Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 958
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, искам да попитам тъй като нямам много информация относно този въпрос, но преди започването на лечението, препоръчително ли е да се сключи " договор "? Какво точно представлява този договор? Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 436
  • София
Случва ли ви се по време на лечението да имате болки?
На мен преди коледа ме болеше горе при последния зъб,чак ухото ме болеше.Отидох,намазаха с нещо,казаха че зъбен камък се е появил там и не знам каква точно беше причината,но ми мина.
Сега отново...там,отново същата болка.Сякаш брекетите на последните зъби горе дразнят венеца.
Пак ще трябва да ходя явно....

# 437
Здравейте , някой чувал ли е за Д-р Калина Мирчева - ортодонт в Бургас ! Ако имате впечатления моля пишете ,а за Д-р Игнатова ?

# 438
Някой може ли да препоръча добър ортодонт в района на Надежда,Люлин,Обеля Света тройца и близости те им.

# 439
  • София
Понеже ми предстои сваляне март месец се интересувам какво се случва след свалянето?
Носим си ретайнера нощем ок,но друго какво?
Ходи ли се пак на прегледи при ОД,който ни е лекувал?
Носите ли си ретайнерите всяка нощ?

# 440
И на мен ми предстои сваляне, но сестра ми ги свали преди година и мога да кажа при нея как е..
Ходи на преглед вече няколко пъти, за да видят дали всичко е наред.Ретайнера го слагаше всяка вечер, дори още го слага, но през няколко дни. Няма разместване след свалянето.
Имам познат, който отказва да слага ретайнера и зъбите му малко са се разместили...
Не намирам смисъл да се дават толкова пари за лечение и накрая заради това, че имаш малко дискомфорт от ретайнера да прецакаш всичко.

# 441
  • София
Така е,но колко е голям дискомфорта от носене на ретайнер?
Не съм се настроила за още 1 година дискомфорт,след сваляне на брекетите..
По-дразнещ ли е от ластиците?

# 442
  • Бургас
Ваняд, аз съм при Игнатова, много съм доволна Simple Smile

# 443
Така е,но колко е голям дискомфорта от носене на ретайнер?
Не съм се настроила за още 1 година дискомфорт,след сваляне на брекетите..
По-дразнещ ли е от ластиците?
За първи път чувам за дискомфорт от ритейнър. Въобще няма такова нещо, освен, разбира се, ако пропуснеш няколко дни и ги сложиш на третия ден например... неудобство може би изпитва някой от това, че непрекъснато трябва да си напомняш да ги носиш, или усещането за чуждо тяло в устата, иначе не виждам защо.
Следващ момент е, че не се носят само една година след сваляне на брекетите... Wink

# 444
Еми не знам колко е дискомфортно, но няколко човека ми казват, че не е приятно.

# 445
  • София
Еми не знам колко е дискомфортно, но няколко човека ми казват, че не е приятно.
Още 1 година всяка нощ да не ми е приятно? Cry Cry

# 446
Не знам, но тези с естествено правите зъби никога няма да ни разберат... За тях тези проблеми са непонятни. Аз се притеснявам, че прозрачните ритейнъри дразнят венците и не са никак удобни, скъпи са и бързо се чупят. Единственият им плюс за мен е, че са прозрачни т.е. не се виждат. Също ме притеснява, че най-вероятно няма да ги получа на същия ден...

# 447
  • София
Здравейте,

на дъщеря ми (12,5г) и престои да й сложат долни брекети, вече 1 година е с горни. Бих искала да попитам, много по-дискомфортно ли става да се яде? Тя е малко злояда и ме притеснява да не стане още по-злояда. Засега горните брекети не й пречат на яденето, но се притеснявам, като й сложат и долни, как ще е.

# 448
Голямата щерка (14 г.) е с горни и долни брекети, сложиха й ги на един път. Освен обичайния дискомфорт първите няколко дни, няма проблем. По-твърдите неща ги реже с нож на по-малки парченца и се справя добре.

# 449
Сигурно при всеки е различно, но от какво зависи кога се слагат брекети на долните зъби? Има ли нещо като обичаен период само с горни? На детето ми са от 3 месеца и ортодонтката каза, че може би другия месец ще слага долните. Дали може да се отложи малко, притеснявам се, че ще стане много трудно с два реда брекети...

Общи условия

Активация на акаунт