Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 954
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
И моята щерка вече е с брекети. Относно миенето, ОД каза с мека четка. Нещо повече нужно ли е, конкретно за душ питам, има ли смисъл да се купува?

# 451
Аз също съм носила брекети преди години, горни и долни, сложиха ми ги наведнъж. Нямам спомен нещо да съм се тормозила особено с яденето, или да съм имала някакви запомнящи се проблеми/болки. Ако се слагат поетапно, явно си има причина - може би да се намести нещо в едната челюст, преди да се пристъпи към другата.

Не съм купувала душ за зъби. Мие се с електрическа четка, с интрадентална четчица почиства около брекетите и конец също има, но май го ползва рядко.

# 452
  • София
Вера, и на нас трябваше да ги сложат след 3-4 месеца долните, но мойта не даваше да й се вадят едни млечни,  та ги чакахме да паднат.

Освен това впоследствие чух, че други ортодонти не слагат брекети, докато не израстат всички постоянни зъби. Други пък слагат. Взе да ме гризе червея на съмнението дали не избързахме, дали ортодонтката не ни накара заради парите.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 19:46 от bazel

# 453
  • София
Не знам, но тези с естествено правите зъби никога няма да ни разберат... За тях тези проблеми са непонятни. Аз се притеснявам, че прозрачните ритейнъри дразнят венците и не са никак удобни, скъпи са и бързо се чупят. Единственият им плюс за мен е, че са прозрачни т.е. не се виждат. Също ме притеснява, че най-вероятно няма да ги получа на същия ден...
Нали само се спи с тях?Какво значение има дали се виждат?

# 454
Аз в началните месеци след свалянето ще трябва да ги нося 24/7.

# 455
  • Ланкър, планините Овнерог
И моята щерка вече е с брекети. Относно миенето, ОД каза с мека четка. Нещо повече нужно ли е, конкретно за душ питам, има ли смисъл да се купува?
Очудвам се, че не ви е обърнал внимание на хигиената. Нашият й е изчел на щерката цяла лекция. По-назад бях писала всички неща за миенето. Отделно взехме и душ, полезна вещ се оказа. Много важна е хигиената да е на ниво.
На дъщеря ми й сложиха едновременно и горе, и долу брекетите. Според мен е индивидуално как да се сложат. Сигурно има значение и колко е зле положението.

# 456
На някой да са  му поставяли брекети първоначално само на няколко зъба,наприме 4-ри?Има ли такава практика и това забавя ли лечението?

# 457
Здравейте имам въпрос относно тези "задържащи" апарати след свалянето на брекетите . Лично аз носих близо година нонстоп тази шина , като сега вече я нося докато спя , не за друго , но в ежедневието ми постоянно имам нещо в устата и не ми е толко комфортно да съм с нея. Сега към питането ми : наскоро си смених пломба на преден зъб,като  сега  малко  ми се различава с предишната форма на зъба ми (на която ми е направена отливка за шината) сега шината пак си пасва , но трябва да си я понапасна повечко.. Възможно ли е по някакъв начин този зъб да се поразмести въпреки ,че брекетите съм ги свалил преди повече от година .. скоро съм на контролен , но реших да се допитам до вас , че да спя спокойно Grinning .

# 458
Така е,но колко е голям дискомфорта от носене на ретайнер?
Не съм се настроила за още 1 година дискомфорт,след сваляне на брекетите..
По-дразнещ ли е от ластиците?

Споко, той не носи дискомфорт сам по себе си. Няма опъване или болка /освен в случаите, когато го носиш избирателно -> тогава може да има/. Неприятното е, че тъкмо са ти свалили всичко от устата и отново слагаш нещо. Аз се бунтувах  и страдах няколко дни, но както с брекетите, ластиците, разширителите и т.н. - след 1 седмица свикваш и не ти прави впечатление. Една година денонощно и нататък - само нощем. Докато смъртта ни раздели.

# 459
  • София
Определено аз това за носенето на ретайнери 24/7  1 година,не го знаех и простооо....съм в шок.
Мислех,че само се спи с тях...
Аз сега имам проблеми с един венечен джоб,който се образува понеже последните 2 зъба нямат добър контакт и сега ще ми ги пломбират и двата.
Казаха ми днес,че с цел естетика е добре след като сваля брекетите да си направя корекция на венците с лазер.
Някой правил ли си го е?Каква е цената?

# 460
Здравейте,

може ли някой, който се е лекувал при д-р Динкова да даде мнение? Засега съм се спряла на нея, макар цените да ми изглеждат доста завишени.

Благодаря

# 461
Добре де, аз някога като имах брекети, преди 20 и кусур години, след свалянето им нищо не съм носила. И не мръднаха зъбите. Как пък така е станало при мен?!

# 462
Добре де, аз някога като имах брекети, преди 20 и кусур години, след свалянето им нищо не съм носила. И не мръднаха зъбите. Как пък така е станало при мен?!

При децата е така, но при възрастните костта вече се е развила и има опасност зъбите да се върнат.

# 463
Не е точно така. Няма гаранция, че като е дете няма да му се разместят зъбите. Ако беше така, нямаше да съществуват ритейнъри изобщо. В групите във ФБ има доста възрастни, които носят брекети за 2ри път...  

# 464
  • Пловдив
Може ли да обясните какви са тия ластици и ритейнъри,за какво се носят,как се носят, всеки ли ги носи? На дъщеря ми ще слагаме брекети този месец,но тъй като аз нямам възможност да ходя при ортодонта,баща й се занимава,и не е разбрал за никакви такива допълнителни приспособления. Зъбите й не са много криви,но има неща за оправяне и са й казали лечение 2 години.
И с хигиената не знам как ще се справяме. Тя е адски мързелива,мие си зъбите редовно,но супер вяло и аз съм се отказала вече да я следя. Изобщо не я виждам как ще ги почиства оттук нататък. В този случай се чудя,дали да купуваме душ,защото гледам,че хич не са евтини тия играчки.

Общи условия

Активация на акаунт