, като на кокошка ми е кожата, чисто козметично ме дразни, колкото и  да не ми се занимава с доктори ще взема да ида да ми се маха от главата. Благодаря!

# 395
  • Варна
Споко, настръхналото на д-то си е съвсем нормално.
Относно депилатоара, аз го ползвам за бедрата. Косъмчетата излизат доста по-меки в сравнение с бръсненето. Да, мирише кофти, чака се, но разлика има на 100%.

# 396
Маслото за коса (ако за Langhaar mädchen питате) е на ДМ, да.
Скрит текст:
Майка ми си слага по две шепи и не й се омазнява косата. Супер аромат има освен това.

За сините капсули не мога да дам отзив все още , аз ползвам розовите с лифтинг ефекта. Може би, заради витамин Е, но действа заглаждащо върху белезите. Heart

# 397
Може ли инфо, как го ползвате, да не да е повредата в моя телевизор.
Аз мажа на сухо, чакам 10-15 мин. и после минавам с шпатулата и после измивам( в случая и бръсна, защото няма ефект никакъв).

# 398
  • Варна
Маже се плътен слой по посока растежа на косъма. След определеното от производителя време (аз стоя повече), се маха с шпатула, обратно на растежа на косъма. Под душа може да се мине с гъбка за допълнително премахване. Ползвала съм Вийт и т.н. различни марки. В момента съм с Дева, доволна съм.

# 399
Хм, аз също понякога ползвам депилатори основно за ръцете, но там косъмчетата ми са много фини. Ползвах дълго време на Elea, сега ползвам Leganza и винаги има добър ефект.

# 400
  • offshore & overseas
parusheva, това на дупето ти най-вероятно е тип гъша кожа (като настръхнало). И аз го имам, и то откак се помня (тоест доста дълго, защото сега съм на 43 г.). Досега не съм се притеснявала, а и не ми пречи, тъй че не съм правила и продължавам да не правя опити да го отстраня. Допускам, че може да има известен ефект от ексфолирането, но не вярвам напълно да изчезне, просто няма начин.

Относно депилатоарите, няма кой знае какви тънкости, но не всички са добри и не всички се справят при по-дебел косъм. Ключово е покриването на космите с плътен слой крем и изчакването достатъчно дълго време (но не по-дълго от 15 минути, то се усеща кога вече трябва да се махне, защото кожата започва да пари).

Съвременните депилатоари са безопасни за кожата, но все пак е хубаво след отстраняване на космите и след отмиване на крем-депилатоара, да се нанесе и специален лосион за след обезкосмяване.

Общо взето, аз съм изпробвала от съвременните кремчета тези на Veet , Еlea за чувствителни зони (похвален беше в темата, и то за използване на лице) и Strep за чувствителни зони.

- Veet e ок, маха дори по-грубо окосмяване, но космите трябва да се отстраняват внимателно, за да не раздразни кожата (при мен се е случвало). Veet обаче не става за лице.

- Elea е добър за бикини зоната (подчертавам, бикини, НЕ за премахване на цялото пубисно окосмяване, което аз не правя и не ми е необходимо). Предстои ми да го пробвам и на лицето. Към опаковката има много ефективен лосион за след обезкосмяване. Подчертавам, че след използване на Elea нямам възпаления на кожата както винаги след бръснене (страдам от фоликулит) и космите растат по-бавно и са по-меки.

- Strep за чувствителни зони (черният, с арганово масло), много му се надявах, защото е луксозен, а и го взех при едно намаление в ДМ. Да, обаче цъцки. На вс. отгоре направих огромната грешка да го използвам първо на лицето си. Нанесох плътен слой и започнах да чакам необходимото време (между 5 и 10 мин.), още след петата минута започна да ми пари, но космите не бяха унищожени и изчаках още пет, тоест максимума, когато положението започна да става непоносимо и затова побързах да отстраня депилатоара.

Слава Богу, сериозни поражения нямам в зоната, но и космите, освен че се бяха накъдрили, нищо друго не се случи (ходих със засукан мустак известно време). Добре че нямам наистина силно окосмяване над горната устна, та положението се търпеше. Все пак, излязоха ми една-две пъпчици и трябваше да изчакам да минат напълно, преди да приложа Elea (още чакам). Изрично пишеше за този Strep, че е специално за лице (подмишници и бикини зона). Или не става за моето лице, или изобщо не става (за нищо). Но бях длъжна да се оплача тук, вие ще ме разберете.

Не съм пробвала други депилатоари, но помня прахообразния от моето детство, с който майка ми се обезкосмяваше, и който и аз съм използвала, когато започнах да премахвам космите на краката си. Първо, трудно се намираше и трябваше човек да дебне къде, кога, какво. Второ, много беше важно да се направи хубава консистенция (разрежда се с вода до гъста каша, както хумата), трето, вонеше на чиста сяра (без парфюми и всякакви такива), НО за сметка на първо, второ и трето, вършеше невероятна работа (ако го докараш добре на гъстота, но дори и да не го докараш, пак махаше космите).

Толкоз за депилатоарите. Добри са, когато поради някаква причина (например фоликулит, както при мен) една дама не може да бръсне или да епилира космите си, а в същото време не разполага със средства за фото или лазерна епилация. Все пак сме в „евтината тема“.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2018, 15:27 от Мяуче

# 401
Явно мажа на тънко. Благодаря за съветите. Аз се обривам точно е бикини зоната като се обръсна, сърби ме и ме дразни супер много. Дано с това да го нямам този проблем, че ме подлудява на моменти.
Поне се успокоих, че ми няма нищо страшно на дупето Simple Smile

# 402
  • Варна
Grinning Няма ти, съвсем нормално си е.

# 403
  • offshore & overseas
Явно мажа на тънко. Благодаря за съветите. Аз се обривам точно е бикини зоната като се обръсна, сърби ме и ме дразни супер много. Дано с това да го нямам този проблем, че ме подлудява на моменти.
Поне се успокоих, че ми няма нищо страшно на дупето Simple Smile
Пробвай Elea за чувствителни зони или Veet (който и да е вариант). На мен ми понасят добре, а и аз страдам от фоликулит (всеки път след бръснене или епилация, при израстване на космите получавам сърбеж и обрив). Малко трудно се нанася в бикини зоната, но резултатът е задоволителен.

# 404
  • Пловдив
Пели, моята кожа е нормална към суха. След капсула лицето светва. Озарява, хидратира, абе супер са.

Моята кожа също е такава и капсулите със зелен чай на Балеа много ми харесаха. Слагах ги на цялото лице, макар, че са за около очи. Попиват бързо, хидратират и омекотяват. Добре, че писахте и ми припомнихте за тях. Пак ще си взема.

Общи условия

Активация на акаунт